Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wij presteren het om de minste speler van Oranje 65 keer aan de bal te krijgen’

Laatste update:

Nederland stond zondagavond bij rust met 0-2 voor op bezoek bij Wit-Rusland, maar Pierre van Hooijdonk verbaast zich toch enigszins over de tactiek van bondscoach Ronald Koeman. Volgens de oud-spits is de rol van rechtsback Joël Veltman, die in de eerste helft maar liefst 65 keer de bal kreeg, niet goed uitgedacht.

"We hebben de bondscoach vooraf gehoord dat ze met drie verdedigers willen opbouwen", aldus Van Hooijdonk bij de NOS. "In eerste instantie verwacht je dan dat Daley Blind een beetje doorgeschoven gaat worden. Maar wij presteren het om de minste aan de bal de meeste balcontacten te laten krijgen: Joël Veltman. Hij doet zonder bal eigenlijk alles goed, maar met de bal hapert het weleens. Dat komt ook omdat het eigenlijk meer een verdediger is. Het feit dat hij bij Ajax centraal in de verdediging staat zegt natuurlijk ook heel veel."

Van Hooijdonk verwijt het Koeman dat hij Veltman in een wedstrijd tegen een dergelijk verdedigend ingestelde tegenstander opstelt. "Ik vind niet eens zozeer dat je dat Veltman kwalijk kan nemen, want dat hebben we van hem nooit gezien. Hij is meer een verdediger." Van Hooijdonk oppert een andere speler op Veltmans positie. "Je kan daar ook best eens een aanvaller, bijvoorbeeld Quincy Promes, zetten. Dan kan iedereen roepen: 'Maar dat is een rechtsbuiten!' Maar die komt toch alleen maar in die situatie dan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dit een prima stukje analyse van Pierre. Spijkers met koppen

13 oktober 2019 om 19:13

Maar we lopen er toch steeds tegenaan dat we geen goede rechtsback hebben? Voor Veltman zijn capaciteiten aan de bal deed hij het niet onaardig, maar wil je top niveau zijn, dan komen onze backs gewoon te kort.

13 oktober 2019 om 19:16

We hebben wel wat beters dan Veltman op rechtsback hoor.

13 oktober 2019 om 19:17

Zoals?

13 oktober 2019 om 19:25

Dest

13 oktober 2019 om 19:25

Makkelijk roepen als je niet met voorbeelden komt. We hebben iig al meerdere keren kunnen zien dat Dumfries het zeker niet is.

13 oktober 2019 om 19:27

Dumfries is gewoon beter. In een wedstrijd als deze is promes ook gewoon beter.

13 oktober 2019 om 19:28

Karsdorp is 10x beter aan de bal, is alleen niet 100% fit.

13 oktober 2019 om 19:34

Sorry hoor maar karsdorp heeft 0,0 spelintelligentie. Heeft totaal geen benul van wanneer die moet gaan en wanneer die moet blijven hangen. Rent maar wat. Nog blinder dan Dumfries. Denzel is heel simpel de beste rechtsback van NL, ondanks al zijn beperkingen.

13 oktober 2019 om 19:38

Niet mee eens. Karsdorp weet prima te doseren.

13 oktober 2019 om 19:38

Dumfries is beter....vinden zijn medespelers niet. Hij werd opzichtig overgeslagen afgelopen wedstrijd. Dumfries is een hele domme kracht en hoort absoluut niet in het Nederlands elftal. Snap nog.steeds niet dat hij bij PSV erin staat

13 oktober 2019 om 19:41

Promes is zeker beter. Daarom onbegrijpelijk dat Koeman Promes en Vd Beek gelijktijdig wisselt. Nu staat Luuk daar zonder iemand die een voorzet kan geven. Ik ben redelijk fan van Koeman, maar heb geen idee waar hij de laatste tijd mee bezig is.

13 oktober 2019 om 20:22

Wie? Nooit van gehoord, wat heeft die laten zien dan?

13 oktober 2019 om 20:22

Met wedstrijden winnen. Dumfries rechtsback was beter geweest. Dit was gewoon slecht. Al was Dumfries ook niet best. Ik vond Malen in de spits ook beroerd. Verloor elke bal, was niet aanspeelbaar en liep in de weg van de opkomende middenvelders.
Toch lekker 3 puntjes er bij. Hatsjee.

Mee eens. Je had ook bijvoorbeeld promnes rechtsback kunnen zetten. Voor nog meer aanvallende druk.

Is een bruikbare speler geworden maar geen hoogvlieger nee.

13 oktober 2019 om 19:30

wel rake analyse. De opbouwers moeten hun taken doen of hij moet iemand anders neerzetten. Op deze manier ga je dadelijk weer opbouwen met Dumfries en ben je geen meter opgeschoten. Tenzij je ballenjongen bent dan toch

13 oktober 2019 om 20:25

Ik kreeg eerlijk gezegd een beetje het Frank de Boer gevoel. Van voor naar achter, van links naar rechts. En nog een keer. Geen vernuft, geen splijtende pass. Terwijl Wit Rusland niet eens de hele wedstrijd de bus parkeerde...

Promes rb ook al vind hij het niet leuk.

13 oktober 2019 om 20:07

Dat was precies wat ik ook zei. Wat moet je nou met 4 verdedigers tegen Wit Rusland. Gewoon Promes op die rechterflank

De jong rechtsback is de beste optie dit team kent namelijk geen zwakke plekken.Cillessen De jong van dijk Ake blindDe ligt van de beek Bergwijn wijnaldum MalenDepay En ja de ligt kan prima als cvm spelen en is een heel complementair koppel met vd beek. Die trouwens ook heel goed als cvm kan spelen maar dat zal hij wel gaan bewijzen bij Ajax. Met ake heb je weer een links en een rechtsbenige in het centrum plus Ake is super snel en kan goed rugdekking geven aan de toch wat trage Blind

13 oktober 2019 om 19:36

Wat een gare opstelling man.

13 oktober 2019 om 19:43

Zie jij zwakke plekken?

13 oktober 2019 om 19:47

Ik zie vooral spelers op totaal verkeerde posities en gebrek aan interpunctie. Nogal vervelend om te lezen.

13 oktober 2019 om 19:48

Ake sowieso geen oranje materiaal, en 2 spelers die bij de beteren op hun positie horen naar een andere plek. Dat zijn in mijn ogen zwakke plekken.

14 oktober 2019 om 01:45

Ake is absoluut oranje materiaal. Die moet altijd op linksback staan.

14 oktober 2019 om 01:51

Zwakke plekken?
De jong zijn kwaliteiten liggen echt niet in snelheid maken op de flank en een voorzet geven. Zijn spel focust zich op temporiseren, dribbelen in de drukte en veel korte combinaties.
De ligt is niet wendbaar genoeg op het middenveld.
Blind is geen linksback. Dat ake snel is, is leuk, maar hij kan geen rugdekking geven aan zowel van dijk als de slome blind. Waar wijnaldum in deze rare fantasie opstelling moet staan: geen idee. Kennelijk op het middenveld maar dan krijg je niemand de jong en blind als flankspelers. Wat een flater

14 oktober 2019 om 01:56

Ja je kan ineens geen spaties meer behouden in je reactie maar voor de duidelijkheid. De jong rb van dijk cv ake cv blind lb De ligt cvm van beek cvm Bergwijn rv wijnaldum cam malen lv depay sp. De jong is super snel en dribbelen en passen zijn erg belangrijke kwaliteiten voor een back. De jong is goed in de kleine ruimtes maar als hij de ruimte krijgt is hij helemaal niet meer te houden. Hij kan met zijn loopvermogen (verreweg beste van Barça werd onlangs bekend) ook blijven gaan aan die rechterkant.

14 oktober 2019 om 02:49

De Jong is goed in korte combinaties in kleine ruimtes. Waarom zou je dat talent (wat zeldzaam is) gebruiken aan de flank, waar je veel ruimtes krijgt, maar minder bepalend kan zijn? Hij zal toch snel voor een combinatie kiezen met de centrale aanvallers, waardoor je alleen de lange afstands voorzetten van Blind hebt, maar niemand die een keer de hoek in duikt. De veldbezetting klopt niet. Daarnaast spelen 90% van deze spelers in een drie-spitsen-systeem. Dat zorgt voor nogal een omschakeling in tactiek. De Ligt speelt nooit op Cvm. Zijn draaischijf is ook best traag. Er zijn echt heel veel kwetsbare punten in deze opstelling.mijn advies is om wat kritischer te worden op je eigen opstelling, in plaats van alleen naar positieve punten te kijken.

Ik denk dat veel mensen nu pas zien hoe belangrijk Memphis voor Oranje is. Hij is de enige van de aanvallers die regelmatig kan scoren en assists geven. Gelukkig hebben we nog wat jonge talent dat doorkomt.

Heer uur geen probleem dat de speler op deze positie aan de bal komt, echter moet daar niet Veltman zijn, deze man hoort niet in het Nederlands elftal te staan.

Met Pierre eens. Toch zou ik Janmaat of Karsdorp nog wel eens willen zien.

Janmaat speelt toch iedere week in de premier league en Karsdorp doet het niet slecht bij Feyenoord, is alleen nog niet volledig fit, laat staan als dat het geval is..

Beide hebben aanvallende Intenties en schat ik hoger in dan dumfries. Veltman is een totaal ander type speler en in mijn ogen geen rechtsback (hooguit incidenteel) voor het Nederlands elftal.

13 oktober 2019 om 22:02

Janmaat speelt helemaal niet elke week in de PL. Vorig seizoen ook maar net iets meer minuten gemaakt dan een Tete. Ook dit seizoen zit hij regelmatig op de bank.

Blind speelde ook ongelukkig anders

Je zou zeggen promes op die plek en klaar.. maar dan wordt iemand anders wel vrij gelaten die liever geen bal heeft.. makkelijke analyse dit! Was eerder beginnen over wonder malen die werkelijk niks goed heeft gedaan en in bescherming wordt genomen door ome Kees die er niks van begrijpt ... die laatste bal zit er bij iedere beetje spits gewoon in.. wel ritme of geen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren