Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum neemt revanche met AS Roma en plaatst zich voor achtste finales

Laatste update:

AS Roma heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De ploeg van José Mourinho was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Red Bull Salzburg, terwijl het vorige week nog met 1-0 had verloren in Salzburg. De Romeinse doelpunten werden donderdagavond allebei al in de eerste helft gemaakt, en kwamen op naam van Andrea Belotti en Paulo Dybala.

Aan de kant van Roma stonden twee andere spelers in de basiself dan vorige week in Oostenrijk. Tammy Abraham en Stephan El Shaaraway begonnen op de bank, waardoor Leonardo Spinazzola en Belotti het vanaf de eerste minuut mochten laten zien. Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum moesten opnieuw genoegen nemen met een reserverol. Bij Salzburg stonden er drie andere spelers in de basis: Bernardo, Mauris Kjaergaard en Chukwubuike Adamu vervingen Strahinja Pavlovic, Luka Sucic en Fernando.

De eerste grote kans van het duel was voor de thuisploeg. Dybala zag zijn schot na een corner gekeerd worden door Philipp Köhn, waarna de Argentijn in de rebound de lat raakte. Enkele minuten later was ook Salzburg dicht bij de openingstreffer, maar Kjaergaard schoot naast. Roma kwam na ruim een half uur spelen op 1-0: Belotti kopte een voorzet van Spinazzola binnen. De ploeg van Mourinho had de smaak te pakken, want zes minuten later verdubbelde het zelfs de score. Opnieuw was Spinazzola de aangever, en deze keer rondde Dybala beheerst af: 2-0.

Vroeg in de tweede helft was Adamu dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet van dichtbij ging naast. Later in het tweede bedrijf trof ook Noah Okafor en opnieuw Adamu geen doel, want beide keren stond Roma-doelman Rui Patrício in de weg. Namens Roma was Bryan Cristante dicht bij de definitieve beslissing, maar Salzburg-goalie Philipp Köhn bracht redding. In de slotfase, waarin Wijnaldum inviel, drong Salzburg nog aan in de hoop een verlenging te forceren, maar Roma hield stand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Roma was echt heel goed vandaag, klaarde de klus in de eerste helft en heeft daarna lekker gewacht tot de wedstrijd afgelopen was. De eerste helft hebben ze Salzburg van het kastje naar de muur gestuurd onder leiding van Spinazzola en Dybala, als die twee heren fit blijven kan Roma misschien wel dit toernooi winnen!

Het spel was vandaag denk ik aantrekkelijk om te zien naar Nederlandse maatstaven en bij tijd en wijlen volwassen naar Italiaanse maatstaven. Misschien is dat wel de beste combinatie denkbaar!

23 februari 2023 om 23:09

Mourinho masterclass? Zal een moeilijk karwei voor hem worden om de EL te winnen, United is toch een stukje sterker. Ook zijn er genoeg teams gelijkwaardig aan dit Roma. Ik ben overigens wel bijgedraaid en ben het nu met je eens. Ik zie Mourinho ook heel graag naar Chelsea komen deze zomer.

23 februari 2023 om 23:16

Manchester United en Arsenal zijn echt nog de betere teams in dit toernooi en wat mij betreft de topfavorieten. Met een beetje mazzel loten zij elkaar nu of iets verder in het toernooi. Wellicht kan de titelstrijd ook wel betekenen dat ze de Europa League iets minder serieus oppakken.

Ik sta er nog steeds hetzelfde in: laat Potter maar zitten, tenzij Mourinho terug kan komen en het wil oppakken. Zidane zie ik niet komen en ook niet slagen, Pochettino en Enrique vind ik geen upgrades. Alleen Klopp en Mourinho zijn dat in mijn ogen echt.

23 februari 2023 om 23:32

Van Real Sociedad en een Leverkusen bijvoorbeeld wint Roma ook niet zomaar even. Met een beetje geluk in de loting is er misschien wat mogelijk. Roma is wel erg stabiel, ze krijgen weinig tegen goals (19 in de Serie A). Maar Roma heeft ook echt geen top selectie, spelen veel matige spelers.

Potter doet het wel heel erg slecht hoor. Tot de zomer de kans geven en anders Mourinho laten komen. Mourinho doet het helemaal niet zo slecht dat als iedereen hier beweerd. Met United de EL gewonnen en 2e geworden met 81 punten (meeste na het Ferguson tijdperk). Bij Tottenham had hij bijna een prijs maar werd hij ontslagen. En bij Roma doet het best behoorlijk met vorig jaar de CL en dit jaar staat er een stabiel team.

24 februari 2023 om 06:59

@PSVChelseaboy, Potter maakt er een ouderwetse t*ringzooi van.. Maar Boehly en rest van het bestuur hebben compleet ingezet op Potter en ik denk niet dat zij “hun” coach nu al aan de kant gaan schuiven. Dat wordt ook steeds herhaald door iedere journalist en clubwatcher. Als er nog 3 wedstrijden verloren worden en er Stamford Bridge 90 minuten gefluit te horen is dan zullen ze misschien ingrijpen, maar ik denk echt niet dat hij weggestuurd gaat worden zolang Chelsea niet in direct degradatie gevaar is (hoe bizar dat ook mag klinken)

Dybala, begon wat stroef in mijn ogen bij z’n Roma avontuur maar het is een blijft een mini-Messi, Deels zijn talent deels zijn uiterlijk en fysieke bouw. Dus dan kom je uiteindelijk wel bovendrijven en is momenteel geweldig bezig. Laatste 7 wedstrijden; 5 goals 4 assist.. erg goed!

Lekkere week voor de Italiaanse ploegen (en vorige week ook). Alleen Lazio maakte gelijk, maar zijn wel door. De rest allemaal gewonnen.

jammer voor salzburg, ik denk dat ze uiteindelijk toch teveel jonge spelers hebben rondlopen.
dan is het gewoon lastig om te winnen van een ploeg als roma die veel gelouterde spelers hebben met veel meer ervaring.
een seiwald, kjaergaard, adamu, sesko en okafor komen er nog wel.
allemaal onder de 21 en zijn al zo goed.

hoe verschrikkelijk de inmenging van een groot concern als red bull ook is, salzburg blijft een leuke club om in de gaten te houden vanwege de grote talenten die daar spelen

24 februari 2023 om 12:00

Ik vind Salzburg al jaren een fantastische ploeg, brengen heel veel talenten, mooie speelstyle, scouten bijv ook in Afrika wat heel weinig clubs doen. Jammer dat Rb Leipzig letterlijk Salzburg op het minder niveau houdt.

Goed om te horen dit. Het is hem gegund.

Wat was precies de revenge van wijnaldum? Of heb ik iets gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren