Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger verklaart vaste wissel: ‘Sommige spelers raken eerder vermoeid’

Laatste update:

Alexandre Lacazette maakte afgelopen zomer voor minimaal 53 miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar Arsenal en groeide daarmee destijds uit tot de duurste aankoop uit de clubhistorie van the Gunners. De Franse spits is er voorlopig echter nog niet in geslaagd de hoge verwachtingen in te lossen en lijkt vooral moeite te hebben zich fysiek aan te passen.

In de 22 wedstrijden die Lacazette dit seizoen begon in de Premier League, werd hij 15 keer vroegtijdig gewisseld. "Ik moet zeggen dat hij op een positie speelt waar je eerder wordt gewisseld dan als verdediger", zegt manager Arsène Wenger in het Arsenal Magazine over die tendens. "Je wisselt een spits vaker, omdat ze de boel moeten afjagen en daarnaast ook gaten moeten trekken in de verdediging."

"We kennen de fysieke kwaliteiten van de spelers en denken te weten of een speler minder wordt in de tweede helft", vervolgt de Franse oefenmeester. "Geen enkele speler is dermate moe dat hij al in de rust rijp is voor een wissel, maar in de tweede helft zie je dat sommige spelers in de laatste twintig minuten minder worden. De vermoeidheid speelt voor elke speler anders op; sommige spelers raken eerder vermoeid dan andere."

Lacazette staat sinds halverwege februari overigens aan de kant met een knieblessure, maar is inmiddels op de weg terug. Daarvoor was hij in 29 officiële wedstrijden goed voor 9 doelpunten en 4 assists. Arsenal plukte in de winterse transferperiode Pierre-Emerick Aubameyang weg bij Borussia Dortmund als directe concurrent voor Lacazatte.

Doet Arsène Wenger er goed aan Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang samen op te stellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ikweet dat Wenger Arsenal prachtig heeft laten voetballen maar met deze 2 toppers moet je echt 4-4-2 ofso spelen. Ze moeten er beide instaan. Al gaat het ten koste van Wengers vleugels.

Ik zou ze toch eens een keer samen willen zien. En dan mkhi en ozil een vrije rol erachter om te bewegen naar hun wens. Als controleurs voor wilshere/xhaka/ramsey naast El Neny gaan(liever andere cvm, maar die is er nog niet). Ik Denk dat ze op die manier toch wel veel wedstrijden kunnen winnen.

Wenger gaat zijn systeem niet veranderen en zal dus of met auba van links en lacazette in de spits, of lacazette op de bank. Ze gaan in ieder geval niet samen in de spits dat weet ik 100% zeker

27 maart 2018 om 22:12

Hoop dat ze samen kunnen spelen. Enige voor wie het nadelig kan zijn is Ozil, aangezien hij dan op links moet gaan spelen. Miki kan wat meer als rechtshalf al zou ook hij niet de ideale optie daar zijn in een 442.

In potentie toch wel een gruwelijk snelle aanval. Laca en Auba samen en dan counteren.

Het is dan ook logisch toen Lacazette vroeg werd gewisseld. Hij is niet de meest atletische voetballer van de wereld, laatst had je een mega-interview met iemand die in de jeugdopleiding van Lyon zat. Had een hoop te vertellen, o.a. dat Lacazette altijd moeite heeft gehad met zijn fysiek, zo veel zelfs dat ze dachten dat hij enkel kon slagen als een klassieke #10.

Maar wat het logisch maakte, is dat het zijn eerste seizoen was in de meest intense voetbalcompetitie op deze planeet en dat hij ook nog eens issues had met prestaties, maar ook vooral zijn lies. Dus dan was het ook vooral uit voorzorg. En als je al fysiek niet top bent, dan hou je dat niet vol. Van der Vaart begon wel explosief, maar werd ook wel altijd vroeg gewisseld. Hoort erbij bij dat soort types.

Overigens moet ook erbij worden gezegd dat het op een gegeven moment nogal overtrokken werd, het gewissel van Lacazette. Voor zijn knieblessure ging Lacazette namelijk vrijwel altijd voorbij de 80 minuten en in zijn laatste 10 wedstrijden waarin hij in de basis begon, maakte hij er 5 volledig af, 8 waren volgens mij boven 80 minuten en alleen bij Chelsea-uit in de League Cup werd hij heel vroeg gewisseld, maar in die wedstrijd was het dan ook echt niet goed. Buiten dat, kreeg Lacazette veel speeltijd.

Totdat Aubameyang kwam natuurlijk.

Ben blij dat hij terug is. Hoop dat hij samen met Auba komt te spelen, want Auba gaat in dit team zonder vleugelsspelers niet optimaal kunnen renderen. Tussentijd mag ik toch wel concluderen dat in niets is gebleken dat Auba perse een betere spits is. Hele andere types, maar in ons systeem heeft Lacazette veel meer bijgedragen als een Auba. Natuurlijk heeft Auba minder wedstrijden gespeeld, maar dat betekend niet zijn beperkingen er niet zijn. Al heeft Auba weer kwaliteiten die Laca niet heeft, maar bij Arsenal moet je mee kunnen combineren en balvast zijn, daar moet Auba het gewoon veel minder van hebben. Conclusie, ze moeten samen spelen. Ik denk dat ze echt een steengoed duo kunnen vormen.

Viel vorig jaar tegen Ajax ook al door de mand. Degelijke speler, maar zeker geen wereldtop. In Engeland iets voor de omderste helft vd clubs.

28 maart 2018 om 09:29

Hij scoorde gelijk 2 keer in de return toen hij weer mee deed? Hoezo viel hij dan door de mand?

28 maart 2018 om 09:46

Hij viel niet door de mand maar een wereldtopper is hij niet en zal hij ook nooit worden. Ik word niet warm of koud van hem.

Lijkt mij ook een mooi duo net zoals bergkamp en Henry, toen speelde Wenger toch ook met 2 spitsen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren