Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijffels zwaar onder de indruk: ‘Een persoonlijkheid, opstellen die jongen!’

Laatste update:

Maarten Wijffels dicht Rome-Jayden Owusu-Oduro een mooie toekomst toe. De negentienjarige doelman van AZ heeft tijdens het trainingskamp in Spanje veel indruk gemaakt op de journalist van het Algemeen Dagblad. Als het aan Wijffels ligt krijgt Owusu-Oduro de kans bij afwezigheid van Mathew Ryan.

Van alle spelers werd Wijffels het meest opgewonden van Owusu-Oduro. De tiener mag het laten zien nu eerste keus Ryan actief is op de Azië Cup met Australië. "Hij viel mij echt heel erg op", vertelt hij in de AD Voetbalpodcast. "Dit is een persoonlijkheid. Hij ziet er sierlijk uit, is lang en stond continu in een soort oorlogshouding."

"Je zag de ogen van Pascal Jansen ook twinkelen na afloop. "Hij zei: 'Af en toe komt er een een speler voorbij waarvan je denkt: dit is er één.' Ze hebben heel veel vertrouwen in die jongen, gaan ook geen nieuwe keeper halen. Ik zou zeggen: gooi er maar op de rest van het seizoen. Opstellen die jongen."

Wijffels zag AZ verder knap remiseren tegen Dortmund. "AZ heeft een hele slechte maand december achter de rug. De laatste wedstrijd tegen PSV zakten ze zwaar door de ondergrens. Het publiek was boos, de trainer moest weg. Maar tegen Dortmund zag het er echt goed uit."

De Alkmaarders speelden zaterdag in een oefenduel met 2-2 gelijk tegen de Duitse grootmacht. Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard scoorden namens AZ, waarna Marcel Sabitzer en Marco Reus de stand weer in evenwicht brachten.

"Dani de Wit speelde als in ere hersteld, Jordy Clasie krijgt meer steun en Jens Odgaard kwam erin", zag Wijffels. "Odgaard speelde in de combinatie met Pavlidis. Dat zag er echt goed uit."

AZ neemt het zaterdag bij de hervatting van de Eredivisie in de Grolsch Veste op tegen directe concurrent FC Twente. Drie dagen later is in het kader van de TOTO KNVB Beker Quick Boys de tegenstander.

Van de laatste zeven Eredivisie-duels won AZ er slechts twee, waardoor de ploeg is afgezakt naar de vierde plek op de ranglijst. De achterstand op nummer twee Feyenoord bedraagt vijf punten. FC Twente heeft één punt meer en staat derde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Paar keer gezien in de youth league en kkd. Krijg een Onana-achtig gevoel van hem, sierlijk, atletisch en op deze leeftijd nog weleens foutjes zoals Onana toen ook had in Jong-Ajax. Toen Cillessen wegging bij Ajax was Diederik Boer er ook nog dacht ik maar Bosz stelde toen Onana op. Hoop dat Jansen dat na dit seizoen ook durft als Ryan weggaat. Zolang die geblesseerd is, sowieso deze jongen vlieguren laten maken hoop ik!

Het is te hopen dat Owusu-Oduro nu zijn kans pakt aangezien Ryan naar de Azie Cup is. Zijn debuut was - zoals bij zoveel spelers - niet best, maar op 19-jarige leeftijd debuteren in de Conference League tegen Legia met veel druk erop is ook niets. Vergeet niet dat deze keeper de UEFA Youth League heeft gewonnen.

En de volgende die we omhoog schrijven.... Ik zeg niks over die jongen z'n kwaliteiten maar voor de winterstop was hij niet geweldig. Als je in de zon, zonder druk, even goed staat te spelen is het ineens hosanna. Ik verwacht dat hij binnen driemaanden het Nederlands Elftal in wordt geschreven.

9 januari 2024 om 09:40

Ik neem toch aan dat ze hem al iets langer volgend dan dit weekje onder de zon..

Zijn debuut was niet geweldig maar stond ook wel erg veel druk op, ben benieuwd hoe hij het straks in de Eredivisie gaat doen.

9 januari 2024 om 09:44

Zal vast wel maar laat hem eerst even dan onder druk dezelfde prestaties over een langere periode neerzetten. Buiten dat debuut heeft hij op niveau, nog niet echt geacteerd. En die keer ging hij onderuit.

Denk dat het bij keepers nóg moeilijker is om potentie in te schatten dan bij veldspelers. Simpelweg omdat je geen moment kunt verzwakken. Zeker een nieuwe keeper moet eerst jarenlang degelijk keepen voordat een fout door de vingers wordt gezien.

Wat is er eigenlijk met Sem Westerveld gebeurd? Is die nog steeds geblesseerd?

Kijk eens het volgende toptalent. Wat hebben wij er veel gehad de laatste jaren. Wordt smullen in het Nederlands elftal. Met al die toptalenten die opgesteld kunnen worden.

Het zou de journalisten eens sieren om wat rustiger aan te doen. Meteen spelers zo naar voren schrijven. Zonder dat ze iets gepresteerd hebben. Vooralsnog heeft hij een slechte indruk achter gelaten. Laten we afwachten om te zien hoe hij zich gaat ontwikkelen. En hopen dat hier een echt talent staat.

Het team die de Youth League gewonnen heeft, zijn daar al spelers bij die bij AZ 1 echt spelen? Of zijn ze daar nog te jong voor/ slecht niet genoeg voor? Ben erg benieuwd naar ze namelijk. Je wint dat toernooi niet zo maar

Een doelman hoort niet op doel te staan vanwege zijn persoonlijkheid maar om ballen tegen te houden. Wat moet ik mij overigens voorstellen bij "een soort van oorlogshouding", een garantie op gele en rode kaarten soms? Wijffels geeft voorts aan dat Owusu-Oduro sierlijk oogt, is sierlijkheid nu ook al een voorwaarde voor een goede doelman? Volgens mij kon Piet Schrijvers bijgenaamd "de Beer van De Meer" en "de Bolle van Zwolle", alsook "het Lek van Pec" maar dat was in zijn nadagen, toch heel aardig keepen. Overigens zou ik Owusu-Oduro toch zeker een kans willen geven als Ryan geblesseerd is maar beoordeel hem dan wel gewoon op de ballen die hij tegenhoudt of juist laat gaan. Wat dat laatste betreft was de start van Owusu-Oduro bij het eerste van AZ nog niet heel overtuigend maar een paar wedstrijden is te kort voor een echte beoordeling, net zoals een trainingskamp overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren