Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum onderweg naar Rome: ‘voordelige’ koopoptie afgedongen

Laatste update:

Georginio Wijnaldum arriveert in de komende uren in de Italiaanse hoofdstad voor zijn medische keuring bij AS Roma, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano via Twitter. De verwachting is dat hij morgen definitief gepresenteerd wordt door de club. L'Équipe bracht donderdagmiddag de details van de huurvoorwaarden tussen de Romeinen en Paris Saint-Germain naar buiten.

De Franse sportkrant meldt dat Roma in eerste instantie de helft van het salaris van Wijnaldum overneemt. Dat komt neer op zo’n vijf miljoen euro. Als de 31-jarige middenvelder bevalt in de Serie A, kan de club hem voor een transfersom van acht miljoen euro definitief overnemen. De koopoptie kan verplicht worden voor Roma indien de Italianen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, of wanneer Wijnaldum in tenminste de helft van alle Serie A-wedstrijden binnen de lijnen komt.

Als één van die die scenario’s zich voordoet, krijgt Wijnaldum automatisch een contract tot medio 2025 in Italië . In dat geval komt er direct een eind aan de treurige periode van Wijnaldum bij PSG. In zijn eerste seizoen bij de Parijzenaren kwam Wijnaldum vooral als invaller in actie voor de club. De 86-voudig international van Oranje speelde tot dusver 38 wedstrijden voor PSG, waarin hij drie keer scoorde en drie assists gaf. De Rotterdammer hoopt in Rome zijn basisplaats bij het Nederlands elftal terug te krijgen.

Bondscoach Louis Gaal was eind mei nog keihard voor Wijnaldum. "Ik houd al langer niet meer vast aan het principe van speelminuten. Dat spelers per se moeten spelen bij hun clubs, om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. Maar vorm vind ik wel belangrijk. Oranje is geen revalidatiecentrum, geen psychotherapeutisch centrum. Je moet leveren en Wijnaldum heeft dat niet gedaan.” Wel gaf Van Gaal de middenvelder een goed vooruitzicht. "Als hij zijn normale vorm hervindt, gaat hij gewoon weer spelen. Ik ben een liefhebber van Georginio, maar je moet het wel waarmaken."

Is Georginio Wijnaldum erbij tijdens het WK in Qatar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Netjes gedaan door Roma.

Er van uitgaande dat Gini het voetballen niet is verleerd is 8mln natuurlijk een koopje straks.
Hoop dat hij zijn vorm hervind en weer meegaat met Oranje.

Alvast voor alle mensen die hierop zullen reageren met: Asjeblieft niet, voegt niets toe.
100 Liever Gini dan een Klaassen oid.

4 augustus 2022 om 17:16

Ik hoef zowel Gini als Klaassen niet te zien. Zet maar een echte voetballer a la Berghuis op 10, die kan dat wel. Als backup zou je dan eventueel nog Gini mee kunnen nemen. Ik zou ondertussen zelfs liever Til dan Klaassen zien, die heeft zijn lengte nog mee, en ik zou ze alleen als soort extra man in de 16 in de laatste minuten willen zien om nog wat te kunnen forceren.

4 augustus 2022 om 17:11

Hij heeft inderdaad een beroerd seizoen gehad. Maar ruim 1jaar terug won hij nog de premier league en ruim 2 jaar terug de champions league. En hij was daarin een hele nuttige of misschien wel belangrijke kracht voor Klopp

4 augustus 2022 om 18:23

Precies dat wilde ik er mee zeggen 😉

4 augustus 2022 om 17:16

Ja 38 wedstrijden (tuurlijk veel als invaller) viel mij nog alles mee eigenlijk. Had echt minder verwacht.

8 miljoen is echt super weinig voor een speler van dat kaliber.

Koopje zou je bijna zeggen.

Had hem overigens wel bij Feyenoord wil zien als leider van dit relatief jonge elftal...

4 augustus 2022 om 18:36

En ik zou Messi graag bij PSV zien. Dat salaris kan Feyenoord toch nooit betalen, hij verdient nu 9 miljoen.

4 augustus 2022 om 19:08

Wou je weren dat Messi net zoveel binding heeft als Wijnaldum met Feyenoord? Of vergelijk je Messi met Wijnaldum vanwege de vergelijkbare kwaliteiten en carrière?

Dit is natuurlijk een ontzettend goede deal voor Roma. 8 miljoen is natuurlijk een koopje voor zo een speler. Krijgt onnodig veel haat, en heeft het inderdaad bij PSG niet laten zien, maar voor 8 miljoen heb je wel gewoon een europese subtop speler in huis.

Prima deal joh. Goede club ook voor hem, zeker nu Veretout naar Marseille gaat. Mourinho zal hem wel weten raken en misschien is hij dan wel scherp en in vorm op Qatar. Ik zelf zie Wijnaldum niet graag als basisspeler, maar als de ruimtes wat groter worden lijkt hij wel altijd in z'n element te zijn bij Oranje.

Dus je had Wijnaldum voor 3 miljoen nu kunnen halen!? Een optie voor 8 miljoen minus 5 miljoen aan salaris wat PSG nog betaald. Hebben toch wat clubs liggen te slapen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren