Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum volgt ex-Ajacied op als Voetballer van het Jaar in Eredivisie

Laatste update:

In de topscorerslijst van de Eredivisie gooiden de PSV-aanvallers Memphis Depay en Luuk de Jong dit seizoen hoge ogen, maar aanvoerder Georginio Wijnaldum mag zich de beste speler van de afgelopen voetbaljaargang noemen in de Nederlandse competitie, laat het ANP maandag weten.

/

De 24-jarige middenvelder mag binnenkort de Gouden Schoen in ontvangst nemen als winnaar van het Voetballer van het Jaar-klassement, waarmee hij de van Ajax naar Manchester United vertrokken Daley Blind opvolgt. De Zilveren en Bronzen Schoen gaan naar respectievelijk AZ-middenvelder Nemanja Gudelj en FC Groningen-verdediger Eric Botteghin. Gudelj kreeg onlangs al een beloning voor zijn goede seizoen, in de vorm van een transfer naar Ajax.

De 23-jarige captain van de Alkmaarders kreeg een paar weken geleden tegen FC Twente een rode kaart en dreigde zijn tweede plaats daarmee te verspelen, maar bleef Botteghin toch voor. Voor de 28-jarige Braziliaan was het niettemin reeds een geslaagd jaar, nadat hij met Groningen de bekerfinale won en daarmee de eerste hoofdprijs pakte in de clubgeschiedenis van De Trots van het Noorden.

Vond je Georginio Wijnaldum dit seizoen de beste in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vondt Guardado dit seizoen beter

18 mei 2015 om 08:22

Inderdaad

18 mei 2015 om 08:27

Ik denk dat iedereen dat vond behalve diegenen die dit bepaald hebben

18 mei 2015 om 08:44

Ik denk dat er behoorlijk wat spelers bij PSV zijn die in de top 10 horen qua beste spelers en elkaar qua niveau niet veel ontlopen. Dat maakt PSV ook zo ontzettend sterk. Spelers als Depay, De Jong, Guardado en Willems zullen allemaal wel tot die top 10 behoren.
Maar voor Wijnaldum is het desalniettemin een heel erg mooie persoonlijjke prijs. En PSV staat hierdoor weer wat sterker in hun schoenen bij een onderhandeling met potentiele clubs.
Een speler van het jaar verkoopt toch makkelijker dan een bankzitter.

Ik ben totaal geen Groningen fan maar mijn 'verdedigershart' maakt wel een klein sprongetje als ik zie dat Botteghin ertussen staat. Heeft als een beest gespeeld dit seizoen. Overigens vind ik Depay en Guardado het meer verdienen dan Gini

18 mei 2015 om 08:36

Inderdaad ben ook fan van Botteghin. En volgens mij naast een goede verdediger ook een fijne kerel om in de groep erbij te hebben.

18 mei 2015 om 09:35

Je kan zeggen wat je wilt maar wijnaldum nam psv dit seizoen echt op sleeptouw.sterk in de duels ,werkte elke wedstrijd keihard en hij maakte veel goals.guardado is een mooiere speler om naar te kijken maar ginis diepgang en werklust maakte vaak het verschil.depay scoorde veel maar was toch lang niet zo constant.toch vind ik dat jetro willems ook wel wat meer lof verdient.was verdedigent en aanvallen sterk dit seizoen en hij heeft psv door veel moeilijke wedstrijden geholpen met zijn schitterende voorzetten.

18 mei 2015 om 11:22

Jaa lijkt mij ook een prima kerel, als top 3 zijnde zou ik hem gewoon nemen. Dit is een echte killer ik ben er zelfs van overtuigd dat hij bij Ajax PSV en Feyenoord basis zou staan op dit moment. Ik vind ook dat we af moeten van dat idee dat er een linkspoot en rechtspoot achterin moeten staan. In de top spelen ze allemaal met twee rechtspoten

18 mei 2015 om 10:59

Was ook wel grappig om de zwolle supporters voor de bekerfinale te horen die stelden dat botteghin geen basis zou staan bij hen haha

Heeh ben zelf een Psv fan in hart en nieren maar hoe kan het dat Wijnaldum de prijs wint ? ik vond bij ons Guardado echt veruit de beste en Memphis die ook een flink dip kreeg liet zich meer zien in de Toppers dan Gini. Gini is een goede voetballer maar het irriteerd me soms dat hij soms hele wedstrijd onzichtbaar is en dan wilt hij boos worden als bijvoorbeeld Narsingh niet past ofs .. Ben geen Gini basher want Gini is wel degelijk een goede speler zo balvast raakt de bal bijna nooit kwijt .. Hoop dat hij een mooie transfer krijgt onze Captain bedankt idd geval voor alles en gefeliciteerd met je prijs.
Az zocht toch naar goedkope mogelijk heden .. Eric Botthegin niks voor hun ?

18 mei 2015 om 12:02

Bottegin is niet goedkoop, en naar AZ is ook geen grote vooruitgang.

18 mei 2015 om 14:53

Van groningen naar Az is nog altijd een vooruitgang.
Az speelt Standard in de subtop en regelmatig Europees voetbal.
Groningen is een middenmoter met soms een uitschieter naar boven.

18 mei 2015 om 17:18

Groningen is de laatste tien jaar 9 keer in het linkerrijtje geëindigd, alleen Ajax en PSV doen dat beter. Dus als je Groningen een middenmoter noemt, doe je ze tekort. Daarnaast zegt El_principe ook niet dat AZ geen stap vooruit is, maar dat het geen grote stap is, wat het ook niet is. Als je het reëel bekijkt, heb je als Botteghin bij Groningen vooruitzicht op 6 Europese wedstrijden, waar je jezelf al bewezen hebt. Het is bij AZ natuurlijk maar de vraag of hij zich in de basis zal spelen en het is ook maar de vraag of ze de voorrondes van de Europa League zullen overleven. In het verleden behaalde resultaten bieden immers geen garantie voor de toekomst.

18 mei 2015 om 17:01

ik geloof dat in dit artikel is uitgegaan van de lijst van de Telegraaf. De spelers krijgen elke week een cijfer voor hun optreden en aan het eind van de rit kijk je dan wie bovenaan staat. Ik geloof het zo werkt bij de Telegraaf. Guardado is bijvoorbeeld wel de beste bij de verkiezingen van het Eindhovens Dagblad en het AD, en waarschijnlijk ook van VI. Zeer terecht natuurlijk, beste speler van de eredivisie, maar voor Gini is het ook mooi dat hij zo'n prijs heeft gewonnen. Heeft natuurlijk ook een goed seizoen gedraaid, maar Guardado was wel wat beter...

Guardado en Depay hadden deze prijs meer verdient bij Psv. Ja Gini is de aanvoerder, maar de andere 2 waren met hun spel bepalender.

Mooi om Gudelj op een 2e plek te zien, wie weet is hij aankomend seizoen 1e.

Jetro???? Halo. Gezamenlijk met guardo en luuk top 3 van PSV naar mijn mening. Maar mooi voor gini.

laat botteghin maar naar ajax komen, we kunnen nog wel een beest gebruiken achterin en deze prijs laat ook zien dat hij er klaar voor is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren