Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wie weet wat de transferperiode mij voor kansen biedt bij Ajax’

Laatste update:

Perr Schuurs verruilde Fortuna Sittard een jaar geleden voor Ajax. De negentienjarige verdediger stond in het eerste seizoen in Amsterdam gelijk met de kampioensschaal in zijn handen, al bleef zijn bijdrage beperkt tot een invalbeurt van negen minuten in de hoofdmacht. Met drie optredens was zijn bijdrage in de TOTO KNVB Beker wat groter. Schuurs, met een verbintenis tot medio 2022 bij Ajax, speelde zijn wedstrijden voornamelijk in de Keuken Kampioen Divisie, als verdedigende kracht van Jong Ajax. Volgend seizoen hoopt het talent op meer.

De Limburger kijkt op de officiële website van zijn club terug op de eerste twaalf maanden in de hoofdstad. “Het was allemaal erg wennen. Zo ook de nieuwe pikorde. Bij Fortuna ging ik als een trein. Het ging allemaal zo lekker, dat ik al jong doorbrak en in het eerste ging spelen. Ik voetbalde me naar een uitstekende positie en werd aanvoerder. Toen ik in 2018 naar Ajax kwam, waren de kaarten anders geschud. Ik moest gewoon achteraan aansluiten. Dat was wennen en niet altijd makkelijk, maar ook heel logisch, dat snap ik zelf ook wel.”

“Ik ben blij dat ik veel wedstrijden heb gespeeld voor Jong Ajax en dagelijks kon meetrainen met het eerste elftal”, gaat Schuurs verder met zijn relaas. “Ik ben dit seizoen ook met Champions League-wedstrijden mee geweest en zat op de bank toen we tegen Bayern München speelden. Dat schept een band. Ik lig goed in de groep en heb met iedereen goed contact. Dat maakt het ook wel makkelijker om mezelf te zijn en ontspannen te voetballen.”

“Het draagt allemaal bij aan mijn groei en ontwikkeling naar een basisplaats. Want dat is natuurlijk het doel voor volgend seizoen. Hoe de kaarten dan geschud zijn? Ik hoop in mijn voordeel. En wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode en wat voor kansen mij dat biedt”, aldus Schuurs, die daarmee doelt op het naderende vertrek van aanvoerder Matthijs de Ligt. De Oranje-international is meermaals gelinkt aan onder meer Paris Saint-Germain en Barcelona, maar heeft nog geen beslissing genomen aangaande zijn toekomst op clubniveau.

Verwacht jij dat Perr Schuurs volgend seizoen basisspeler wordt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben inderdaad toch prima opties achterin als Matthijs vertrekt? Magallan, Schuurs en die nieuwe Argentijn eventueel. Dat moet toch voldoende zijn?

20 juni 2019 om 12:27

Magallan en Schuurs hebben nog niet bepaald indruk gemaakt. Dus om te zeggen dat de opties prima zijn is misschien een beetje voorbarig.

20 juni 2019 om 13:57

Jan blijft toch de ultieme versterking voor Ajax. Kan blind op 6 spelen met Donny en Marin voor zich.

20 juni 2019 om 14:39

Ik heb gedroomd dat Toby Aldeweireld terug kwam. Ook lang niet gek.

20 juni 2019 om 14:40

Je hebt 3 opties naast Blind. 1 daarvan moet toch wel in vorm te krijgen zijn?

Helaas gebleken dat de stap naar Ajax net te groot voor hem was. Hele goeie verdediger en ook zeker zeer talentvol, maar had betere een jaartje Eredivisie ervaring met Fortuna Sittard kunnen op doen. Of eerst de overstap naar een club als AZ of Groningen te maken. Bij Ajax moet je er direct kunnen staan en heb je geen tijd om te wennen.

20 juni 2019 om 11:39

Hoezo geen tijd om te wennen? Volgens mij was het nooit het plan dat hij vorig jaar september gelijk een basisspeler zou zijn. Het idee was juist om hem te laten wennen in jong Ajax zodat hij later de overstap kan maken.

20 juni 2019 om 11:45

Hij heeft dit seizoen gewoon het vooraf besproken traject gevolgd. Of denk je dat ze hem verteld hadden dat hij met De Ligt moest concurreren voor een basisplaats?

Schuurs had een matige start bij Ajax maar lijkt zich steeds beter te voelen in Amsterdam. Zoals gezegd heeft hij dus een heel jaar met het eerste elftal kunnen meetrainen en kunnen leren van jongens als Blind en De Ligt, dat lijkt me meer waard dan spelen bij Fortuna. Bovendien is de KKD bijzonder goed gebleken voor het helpen ontwikkelen van talenten die voorheen tussen wal en schip zouden zitten.

20 juni 2019 om 11:57

Precies dit. Ik heb ook gehoord van enkele supporters die Jong Ajax goed in de gaten houden dat hij vooral het afgelopen half jaar stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling. Ik zou het dus niet gek vinden als hij komend seizoen regelmatig mag spelen (als hij blijft natuurlijk). Het zou ook niet verkeerd zijn om hem een seizoen te verhuren aan een stabiele ploeg in de Eredivisie. Dan denk ik aan een Heerenveen, Heracles of Groningen. Toch zie ik hem persoonlijk liever wat kansen krijgen bij Ajax zelf.

20 juni 2019 om 12:15

Ja alleen was de beste man al speler in de kkd en zelfs aanvoerder! Dus k denk persoonlijk dat t voor ze ontwikkeling beter als geweest als ajax hem bijv nog een jaar aan fortuna had verhuurd in de eredivisie!

20 juni 2019 om 13:50

Het grootste verdedigende talent en een speler van man utd staan voor hem. Niet zo gek datie niet speelt ofwel?

Schuurs moet gewoon een jaartje verhuurd worden aan een fc Twente of aan emmen. Dan kan hij wat ervaring opdoen in de eredivisie. Ik denk namelijk wel dat hij de potentie heeft om een basisspeler te worden bij ajax

20 juni 2019 om 11:44

Inderdaad. Perfecte clubs...die het vooral moeten hebben van spelers huren. Hij zal daar denk ik ook best veel speler. Ik vind dat hij vooral veel resoluter in duels moet worden. Hij zou af en toe wat van het gif van tagliafico moeten nuttigen...ik vind het allemaal te braaf tot dusver

20 juni 2019 om 11:46

Willem II zou een goede optie zijn omdat die hetzelfde soort voetbal probeert te spelen als Ajax.

20 juni 2019 om 12:05

Als hij naar Twente of Emmen gaat voelt dat toch als een stap terug. Dan had hij inderdaad afgelopen seizoen beter bij Fortuna kunnen blijven. Als hij echt de stappen gemaakt heeft zoals sommige fans hierboven zeggen dan zal hij komend seizoen meer minuten maken in het eerste en kan hij beter bij Ajax blijven.

20 juni 2019 om 15:13

Ik kom hem direct ophalen!
Zij het niet dat wij op plastic voetballen, iets waar Ajax afstand van doet...

Helaas nog 1 seizoen plastic en dan gaat die zooi hier er ook uit.

Komt wel goed met deze jongen. Ik heb echt veel vertrouwen in de talenten van Ajax en hoef zeker geen extra aankopen te zien, geef ze maar het vertrouwen en ze gaan ons belonen.
zie Daley Blind uitgekotst, verhuurd, teruggekomen naar Man Utd gegaan en teruggekocht en daarmee haalde we de halve finale Cl.
Het gaat wel goed komen, Schuurs wordt gewoon verkocht voor 15 a 20mln over 2 a 3 jaar als onbetwiste basisspeler

20 juni 2019 om 12:33

Nou als onbetwiste basisspeler zal die wel voor meer weggaan dan 15 a 20 miljoen. Hij is dan nog jong en dus onbetwiste basisspeler bij Ajax. Als je dan Europees ook nog twee goede wedstrijden speelt en dan in deze markt? Ga je minimaal meer richting de 30 miljoen. Als De Ligt ook nog eens slaagt bij een topclub in het buitenland, dan wordt het nog meer; want daar kijken clubs ook naar. Maar of het een onbetwiste basisspeler gaat worden is een andere vraag.

20 juni 2019 om 14:54

magikhetwete

Oh? Schuurs wordt basisspeler zeg jij? Okay, maar dat betekent dus dat die Magallan een hele dure bankzitter wordt dus.

En jij hebt veel vertrouwen in de 'talenten van Ajax' lees ik. Over welke talenten heb jij het dan precies? Want Schuurs en Pierie zijn geen talenten van Ajax, maar gekochte talenten. Dus welke talenten bedoel jij? Eiting, Ekkelenkamp, De Wit en Matusiwa, bedoel je doe talenten? Nou, heel mooi om daar veel vertrouwen in te hebben, maar ik heb geen enkel vertrouwen dat die jongens binnenkort heel veel vertrouwen en dus speeltijd gaan krijgen om jou te belonen. Op hun plek staan gewoon gehaalde spelers die Ajax richting finale CL speelden. En die dus voorrang hebben en krijgen.

Dus geen enkel idee wat er dan precies 'wel goed komt'.

Sowieso, die Schuurs kan misschien groeien en zich tot basisspeler ontwikkelen. Maar dat is wel heel erg nodig want in jong Ajax maakt hij tot op heden nog maar zelden indruk. Dus waarom hij dan opeens wel een vaste basiskracht voor Ajax 1 zou kunnen zijn, is mij voor dit moment nog even een raadsel.

20 juni 2019 om 15:24

Je vraagstelling is een beetje vreemd:
Als Schuurs basisspeler wordt dan hoeft dat niet te betekenen dat Magallan het niet wordt; we weten nog niet wat deze transferperiode brengt. Los daarvan weten we ook niet welk moment ik bedoel. Maar ik heb vertrouwen er in dat Schuurs in het seizoen 2020/2021 onbetwiste basisspeler is en dat hij in 2019/2020 voldoende stappen maakt om zich vast in de selectie van Ajax 1 te spelen.

de 'talenten van Ajax' zie ik als voetballers die onder contract staan bij Ajax. Dat jij Schuurs en Pierie niet meerekent zal mij in principe worst wezen. Ik reken ze wel mee; Matusiwa overigens niet want die hebben ze net laten gaan. Dat jij daar geen vertrouwen in hebt is prima, we mogen gelukkig van mening verschillen. Los daarvan hecht ik behoorlijk veel waarde aan de term selectie speler waar andere hier het alleen over sterspelers hebben.

Wat precies wel goed komt is dat de selectie van Ajax (alle contractspelers van Ajax1, jong ajax en Ajax o19) voldoende kwaliteit herbergt om positief naar de toekomst te kijken. Nieuwe sterren ontstaan altijd bij Ajax en wie dat worden valt soms niet te zeggen (bv Mazraoui had niemand als basisspeler verwacht 3 jaar geleden).

Ik geloof in een visie waarin je jeugdspelers opleidt tot volwaardige eredivisie, ajax1 selectiespelers of soms zelfs dragende krachten. Ik denk dat Ajax dat aan moet vullen met iets volwassener talenten van buiten alsmede met oudere spelers als Blind, Tadic en Huntelaar.

Ik denk niet dat Ajax moet gaan kopen als spelers niet weggaan; genoeg talent en groot genoege selectie om blessures e.d. op te vangen. Je kan immers bij Ajax geen CL waardige bankspelers vervangen die de eredivisie compleet kapot spelen, dat is niet realistisch.. sterker nog we hebben bij Juventus en Real Madrid gezien hoe moeilijk zij geblesseerde basisspelers konden opvangen tegen ajax.

Ik heb heel veel vertrouwen in de Ajax talenten, daar komen genoeg degelijke spelers vandaan, soms een topper en daarmee kan de Ajax1 selectie voldoende gevuld.
Eiting, Ekkelenkamp, de Wit en Schuurs (en meer) worden gewoon selectiespeler en gaan een rol spelen, in welke mate is lastig te voorspellen.
Ik weet in ieder geval zeker dat een aantal van hen af en toe een basisplaats gaat hebben komend jaar

20 juni 2019 om 16:28

"ik geloof in een visie waarin je jeugdspelers opleidt tot volwaardige eredivisie, ajax1 selectiespelers of soms zelfs dragende krachten. Ik denk dat Ajax dat aan moet vullen met iets volwassener talenten van buiten alsmede met oudere spelers als Blind, Tadic en Huntelaar."

Dit is inderdaad ruwweg het cliché antwoord dat ik altijd krijg als ik de feiten benoem. 'ja, de visie van Ajax is (eigen) jeugdspelers opleiden en die dan aanvulen met gehaalde spelers die iets ouder zijn.' Maar we hebben afgelopen seizoen gezien dat de visie die jij voor ogen hebt door Ajax allang verlaten is.

Onder Frank de Boer was die visie nog aanwezig inderdaad. Op last van Cruijff kreeg de jeugd de voorrang en kreeg die dus ook veel vertrouwen en speeltijd. En dus groeiden spelers als Anita, Eriksen, Blind en dergelijken uit tot vaste waardes binnen Ajax. Maar afgelopen twee seizoenen is dat roer om gegaan. Want de successen bleven jarenlang uit. En pas toen Ajax gewoon ervaren spelers ging halen en die de basisplekken kregen, ten koste van spelers die vroeger gewoon veel speeltijd hadden gekregen (zoals Eiting, Ekkelenkamp, De Wit en Matusiwa), kwamen de successen. Maar dat was dus vooral gebaseerd op de kracht van de gehaalde spelers. En niet op de ontwikkeling van de eigen jeugdspelers. Is een keuze. En, gezien het succes van Ajax afgelopen seizoen, een terechte keuze.

Alleen moet je wel realistisch zijn. Want nu deze keuze eenmaal gemaakt is, is het dus ook niet meer mogelijk terug te gaan naar de periode 'de Boer' en het verkopen van Frenkie de Jong, De Ligt, Ziyech en Neres op te vangen door Eiting een basisplaats te geven. Lijkt me wel helder dat Ajax onder leiding van Eiting niet weer de halve finale van de CL gaat halen. Dus kom ik terug bij mijn punt: Prima dat jij heel veel vertrouwen hebt in de genoemde jeugdspelers, en mooi dat jij een 'rol' ziet weggelegd voor die gastjes, maar die 'rol' is dat zij gewoon vooral de plekken 14, 15, 16 en 17 innemen in de selectierangorde. De eerste 13 plekken zijn voor de gehaalde spelers en diegenen die al een basisplek hebben. En nee, Ekkelenkamp en De Wit staan aan het einde van het seizoen niet als vast waarde in het team. Zoals ook begin van het afgelopen seizoen al door mij voorspeld werd dat met al die aankopen er weinig ruimte over zou zijn voor de ontwikkeling van jeugdspelers bij Ajax. Daarin heb ik gelijk gekregen. Dat is, in feite, ook een beetje de schaduwkant van het succes van Ajax. Ja, je had een mooi seizoen, maar feit is en blijft dat je wel je eigen filosofie geweld aangedaan hebt. Er staat geen kern van eigen Nederlandse jeugdspelers meer, er staat een gehaald vreemdelingenlegioen. Moeilijk om te aanvaarden voor je denk ik maar het is wat het is. Uiteraard gaat Ajax spelers kopen die de vertrekkende spelers vervangen. Anders moet er afscheid genomen worden van het niveau waarop Ajax afgelopen seizoen speelde. Zo eenvoudig is het gewoon.

20 juni 2019 om 16:45

De periode De Boer was uit armoede en noodzaak geboren. Er werd meer dan ooit naar de jeugd gekeken omdat de aankopen stuk voor stuk tegenvielen en er een dikke schuld opgebouwd was.

Het is bovendien niet helemaal eerlijk om de jeugd uit die tijd die geslaagd is (blind, Eriksen, Alderweireld etc) te vergelijken met de middelmaat als De Wit, Eiting en Matusiwa van nu. Zo is Mazraoui ook gewoon doorgebroken onder Ten Hag ondanks zijn gebreken. Ook Dolberg blijft zijn kansen krijgen ondanks zijn gestuntel. Frenkie, De Ligt, Kluivert, Onana en Donny zijn de afgelopen jaren allemaal via Jong Ajax doorgestroomd naar het eerste.

Er is nu een heleboel geld en toch wacht Overmars nog met zijn aankopen. Dat is dus mede om de betere jeugdspelers de ruimte te geven en mede omdat ze niet weer het risico willen lopen dat Ziyech onverwachts blijft en er wéér een vervanger voor aangetrokken is.

20 juni 2019 om 17:52

"er is nu een heleboel geld en toch wacht Overmars nog met zijn aankopen. Dat is dus mede om de betere jeugdspelers de ruimte te geven"

Lijkt me onzin dat Overmars wacht om 'de betere jeugdspelrs de ruimte te geven'. Want in dat geval zou Overmars niet 'wachten met aankopen' maar helemaal geen aankopen meer doen. Niet nu en niet in het restant van deze transferperiode, die nog niet eens begonnen is!

Wat ik denk is dat Overmars gewoon rustig bezig is om spelers te vinden die hij binnen zijn budget (15-18 miljoen transfersom, plus een salarisruimte van 20-25 miljoen erbij voor een vijfjarig contract) aan kan trekken. En jij zult straks gewoon zien richting eind augustus dat Overmars tegen die tijd gewoon weer een paar spelers erbij gehaald heeft om de vertrekkers te vervangen en niet om die jeugdspelers 'de ruimte te geven'. Voor die jeugdspelers wacht, realistisch gezien, wederom even weinig speel- en ontwikkeltijd als afgelopen seizoen. Tenzij Ajax natuurlijk een tussenjaar zou willen en sportief veel minder denkt te gaan presteren dan afgelopen seizoen natuurlijk. Dan kun je inderdaad aankopen achterwege laten en gewoon met de jeugd gaan werken. maar dan kan ik je garanderen dat de halve finale CL er komend seizoen zeker niet in zit en de kwartfinales ook niet trouwens. Is gewoon een keuze.

Als de Ligt vertrekt en Ajax haalt daarvoor geen directe opvolger dan heeft Perr een goede kans om zich in het elftal te spelen.

Hij zal nu inmiddels aan de omgeving gewend zijn dus kan hij zich nu volledig richten op zijn persoonlijke ontwikkeling. Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen dit seizoen.

Zal mooi zijn als ajax de ligt verkoopt voor 80 miljoen en volgend jaar schuurs een basisplaats heeft en goed seizoen draait. Denk dat de hele europese top gek wordt... hoe krijgt ajax dat voor elkaar, is dat ze neef? Haha

Gewoon komend seizoen kansen geven!
Talent is er, nu het vertrouwen geven.
De Ligt in seizoen 1 was ook niet het beste, maar groeide daarna ook enorm.

Ik hoef geen 30+ er achterin bij te zien.
Gewoon Schuurs naast een ervaren iemand.

Ik weet het niet. Ik hoop eigenlijk echt dat Ajax alsnog een extra centrale verdediger haalt. Het liefst een speler die er direct staat en die een lengte heeft die vergelijkbaar is met die van Matthijs de Ligt, rond de 1.88 dus. Wat vooral belangrijk moet zijn is dat deze verdediger moet kunnen koppen. Veel teams zullen toch sneller voor de lange bal kiezen tegen Ajax en dan is het wel fijn om een verdediger hebben die in staat is duels van types als Luuk de Jong en Llorente te winnen. De Ligt was eigenlijk de enige bij Ajax die hier in staat was, en ik ben bang dat niemand dat meer is op het moment dat er geen aankopen achterin meer bijkomen en De Ligt weg gaat.

20 juni 2019 om 16:21

Denk je dat dat centrum lang genoeg is? Veltman is 1.82 en Magallan 1.81. Ik denk toch dat het noodzakelijk is dat er in ieder geval een centrumverdediger is die minimaal 1.85 is en sterk in de lucht. Anders ben je gewoon niet goed gewapend tegen een team dat vooral de lange bal hanteert.

20 juni 2019 om 16:33

Antonieajax Ik ben het met je eens dat een verdediger van 1.85+ erg fijn zou zijn. Echter kan je niet scouten op lengte alléén. Wanneer een tegenstander met Luuk de Jong of Llorente aan komt zetten kan je daar gewoon weinig tegen doen in de 1 op 1.

Dan moet je dus ergens anders je winst pakken en dat is de dus de tweede ballen winnen die zo'n boom dan doorkopt. Ten Hag heeft al aangegeven dat dat de grootste uitdaging wordt voor volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren