Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meesterscout zet Van Geel op zijn plek: ‘Ook hij moet in de spiegel kijken’

Laatste update:

Piet de Visser is geschrokken van de huidige stand van zaken bij Willem II, zo zegt de voormalig trainer van de Tilburgers in gesprek met het Brabants Dagblad. De 88-jarige Meesterscout vindt het jammer dat zijn oude werkgever zo erg is afgegleden in de afgelopen jaren. De Visser, die tussen 1985 en 1991 hoofdtrainer was bij de Tricolores, is van mening dat algemeen directeur Martin van Geel zelfkritisch moet zijn. “Ook hij moet in de spiegel kijken.”

De afgelopen dagen was het erg onrustig in het Koning Willem II Stadion. Trainer Reinier Robbemond werd ontslagen, terwijl technisch directeur Teun Jacobs zelf zijn conclusies trok. “Ik vind toch ook dat Martin van Geel bij zichzelf te rade moet gaan”, aldus De Visser. “Natuurlijk heeft hij ook goede dingen gedaan, maar hij heeft Willem II sinds zijn aantreden niet op de rol gekregen en hij heeft die mensen toch aangesteld.” Van Geel is sinds juli 2019 in dienst bij Willem II.

Van Geel, inmiddels 62, moet zichzelf volgens De Visser afvragen wat hij precies wil. “Misschien moet hij het zichzelf niet meer aan willen doen om nog lang te blijven. Hij is ook niet meer de jongste.” De Tilburgers zijn gestopt met het vragen van advies aan De Visser. “Samen met Frans Bouwmeester gaf ik nog weleens tips. Ik drong mezelf niet op, maar ze konden altijd terecht bij mij voor vragen over spelers. Ik doe ook nog altijd dingen voor Chelsea, ik weet wel waar ik het over heb.” De doorgewinterde scout voelt nog altijd affiniteit met de Brabantse club. “Ik heb toch een warm gevoel voor die club, ik ben er jaren trainer geweest en ik woon al sinds 1985 in Oisterwijk, vlakbij dus.”

De Visser is van mening dat Willem II moet worden geleid door meer mensen met voetbalverstand. Zelf is hij daar niet meer toe in staat. “Niet in een echte functie, dat gaat niet meer, maar op de achtergrond adviezen geven kan altijd. Daar zouden ze bijvoorbeeld ook Theo de Jong voor kunnen benaderen. Ook iemand die zichzelf niet naar voren zal schuiven, maar die wel grote betrokkenheid heeft.” Willem II staat na vier duels op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Moet Martin van Geel aanblijven bij Willem II?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh 10/15 jaar geleden, dacht ik nog wel eens, hopen dat deze man nog lang in de voetbalwereld mag rond scouten, zag er toen al aardig oud uit, maar jahoor hij is er nog! Mooi om te lezen. Heeft echt geweldige spelers ook naar psv en chelsea gebracht! Wat een inzicht die man

7 september 2023 om 15:24

Lijkt ook op 88-jarige leeftijd nog zinnige dingen te zeggen en is nog steeds helemaal voetbal gek. Is toch mooi om te zien.

7 september 2023 om 15:37

Hij was een tijdje terug ook nog bij dat programma van Matthijs van Nieuwkerk. Prachtig om te zien hoe bevlogen hij daar nog altijd over voetbal praatte en hoe hij aangaf dat de liefde voor voetbal hem op de been heeft gehouden en nog steeds houdt. Aanrader om even terug te kijken.

7 september 2023 om 15:58

Een tijdje geleden is hij te gast geweest in de 'cor Potcast' van oa. Bart Vriends. Erg boeiende aflevering. De man kan prachtig vertellen over 'sjelsie' en het contact dat hij met oa. Abramovic had.

7 september 2023 om 16:27

Piet heeft naar eigen zeggen ook altijd de grootste spelers van de wereld al gezien voordat anderen dat deden.

7 september 2023 om 18:54

Klopt, maar de man heeft toch ook best een aardig lijstje.
Dat ligt eraan hoe je het bekijkt, van de amateurs naar profs heeft hij niet super veel “ontdekt”. Van profclub naar een veel hoger niveau o.a. Romario, Ronaldo Nazario, kevin de Bruyne, van nistelrooy, Alex, stam, czech, van Bommel… om maar eens wat te noemen. Best aardig… je moet bedenken dat een scout van zijn kaliber niet iedere zaterdag langs de amateurvelden loopt en dus ook geen amateurs scout, dus hij ziet ze nooit echt als “eerste” maar schat ze wel op een bepaald niveau in waar andere mogelijk langer twijfelen. En hey een beetje borstklopperij hoort erbij he ;-)

In 2018 kregen wij ( PSV ) nog met 5-0 op de bips in Tilburg. En daaraan was niets geflatteerd. Willem II legde verzorgd voetbal op de mat, had een leuke coach, en Matthijsen zette een mooie selectie neer. Eigenlijk klopte alles. En toen... ?

Ik zou graag een uitgebreide reconstructie van het verval van Willem II willen lezen. Heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de rode draad hierin Martin van Geel heet.

Piet de Visser is een icoon. Als je nog van zijn kennis gebruik kan maken, moet je dit altijd doen. Koesteren, die mensen. Vind zijn woorden dan ook heel zwaar wegen, en als hij specifiek Van Geel noemt, ook al is het in uiterst nette bewoordingen, is dat niet voor niets.

7 september 2023 om 16:39

Ik vind het zo heerlijk om te lezen 'hij is de jongste niet meer', terwijl de oude baas zelf al 88 is haha. Dit vraagt inderdaad om een goed diepte onderzoek door te mannen van VI.

7 september 2023 om 19:28

Was al vergeten dat van Geel daar zat. Dat zulke mensen nog werk krijgen in het voetbal is echt gek. Kan me niet herrineren waar hij ooit iets positiefs heeft neergezet.

Mooie club met trouwe aanhang. Jammer dat die club zo achteruit is gegaan .. als ik zo naar die selectie kijk is het ook geen selectie die voor het kampioenschap kan meedoen. Die zitten waarschijnlijk nog wel een tijd in de keukenkampioen divisie ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren