Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder en Dirk Kuyt zijn het compleet oneens over Michael Oliver

Laatste update:

De belangrijke arbitrale beslissingen in de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Ajax houden de gemoederen bezig. In de eerste helft werd verdediger Mats Hummels van BVB met een rode kaart weggestuurd; even daarna kreeg de Duitse club een strafschop na een vermeende overtreding van Noussair Mazraoui op Jude Bellingham. Wesley Sneijder en Dirk Kuyt verschillen in de studio van RTL7 van mening over de incidenten.

Hummels zette in de dertigste minuut een tackle in op Antony en werd tot zijn eigen verbazing met rood van het veld gestuurd. Hoewel de overtreding in de herhaling licht bleek te zijn, bleef scheidsrechter Michael Oliver bij zijn beslissing. Marco Rose greep direct in bij Dortmund door Thorgan Hazard uit het veld te halen en met Marin Pongracic een nieuwe verdediger in te brengen. Enkele minuten daarna werd Jude Bellingham in het strafschopgebied licht aangetikt door Noussair Mazraoui. Oliver gaf na het bekijken van de beelden aan de zijlijn een strafschop aan de Duitsers, die door Reus achter Remko Pasveer werd geschoten: 1-0.

Sneijder vindt de strafschop voor Dortmund niet terecht, zegt hij in de studio van RTL7. “Hij wordt licht aangetikt. Hij wil eigenlijk verder, maar denkt dan: oh, wacht even, ik ben aangetikt. Dan gaat hij liggen. De scheidsrechter ziet het gewoon goed. Het kan toch niet dat de VAR hiernaar gaat kijken?” Collega-analist Dirk Kuyt is het er echter niet mee eens. “Mazraoui moet zichzelf nooit in die situatie brengen. Het is eigenlijk een beetje dom om te doen. Die spelers hopen erop. Ik vind het wel een penalty, want hij wordt gewoon licht aangetikt.”

De twee analisten verschilden ook van mening over de rode kaart van Hummels. Sneijder vond de prent onterecht; Kuyt vond het wel een verdiende rode kaart. “Het lijkt heel wat, in eerste instantie”, erkent Sneijder. “Antony springt alsof hij allebei zijn benen heeft gebroken. Maar hij wordt totaal niet geraakt. Als je beide benen in de lucht hebt, snap ik een rode kaart. Maar zijn linkerbeen is eigenlijk alweer terug op de grond en met zijn rechterbeen zit hij er totaal naast. Voor mij is het geen rood.”

Marco van Basten laat in de studio van Ziggo Sport zijn licht schijnen op het wegsturen van Hummels. "Ik vond het geen rode kaart", aldus de oud-spits. "Hij glijdt wel erg overdreven op Antony af, maar in principe raakt hij hem niet. Althans, het is er eigenlijk naast. Als je dat als scheidsrechter zo in een seconde moet beslissen lijkt het inderdaad wel een stevige tackle, maar dat zo’n VAR dan niet ingrijpt... Dat begrijp ik niet. De intentie is heel anders, want Hummels raakt hem eigenlijk niet. Desnoods een gele kaart."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben iig blij dat Kuyt geen scheidsrechter is

3 november 2021 om 22:15

En dat Wesley nooit trainer wordt.
Beide momenten vond ik niet heel zwart / Wit. Eerste moment komt hij met gestrekt been en noppen vooruit in. Tweede moment wordt hij wel gewoon geraakt. Vond ze overigens beide te licht voor de consequentie

3 november 2021 om 22:29

Denk dat ik je mening hier deel Meijer. Persoonlijk vind ik de penalty meer terecht dan de rode kaart. Mijn probleem is het alternatief.
I.p.v. rood zou je geel kunnen geven, vergeleken met andere gele kaarten is dit echter behoorlijk zwaar. Maar i.p.v. die penalty.... zelfs door de meest gekleurde bril is het een overtreding. Ik heb op VZ al meerdere malen een betoog geschreven, maar we kunnen 2 scheidsrechters, 4 lijnrechters, een var en hawkeye hebben, zonder bijpassende regels kan je niks. En naar mijn mening missen scheidsrechters simpelweg de mogelijkheden om het hedendaagse voetbal, dat sneller en 'slimmer' is geworden goed te kunnen leiden.
De VAR zou kunnen zoals bij hockey of rugby, neemt al veel ellende weg. Effectieve speeltijd lost problemen en irritatie op. En tussen rood en geel kan je ook denken aan tijdstraffen. Want laten we eerlijk zijn, geel is soms zelfs nadelig als die club de speler de wedstrijd daarna tegen jou concurrent moet missen.

3 november 2021 om 23:03

Ik heb deze wedstrijd makkelijk 20 situaties gezien waarin er meer gebeurde dan bij de penalty en dat mocht ook allemaal door. Het contact was zo extreem licht, onbedoeld en deels veroorzaakt doordat Bellingham zelf zijn been naar achteren brengt. Vervolgens hinkelt hij een keer en besluit dan nog te gaan liggen. Nee, dit was duidelijk te weinig voor een penalty. Goedmakertje voor de rode kaart.

3 november 2021 om 23:25

Wel jammer dat hij analist is.

4 november 2021 om 01:42

De intentie van Hummels was om hem niet te raken? Hmm denkt u daar maar even over na heren.

Eens met de conclusie van Van Basten. Anthony wordt gewoon niet geraakt, hoogstens een gele prent.

3 november 2021 om 23:10

Nou ja, stel hij had een vuistslag uitgedeeld, maar Anthony ontwijkt, was het dan ook niet rood?

Intentie vind ik in veel situaties net zo belangrijk. Maar ben het eens met jou en van Basten in dit geval hoor.

3 november 2021 om 23:30

Dat is een totaal andere situatie haha. Een vuistslag heeft toch helemaal niks met voetbal te maken. Dat is ten alle tijden rood.

3 november 2021 om 23:47

Inderdaad appels met peren vergelijken, maar als Hummels Antony geraakt had, lag Antony er gegarandeerd 6-8 maanden uit. Is gewoon een levensgevaarlijke tackle, op hoge snelheid en daarbij komt nog dat Antony met zijn rug naar hem toe staat.

3 november 2021 om 23:53

En dan was het ook 200% rood voor Hummels. Anthony was misschien ook wel door gedribbeld met de bal, dan was de tackle van Hummels vol op de bal geweest. Daarom vind ik dat je er hoogstens geel voor kan geven. Op het moment dat Hummels de tackle wil inzetten staat Anthony nog naar hem toe namelijk.

4 november 2021 om 01:29

Naja als Hummels die tackle op de enkels maakt en daar rood voor krijgt, terwijl hij Antony voor 8 maanden uit het veld trapt, zit hij maar 1-2 wedstrijden op de bank. Dat is ook niet gerechtvaardigd. Ik denk dat Oliver hier de intentie zwaar heeft laten tellen, maar die hele tackle was nergens voor nodig. Een cv die op het linker gedeelte midden in het veld even een zaag uitdeelt. Als je zo roekeloos inkomt verdien je het ook wel.

4 november 2021 om 02:49

"En dan was het 200% rood voor Hummels"

Hiermee geef je aan dat het dus weldegelijk rood was. Laten we even naar de spelregels kijken ipv onderbuik gevoelens (bron: knvb.nl)

"Het aangaan van een tackle of een duel waarmee de veiligheid van een speler in gevaar gebracht wordt moet worden beschouwd als ernstig gemeen spel"

Ten eerste valt op dat hier nergens staat dat een speler ook daadwerkelijk geraakt moet worden.

Ten tweede: Wat denk jij dat er gebeurt was als Antony geraakt zou zijn? Nja, je zei het al, 200% rood.

3 november 2021 om 23:32

Je probeert echt overal je gelijk te halen, als ‘bundesligafan’, ofwel pro-Dortmund, zo laat je jezelf overkomen. Maar ik zie je nergens iets zeggen over de penalty. Enkel over de rode kaart, maar als Anthony had blijven staan, had hij zijn enkel wel degelijk gebroken. Het is gewoon zeer lomp inkomen van zo’n ervaren verdediger.

3 november 2021 om 23:49

Oké nogmaals, ik ben niet pro Dortmund en ook niet pro Ajax. Ik kijk gewoon graag naar de Bundesliga vanwege de sfeer en het dreigende spel. In Europese wedstrijden ben ik zeker wel benieuwd of de Duitse tegenstanders ook clubs uit andere landen weten te verslaan, maar kijk ik vooral om een leuke wedstrijd te zien. Of Ajax vandaag nu met 3-1 had gewonnen in een 11 tegen 11, dan had ik die credits zeker wel aan Ajax gegeven, was het niet dat vanavond de wedstrijd werd bepaald door discutabele beslissingen van een scheidsrechter. Ik vind beide beslissingen van de scheids een enorme fout en ontzettend bepalend voor het wedstrijdbeeld.
Ik zou zeggen dat hij 50% kans had dat hij zijn benen had gebroken en 50% dat Hummels gewoon de bal had gespeeld. Want voor hetzelfde geld dribbelt Anthony door en is de sliding prima op de bal van Hummels.

Ik kom wellicht zo over, maar dat komt meer omdat ik het Duitse voetbal meer volg dan het Nederlandse, wat betekent dat ik daar ook meer vanaf weet. Nogmaals, ik kijk met een neutrale bril naar de wedstrijden. Alleen wanneer FC Sheriff speelt, dan hoop ik gewoon dat ze winnen

Eens met Sneijder. Geen strafschop en geen penalty.

3 november 2021 om 22:42

Was de tackle van Hummels wel rood? 😉

3 november 2021 om 22:49

Nee geen pingel

3 november 2021 om 22:53

Hahaha Klein foutje. Bedoel natuurlijk geen rood en geen pingel.

3 november 2021 om 23:34

Zoals ie er in je 1e reactie staat vind ik m eigenlijk leuker 😂

3 november 2021 om 22:51

Mocht de bal wel op de stip?

Als het klopt wat Kuijt zei, heeft hij hier gewoon gelijk. En opzich kan ik me ook wel vinden in die uitleg. Met 2 benen in de lucht en zo inkomen ben je idd gewoon een ongeleid projectiel en weegt het genomen risico een stuk zwaarder dan het uiteindelijke resultaat.

3 november 2021 om 23:49

Hij glijd expres naast de man om de bal waarschijnlijk te blocken en was onbesuisd, maar niet gevaarlijk in de zin van rode kaart. Geel had iedereen mee kunnen leven denk ik.

Het was overduidelijk geen rode kaart, ik had geel al streng gevonden. Penalty was discutabel, kon beide kanten op. 11 tegen 11 had Ajax denk ik niet gewonnen, maar ben natuurlijk blij van wel!

Geen rood en een hele zware straf voor minimaal contact. Ik wil best eerlijk zijn, vandaag hadden we best geluk met Oliver.

Gewoon slim gedaan door Anthony en bij de pingel lijkt het een goedmakertje. Maar beide situaties werden te zwaar bestraft.

De VAR greep toch gewoon in en liet de Scheids toch naar het scherm komen??

Het waren allebei 2 discutabele momenten. Je had wellicht ook geel kunnen geven en er viel ook wat voor te zeggen als de penalty niet werd gegeven.

Als ik Scheids was geweest had ik de pingel wel gegeven en geel voor Hummels ipv rood.

Ik snap niet dat mensen de rode kaart van Hummels geen rood vonden. Hij komt met zijn noppen vooruit en een gestrekt been richting Antony. Hij raakt hem weleens waar niet maar als die hem wel raakt, breekt die gewoon zijn enkel. Antony had wel even normaal mogen doen met dat rollen van hem.

4 november 2021 om 09:51

We mogen idd van geluk spreken dat hij hem niet heeft geraakt. Ben wel een voorstander van steviger de duels ingaan, maar dit was onbesuisd. Dat doorrollen had hij wel achterwege kunnen laten. Had het idee dat ik naar Neymar aan het kijken was

Zal wel weer een boel gezeik krijgen maar:

Wel een penalty
Geen rood

Gaat me even niet over wel of niet rood maar ik vind het niveau van de scheidsrechters in al die Europese toernooien op dit moment over het algemeen bedroevend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren