Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijzigingen op FIFA-ranking: Oranje heeft nieuwe plaats te pakken

Laatste update:

Nederland is sinds donderdag de huidige nummer zes van de wereld, zo blijkt uit de FIFA-wereldranglijst van 30 november. Oranje stijgt een plek ten opzichte van vorige maand en klimt over Portugal heen. Brazilië is de grootste daler in de top tien van beste voetballanden ter wereld en staat nog maar één plek boven het Nederlands elftal.

Nederland komt door de stijging dicht bij de top vijf, die momenteel wordt gevormd door wereldkampioen Argentinië, Frankrijk, Engeland, België en dus Brazilië. Zowel the Three Lions als de Rode Duivels worden door de FIFA momenteel hoger ingeschat dan de Seleção. De selectie van bondscoach Fernando Diniz verloor tijdens de afgelopen interlandperiode van Colombia (2-1) en Argentinië (0-1).

De nieuwe nummer drie Engeland rekende wel af met Malta (2-0), maar wist niet te winnen bij Noord-Macedonië (1-1). Toch is dat voor de FIFA reden genoeg om Brazilië te passeren. België won tijdens de afgelopen interlandperiode van Servië (1-0) en Azerbeidjan (5-0) en is met een vierde plaats volgens de wereldvoetbalbond nog altijd beter dan Oranje. Argentinië en Frankrijk blijven de nummer een en twee.

Oranje is de afgelopen jaren aan een opmars bezig op de FIFA-wereldranglijst. Vorig jaar stond het Nederlands elftal ook even op de zesde plaats, nadat het tijdens een jarenlange crisis lang niet in de top tien had gestaan.

De twee zeges op Ierland (1-0) en Gibraltar (0-6) zorgen ervoor dat Nederland mag dromen van de top vijf. Een goed EK in 2024 kan daarbij helpen, zeker wanneer Frankrijk, Engeland, of België niet weten te presteren in Duitsland.

Het gastland zelf staat overigens opnieuw buiten de top tien op de FIFA-ranking. Duitsland is volgens de wereldvoetbalbond momenteel de nummer zestien van de wereld, onder landen als de Verenigde Staten (12), Marokko (14) en het Mexico van Santiago Gimenez (14). De crisis van het Duitse voetbal is daarmee ook zichtbaar op de wereldranglijst.

Tot slot is de stijging van de Comoren een vermelding waard. Het land boekte tijdens de afgelopen interlandperiode de meeste terreinwinst door van de 128ste naar de 119de plek op de FIFA-ranking te klimmen. De Comoren wisten een zege te boeken op de Centraal-Afrikaanse Republiek (4-2), waarna in eigen huis knap werd afgerekend met Ghana (1-0). Het land van voormalig Ajacied Mohammed Kudus is volgens de FIFA de huidige nummer 61 van de wereld, wat de prestatie van de Comoren dus nog knapper maakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja. Zegt me helemaal niks (door te winnen tegen Gibraltar en Ierland). Het helpt evt bij de indeling voor de WK kwalificatie, maar daar krijgen we 12 (!!!!) poules, dus je moet bij de beste 12 landen van Europa zitten voor een geplaatste status. Nou, dat moet wel lukken lijkt me.

30 november 2023 om 12:38

Er zijn 3 gastlanden die zullen wel allemaal groepshoofd zijn. Dus zullen er nog 9 plekken over zijn. En winnen tegen Gibraltar levert niet zo heel veel punten op. Hoe moeilijker de tegenstander hoe meer punten

30 november 2023 om 15:41

Formus heeft het over de kwalificatie niet de poule indeling zelf

30 november 2023 om 14:51

Andere landen hebben dat voordeel ook, en dan spelen wij nog tegen Ierland wat nog een beetje kan voetballen. Aziatische, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse landen spelen vaker tegen tegenstanders onder het niveau van Ierland dan tegenstanders boven het niveau van Ierland.

Deze hele ranking is zo'n grap. Nederland hoort niet eens in de top 10 thuis, laat staan boven teams al Portugal, Spanje en Kroatië.

30 november 2023 om 12:29

Nee klopt, daarom zat Nederland een jaar geleden natuurlijk ook nog bij de beste 8 van de wereld op een WK

30 november 2023 om 12:35

Vind je dat zoveel zeggen? Je speelde tot dan tegen Ecuador, Qatar, Senegal en de USA.

30 november 2023 om 12:37

Na te hebben gewonnen van Senegal, Qatar en USA. En een gelijkspel tegen Ecuador. Wát een prestatie.

Ik begrijp de metingen, ik ben ook voor de manier van meten, maar Nederland is écht niet het zesde beste land ter wereld.

30 november 2023 om 12:40

Marokko won van Belgie (destijds nr1), Portugal, Spanje en speelde gelijk tegen Kroatië. Zat bij de beste 4. Staan 13e. Deze rating is inderdaad een grap.

30 november 2023 om 12:46

Lierse1997. Nja als we het niet op dit soort lijstjes kunnen baseren dan zijn wk's en ek's wel zo'n beetje het enige meetmoment he. Nederlanders zijn gigantisch negatief over het Nederlands elftal, maar welke landen zouden er dan zo nodig binnen top 10 eerder moeten staan dan Nederland?

30 november 2023 om 12:47

Het zou pas een grap zijn zo een ranking te laten afhangen van 1 eindtoernooi.

30 november 2023 om 12:56

Top 10 is perfect te billijken inderdaad. Maar er is gewoon een enorm kwaliteitsverschil tussen enkele landen en de rest.

30 november 2023 om 13:03

Wacht even, de FIFA ranking is een grote grap omdat je dan zo nu en dan tegen de zwakkere broeders punten kan pakken (volgens mij heeft Nederland ook 2x gespeeld tegen de vice-wereldkampioen maar goed), maar als we dan het WK er bij halen dan is dat ook niet goed? Hoe wil je de plek van Nederland dan gaan meten? Ik weet dat we kritisch mogen zijn op Oranje, maar het gras is niet altijd groener bij de buren - en al helemaal niet bij de zuiderburen

30 november 2023 om 13:18

@inkemontana, een dergelijke ranking zal altijd discussie opleveren ongeacht op welke manier je hem samenstelt.

Binnen de reeele mogelijkheden is de huidige manier van bepalen denk ik best prima, maar je krijgt dus wat vreemde uitschieters. Je kan het zien dat Nederlanders negatief zijn over Oranje; maar in mijn ogen zit daar best veel realiteitsbesef in.

We hebben een aantal uitstekende spelers, maar de tijden van 1998 / 2000 liggen wel echt al tijd achter ons. Centraal achterin hebben we aantal echt goede spelers, op het middenveld eentje met Frenkie en voorin ook eentje met Gakpo.
Xavi Simons uiteraard groot fan van, maar echt een dragende topper is dat nog niet voor Oranje. Voor de rest een aantal talenten / subtoppers met wat potentie. Hartman, Timber, Verbruggen, Geertruida, Wieffer, Schouten, Malen, Reijnders, etc. allemaal leuke spelers, maar ik vind dat (nog) geen top5 FIFA ranking niveau waardig.

Het is bijvoorbeeld verre van zelfsprekend dat we van de nr 60 van de ranking winnen. Ik denk dat een Frankrijk daar wat minder moeite mee heeft.

30 november 2023 om 13:28

Amsterdam4. Maar ik denk dat je dingen door elkaar heen haalt. Hierboven wordt beweert dat NL niet in de top 10 hoort, daar is waar ik tegen ageer. Dat de tijden van 98 / 00 achter ons liggen dat ben ik helemaal met je eens, maar toen kon je ook eerder spreken dat Nederland een top 4 land was. Maar om nou te beweren dat Nederland niet in de top 10 hoort dat is natuurlijk ook weer van de zotte, want de landen buiten de top 10 zijn echt niet beter dan Nederland. Tuurlijk heb je in zo'n puntensysteem altijd wat gekke uitschieters, maar ik denk dat de top 10 die erin staat allemaal ook daadwerkelijk erin thuis horen, de 1 wellicht wat hoger, de ander wellicht wat lager.

Overigens speelde Frankrijk laatst nog gelijk tegen Griekenland, de nummer 51 van de ranglijst, dus wat dat betreft ben ik het ook niet helemaal met je eens

30 november 2023 om 13:49

Helemaal mee eens myvision. Helaas hebben we een incapabele staff maar met een redelijke coach doen we voor niemand onder. Ook niet voor Frankrijk of Engeland.

30 november 2023 om 13:51

Het hele grap is, discussiëren dat het lijstje niet klopt. Er zit hierachter gewoon een berekening en dat kan je nog de vraag stellen of dat wel logisch is.

Momenteel staat Oranje op nummer 6, geweldig!

30 november 2023 om 14:05

Ach kom op. Voor niemand onder? Als je twee dezelfde coaches zet bij Nederland en Frankrijk dan wint Frankrijk toch meer dan de helft? Die hebben zowat overal een betere speler.

Zelfs Frenkie en Van dijk zouden er niet gegarandeerd instaan. Frimpong of Dumfries mogelijk wel.

30 november 2023 om 14:13

Lierse wat is nou je doel op deze Nederlandse voetbalsite? België op plek 4 slaat dan al helemaal nergens op jullie moeten het hebben van spelers als Bakayoko en Vertessen 😉

Frankrijk overall een betere speler klopt niks van. Ze hebben een hogere marktwaarde, maar als je Mbappé weghaalt dan zijn ze onthoofd.

30 november 2023 om 14:23

Sorry hoor maar als je nu beweerd dat Frankrijk zonder Mbappé een gelijkwaardige selectie heeft aan Nederland dan heb je echt even een reality check nodig. Spelers als Griezman, Camavinga, Theo Hernandez en ga zo maar door mogen we echt alleen maar van dromen bij NL.

30 november 2023 om 14:23

Over voetbal praten. Verder wordt Vertessen niet eens opgeroepen. Jouw team is het die het van Vertessen moeten hebben.

En er klopt niks van? Kan je dat ook maar een beetje onderbouwen? Of kom je weer aanzetten met de meest ridicule opmerkingen zoals dat Kroos een matige speler geweest zou zijn zonder Casemiro?

30 november 2023 om 14:31

Een wk zegt toch helemaal niet zoveel? Je speelt veelal tegen mindere ploegen en het zijn vooral momentopnames.

30 november 2023 om 14:31

@FR Berend, Griezmann, Camavinga, Theo Hernandez zijn niet minder dan Gakpo, Frenkie en Dumfries.

@lierse, ik onderbouw het toch? De adoratie voor die Fransen is wat mij betreft veel te groot. Verder gaat het hier nu over iets anders of wil je Frimpong weer ipv Dumfries in Oranje? Wat hebben wij daaraan? Niks want Dumfries is op dit moment beter dan Frimpong.

30 november 2023 om 14:37

Jij onderbouwt niks. Je zegt gewoon dat het niet zo is. Dat is alsof ik zeg: “die Mbappé wordt me toch wat overschat en geadoreerd, die heeft gewoon meer marktwaarde maar is echt niet beter dan Memphis”.

Dat is 0.0 onderbouwen, dat is gewoon een mening poneren. Geen idee ook trouwens waarom je over Frimpong in oranje begint, daar zeg ik namelijk niks over.

30 november 2023 om 14:42

Memphis voor Oranje is bijna net zo belangrijk op dit moment als Mbappã© voor Frankrijk. Dat is ook gewoon een feit maar heb jij geen boodschap aan.

Omdat we een keer een discussie hadden en jij Dumfries aan het neersabelen was dat de CL finale bereiken met Inter niks voorstelde en dat Frimpong maar moest worden opgesteld.

30 november 2023 om 14:49

Nee nee geen ander onderwerp. Jij zegt dat er niks klopt van het statement dat de selectie van Frankrijk beter is dan die van Nederland als je Mbappé weghaalt.

Nu mag je eens proberen om dat te onderbouwen. Vergelijk de spelers eens met elkaar. Ga je natuurlijk niet doen omdat je dan moet toegeven dat je mening ronduit ridicuul is. Maar ik wil je toch graag een poging zien doen.

30 november 2023 om 14:53

Het is vooral dat landen als Marokko, de VS en Japan net zo vaak tegen landen van het niveau Gibraltar, Liechtenstein etc spelen. Wat dat betreft tref je als Europees land gemiddeld gezien nog de moeilijkere tegenstanders samen met Zuid-Amerika. Zou toch wat zijn als Nederland haar kwalificatiepotjes af zou werken tegen Eswatini, Burundi, Benin en Kaapverdie.

30 november 2023 om 15:07

En een gelijkspel tegen wereldkampioen Argentinie waarna je na strafschoppen werd uitgeschakeld. Nederlanders zijn toch wel echt azijnzeikers.

30 november 2023 om 15:26

myvision, twee keer tegen de vice wereldkampioen. En twee keer weggespeeld (op de laatste 10 minuten na).

30 november 2023 om 16:03

Klopt Pieterpost ze zijn inderdaad niet minder, ze zijn vele malen beter. Dat je Gakpo met Griezman durft te vergelijken vind ik al helemaal bizar. Beetje nationalisme is prima, maar het moet niet je realiteitszin beperken.

30 november 2023 om 19:22

Voetbal is een en al momentopname. Is het op een WK, Ek, CL, EL of welke toernooi (of zelfs competitie) dan ook. Een wk winnen is de ultieme droom van een elftal.

30 november 2023 om 19:50

Griezmann met Gakpo vergelijken? Oke, genoeg internet voor vandaag..

30 november 2023 om 13:11

Het rankingssysteem is inderdaad een grap en de 6e plaats is misschien wel iets te hoog, maar ik zou Nederland zelf ook in de top 10 beste landen plaatsen. Niet omdat Nederland wereldtop is, maar omdat een groot deel van de landen nog slechter presteert.

30 november 2023 om 13:13

Dat valt wel mee. Kroatië is niet meer zo goed als een aantal jaren geleden. Spanje zijn een goed maar vrij jong team, de verdediging is niet fantastisch, wij hebben achterin veel meer opties. Portugal vind ik een goed elftal met veel kwaliteit en een lastige tegenstander voor Nederland maar als alle spelers fit zijn wij zeker niet veel slechter.

30 november 2023 om 19:29

Kroatië is niet meer zo goed...maar Nederland is nog slechter.

Spanje zijn een goed maar vrij jong team....dus?

Als welke spelers fit zijn is Nederland niet slechter Portugal?

Deze 3 landen hebben Wereldspeler(s) in hun elftal terwijl bij Oranje geen een speler de top20 haalt lol

30 november 2023 om 13:17

Nederland zat ook gewoon 2 keer bij de laatste 4 in de Nations League. Zo slecht is dat ook weer niet.

Past wel in de traditie, nog een eindejaarslijstje om eindeloos over te discussiëren.

30 november 2023 om 12:32

Nouja, over de stand van dit lijstje discussiëren is nutteloos. Het is objectief en gebaseerd op punten. Een discussie zou dan moeten gaan over de manier waarop de puntentelling tot stand komt.

Het zegt eigenlijk precies alles wat je moet weten over deze lijst dat het Nederlands Elftal op dit moment dus het zesde beste land ter wereld is...

Tjonge jonge wat moet je met deze ranking als er ook meegewogen wordt wanneer je van veel mindere landen wint.
Nederland behoort momenteel niet in de top 10.

30 november 2023 om 13:24

Je krijgt meer punten als je wint van een hoger land hoor. Hoe wil je het anders meten?

2x weggespeeld door Frankrijk. Alle moeite van de wereld met landen als Ierland en Griekenland. Misschien dat Nederland met een fitte Frenkie, Memphis en De Ligt in de buurt van de top 10 zit. Maar de teams die we de afgelopen maanden hebben gezien horen niet eens in de top 20 thuis. Kan natuurlijk ook niet altijd, we hebben een kleine vijver om uit te vissen. Maar zo'n ranking maakt de mensen misschien ook weer onnodig hoopvol voor het EK...

30 november 2023 om 12:31

NL op volle sterkte hoort denk ik nipt in de top 10.

- Frankrijk
- Engeland
- Argentinië
- Portugal
- België
- Brazilië
- Spanje
- Italië
- Nederland
- Kroatië

Zoiets lijkt me wel realistisch. Wellicht dat je Nederland en Kroatië nog om kunt draaien.

30 november 2023 om 13:02

Vooral Belgie, en Spanje en Italie staan in jouw lijstje dan weer te hoog als je kijkt wat die hebben gepresteerd de laatste tijd. Zou voor zoiets gaan:

- Frankrijk
- Argentinie
- Engeland
- Kroatie
- Portugal
- Brazilie
- Nederland
- Spanje
- Belgie
- Italie

30 november 2023 om 13:09

Frankrijk, Engeland en Argentinië in mijn ogen op dit moment de top 3 (ontlopen elkaar niet zoveel). Daarna zou ik zeggen Brazilië, Portugal en Spanje en daarna komen landen als België, Kroatië, Italië, België en daar kan je Nederland op volle oorlogssterkte ook wel bij plaatsen. Helaas hebben we Oranje op volle oorlogssterkte dit jaar niet gezien. 6e plek zou ik ze op dit moment in elk geval niet geven.

30 november 2023 om 13:11

Turkije #1. De rest maakt niet echt uit. De ranking stelt toch geen reet voor, enkel handig voor lotingen

30 november 2023 om 14:18

België doet het niet slecht, maar om ze nou 2x in de top 10 te plaatsen lijkt me ook een beetje ver gaan

30 november 2023 om 14:20

Je hebt natuurlijk altijd landen die onderpresteren en overpresteren, dat zegt niet zoveel over hoe sterk ze zijn. Frankrijk ging niet zo lang geleden nog onderuit tegen Zwitserland bv.

Als je naar de selecties kijkt is Brazilie bv veel hoger dan de meesten, maar de resultaten zijn tegenvallend. Marokko bv is duidelijk geen wereldtop, maar presteren beter dan verwacht.

30 november 2023 om 19:41

Denk je dat Nederland in Copa America 3de zou worden? Dit Oranje is echt niet beter dan Uruguay, Paraguay en mss niet eens Chile.

Europese landen (vooral landen met een gouden voetbalgeschiedenis) worden echt bevoordeeld. Italië zou niet eens in de top10 horen.

30 november 2023 om 12:33

Alsof de andere landen in de top 10 alles overtuigend winnen? NL is niet top maar je moet niet doen alsof de rest dat wel is hoor. Brazilië staat nu 5e in hun poule, Spanje, België, Duitsland, Italië, Kroatië winnen ook niet alles.

30 november 2023 om 12:34

Als je vindt dat een ploeg pas in de top 10 mag staan als ze foutloos iedereen wegspelen kom je bedrogen uit. Zo had Frankrijk nog meer moeite met Griekenland en kon niet winnen.

30 november 2023 om 12:39

Dat hoeft echt niet per se. Maar ik heb Nederland al heel lang geen overtuigende wedstrijd meer zien spelen. Ik verwacht van een top 10 land toch wel dat ze af en toe een overtuigende wedstrijd op de mat leggen.

Die ranking slaat echt nergens op. Belgie heeft jaren lang op nummer 1 gestaan. God weet niet hoe

30 november 2023 om 12:33

Door gewoon constant te presteren. Niet zo moeilijk hoor. Buiten Frankrijk is er geen land dat beter presteerde op eindtoernooien tussen 2016 en 2022 (binnen Europa).

30 november 2023 om 15:28

Het is een FIFA lijst, dus geen UEFA, lekker makkelijk om de rest van de wereld weg te laten, je zit te miepen dat Nederland 6e staat maar verdedigd de 1e plaats van België. Die worden toch echt via de zelfde criteria beoordeeld

30 november 2023 om 15:31

Waar zit ik te miepen dat Nederland 6e staat?

En ik zeg Europese landen omdat het nogal moeilijk is Brazilië en Argentinië te vergelijken met Europese landen. De copa America is namelijk toch nog wel anders dan het EK.

30 november 2023 om 19:46

Hoe heeft België zo goed gepresteerd als ze tussen 2016 en 2022 geen een finale hebben gespeeld...laat maar staan gewonnen lol
Allemaal leuk en gezellig als je je kwalificeert maar het gaat om de grote toernooien. DAAR moet je presteren.

1 december 2023 om 00:08

En daar presteerde geen enkel land buiten Frankrijk beter dan België.

Leuk dat we zo hoog staan. Maar als er een toernooi gespeeld moet worden tussen deze 10 landen, worden we hartstikke laatste

30 november 2023 om 13:27

Of zesde..

30 november 2023 om 13:50

Totale onzin natuurlijk gezien ons track record op toernooien.

Het doet me weinig, ik heb eigenlijk al sinds de generatie Sneijder, Robben en co. al niet meer veel met Oranje. Vooral niet toen daarvoor in de plaats van die halven als Promes en Depay erin kwamen. Niet mijn ding. Dat is zoveel kwaliteit inleveren, maar dan wel rondlopen alsof ze goden zijn. Eerlijk gezegd moet ik wel zeggen dat ik bij de huidge selectie, ondanks dat het spel niet fantastisch is, toch een beter gevoel krijg. Dat komt eigenlijk alleen door Reijnders. Wat een voetballer.

Jeuumiggg waren de zuurpruimen in de aanbieding? Hahaha wat een boel zuur geklets zeg. Het valt allemaal best mee bij Nederland hoor en leusen met Nederland hoort niet in de top 10 top 20 thuis is al helemaal onzin. Er staat best een aardig elftal zo toch?

30 november 2023 om 13:31

Haha mee eens hoor, Nederland hoort dit moment in de top 10, en op wat voor plek boeit vrij weinig. Een Frankrijk bv ga je natuulk nooit van winnen, maar zij konden dan weer niet van Griekenland winnen, dus Jah wat zegt het dan?

Toch knap voor een land dat volgens een aanzienlijk deel van de bevolking "niets te zoeken heeft" op het EK waar 256 landen aan meedoen tegenwoordig.

Hoe dan?
Van de nr 7 tm 10 verlies je gewoon vet van

30 november 2023 om 13:26

Net zo vet als we verloren van de wk winnaar na penalty's?

Brazilië verloor de laatste 3 wedstrijden in de WK kwalificatie van Zuid-Amerika! Daarvoor speelden ze gelijk. Argentinië doet het juist goed! En wanneer ik naar de laatste EK-kwalificatiereeks in Europa kijk, dan heeft Nederland het eigenlijk niet zo slecht gedaan qua resultaten. 2 keer verloren van een sterk Frankrijk en 6 van de 7 tegendoelpunten in deze 8 wedstijden waren juist tegen de Fransen. Halve finale Nations league met 2 goals tegen Italië en 2 tegen Kroatië.
Dan kijk ik ok graag even vlug naar de andere landen. Spanje, Engeland, Belgie en Portugal hebben een goede groep gedraaid. Maar over alle overige landen valt wel weer wat te zeggen. De best presterende verloren ook iig 2 keer of kregen meer doelpunten tegen. Of hadden een slippertje tegen een dwergland. AL met al denk ik dat de huidige plaats wel goed is, misschien was een plek boven Brazilië beter geweest (en onder de Portugezen, want die hebben in 2023 alle wedstrijden gewonnen)

Nederland hoort niet in de Top10 wat mij betreft en al helemaal niet boven Spanje, Italië, Portugal en Kroatië. Trouwens, ik vind België ook veel te hoog staan, onze zuiderburen zitten in een transitiefase nu er doorgeselecteerd wordt i.v.m. de leeftijd van sommige spelers. Overigens vind ik Frankrijk ook sterker dan Argentinië, Argentinië zonder Messi is niet heel bijzonder lijkt mij. Engeland heeft tegenwoordig wel een sterk team en plek 3 vind ik dan ook niet zo raar, wel raar is dat Maguire daar vast in de basis staat.

30 november 2023 om 15:12

Kroatie meester van de gelijke spelen op het WK en verliezen van Wales, Turkije maar winnen wel twee keer met 1-0 van het grote Armenie.

Kroatie is ook niet meer wat het was.

30 november 2023 om 15:40

Daar heb je dan ook wel weer gelijk in, de Kroaten beginnen de hoge leeftijd van sommige spelers te merken, net als eerder België eigenlijk. Overigens misten de Kroaten in de door jou genoemde wedstrijden wel hun spits meen ik me te herinneren maar ik kan me vergissen.

30 november 2023 om 17:54

Denk dat jij serieus bent blijven hangen in 2020. Doku is opgestaan, de aanval die België heeft gaat veel landen dol draaien, Doku-Lukaku-Trossard en Kevin de Bruyne erachter… Ik zie amper iemand over de dertig, buiten Vertonghen

30 november 2023 om 18:17

In 2022 kreeg België nog met 1-4 op de kloten van Nederland, dus zo lang is het niet geleden.

30 november 2023 om 18:29

Misschien had ik moeten zeggen "onze zuiderburen Zaten in een transitiefase". Overigens is Vertonghen 36 en kent de Belgische selectie ook nog 3 spelers van 31 en 3 van 30, dus heel jong is de selectie ook weer niet. Van de Top10 schat ik Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland al hoger in dan België. Daar kunnen we Argentinië en Brazilië wel aan toevoegen. België strijdt dan met Portugal om plek 7.

30 november 2023 om 19:44

Ja in een veredelde oefenpartij, hoeveel tornooien heeft Nederland niet gemist afgelopen 10 jaar? Herinner me zelfs dat ze werden uitgeschakeld door IJsland.

Nederland is lekker bezig. Ja we waren kansloos tegen Frankrijk, maar dat is niet zo gek. De thuiswedstrijd was ondanks de afwezigheid van Frenkie en Memphis echt wel prima hoor.
Snap het gezeik over de ranking verder niet en dat iedereen Oranje naar beneden praat. We zijn geen titelkandidaat, maar wel een gevaarlijke outsider. We kunnen op een goede dag van iedereen winnen terwijl we zeker niet minder zijn dan de landen buiten de top 10.

Nr 6 nu. Nou dan wil ik dit ook op het komende ek terugzien. Wellicht stijgt subtopper nederland boven zichzelf uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren