Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger: ‘Xhaka is niet met Kanté te vergelijken, het zijn andere type spelers’

Laatste update:

Arsène Wenger noemt in de Engelse media de vergelijking tussen Granit Xhaka en N’Golo Kanté oneerlijk. Arsenal telde afgelopen zomer 45 miljoen euro neer voor Xhaka, maar voorlipg heeft hij nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten in Londen, zoals Kanté het wel laat zien bij Chelsea. Volgens de Franse trainer zijn de twee verdedigende middenvelders compleet andere type spelers.

“Ik denk dat Xhaka verder is als spelverdeler, daar waar Kanté meer een balveroveraar is. Hij beheerst de techniek om een bal te veroveren zonder een overtreding te maken”, aldus Wenger. “Je kan Kanté beter vergelijken met Francis Coquelin dan met Xhaka.”

De van Borussia Mönchengladbach overgenomen middenvelder kreeg al twee keer rood en heeft in Engeland al een reputatie opgebouwd. Sinds hij terug is van zijn schorsing van vier duels, is hij in de vijf wedstrijden die volgden telkens bestraft met een gele kaart. “Het heeft te maken met zijn manier waarop hij zijn tackles maakt”, aldus Wenger. “Hij doet het niet met de intentie om zijn tegenstander te blessuren. Het heeft er alles mee te maken dat hij niet over de juiste techniek beschikt.”

Wenger vindt dat Xhaka zijn tackle-techniek nog moet bijschaven. Zo niet, dan blijft de middenvelder tegen veel kaarten oplopen. “Bij de eerste overtreding die hij maakt, gaat hij nu geel krijgen. Hij is het slachtoffer van zijn eigen reputatie.”

Granit Xhaka is een miskoop van Arsenal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Succes zal ik zeggen. Xhaka zou Arsenal naar een stap hoger kunnen brengen mits hij zijn gedrag aanpast en Wenger goed begint te gebruiken. Als ik Xhaka zie spelen lijkt het wel alsof hij zich moet inhouden qua spel.

18 maart 2017 om 11:28

Inhouden? Hoe kom je daarbij, hij komt op het moment gewoon te kort. Daarnaast vind ik hem ook uiterst onbetrouwbaar als het gaat om duels, hij pakt altijd een kaart met kans op een tweede.

18 maart 2017 om 11:36

Xhaka is altijd een kaarten pakker geweest ook bij Bmg. Ik vind zijn spel nu anders vergeleken met toen hij in Duitsland speelde kan aan de clubs liggen. Maar Xhaka had meer vrijheid dan bij Arsenal

18 maart 2017 om 12:36

Vroeger bij het Arsenal van Bergkamp had je Vieira. Die speelde nog harder (misschien slimmer, maar deden ze dst om beurten. Dan weer Tonny Adams, dan weer Keown, dan weer Petite. Hier in dit team moet Xhaka bijna als enige hard spelen. Rest zijn mooi weer: lieve voetballer, op techniek. Zie Bellerin, zie Koscielny. Mertesacker is ook geen top. En die Linksback Monreal is al helemaal niveau subtop

18 maart 2017 om 14:02

Mertesacker heeft nog geen wedstrijd gespeeld dit seizoen, dus ik kan je moeilijk serieus nemen. Al is het zeker geen onzin wat je in eerste instantie zegt, maar wat betreft de huidige situatie weet je weinig tot niets.

Kom op man kante is in alle opzichten beter. Wat een werkpaard is dat zeg!

18 maart 2017 om 12:03

In alle opzichten lijkt me sterk. Xhaka heeft een geweldige lange en strakke pass, iets wat Kante minder heeft. Al is Kante natuurlijk wel een betere spelers, misschien zelfs de beste middenvelder van de PL van de laatste anderhalf seizoen. Xhaka heeft tijd nodig, zal er volgend jaar zeker staan.

18 maart 2017 om 12:21

Kante heeft een geweldige lange bal. Het feit dat hij zo hard werkt, overschaduwt misschien zijn andere kwaliteiten. Kante is technisch enorm sterk en kan ook een man passeren.

Zelf denk ik dat hij zijn volledige potentie nog niet heeft waargemaakt. Op aanvallend vlak vind ik hem soms te bescheiden, maar hij is nu al de beste middenvelder.

18 maart 2017 om 14:03

Dat dus, vind hem echt zeer compleet met als verdedigend aspect zijn sterkste punt. Dat wil echter niet zeggen dat zijn overige kwaliteiten niet van een heel hoog niveau zijn.

Tja, Xhaka was gewoon helemaal niet nodig. Ik zie nog liever Cazorla, Ox/Wilshere op die plek spelen, in die volgorde. Het enige wat Xhaka meer heeft ten opzichte van die drie is een kiezelhard schot en wat meer fysiek. Zijn overige kwaliteiten zijn niet perse een meerwaarde vind ik. Hij was gewoon niet nodig, had dat dan in een spits gestoken die je WEL WILT gebruiken, want zoals er nu met Perez wordt omgegaan is echt om te kotsen.

İk vond Xhaka echt een beest bij Gladbach, ook nog aanvoerder op zo'n jonge leeftijd. Op het Ek stelde hij helaas al teleur en die lijn zette hij door bij Arsenal. Ben benieuwd of hij nog zijn oude niveau kan bereiken.

"hij beheerst de techniek om een bal te veroveren zonder een overtreding te maken"

Voor Xhaka is het vooral lastig om de bal te te veroveren zonder een kaart te pakken. Bij Gladbach vorig seizoen al drie keer rood en bij Arsenal heeft hij er ook al twee te pakken. Dat moet echt minder worden.

18 maart 2017 om 12:20

Het is ook echt een heethoofd hoor. Ik volg Gladbach niet maar ik zou niet verbaasd zijn als hij daar rood gepakt heeft door tieren tegen de scheids of zoiets. Een beetje pit is altijd goed maar deze man is gewoon roekeloos.

18 maart 2017 om 12:23

Xhaka is altijd al zo geweest, pakte kaarten ontzettend snel.

Xhaka en Kante zijn niet echt te vergelijken vind ik. Xhaka is toch mer een CM en Kante echt een Cvm. Xhaka heeft alleen een betere trap maar voor de rest is Kante in alle opzichten beter

Verder als spelverdeler...is Wenger nu echt serieus, of moet hij gewoon iets zeggen om niet stil te zijn? Wat een grap zeg.

Maar het is nog iets te vroeg om Xhaka als miskoop te zien, al begint de tijd te dringen.

Ja N'golo Kante is veel en veel beter!

Eens met Wenger. Kante kun je vergelijken met Coquelin en Xhaka met Matic. Dat zijn soortgelijke spelers.

Als ik de nieuwe trainer van arsenal zou worden mag van het middenveld en de aanval iedereen weg behalve xhaka. Ik zou een hele hoop potentiële wereld toppers van 19 jaar kopen hopen dat ik de tijd krijg van het bestuur om eerst 2 jaar in de middenmoot te eindigen maar daarna wel een serieuse kans krijg om kampioen te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren