Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Werelds beste supporters: Besiktas Çarsi

Laatste update:

24 September 2007. Turkije is een rep en roer. Vanavond om precies 20.45 gaat heel Turkije voor de buis zitten. Thuis, op het werk in het café. Het maakt niet uit, als er maar een tv is. Het stadion begint ook langzaam vol te lopen. Vaders en zonen, studenten. Iedereen is er. Het is bijna zo ver. Nog een minuut of twintig. De spelers van Liverpool komen het veld op en een luid 'geboe' is te horen in Inonu. Vlak na hun komen de Zwarte Adelaren ook het veld op, heel het stadion geeft een staande ovatie. Het is eindelijk zover, de klok slaat 20.45 en de traditionele ceremonie wordt gehouden met het prachtige lied erbij. De spelers begroeten allebei de kanten van het stadion. Een immens grote Turkse vlag wordt geopend, met de woorden 'De gesneuvelde zullen niet sterven, het volk zal niet opgeven'. Een eerbetoon aan de gesneuvelde soldaten aan het front. De trots van Turkije, het enige team in de Champions League. Besiktas.

Die dag is voor vele Besiktas-fans met gouden letters in het geheugen geraffineerd. Besiktas wint de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Een prestatie op zich, maar Turkije, Engeland de wereldpers hebben het over iets anders. Het record van 132 decibel dat op die avond werd gebroken. De supporters hebben de top van de ijsberg bereikt. Voor velen de beste 'Dale Cavase' ooit. De woorden van de Turkse commentator: "Ik analyseer al meer dan tien jaar wedstrijden, waaronder het Wereld Kampioenschap. Maar dit is ongelooflijk, nog nooit heb ik zo een atmosfeer meegemaakt. Ik kijk rechts van me naar de Engelse commentators, lachend kijken ze me aan, terwijl ze wijzen naar het publiek. Ik krijg er kippenvel van." De wereldberoemde supportersgroep van Liverpool, de Kop: "We kunnen hier nog wat van leren, wat een geluid!." De Engelse forums liggen plat van de complimenten. Iedereen geeft aan dat ze een keer in hun leven naar Inonu willen gaan om een wedstrijd te bekijken, om werelds beste supporters aan het werk te zien. Çarsi.

De meeste zullen wel denken dat dit eenmalig was. Niet dus: elke wedstrijd of het nou tegen een degradatiekandidaat is of tegen een van de aartsrivalen Fenerbahce of Galatasaray. Ze zitten er altijd. sneeuw, regen of moordende hitte. Altijd zal Inonu aan de wedstrijd beginnen met een klassieke 'Uclu'. Een traditie die al jaren wordt gebruikt. Er wordt eerst heel hard 'Ooooo' geroepen en daarna wordt er afgeteld van een tot en met drie. Daarna wordt er Besiktas geroepen volgend met een applaus dat twee keer wordt herhaald. Daarna volgen vele liederen. Van minuut een tot en met de negentigste minuut. Non stop. Wie? Çarsi. Ze worden gezien als de componisten van de meeste spreekkoren in stadions in Turkije. Het wereld beroemde 'Kartal Gol Gol Gol' wordt overal in Turkije gezongen in diverse varianten. Zo zijn er nog vele andere voorbeelden van spreekkoren afkomstig uit Inonu. Opnoemen heeft geen zin, je moet ze beleven.

Ben Foster de keeper van Manchester United zei dat hij zich zelf niet meer kon horen denken tijden het Champions League-duel tussen Besiktas en Manchester United. Ricardo Quaresma heeft aangegeven dat als je de Champions League met je supporters kon winnen dat Besiktas daarin de onbetwiste nummer één in zal zijn. Zo zijn er nog vele andere voorbeelden van spelers of managers die zich in een positieve manier uiten over Çarsi. Wij zelf vinden dat niet belangrijk, het enige wat ons uit maakt is onze liefde te uiten voor de club uit Istanbul. Het is niet belangrijk voor ons of het een record of is of niet. Geen een record of statistiek kan aangeven hoeveel de liefde voor onze club is. Onze club aan de Boshporus. Besiktas.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een prachtig stuk tekst!
Het leest lekker en je hebt goeie zinnen gebruikt. Weinig taalfouten.
Mijn complimenten. Het gaat ook nog eens over de supporters van mijn team

Ik heb nog iets wat Pelé zei over de stadion van Besiktas, het gaat niet over de supporters maar toch
'' Pelé zei ooit dat van alle stadions, het stadion van Beşiktaş het mooiste uitzicht heeft. ''

Mijn 5 sterren krijg je!

5 april 2010 om 15:16

Çarsi in beeld

7 april 2010 om 12:23

ik hoorde dat ”geweldige” publiek trouwens niet toen ik op Anfield zat en besiktas klop kreeg met 8-0.

Wat ik wil zeggen zoals anderen hier ook al zeiden het is meer dan ff hard zingen tijdens de wedstrijden. Je kunt niet zeggen dit is de beste en dit is de slechtste. Dat heeft maar met één ding te maken en dat is gevoel. Iedereen heeft een ander gevoel bij andere clubs. Als ik het hele stadion van Chelsea (bewijzen van spreken want dat gebeurt toch niet) hoor zingen doet het me helemaal niks, terwijl een Chelsea supporter zal zeggen kijk wij hebben de beste fans ter wereld.

En wat vind je beste? Dat is voor iedereen anders, ben je het beste als je het meest lawaai maakt, ben je het best als je alle uitwedstrijden het meest lawaai maakt, ben je het best als je allemaal 20 jaar seizoenskaarten hebt? Dat is ook erg persoonlijk natuurlijk.

Daarbij moet ik wel toegeven dat je het geweldig hebt opgeschreven, je hebt het poëtisch neergezet en het leest fijn weg.
Inhoudelijk ben ik het er niet mee eens, maar gezien je schrijfstijl en de leuke nieuwtjes, anekdotes die je geeft krijg je toch 4 sterren van me.

Ik ben niet gek op "waarom wij de leukste ter wereld zijn berichten". Dat moet ik er in alle eerlijkheid bij zeggen.

Gewoonlijk gezien zijn het onredelijke verhalen vol met subjectiviteit en blinde liefde.

Ik moet je echter wel geven dat je schrijfstijl druipt van de liefde en bijna poëtisch is hier en daar. Je leest het in een zucht uit. Dus dat alleen al is een compliment waard. En je neemt bijna een stukje van de liefde over.

Voor een bericht waar ik niks mee heb krijg je toch 5 sterren van me. Goed gedaan.

5 april 2010 om 10:51

Het lijkt heel erg subjectief, maar de kern is gewoon waar. Die gasten maken een geluid joh dat is echt onvoorstelbaar. Hoop ook dat Feyenoord ze een keer loot dan kan ik er naartoe.

Netjes geschreven ik had em zo uit.

Alhoewel ik niet vind dat je de beste supporters bent door het hardste te zingen vind ik het wel een leuk onderwerp om over te schrijven. Het is leest wel aardig weg en daarnaast ontdek ik ook weinig spelfouten, wat ik ook altijd erg belangrijk vind in een club-expertstukje, dus ik geef hier 4 sterren voor. Gewoon leuk dus!

Ps: Ik wil graag even zeggen dat ik vind dat over het algemeen slechte stukken te hoog gewaardeerd vind worden. Mensen vallen al snel over een leuke titel of een stuk waar iemand goed zijn best op heeft gedaan maar wat verder waardeloos geschreven is. Laten we proberen kritisch te normeren, dat geeft des te meer voldoening aan de schrijver wanneer hij een hoge beoordeling krijgt.

Ik vind de supporters in Turkije fantastisch maar niet de beste hoor. Het is gewoon enorm jammer dat jullie het moeten doen met tolken. Dat heeft een land met veel sfeer als Turkije toch helemaal niet nodig? Maar ik heb betere supporters gezien. Denk maar aan de clubs in de Balkan, mijn Cska, Spartak etc. Leuk verhaal maar veel te subjectief waar ik het niet mee eens. Maar aangezien jij je club wilt promoten krijg je toch 4 sterren van me.

5 april 2010 om 12:06

Kijk als je zou zeggen Argentinie River plate is 'beter' dan kon dat nog maar de Balkan? Vriend ze zijn erg maar niet zoals in Turkije.

5 april 2010 om 12:10

Klopt, ze zijn vele malen erger dan de Turken. Zuid-amerika is niks vergeleken met de Balkan hoor.

5 april 2010 om 16:16

Cska supporters zijn helemaal niks daarom hoorde we ook 90 minuten lang een kleine groep Çarsi in Rusland.
Met jullie kwartgevulde stadions :D.

6 april 2010 om 08:42

Ik hoorde ook in Luzhniki alleen een kleine groep Yaroslavka met onze kwartgevulde stadions.

7 april 2010 om 10:07

jij noemt hier clubs als Cska, Spartak Moskou etc, maar die behoren niet tot de balkan. Rusland hoort sowieso niet bij de balkan, dus ik ben een beetje in de war met welke supporters je bedoelt uit de balkan

7 april 2010 om 20:25

.

7 april 2010 om 20:28

Kom op man mensen.
Turkse supporters zijn geen normale supporters.
Het zijn wapen hadendelaars,drugsmokkelaars, criminelen. enzovoort
ultraslan,carsi,gfb ze werken allemaal voor de mafia.
De drugs en wapen komen uit afganistan daarna naar Istanbul. En vanaf Istanbul gaat het naar Europa.

5 juli 2010 om 14:31

Ach man waar heb jij het over. Dan zou meer dan de helft van Turkije uit criminelen moeten bestaan. Dan zijn de Zuid-amerikanen en de mensen uit de Balkan ook maffiozen zeker. De wapens uit Afghanistan???? De wapens komen eerder uit Amerika(ben geen anti-amerikaan) Turkije is gewoon een fanatiek land als we het over voetbal hebben

13 juli 2010 om 16:17

hahaha hou toch op man! Ga er eerst eens zelf maar heen voor je kom oordelen. Ben laatst nog bij Hajduk geweest, en hooguit een kwart van het immense stadion was gevuld, en een kleine groep van misschien 250 man(de harde kern) waren de hele wedstrijd bezig, maar dat is echt een grote Lachertje vergeleken met Besiktas, waar bij een volgepakt stadion iedereen supporter (en dus niet toeschouwer) is.. Ik begrijp dat je trots ben op je cluppie maar ken je feiten jochie voor je aankomt met Cska en de balkan...

6 april 2010 om 08:42

@siyah-beyaz,

Onder andere Partizan, Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb en Hajduk Split.

6 april 2010 om 12:08

Ja, want in welke land zie je 8.000 supoorters voor een Regionale Amateur divisie wedstrijd?
(goztepe)

7 april 2010 om 09:56

Partizan, Red Star.. Ik noem maar wat voorbeelden van clubs met luidruchtige supporters in de Balkan.

Polen heb je ook een paar leuke zitten, maar dat is net geen balkan

5 april 2010 om 12:16

Sorry, maar Zuid - Amerika is toch echt erger dan de Balkan. In de Argentijnse 3e divisie zie je al die gekken al rellen en lawaai maken, laat staan in de hoofdcompetitie.

5 april 2010 om 12:32

Dat heb je in Turkije ook hoor, Karsiyaka en Göztepe bijvoorbeeld, die spelen respectievelijk één en twee divisies lager dan de Turkcell Super Lig, maar hun supporters zeg je ook u tegen, altijd trouw aan hun club, tijdens thuis en meeste uitduels altijd haar club steunende, en zo heb je in elk andere stad in Turkije wel groeperingen van diverse clubs.

Je moet niet vergeten dat de Argentijnen grote stadions hebben, kijk na River of Boca, als Besiktas of Galatasaray in dat stadion haar duels zou spelen had Turkije een groot dovenpercentage.

In de Balkan kunnen ze er ook wat van.

5 april 2010 om 18:31

Welke clubs spelen in de balkan?

In het begin dacht ik, Oh nee he, weer zo'n tekst van een over-fanatieke fan die iedereen wilt overtuigen dat zijn club de beste is. Maar uit nieuwsgierigheid ben ik toch maar gaan lezen.

Een erg leuke tekst, het las lekker weg en ik heb zelfs op youtube gezocht op Inonu, Uclu en Çarsi. Wat een geluid!! Verder weinig fouten en de tekst is puur gebasseerd op feiten!

Een erg orginele tekst van een echte supporter!! Topstuk!

5*

Ik vind het een leuk stuk, maar omdat je daar één keer het meest lawaai had is zijn ze meteen de beste supporters? Je schrijfstijl is goed en je bent subjectief, maar dat mag ook wel. Maar, ''s wereld beste supporters gaan ook altijd naar uitwedstrijden, zit elk uitvak van Besiktas dan ook vol?

5 april 2010 om 22:10

Ik ben zo eerlijk om te zeggen dat voor bjk geen uitwedstrijden bestaan.
Die fans zijn geniaal, je hoort ze altijd.

Ik zou liever vereerd worden met de prijzen die ik win dan de volume die ik produceer. Met hard schreeuwen win je niets. Je schrijft heel wat tradities en liederen toe aan Besiktas, ik weet niet hoe oud je bent, maar de traditie van de uclu waar jij het over hebt komt voort uit de jaren 80, toen de supporters van de verschillende clubs naast elkaar zaten en het mochten, dus of het een Besiktas traditie is of van een andere club is tot vandaag nog onbekent, dat jij het als Besiktas supporter opeist mag je zelf weten, maar in feite weet niemand hoe en of waar het is begonnen.

Ik hoop niet dat je hiermee een trend zet want straks krijgen we ook een artikel over de voorzitter die het meest huilt, Aziz Yildirim. De Turkse Sportclub met de meeste internationale hoofdprijzen, Galatasaray. De enige club uit Turkije buiten Istanbul die kampioen wist te worden, Trabzonspor.zo hebben alle clubs wel iets.

Overigens is het in Inonu makkelijker om een hoge volume te produceren dan in heel veel andere stadions, dat heeft te maken met het dal waarin het ligt, het Noorden, zuiden en westen van Inonu gaat kaarsrecht omhoog en daarom concentreert het geluid zich ook naar een bepaald punt. Om in Turkije te blijven de stadion waar Fenerbahce in voetbalt en Sami Yen hebben een natuurlijke verhouding, wat wil ik hiermee zeggen, het is een natuurkundig feit dat je in Inonu minder je best hoeft te doen en toch meer volume kan produceren.

Je mag trots zijn op je club en hun supporters, maar wees trots met wat ze winnen en niet om wat of hoe ze het schreeuwen.

Verder je artikel leest lekker, inhoudelijk zijn het voor jou waarheden en dat mag, je intentie is goed en dat waardeer ik ook, je houd van je club en ik hoop dat je een supporter bent die in goede en slechte tijden achter zijn team staat.

Ik beoordeel je met 3 of 4 sterren, ondanks dat ik heb aangegeven dat je in Inonu makkelijk volume produceert gaat het wel om het feit dat de record gebroken is en dat kan niemand ontkennen, tot de dag dat ze over jullie decibellen gaan.

Wat ik jammer vind is dat je niets over de achtergrond van de supporters vermeld hebt die de volumes hebben gepresteerd.

De beste supporters no way, niet eens in de buurt van de beste supporters, maar jij mag jezelf dat wel aanpraten, anders komen we in een welles nietes discussie

5 april 2010 om 12:54

Jij mag jezelf ook aanpraten wat je wilt

Carsi is de enige in Turkije die internationaal bekend is.
Die decibelrecord hebben we verbroken tegen Fenerbahcee, niet tegen Liverpool. Was nog eerder gebeurd.

5 april 2010 om 13:13

2 dingen.

De schrijver van het artikel zegt Liverpool en meld niet dat deze tegen Fenerbahce verhoogd is, ik ga dat niet onderzoeken, omdat ik nogmaals aangeef dat je bij Fenerbahce of Galatasaray 3x zoveel geluid moet produceren voor het zelfde effect, dat heeft niets met kunde te maken.
Veel geluid zegt niets over de beste, als de BJK aanhang zo goed zou zijn, zorg dan maar eerst eens voor een uitverkocht stadion.

5 april 2010 om 15:07

neej ik zeg het toch, het is verbroken tegen Fener, de schrijver van het artikel heeft het fout..

5 april 2010 om 15:23

hard hoezo moet je bij fener en gala 3 keer zoveel geluid produceren om het zelfde effect als die van besiktas te krijgen?? vriend was jij de architect ofzo van alisamiyen of sukru saracoglu?? ik neem aan van niet en durf zelfs te wedden dat jij geeneens een wedstrijd hebt bewondert in 1 van de 3 stadions en geloof mij nou maar ik ben voor galatasaray maar Carsi is egt de grootste fan groep in tr, het is een heel aparte belevenis ik was zelfs aanwezig bij de liverpool wedstrijd 2 jaar geleden en pff jonge die sfeer was niet normaal bij gala of fener zingt alleen een klein gedeelte van de stadion maar bij besiktas doet de hele stadion mee de volle 90 minuten. je praat alsof je veel weet maar je weet niets gala is kwa prestaties en spelers materiaal een grotere club dan besiktas daar geen twijfels over, maar als je praat over de fans kan noch fener noch gala eraan tippen. ik praat uit ervaring want heb minstens 40 wedstrijden in turkije gezien, gala, fener, besiktas, burca, trabzon, en zelfs clubs uit de 2de lig die letterlijk hun leven geven voor hun club

5 april 2010 om 15:49

@ cengiz-gs.
Je hoeft geen architect te zijn om te oordelen over de akoestiek in voetbalstadions. Als je naar de middelbare school bent geweest dan heb je waarschijnlijk bij het vak natuurkunde geleerd hoe geluid ontstaat en hoe volume kan toenemen door verschillende oorzaken, zoals bijvoorbeeld weerkaatsing. Maarja ik neem aan dat jij geen middelbare schooldiploma hebt aangezien je op je 19e al 'overal ter wereld een wedstrijd hebt bewondert' (yeah right...). Daarvoor moet je namelijk wel erg veel spijbelen.
Hard heeft gewoon 100 procent gelijk. Carsi is een hele leuke groep, maar het record hebben ze te danken aan de bouw en ligging van hun stadion.

5 april 2010 om 16:57

Cengiz,

Ik woon in Istanbul en bezoek regelmatig een wedstrijdje, als je de gehele entourage eromheen bekijkt kan ik je 40 clubs noemen die een betere supportersgroep vormen dan Carsi, daarvan zeker 7 of 8 in Turkije, maar je moet wel werkelijk naar de wedstrijden gaan en het niet bij zeggen laten.

Om een voorbeeld te geven als de Carsi supporters op de "istiklal caddesi" lopen en er komen een stel Galatasaray supporters langs, dan gaan de Carsi mannetjes opzij, als je dat de grootste vind.

Cengiz je moet nog heel veel leren, maar je staat nog in je kinderschoenen en je hebt genoeg jaren om te ervaren wat ik bedoel.

Goed stuk. Er zit echter wel 1 fout in:

"het enige team in de Champions League. Besiktas".

Dat jaar was Turkije met 2 teams in de Champions League vertegenwoordigd, te weten Besiktas en het Fenerbahce dat in de kwartfinale strandde.

Ik geef je 4 sterren.

Mijn complimenten, je hebt de Turkse eer perfect beschreven. Wij allen mogen trots zijn op een supportersgroep als die van Besiktas. Alhoewel het niet bepaald lekker ging met Besiktas in al die jaren Europees, heeft de twaalfde man ieder geval altijd haar plicht gedaan.

Voor mij was dit al algemeen bekend, evenals voor vele Turken hier. Maar voor de andere bezoekers is dit denk ik wel nieuw, je schrijfstijl is leuk en maakte het leuk om te lezen, 4* voor je artikel.

Ben na het lezen van dit stuk nou nog steeds overtuigd waarom Carsi nou de besten zijn. Omdat ze het record qua aantal decibel houden? Dat komt voornamelijk door de geweldige akoestiek in het Inonu (erg leuk gebouwd trouwens).
Omdat de supporters er ook met slecht weer zijn? Welke hard kern doet dat niet dan? Omdat ze 90 minuten lang doorgaan? Ik kan je zo 20 groepen uit mn mouw schudden die daar niet voor onderdoen. Ik heb in Griekenland zelfs meegemaakt dat supporters al 2,5!! uur voor de aftrap in het stadion zitten en dan al gewoon beginnen met zingen, vuurwerk en gewoon complete chaos creëren.
Ook leuk en aardig dat je een paar liedjes van Carsi hier neerzet, maar bijna elke harde kern heeft een traditioneel nummer die ze na het fluitsignaal inzetten. Waarom zijn Carsi de besten? Omdat Ben Foster dat zei? Met alle respect maar who the **** is Ben Foster en wat heeft hij nou meegemaakt?
Dat je het hardst kan gillen betekent niet per definitie dat jij de beste supporter bent, er zit veel en veel meer achter. Ik zie nergens uitleg wat de Carsi nou zo uniek maakt.
Het is over het algemeen moeilijk om te overtuigen met een column die 'de beste dit of dat' in zn naam draagt en jij faalt voor mij persoonlijk daar ook in.
Ik vind Carsi persoonlijk wel een goede groep, maar de beste van de wereld? In geen miljoen jaar. Ik wacht even met mijn beoordeling, want ik hoop dat je misschien zo even in een reactie aan mij en enkele anderen hier kan duidelijk maken wat Carsi nou zo uniek en de allerbeste supporters maakt. Argumenten als hard gillen, met slecht weer naar het stadion gaan en de comments van Ben Foster doen het namelijk niet echt.

5 april 2010 om 15:41

je haalt de woorden uit mijn mond)

ik ben fan van fener, ik moet toegeven dat er heel hard geluid uit Inonu komt. Tuurlijk spelen er verschillende factoren een rol (denk aan ligging van stadion, dicht op veld etc) maar het zijn toch de supporters die als één 'strijden'. Dat is denk ik de kracht van Carsi. bij galatasaray en fenerbahce heb je meerdere groepen, terwijl besiktas gesteund wordt door 25.000 mensen van carsi.

en ja daar kan ik ook over discussieren, bij fener zitten er 55.000 mensen, er komen supportersgroepen maar ook families etc, dus het is gedeeld en dat merk je in een stadion natuurlijk qua geluid. bij besiktas zitten er 25.000 mannen, hecht als 1 groep te schreeuwen en ja, ze proberen hun eigen record te verbeteren natuurlijk. al met al, hard geluid vanuit de inonu, en carsi doet het ook geweldig in uitwedstrijden, volop aanwezig.

Even een leuke stelling; Het geluid is heel hard, is dit nou steun of niet?

Naar mijn mening niet; dit is gewoon een zware druk op de spelers, als 25.000 mensen tegelijk Kartal GOL GOL GOL roepen, is dit naar mijn mening geen steun meer.. tuurlijk is het leuk als je 2-0 voor staat en de supporters nog meer uit hun dak en en willen 3 4 5 goals, maar tijdens een 0-0, vanaf 2e helft.. ik heb mijn twijfels....

als slot; carsi is leuk. 1 hecht groep zoals ik het al zei, veel respect naar Alen, maar om te zeggen Beste? ik geloof niet dat er (meerdere) spelers zijn geweest, die bang waren om naar inonu te komen. want ja, spelers denken heel simpel; schreeuwende supporters zijn heel leuk, maar hun stil krijgen is nog leuker). dus alleen Carsi is echt niet genoeg, hopelijk zal besiktas het beter doen in europa de aankomende jaren en dat we dan krijgen dat clubs bang zijn om naar turkije te komen om de clubs en niet om de supporters..

Çarsi is zeker een van de beste in de wereld maar ik denk niet de beste.
5 sterren en nog iets;
In die jaar werd Turkije vertegenwoordigd door 2 teams namelijk Besiktas en Fenerbahçe.
ps: het is wordt er geteld van 1 tot 3 IPV Afgeteld.

Heel leuk stuk man!
Jammer van wat schoonheidsfouten in de taal, ik zal er een paar noemen:

1 Thuis, op het werk in het café: komma vergeten
2 De gesneuvelde zullen niet sterven, het volk zal niet opgeven: daar hoort ''gesneuvelden'' te staan
3 Die dag is voor vele Besiktas-fans met gouden letters in het geheugen geraffineerd. :verkeerd woordgebruik geloof ik (van raffineren)
4 Boshporus: tikfoutje denk ik

hoe dan ook geweldig, want je komt met originele (ook een paar voor de hand liggende, maar dat is niet erg) argumenten waarom de supporters ''de beste'' zijn

ook heb je nu mijn belangstelling gewekt voor je club - om een keer naar een wedstrijd te kijken
dan zal jet och wel iets goed doen!

verder schrijf je niet in een keurslijf, als je snapt wat ik daarmee bedoel... half-poëtisch soms, altijd leuk!

nog even iets voor de anderen: ik denk niet dat de schrijver bedoelt dat alle andere fans minder zijn
hij is gewoon trots op wat de supporters doen, maar neem het niet zo letterlijk

met vergelijkingen tussen zuid-amerika en de balkan
vind ik een beetje lijken op discussies waar mensen ten onrechte worden bestempeld als teletekst-supporters

Carsi wel een goede groep, maar denkt toch dat Teksas veel beter is.

5 april 2010 om 15:25

hoe kom je daar nou weer bij?? heb je weleens een wedstrijd van besiktas in het stadion gezien??

5 april 2010 om 16:08

Ja klopt.

5 april 2010 om 17:48

Jij vind Teksas beter, maar het is een feit dat Carsi de beste is. Mensen moeten maar eens de film van ze kijken, dan weet je hoe carsi inmekaar zit. Carsi heeft nog maar 1 tegenstander. De F16

5 april 2010 om 22:04

Jullie stadion was helemaal leeg tegen Bursa dit jaar en raad eens waarom; het regende.
En zeg nou niet tegen Bursa zit ie altijd leeg want vorig jaar was ie super gevuld.

5 april 2010 om 18:19

Hahahaha texas, succes supporters die als aardappels uit de grond komen nadat hun club na jaren begint te presteren. Carsi staat er altijd, of er nou met 8-0 verloren is, een derby verloren is, of jarenlang geen kampioensschap, Carsi staat er altijd. Ik kan dat niet over teksas zeggen, een groep die opeens weer begint te leven nadat Bursaspor bovenin mee doet. In Turkije is Carsi de beste en meest populaire supportersgroep.

5 april 2010 om 22:02

Vriend heb je bewijs zoja, laat het ff zien.
Ik weet dat vorig jaar Bursaspor voor 15.000 supporters speelden en jullie voor 19.000.

5 april 2010 om 23:36

Idd hier het bewijs:
http://video.teksas.org/vidyo2.php?vid=235#videoiz...
Deze Atki Sov is nergens anders te vinden op de wereld.

6 april 2010 om 14:58

goed gejat door tombics teksas, dit komt niet van hen af dit werd al heel lang gedaan door Carsi zoals de vele slogans die gebruikt word in ander stadions

6 april 2010 om 19:06

Volgens jullie is alles gejat.
Haha echt grappig zijn jullie, je zelf voor de gek houden.
:-)

ben er helemaal mee eens ik als gs fan geef zelfs toe dat carsi de beste in de wereld is, en dat zeg ik niet zomaar ik heb overal ter wereld wel een wedstrijd bewondert

vooral alen is een held k heb nog een korte babbel met hem gehad en toen ik zij dat ik eigelnijk voor gala was maar in europa voor elke turkse club werd onze band hechter hier heb je een korte film over hem tijdens de liverpool wedstijd

http://www.youtube.com/watch?v=55l1vxpku1eenfeatur...

Mooi stukje, alleen het egoïsme druipt er van af. 4 sterren krijg je van mij.

' De trots van Turkije, het enige team in de Champions League. Besiktas. '

Trots ? Ze zijn dat jaar met 8-0 op hun bek gegaan, wat nou trots van Turkije ? Het was een schaamtejaar voor heel Turkije. Elke keer dat ik de teletekst op 811 zette kwam er een doelpunt bij.

De rest kan ik wel beamen. Ze hebben een fantastisch publiek. Kartal gol gol gol moeten ze echter bannen uit elke stadion. Ik merk dat Trabzon nu ook al gol gol gol schreeuwt. Wat een afschuwelijk geluid. Ik had een keer ergens gelezen dat spelers van bjk daar ook last van hadden. Ze voelden teveel druk als ze die gaan schreeuwen.

Trots van Turkije? Het enige team in de Cl?
In dat zelfde jaar zat Fenerbahçe ook in de CL en ging uitendelijk door naar de kwartfinale en versloeg clubs als: PSV ,sevilla, Chelsea en Inter. Natuurlijk is het een topprestatie van Bjk om van Liverpool te winnen, maar je moet niet overdrijven.

On:
Mooi stuk verder,
4 sterren!!

Leuk stukje tekst. Maar zoals hierboven al wordt vermeld door andere leden zoals: een suporter is meer dan alleen schreeuwen. Je praat vanuit 1 invalshoek en dat is te miniem. Ik mis nog een duidelijke toevoeging.

Ook had ik ergens gelezen dat het huidige decibel rekor op de naam van Fenerbahce staat en niet van besiktas. Wordt dacht ik gemaakt doordat 55.000 man tegelijk 1 minuut lang keihard fenerbahce zingen en springen. Filmpje staat ook op youtube.

Daarnaast is Carsi een geweldige groep maar in Europa erg miniem. Ik was in Duitsland toen Fenerbahce moest spelen tegen Besiktas voor de Turkse supercup. Er kwam haast geen geluid uit het vak van BJK pas na het doelpunt van Bobo. En dat was ergens in de 2e helft.

Beste van de wereld hell no! Geweldige aanhang jazeker!

P.s.
Denk aan je spelling en je vergat Fenerbahce.

3 sterren

"afgeteld van een tot en met drie" ??

De schrijfstijl is aardig en dat is ook het enige waarvoor je zulke hoge sterren krijgt (niet negatief bedoeld) want zoals eerder gezegd 'wij zijn de beste' spreekt niemand aan, dat vind elke supporter. Ondanks je schrijfstijl vind ik dit een lawine aan complimenten van mensen uit het verleden en nostalgische woordjes. Natuurlijk snap ik dat jij dit vind en het zal ook wel zo zijn, maar ik vind niet dat dit iets toevoegt aan de term 'clubexpert' dus uiteindelijk kom ik terecht op twee sterren.

Arda1903, De titel kon beter zijn: swerelds beste supportersgroep: Carsi. Het doet er niet toe of dit wel of niet zo is, maar het klinkt wel logischer.

Want wat versta jij onder 'beste supporters'? Fenerbahce heeft namelijk de beste supporters in Turkije, of laat ik het zo zeggen, de supporters die voor geld zorgen en hun club steunen. Fenerbahce supporters kopen de meeste shirtjes en andere fenerbahce artikelen en de club trekt de meeste supporters in Turkije. Dit noem ik goede supporters en zo heb je er in de wereld wel meer van, wat te denken van Engeland waar de stadions altijd uitverkocht zijn.

Carsi is een supportersgroep, en zoals jij al hebt aangegeven een fanatieke groep supporters die voor veel geluid en orginele spandoeken zorgen. Het mooie is dat ze er altijd staan, in goede tijden of slechte tijden, na een 8-0 nederlaag, na jarenlang geen kampioensschap, maakt niet uit, ze staan er altijd. Maar of het de beste groep is in de wereld dat weet ik niet, maar het doet er niet toe en het zorgt alleen maar voor nutteloze discussies. Voor mij als Besiktas supporter zijn zij de beste en het is fantastisch om supporter te zijn van een club met zo een supportersgroep.

Leuk dat je de moeite hebt genomen voor een tekst over Carsi en ik ga jou geen cursus Nederlands geven, want de Nederlandse spelling is voor mij nog steeds een raadsel. Kortom 5 sterren, want jou tekst heeft mij verleid tot het bekijken van Carsi videos op Youtube.

Deze Uclu vind ik echt dodelijk tijdens de warming up nog wel ehehe, zie video.

Geweldige club met geweldige supporters helaas met bagger bestuur.
Elke supporter vind zijn club natuurlijk beter maar als je gewoon neutraal kijkt steekt Besiktas wel boven al die andere uit.

Mij boeit niet of je komma of een puntje bent vergeten of bobo heb geschreven in plaats van Bobô nee het gaat om de inhoud en dit is puur waarheid Besiktas Carsi #1 !!!!

*****

5 april 2010 om 19:28

Doe je Besiktas bril af. Besiktas steekt echt niet boven clubs als Rode Ster of Partizan uit hoor. Die zijn vele malen verder in supporten dan Besiktas. Met alle respect voor de Carsi maar dat je het hardste van iedereen gilt betekent niet dat je boven al die andere uitsteekt. Er is meer nodig dan alleen maar gillen en brullen.

5 april 2010 om 22:22

Rode Ster en Partizan hebben hooligans, dit is wat anders vriend.
Kijk maar eens een wedstrijd van Besiktas, ze doen er alles om Besiktas te motiveren.

5 april 2010 om 23:16

Doe jij eerst je rode sterren bril af
Wij gillen niet alleen wij zijn voorbeeld weetje wel aan hoeveel goede doelen Carsi mee doet?
En als je over hooligans praat wij zijn altijd in de meerderheid
Jou club zijn supporters komen misschien om te vechten of weet ik veel wat wij komen om ons team te steuen ook bij een 8-0 achterstand en ook bij een 5-0 voorsprong.
Ondanks dat elke BJK supporter de bestuur zo erg haat moeten ze gewoon naar die wedstrijden.
Het is een eer om voor BJK te zijn

6 april 2010 om 11:36

volgens mij haal je holligans en supporters door elkaar.

Voor de fans alleen al ga je naar de stadion, mooi stuk.

Besiktas fans zijn altijd nummer 1 geweest van Turkije, altijd origineel, prachtig en ze staan altijd achter hun club. En ze zijn ook een van de weinige supporters met een lichte socialistische politieke voorkeur in Turkije.

5 april 2010 om 23:17

Kijk daarom mag ik Gs supporters wel en FB supporters niet.
Die kunnen de waarheid accepteren en Fener ? nee Fener moet altijd beter zijn.
Forza BJK !

Ik heb het gehoord werkelijk fantastisch. Maar heb ook gehoord dat als je niet schreeuwd in het publiek je klappen kan krijgen? Is dit ook waar?

6 april 2010 om 09:30

Nee,klopt niks van.
Çarsi heeft een bepaalde plek in het stadion en daar komen meestal alleen mensen die het team aanmoedigen.

6 april 2010 om 10:02

Je krijgt geen klappen maar ze zeggen wel waarom schreeuw je niet
en je moet ook blijven staan hahaahaha.
Zoals Bursali al zegt als je tenminste bij in de ''spot'' zit.

ik ga elk jaar naar een voetbal wedstrijd van Besiktas om mijn team in actie te zien maar als carsi er niet was had ik dit niet gedaan denk ik het is echt een aparte gevoel om daar te zijn 90 min non stop door tot de eindsignaal. Vorig jaar ben ik naar Besiktas - bursa geweest op een gegeven moment kreeg ik pijn in men oren door de fluit concert zo hard kwam het aan en dit jaar ga ik naar besiktas - trabzon word weer gezellig alleen jammer dat Alen niet meer bij is verloopig

PS: zitten is verboden in kapali alleen tijdens de rust is dat toegestaan

Dankjewel allemaal voor jullie complimenten en / of eventuele tips. De titel heb ik gekozen door verschillende mensen in mijn omgeving te vragen wat ik als titel moest gebruiken. Allemaal Besiktas fans dus het lijkt me tamelijk logisch dat het zo een titel is geworden. Het was niet mijn bedoeling om te zeggen of een indruk te geven dat Besiktas fans de beste in de wereld zijn. Ik wou mijn gevoelens voor deze club op een mooie en positieve manier laten zien door een stukje te schrijven waar ze echt maar ook echt de top van de ijsberg hadden bereikt. Natuurlijk wordt er niet veel bereikt met schreeuwen voor je club maar omdat ze hier het beste in heb ik dit gekozen als mijn onderwerp om over te schrijven. Ik hoop jullie hier mee voldoende te geinformeerd te hebben.

6 april 2010 om 23:36

ik heb echt respect voor jou, en alle besiktassupporters. wat een geweldige fans, wat een sfeer, ik krijg elke x weer kippevel. Ik ben zelf gs-supporter, maar ik ben toch gecharmeerd van de club besiktas. Een mooie ploeg, wat mindere bestuur helaas, maar echt ongelofelijke fans! je beschrijft je gevoelens echt super, en ik kan gewoon lezen dat je een echte fan bent. Respect van een gssupporter!

Alleen jammer dat ze het in Engeland niet gewaardeerd hebben en jullie 8 doelpunten hebben gekregen.

6 april 2010 om 23:09

Waar slaat jouw opmerking eigenlijk op?

Je eigen supportersschare uitroepen tot beste van de wereld... wel een beetje raar...

Elke supportersschare is top op zijn eigen manier

7 april 2010 om 10:16

Maar wij zijn de best !

Heel mooi stukje. Bij het lezen van de titel dacht ik, ogh, weer zon standaard artikel. Maar het artikel heeft mij verbaasd. Leest makkelijk weg en het is redelijk neutraal geschreven. Kan niet anders dan 5 sterren geven!

De aanhang is zeer fanatiek en dat valt absoluut te prijzen, maar de nadruk leggen op die 132 decibel zegt mij eerlijk gezegd niet zo veel. Ik herriner me eerder de afslachting op Anfield: 8-0. Waarna diezelfde supporters muisstil en met het schaamrood op de kaken het stadion verlieten, maar dat zou natuurlijk afbreuk doen op het artikel, dus wordt dit niet vermeld.

Ik denk overigens dat er voor elke trouwe aanhang wel een artikel is te schrijven waarom nou juist zij de beste zijn ter wereld. Ik vind daarom ook niet dat er een 'beste aanhang van de wereld' bestaat.

ik krijg echt een prachtig gevoel van binnen als ik dit zo lees.
De clubliefde is er vanaf te lezen, en dat vind ik zo mooi.
het is idd het resultaat dat telt, maar de supporters zorgen voor de sfeer
wat ik ook ontzettend belangrijk vind.
ik wil hiermee niet zeggen dat jullie supporters de beste zijn,
maar wij turken kunnen er idd wel wat van

onelove-galatasaray.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren