Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger: ‘Robben overdreef het contact en dat heb ik hem ook gezegd’

Laatste update:

Arsène Wenger moet wederom vrezen voor uitschakeling in de Champions League met Arsenal. Vorig seizoen was Bayern München in de achtste finales te sterk en dat scenario dreigt weer, na een 0-2 nederlaag in Londen. De trainer van de Engelsen zag vanaf de zijlijn hoe zijn team sterk begon, een penalty miste en later met tien man kwam te staan. Daarna ging het bergafwaarts voor Arsenal.

/

Bij een 0-0 tussenstand mocht Mesut Özil al vroeg aanleggen van elf meter, maar de middenvelder verzuimde te scoren. “Ik denk dat die penalty hem beïnvloedde, want vijf of tien minuten later schudde hij zijn hoofd nog steeds”, had Wenger gezien. Dat Wojciech Szczesny er voor rust af moest met rood vond hij een kantelpunt in de wedstrijd, die tot dan toe vrij gelijk op ging.

“Hij ging echt voor de bal, niet voor de man. De rode kaart verpestte de wedstrijd, tot dat moment was het geweldig. Er werd vandaag voor overtredingen gefloten waarbij dat in de Premier League niet het geval is, maar dat moeten we accepteren. Ik vond het geen penalty, ik vond dat Arjen Robben het contact dat er was overdreef en dat heb ik hem ook gezegd. Het voelt gewoon frustrerend, tot de rust was het geweldig en daarna was het geen wedstrijd meer. Is het nu voorbij? Nee, dat niet. We vechten tot het einde”, aldus Wenger.

Was de penalty voor Bayern München een terecht gegeven penalty?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb nu echt een schijthekel aan de voorhoede van Oranje. Robben valt weliswaar te snel, maar los van dat...de bal kon hij nooit meer bereiken. Een penalty? Ja. Rood? Absoluut niet.

19 februari 2014 om 23:26

Wat kan robben aan die rode kaart doen? Idd niks. Snap niet dat hij uitgefloten werd, 100% pingel.

19 februari 2014 om 23:28

Niet als een stervend zwaan naar de grond gaan, je kan zien in de herhaling dat hij op zijn voeten had kunnen blijven staan maar er voor kiest om te gaan liggen.

19 februari 2014 om 23:35

Dat is voetbal!

19 februari 2014 om 23:35

Iedereen die in die positie komt gaat liggen,als het andersom was gebeurt waren alle mensen die nu boos zijn heel blij geweest niet zo hypocriet allemaal !

19 februari 2014 om 23:38

Liggen oke, doen alsof je wordt neergeschoten in je been...kom op zeg. Bloedhekel aan dat.

19 februari 2014 om 23:40

Je kunt Robben niet kwalijk nemen dat hij dit doet. Laten we eerlijk, de keuze om te liggen en overdrijven is uiteindelijk cruciaal voor Bayern om Arsenal te verslaan. Rendement is waar het om draait voorin..

Ik vind persoonlijk dat ze moeten proberen de regels aan te passen zodat 1) overdrijven niet beloond wordt en dat 2) straffen rechtvaardig zijn: 1) Bij een lichte overtreding aanstellen wordt niet gezien als schwalbe, maar dit zorgt er voor dat voetballers vaak beter naar de grond gaan, dan door voetballen. Zonde zou ik zeggen..2)en een penalty (90% goal, behalve vandaag dan) + rode kaart is vrijwel altijd dubbel, en daarom niet eerlijk.

Maar bij de Fifa zijn ze nogal extreem conservatief, dus het zal voorlopig wel zo blijven.

19 februari 2014 om 23:40

Barcelona fan of niet? Die hebben het hele duikelen de wereld in geholpen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Guardiola heeft zijn stempel alweer gedrukt op dit Bayern, zonde van zo'n mooie ploeg.

19 februari 2014 om 23:52

Nee dutchblues snap je dat niet?
Misschien om dat de scheids geen balcontact kan hebben dus kunnen ze hem.niet direct uitfluiten doen ze het via..robben omdat door.die overtreding rood wordt gegeven

19 februari 2014 om 23:52

@ Jvgooner

Jouw eerste punt.

"1) overdrijven niet beloond wordt"... Hoe moet een scheids weten dat iemand overdrijft? Voor hetzelfde geldt kan een licht contact best wel pijnlijk zijn. Het is maar waar je wordt geraakt.

Bij daadwerkelijk contact kan men gewoon niet weten hoe pijnlijk iets is.

Of hoe denk je dat ze het aan zouden moeten pakken? Moet de scheids eerst wachten en kijken of de speler nog leeft of kan lopen na een overtreding en dan pas beslissen of het een penalty o.i.d. was?

19 februari 2014 om 23:53

Robben heeft geleerd van de WK finale, als ie toen niet door was gegaan had ie 100% penalty gekregen, dat doet hij dus niet meer..."als een stervende zwaan naar de grond gaan" dat doen spelers alleen om zichzelf te beschermen, laat je je voet staan kan je van t ene op t andere moment geblesseerd zijn...

20 februari 2014 om 00:10

Neej niet iedereen carick deed dat niet tegen galatasaray muslera kon rood krijgen mr hij scoorde toch!!

20 februari 2014 om 00:28

Je kan toch zien dat robben op het been staat waar de keeper op de knie raakt. Dit kan goed vervelend zijn en mag Robben blij zijn dat hij niet geblesseerd van het veld gehaald is. De mensen hier moeten ook altijd iets te zeuren hebben ga dan ook nog maar over boateng zeuren en anogo ofzo dat het rood en geen kaart had mogen zijn. En dat schot van kroos te weinig zwaartekracht kende wat ook oneerlijk is anders had de keeper hem gehad. Zucht..

20 februari 2014 om 06:49

Ahh. Had je t standbeen van robben niet gezien... Ook al is t nie de bedoeling van de Arsenal keeper.. Komt hij er maar iets harder tegenaan dan breekt robben zijn been.. Domme manier gekeept en onbegrijpelijke uitspraken van Wenger

20 februari 2014 om 07:24

Hoe vervelend het ook was. Ik hoopte 100 procent op Arsenal de strafschop en de rode kaart waren volgens de regels terecht. Persoonlijk vond ik geel zwaar genoeg maar de regels schrijven rood voor helaas. Dat jij Barca erbij haalt is te Zielig voor woorden.

20 februari 2014 om 08:31

Die keeper moet niet als een debiel uitkomen.. Dan is er niets aan de hand.

20 februari 2014 om 10:52

@edjahh17
Wat een onzin. Hij word op zijn standbeen geraakt. Of Robben nu overdrijft of niet, rood was het sowieso voor het ontnemen van een scoringskans.

19 februari 2014 om 23:26

Het was rood een doorgebroken speler die kon scoren is neergehaald.
Lekkere supporter ben jij je ben zeker voor Duitsland op het WK ?

19 februari 2014 om 23:39

Lol, dat gaat wel weer weg hoor. Eventjes haat hebben jegens alles en iedereen. Morgen weer een nieuwe dag

20 februari 2014 om 01:22

Wat Robben deed is gewoon normaal hij kon er weinig aan doen. Arsenal is gewoon 3 klasse lagers als Bayern. . En Wenger heeft nooit verstand van echt voetbal geweten pff kijk naar zijn prijzen kast kansloze figuur!!!

19 februari 2014 om 23:28

Onderbouw aub eerst eens waarom je dit vindt? Omdat Robben te snel valt? Die kreeg in de lucht gewoon een trap voor zijn schenen, natuurlijk val je dan.

Meneer Wenger moet gewoon realistisch zijn en toegeven dat dit een strafschop was.
Rood is een zware straf maar wel volgens het boekje, hij ontneemt namelijk Robben de kans om te scoren, en die was aanwezig, hoewel de een van mening is dat hij die bal nooit meer had kunnen halen had ik wel nog geloofd dat die de bal nog erin had geschoten. Maar ja dat is praten achteraf, het feit is gewoon dat de scheidsrechter hier juist heeft gehandeld.

19 februari 2014 om 23:28

Rood niet, wel terechte penalty en ik begrijp de frustratie bij jou, maar geef toe dat Wenger zich hier wel belachelijk maakt. Als Wenger het zo ziet, was de penalty van Arsenal exact hetzelfde. Gewoon te laat inkomen en het is eigenlijk al dom, dat de keeper zo uitkomt, blijven staan en hij had de bal. Gewoon dom, want 99% van dit soort ballen zijn voor de keeper of Robben moet de bal wel heel goed aannemen. Gewoon de hoek verkleinen meer niet.

19 februari 2014 om 23:30

Dat is gewoon zo vervelend aan die regel. Als de keeper de speler van een scoringskans ontneemt krijg je gewoon een drie dubbele straf: rode kaart, strafschop en keeper voor een wedstrijd geschorst.

20 februari 2014 om 11:29

Nee dat is gewoon terecht.. Scoringskans ontnemen is douchen

19 februari 2014 om 23:30

Zou eerder boos worden op die doelman van jullie of die nummer 10 die zich altijd verstopt in grote wedstrijden. Arsenal weer eens te groot voor het servet, te klein voor een tafellaken.

19 februari 2014 om 23:31

Als je in de lucht bent en iemand je schept val je om. Klaar.

19 februari 2014 om 23:36

Eigenlijk naar mijn mening, komt Robben veel te hoog met die voet van hem.. Dus had er al gefloten moeten worden voor gevaarlijk spel. Wat er daarna gebeurde is dan niet meer van belang.

19 februari 2014 om 23:48

Robben z'n voet was hoog, maar toen was de keeper er nog niet. Ander zou er ook nooit meer een omhaal gemaakt kunnen worden.

De keeper had gewoon moeten blijven staan, als je wel inkomt loop je het risico de aanvaller te raken en een overtreding te veroorzaken. En dat hebben we dus gezien.

19 februari 2014 om 23:52

Het was een duel tussen 2 spelers.. Zover waren ze niet van elkaar af op dat moment toen Robben zo hoog kwam. Heb het maar 1x gezien maar was toch van mening dat er eigenlijk voor gevaarlijk spel had gefloten moeten worden.

20 februari 2014 om 00:03

Robben was op een afstand van +- 2 meter, dus kan het nooit te hoog been zijn.

20 februari 2014 om 02:15

Gast.....

19 februari 2014 om 23:39

Haha, je hebt net zulke waanideeen als wenger

19 februari 2014 om 23:42

Waanidee ? Dus 2 meter hoge voet is geen gevaarlijkspel?

20 februari 2014 om 00:16

Excuses, mijn bericht was bedoeld voor iemand anders.

20 februari 2014 om 10:45

Niet als de keeper nog niet in de buurt is pik.

Wenger doet net alsof het geen rode kaart was geweest als robben niet zo overdreven gevallen was. Het gaat erom dat hij hem een 100% goal ontneemt. En in de regels, hoe zwaar het ook is, is dat een rode kaart. Als het in het voordeel van Arsenal geweest was dan had sir Wenger het ook een goeie beslissing gevonden.

19 februari 2014 om 23:39

Uit welk land kom je dan?
vanderest heb je gelijk, de penalty was terecht, maar de rode kaart niet, daarmee haalde de scheids ook de spanning uit de wedstrijd

19 februari 2014 om 23:41

Robben ligt snel? Hij word hard geschept doorgebroken en rood.

19 februari 2014 om 23:45

Geschept werd hij kalp, maar om daarna zo te duiken.... Nee, vond het echt overdreven.

20 februari 2014 om 10:47

Was gewoon een aanval op zijn been pik, ik dacht in eerste instantie dat er weer een blessure aankwam. En denk je dat het zonder die overdreven val geen rood geweest was ofzo?

19 februari 2014 om 23:44

Geef het gewoon eerlijk toe man. Baal er ook ontzettend van, maar het is gewoon dom van Szcescny, net zoals het dom was van Alaba(?) om Ozil te blokken. Hij had alle tijd he, alle tijd om die bal weg te tikken, maar nee hij gaat op Robben af. Dat die bal daarna over de achterlijn was gegaan, maakt hier niet veel uit.

19 februari 2014 om 23:53

Boateng

19 februari 2014 om 23:46

Penalty was gewoon terecht en ben het ook met je eens dat het absoluut geen rode kaart was, ik denk zelfs dat Ozil een grotere kans had gekregen dan Robben als beiden niet neergehaald zouden zijn.

19 februari 2014 om 23:51

Helemaal.mee eens

20 februari 2014 om 00:13

Ontnemen van een een positie waaruit je op een leeg doel kan scoren is rood. Zeur niet want jullie hadden Webb afgelopen weekend merendeels mee.

20 februari 2014 om 00:41

Ik snap jullie niet.
jullie zouden moeten treuren want laatste 2 seizoenen gaatbhet niet goed.met de engelse teams in de cl en straks zijn het nog maar de eerste 3 en dan wordt het nog lastiger voor jouw clubje

20 februari 2014 om 00:27

Vond in eerste instantie dat Robben zelf gevaarlijk inkwam met zn been naat voren. Maar toen ik het terug zag, je kan het hem nieg kwalijk nemen. Als je op 1 been staat, en dat been wordt goed geraakt door een inkomende keeper, kom je gewoon hard neer. Keeper ging voor de bal en ging ongelukkig tegen de man, dus pingel

20 februari 2014 om 00:40

En als balotelli zoiets doet tegen ajax is het een slimmigheidje wat we in nederland missen. Oftewel het is nooit goed

20 februari 2014 om 07:29

Niet te vergelijken. Dit was een zuivere strafschop. Helaas. Die van Balo was een lachertje. Robben gaat hier echt niet liggen hij wordt vol geraakt. Rode kaart beslist de wds maar de scheids geeft hem conform de regels.

20 februari 2014 om 00:48

Robben raakte de bal voordat de keeper hem aanraakte om de keeper te passeren. Als je de herhalingen bekijkt was het robben ook gelukt. Maar daarna raakte de keeper robben volop op zijn enkel en scheenbeen, waardoor hij natuurlijk viel. Raakte de keeper Robben niet, dan was het zeker een goal geweest.

20 februari 2014 om 01:17

Premiergunner

Wat een kinderachtige domme opmerking. Vraag me wel een eens af hoe oud je eigenlijk bent.
Robben werd gewoon vies geraakt. 200% penalty. Rode kaart kan hij niks aan doen.

20 februari 2014 om 01:37

alleen omdat van Persie prijzen wil winnen? geef hem is ongelijk! jij heb een baan van 2000 euro per maand, je kan naar de concurrent en je gaat dan 4000 euro per maand verdienen! wat zou jij doen? juist je zou ook vetrekken! ook al staat het niet zo netjes...

20 februari 2014 om 02:32

Waarom heb je nu een schijthekel aan de voorhoede van oranje??

20 februari 2014 om 06:26

Omdat van Persie overgestapt is naar United en Robben nu Arsenal de das om doet

20 februari 2014 om 14:31

Nou nou erg kleinzerig hoor. Dat die vent lekker Engeland supportert dit WK.

20 februari 2014 om 06:24

Sczesny was te laat, maakt een overtreding en dus is het een penalty. Hij legt een doorgebroken speler neer, én ontneemt een scoringskans, dus is het rood. Hij had er ook voor kunnen kiezen om Robben te laten lopen. Dit deed ie niet, dus is dit de enige logische consequentie.

Helaas vermoordde dit incident de wedstrijd wel, maar dat is all in the game

20 februari 2014 om 06:48

Gewoon een terechte penalty goede actie van Robben! Als hij dit in de laatste minuut tegen spanje doet bij een 0-0 staan jullie allemaal te springen!!!!

20 februari 2014 om 07:27

Kijk naar ozil, schwalbe eerste klas was dat. Robben wordt getorpedeerd en mag blij zijn dat die niet geblesseerd raakt.

20 februari 2014 om 07:31

Hij breekt bijna zijn standbeen, ik snap dat je arsenal fan bent, maar als je zegt dat dat geen rood is en robben het opzoekt heb je de wedstrijd niet gezien of moet je nodig eens naar Hans Anders toe voor een (nieuwe) bril

20 februari 2014 om 07:44

Grappig dat iedereen over het makkelijk vallen van Robben begint. Terwijl Robben echt een schop kreeg in de lucht, ozil daarentegen liep gewoon tegen het uitgestoken been van boateng aan. Beide penalty's maar als je over makkelijk liggen begint, kijk dan eerst naar je eigen speler.

20 februari 2014 om 08:32

Premiergunner, ook niet juichen dan als het nl elftal een goal maakt op het wk

20 februari 2014 om 10:12

Ik ben zelf Arsenal fan, maar ik heb absoluut geen reden om boos te zijn op Robben. De keeper breekt zn scheenbeen bijna, hij moet eens leren om normaal uit te komen. De bal is 1 meter in de lucht en hij stampt m 30cm boven de grond bijna doormidden... En Wenger heeft gister ook weer ontzettend veel sympathie verloren door zn blinde gezeur

Met andere woorden; Er was contact. Het was in de 16, rode kaart en een penalty, gewoon een terechte beslissing.

Robben werd gewoon overduidelijk geraakt. Dat spelers in de wedstrijd tegen hem schelden of het publiek hem uitfluit oke. Maar een trainer moet daar boven staan.

Slappe vent die Wenger, Robben krijgt een enorme schop, wat had hij dan moeten doen? Op dit soort momenten is Wenger echt heel klein, jammer want dat heeft hij niet nodig. De scheidsrechter volgde de regels, deal with it.

20 februari 2014 om 00:10

Idd die Wenger is een triest ventje. Als hij verliest ligt het altijd aan een ander. Bah

Hoe kun je uberhaupt zeggen dat het geen penal was? 100 pingel

Niet echt spannend wedstrijd maar terecht overwinning van bayern wat wel iedereen verwachte. Arsenal moet zich nu maar gaan focussen op de competitie want op papier liggen ze er eigenlijk al officieel uit return zal geen pretje worden denk dat ze gaan branden in allianz arena wens ze succes

Hier zit Wenger echt verkeerd. Robben word vol geraakt op zijn standbeen en dit kan gewoon heel erg veel pijn doen.

Ach ga toch weg Wenger, slechte verliezer zeg. Er was gewoon overduidelijk contact met Robben, die Szczecny kwam gewoon ontzettend lomp en stom uit. En als er contact is is het ook gewoon rood, dus gewoon een terechte beslissing. Wees maar boos op Ozil die als een dwijl stond te spelen en die penalty inschoot als een bejaard wijf. En de wedstrijd is ook al gespeeld, dit gaat Arsenal in de return niet meer rechttrekken. En dat hebben ze toch aan zichzelf te danken en niet aan de arbitrage of Robben..

Nou wat had robben moeten doen dan meneet Wenger? Het was gewoon duidelijk een overtreding. Rood is misschien wat overdreven aangezien de scoringskans al weg was.

Dit was een duidelijke penaltie, sommigen doen precies dat je iemand zijn been moet breken om een penaltie te kunnen geven.
De penaltie op Ozil was zelfs lichter.
Wenger heeft wel gelijk dat het de wedstrijd veranderde, want Arsenal speelde zeker niet slecht, denk zelfs dat als Ozil had gescoord, dan ze niet hadden verloren.

Slechtste man die op het veld aanwezig was, al dan niet buiten de lijnen was toch zeker wel Wenger. Eerste fout: toestaan dat Özil de penalty neemt.
Tweede fout: Cazorla wisselen wanneer je rood krijgt. Dit terwijl hij nu zelf al zegt dat Özil met z'n hoofd stond te schudden tot 10 minuten na de strafschop.
Derde fout: Oxlade-chamberlain wisselen.. Je enige man met diepgang en snelheid..

19 februari 2014 om 23:35

Ik zei het net ook al in mijn reactie hij wisselde werkelijk waar matig. Had anders nog Gnabry erin gezet voor zijn snelheid.

Wat had Walcott hier belangrijk kunnen zijn zeg.

19 februari 2014 om 23:36

Hm vraag me alleen af of het wel goed was geweest om Ozil te wisselen, zou hij nog een grotere mentale tik hebben gehad.. Jammer van de rode kaart, daarmee werd de wedstrijd ook meteen doodgefloten

19 februari 2014 om 23:39

Volgens mij was Oxlade geblesseerd en kon hij niet verder. Bovendien kwam Arsenal er toch niet meer uit. Zijn fout was gewoon om met iedereen voor de pot te gaan hangen. Dan kom je zelf natuurlijk niet meer aan voetballen toe. Nu was iedereen aan het verdedigen en de man die eerste schakel zou moeten zijn voor de counter (özil), zat met zijn hoofd nog steeds bij de penalty. Tja en dan haal je Cazorla eraf. Juist hem had ik meer kans gegeven zoals City het gisteren fantastisch deed met Silva. Ik vind het gewoon een slap excuus om met 10 man voor eigen doel te blijven hangen. City deed dat ook niet met 10 tegen 11.

19 februari 2014 om 23:43

Wenger faalt wel vaker met verkeerd wissels, te laat inbrengen van een speler.

Strikt volgens het regelementenboekje is dit rood inderdaad, maar je ziet overduidelijk dat Robben het contact zoekt en vervolgens getoucheerd wordt door Woj om vervolgens als een stervende zwaan naar de grond te gaan.

Jammer was niet nodig geweest, penalty oke, maar de rode kaart heeft de wedstrijd verkloot.

Nu maar hopen op een wonder over een maand in Bayern, al is het alleen al maar om die Guardiola te kijk te zetten.

Wat een overschatte trainer is dat zeg.

19 februari 2014 om 23:33

Hoe moet een speler die in de lucht hangt contact zoeken? wil je me dat eens uitleggen? Ben erg nieuwsgierig.

19 februari 2014 om 23:41

niet zo moeilijk hoor beentje laten hangen.

19 februari 2014 om 23:48

Jonge ik zeg koop een trampoline en ga zelf een op een veld springen, dan laat je vanzelf je been hangen om je val te breken. Wat een domme constatering.

19 februari 2014 om 23:44

Ach ja hij denkt dat iemand in de lucht nog van richting kan veranderen en hij denkt dat Guardiola overschat is. De prijzen die Guardiola heeft gewonnen zeggen genoeg. Het voetbal dat Barcelona speelde onder hem en dat Bayern nu speelt zegt ook genoeg. Zijn spelersmateriaal is natuurlijk niet mis maar van andere grote clubs ook niet. Ik bedoel hij zette Busquets en Pedro in het team. Nu zet hij Lahm op Cvm. Gewoon een meesterzet. Dankzij de wissels van vandaag heeft Bayern de 2e helft zo goed gespeeld. Lahm op CVM is de beste zet die hij bij Bayern heeft gedaan.

Duidelijke pingel, wat laat Wenger zich weer kennen hier. Over en sluiten voor Arsenal, better luck next time.

Ach, Robben valt niet zoveel te verwijten. Szczesny overigens ook niet. Die pass wordt valt gewoon veel te makkelijk tussen de goal en de verdediging. Zo'n momentje van onoplettendheid wordt afgestraft door briljante spelers als Robben en Kroos. Moeten we van leren en verder.

Maar eerst balen.

19 februari 2014 om 23:35

Keeper moet wel weten, dat Robben hem dan op een magistrale manier moet aannemen, die bal kwam immers van achteren en zoals je zelf gezien deed hij dat niet, dus feitelijk is doel verkleinen al genoeg.

20 februari 2014 om 00:38

Misschien wel, maar die extra stap die Szczesny zet is vanuit een beslissing die hij binnen een fractie van een seconde moet maken. Ik denk dat maar heel weinig keepers in dat moment altijd het juiste doen en dat heeft ook met ervaring te maken.

Nogmaals, ik denk niet dat je Szczesny echt iets kunt verwijten hierin.

20 februari 2014 om 00:47

Ik wil je verder niet tegen spreken of iets, maar dit zijn echt te leren momenten en helemaal als je 11 tegen 11 speelt op een klein veld, dan komen deze dingen vaak voorbij

Penalty abosoluut, maar rood was inderdaad zwaar bestraft, maar wel correct als je kijkt naar de regels. Maar de overtreding van Koscielny was ook een penalty en dat die niet werd gegeven was een goedmakertje voor Wenger.

Wenger toont zich ook weer eens van zijn beste kant.

Dit is toch gewoon een 100% strafschop man, wordt boos op Szsezsney want die hoeft eigenlijk helemaal niet zo ongecontroleerd en wild uit z'n doel te komen. Hij heeft wel flinke stappen gemaakt, maar dan zie je dat het nog altijd gewoon een jonge keeper is.

Zonde voor de neutrale kijker ook, de wedstrijd begon leuk en ben benieuwd hoe het af was gelopen met 11 tegen 11

19 februari 2014 om 23:47

Precies en daarom zei ik ook in mijn andere post dat het moeilijk is om de regel te gaan veranderen. Gisteren maakte die verdediger zelf de keuze om Messi neer te halen. Nu maakte de keeper zelf de keuze om Robben neer te halen. Hij kon ook alleen zijn doel verkleinen maar hij koos daar niet voor. Voor de neutrale kijker jammer maar ja dat is niet belangrijk voor Bayern. Je kunt niet een beslissing beïnvloeden om de neutrale kijker tevreden te houden.

19 februari 2014 om 23:51

Demichelis haalt Messi bewust neer om een doelpunt te voorkomen, szeszney komt uit om een doelpunt te voorkomen, doet dit ongelukkig/wild en maakt 'n overtreding.

Vind dat toch een verschil...al zal dit inderdaad onmogelijk zijn om een aparte regel voor op te stellen en te laten beoordelen door n scheids. Moeten er inderdaad maar mee leven

20 februari 2014 om 00:02

En dat vind ik juist onzin, die expres en per ongeluk factor. Dit is een overduidelijke strafschop en ook al deed die keeper het niet expres, duidelijk rood en duidelijk een penalty. Je moet kijken naar de overtreding en niet of het expres is of niet. Zo kun je wel iedere keer te laat zijn maar omdat je het per ongeluk doet krijg je geen geel, terwijl het onjuist is omdat de tegenstander kwalitatief beter is en er dus geen voordeel van zou hebben.

Demichelis gokte erop om nog de bal te kunnen spelen maar was te laat en kreeg terecht rood. Je kan ook iemand zijn been breken zonder het expres te doen en ook andersom, ga je dan ook andere straffen uitdelen en hoe bewijs je zoiets? Het is gewoon part of the game.

20 februari 2014 om 07:17

@elfenomeno

Ik ben het ook eens dat het volgens de regels rood en pingel is, ik geef alleen aan dat het zonde is geweest voor beide wedstrijden

100% pingel en volgens de regels rood. Wordt tijd dat die regels aangepast worden want het heeft nu al 2 avonden oprij mijn avond verpest. Wedstrijd was gister nog enigszins spannend na die rode kaart, maar deze was gespeeld. Zonde.

19 februari 2014 om 23:32

Idd, hoog tijd dat ze deze regel aanpassen. Zo zonde dit. 11 vs 11 was nog een spannende pot geworden.

20 februari 2014 om 08:54

Ik ben absoluut met je eens dat regels veranderd moeten worden, maar eergisteren was volledig terechte rode kaart. Dat moet je ook niet veranderen. Demichelis heeft geen enkele andere optie dan Messi neer te halen met deze sliding.
Gisteren was gewoon treurig, omdat de keeper hier niets aan kan doen. Je kan ook gewoon ongelukkig iemand raken. Een keeper is altijd de lul, terwijl hij vaak gewoon voor de bal gaat.
Demichelis was gewoon 100% rode kaart, gisteren vond ik het echt te zwaar.

20 februari 2014 om 13:46

City werd dubbel gestraft in mijn ogen. Ze moesten met 10 verder en stonden ook zo goed als 1-0 achter.

Het was een 100% penalty, alleen had Szczesny geel moeten krijgen ipv rood vind ik. Robben ging die bal nooit meer in 1 keer op doel krijgen dus is niet het ontnemen van een scoringskans. Bovendien had Boateng ook al zijn tweede geel moeten krijgen, maar dat terzijde.

Slap van Wenger. Ben zelf voor arsenal, maar hij kan beter eerst naar zichzelf en zijn eigen team kijken voordat hij met vingers gaat wijzen... Ozil die faalt, Sanogo plotseling er in, vage wissels... En het was een 100% penalty en rood

Belachelijke actie van wenger, robben werd gewoon geraakt en nog best wel lelijk ook. Vind het sowieso niet gepast dat een coach minachtende gebaren naar een speler van de tegenstander gaat maken.

Robben wordt op zijn been geraakt en hij was doorgebroken. De keeper komt gewoon dom in. Het was een penalty en de rode kaart was ook terecht. Verder werd er inderdaad wel vaker gefloten voor duels waarin men in de Premier League niet voor fluit, maar dat komt wel vaker voor in de Champions League.

Loser van wegner .... zie eerst dat de penalty van.ozil er nooit mocht komen 1 m buiten spel en wat wil je scheen tegen scheen op robber voor zelfde geld is die keeper door zijn scheen ... klet ga gewoon kaarten spelen met heynkes en al de andere gepensioneerde want je bakt er niks van deze jaar al zoveel keer zwaar op u snuit gegaan dat het niet meer mooi is dus ... shht vieux qon

Ondanks dat Robben gretig valt is het gewoon een penal en een rode kaart. Kan er helaas niks anders van maken. Al had de scheidsrechter mild kunnen zijn gezien het feit dat hij Boateng ook spaarde.

19 februari 2014 om 23:58

Sanogo schoot en zijn schot werd geblokt. Dat geeft aan dat er nog een centrale verdediger in de buurt was, dus dat ozil niet een echte scoringskans werd ontnomen. Bij robben kun je jezelf echter ook afvragen of hij nog bij die bal kan. Ik denk eerlijk gezegd van wel en met zijn kwaliteiten had ie ook nog kunnen scoren. Dus dan geef je wat makkelijker die rode kaart aan de keeper.

20 februari 2014 om 22:14

Bedoel natuurlijk de tweede fikse overtreding van Boateng die hij maakt op Wilshere om een counter te stoppen. Volop doorhalen terwijl de bal al weg was , waarvoor Rosicky wel een gele prent kreeg.

Wenger moet niet zeiken.

Regels zijn helaas regels. Het is een penalty, dat staat buiten kijf. Daarnaast is het natuurlijk eigenlijk ook rood, omdat Robben doorgebroken is. Ik wil het geen echte directe scoringskans noemen, maar ja...volgens de regels is het rood.

Voel je een wedstrijd een beetje aan is het natuurlijk wel een zware straf. Je ziet ook wel dat Robben het contact graag opzoekt met Szczesny. Een penalty en een gele kaart had meer op zijn plaatst geweest, maar dat is dan ook wat ik als Arsenal-fan liever had gezien.

Waar ik me wel echt aan erger is dat Boateng geen 2e gele kaart kreeg. Ik vond zijn overtreding op, ik geloof Wilshere, een gele kaart waard. En dan doet het er niet toe of het zijn eerste of tweede is, geel is geel en als het de tweede is, is het rood.

Het was juist een zeer gevaarlijke overtreding, want het standbeen werd hard getrapt terwijl daar het volle gewicht op hing.

Natuurlijk is het blijven liggen op de grond wel overdreven. Maar men mag natuurlijk niet klagen met die scheids, die floot juist erg in het voordeel van Arsenal.

Zeur niet Wenger 100 procent penalty, plus rood... Hij moet Ozil is flink aanpakken die loopt er de kantjes er vanaf.

Ozil had maar de penalty maar overtuigend moeten schieten, maar eigenlijk was dat buitenspel, maar daar hoor ik hem niet over. Altijd ligt het aan de andere, maar nooit aan zijn team... Wenger laat weer blijken dat het een slechte verliezer is.

19 februari 2014 om 23:42

Hoezo kantjes vanaf?

19 februari 2014 om 23:44

Hij ging er niet meer voor, leed alleen maar simpel balverlies. Geen werklust, met afstand de slechtste speler van het veld. Ozil hoe we hem kennen, hoofd omlaag en sjokken over het veld.

19 februari 2014 om 23:53

Hij heeft vandaag in totaal 11.6 km gelopen. Op Flamini en Wilshere na de meeste van alle Arsenal en Bayern spelers.

19 februari 2014 om 23:54

Özil is een geweldige speler en loopt niet alleen maar met het hoofd omlaag sjokkend over het veld. Oke vandaag even wel maar normaal gesproken niet. Dus hoezo "zoals we hem kennen"? Op Suarez na de beste speler in de PL.

19 februari 2014 om 23:57

Ja omdat hij balverlies leed en achter zijn eigen bal aan moest. Maar aan de bal was het een drama en niet bij de les, dat bedoeld ik met de kantjes er vanaf lopen.

Wenger wordt er met de jaren niet minder zuur op. Jammer, heeft hij niet nodig. Robben werd hard op zijn standbeen geraakt, kon hij niets aan doen.

Heb je Wenger ook weer hoor. Wil wel zien of hij blijft staan als ik op hem af kom sliden. Was gewoon een terechte rode kaart, oliedom van de keeper. Jammer dat de wedstrijd zo is gelopen want het was echt een gruwelijk begin, na 15 minuten al beter dan de hele wedstrijd van gisteren, maarja.

Er was meer contact dan in het geval bij Ozil, en Ozil ging nog makkelijker liggen dan Robben.

Wenger was gewoon makkelijk punten aan het scoren bij de achterban. Zijn "haasje-over" gebaar tijdens de wedstrijd, doen alsof het een schwalbe was, dat sloeg werkelijk waar nergens op.
Wat een zure man!

Dit is een grap. Voor de wedstrijd zei ik nog, zuur voor Wenger dat hij nooit verder komt, heb wel respect voor hem, maar dit slaat werkelijk alles. Tijdens de wedstrijd een speler zeggen dat ie duikt? Ben benieuwd wat ie tegen Özil heeft gezegd in de rust dan.

Die rode kaart was zo terecht he, en mensen die zeggen dat hij die bal niet meer kon bereiken, sorry, er blijft mij niets anders dan jullie uit te lachen.

Zeker wel een pingel, maar zeker GEEN rood.

Het was zeker een penalty en een rode kaart. Alleen mag die regel wel aangepast worden dat je geen rode kaart meer krijgt naast de penalty.

Jankende robben .en daarna een blije robben of er niks aan de hand was

20 februari 2014 om 00:00

Moet ie dan per se met een brancard van het veld worden afgevoerd? Toen de penalty genomen werd zag je hem een shot daarvoor onder in beeld nog wegstrompelen. Hij word vol geraakt op zijn standbeen dus krijgt echt wel wat te verduren daar. Dat doet even pijn op dat moment. Maar het is toch niet zo dat hij gelijk weer opstaat en gaat juichen. Dus overdrijven is ook een vak he

Neuer en robben moet echt eens afleren om zo te overdrijven.

of zullen die gewoon een willen voelen hoe het.voelt om echt een een broken leg te hebben????
Ik weet het niet.of die beelden kijken van mensen die iets breken en die na willen doen?

Kom op zeg moet trouwens zeggen wilshere heeft.daar ook een handje van maar is allemaal onodig.
Ik zou me echt een watje voelen

20 februari 2014 om 00:02

Neuer was in de lucht en als je dan op volle snelheid licht geraakt word maak je een halve salto. Robben wordt geraakt op zijn standbeen terwijl hij zijn andere been strekt in de lucht. Dat kan best aankomen hoor. Tuurlijk stellen ze het wat aan met t schreeuwen maar wat je zegt, dat doet zowat iedereen. Het gaat om t resultaat he

20 februari 2014 om 00:48

Nee ozil wordt ook geraakt maar vraagt meteen strafsxhop
zie ik liever dat want hii wordt wel gestruikeld.dan dat ozil daar zou gaan rolle.

ik begrijp.sommige verdedigers wel als ze zo genaaid worden door de aanvallers dat ze door het lint gaan zoals pepe toen bij die ene voetballer

Penalty was het duidelijk.
nog sterker munchen had er 2 moeten hebben.

maar dat is mijn punt niet.
mijn punt is dat hij niet beide rood geeft.
want iedereen kan zien kapt ozil die boateng uit is het 1 op 1 met keeper met zelfs nog een afleg mogelijkheid.

Als je rood geeft had bayern ook rood moeten hebben.
daarbij had boateng met die actie op wilshere al 2 keer geel moeten hebben.

Wat een gezeur..

Ja het is een zware straf dat penalty rood maar, het is gewoon volgens het boekje. Het was in die situatie gewoon een doorgebroken speler.

Iedereen trekt de conclusie dat Robben niet meer bij de bal had kunnen komen. Dan zeg ik net zo makkelijk dat hij het wel had gekund als hij niet werd geraakt. Hij was op snelheid en wellicht had hij nog zijn dikke teen tegen die bal kunnen krijgen en hem in het lege doel kunnen tikken.

Dan is men nog aan het huilen dat er niet rood wordt getrokken voor Boateng met dat geval van Ozil.. Jullie kunnen beter jullie mond dicht houden en blij zijn dat daar überhaupt een penalty wordt gegeven. Aangezien het gewoon buitenspel was.

Achteraf doet Koscielny precies hetzelfde bij Muller. Laat ook lekker het been staan en haakt hem. Daar word ook geen penalty voor gegeven. Daar hoor ik dan ook niemand over.

20 februari 2014 om 00:18

Volgens mij zeg je exact hetzelfde als iedereen alleen in een andere context dus veranderd er feitelijk niks aan je bericht.

Pure frustratie van alle Arsenal fans. Robben nam em trouwens niet zelf omdat hij te veel pijn had.

Wenger heeft gesproken, Robben slaapt er geen nacht minder om en de arbitrage handelde overeenkomstig de regels.

Wenger Wenger toch... Altijd al Arsenal fan en Wenger fan geweest, maar ik begin nu toch wel moe te worden van die man. Gewoon een 100 penalty en de scheids kan niet anders. En dan zeuren tegen Robben? Wat moet hij dan doen? Minder theatraal gaan liggen? Met het risico dat je geen penal krijgt? Alles voor de winst natuurlijk.

En voor alle azijnzeikers... Wanneer Robben op het wk op deze manier geen strafschop krijgt worden we met z'n allen gek en krijgt hij hem wel dan juichen we met zijn allen voor deze fantastische voetballer.

Eventjes objectief blijven.

20 februari 2014 om 00:31

Ik ben het met je eens. Wenger weet altijd alle anderen de schuld de geven terwijl het toch keihard Wenger zelf is die het zit te verprutsen voor Arsenal.

20 februari 2014 om 00:45

Hou je mond gewoon als je niks nuttigs kunt melden.
wat kan wenger hier nu aan doen als die antinarsenal italiaan ons rood geeft??
Wat kan wenger er aan doen dat gibbs uutvalt.??
Wat kan wenger er aam doen dat kroos vrij staat?
Deze scheids heeft de wedstrijd verpest.
Weetje die wedstrijd nog dat van persie rood kreeg omdat hij de bal weg schoot terwijl hij fluitje niet had gehoord.
dat ia deze scheids

20 februari 2014 om 00:54

Tja waar zal het dan aan liggen? Misschien aan de haat van Wenger na andere toe? Het gaat hier over deze rode kaart en niet over van Persie zijn actie.

20 februari 2014 om 00:57

Was toch een terechte pingel voor Bayern München? Je doet net of de arbitrage van invloed is geweest op de uitslag.

20 februari 2014 om 01:13

Je geeft nu zelf foute informatie, die scheids die van Persie rood gaf destijds was Busacca. Tevens heeft de scheids de wedstrijd niet verpest, volgens de regels klopt zijn beslissing. Het is zwaar, maar als hij geen rood zou geven zou hij Bayern benadelen. Draai het eens om, als het met Neuer en Chamberlain bijvoorbeeld was gebeurt en hij had geen rood gegeven, hoe zou jij dan reageren als Arsenal had verloren? Scheids heeft prima gefloten naar mijn mening.

20 februari 2014 om 07:23

Die J.willshere toch. Net zag ik je ook het volgende typen; "arsenal zal nooit de CL winnen want we spelen altijd tegen de scheids, vanaf 1/8 tot finale krijgen we altijd rode kaarten"

Nu weer de hele tijd huilen om de scheids, moest ineens denken aan iets wat je vorige week zei. Heb t speciaal voor je opgezocht; ik dacht dat Gooners reageren met "het is zo, kan gebeuren"

J.willshere 15 februari 2014 om 11:31
Ik kan precies de supporters van de bpl op deze site besxhrijven.
chelsea supporters provocerend en kleinerende reacties.
man utd supporters excuses op alles nooit schuld bij hun zelf en opschepperig.
arsenal supporters.veel te snel opgefokt, te snel negatieve kritiek en als we winnen is iedereen top verliezen we moeten we meteen iedereen verkopen.
liverpool supporters denken dat hun team de hele wereld aan kan.en opschepperig
man city heeft eigenlijk niet zoveel te klagen meer sinds mancini

threelions 15 februari 2014 om 12:32 #57importantedit
Ik vind het "altijd naar excuses zoeken op alles en nooit eigen schuld" toch karaktertrekje nummer 1 van de Gooners ipv van de Mancunians

J.willshere 15 februari 2014 om 15:27 #89important
Goed dat je dat zegt dat het punt nummer 1 van ons is dat excuses bla bla bla
Voorbeeld
liverpool arsenal 5-1
Eerste goal was buitenspel maar het is zo kan gebeuren.
man utd was er na weer begonnen van ja door die beslissing was de wedstrijd beslist.
dat is wat ik bedoel onder excuses

21 februari 2014 om 00:55

Haha prima gefloten??
Als je volgens boekjr fluit prima maar dan moet elke scheids dat doen en vraag me dan ook af hoe het kan dat soms van de vreemde beslissingen worden genomen.

rood is onnodig dat is gewoon een club benadelen. Want ze krijgen al een straf namelijk een penalty tegen.
Een goede scheids voelt een wedstrijd aan en ziet sommige dingen door de vingers.

als we anders toch kinder achtig gaan doen.
als je in een duel om de bal valt en je raakt de bal bewust aan met je hand zou je geel moeten krijgen want dat is hands en dat.mag niet volgens de regels

Regels zijn regels zelfs lichte aanraking is rood dus mond houden wenger

Regels zijn er om te verbreken
een scheids.moet fluiten naar de wedstrijd.
hij moet de wedstrijd lezen wordt er hard aangepakt moet hij kort zijn.

maar deze scheids heeft eennhekel aan arsenal.
deze blije vent gaf van persie ook rood voor de bal wegachieten terwijl rvp het niet hoorde.
officieel ia het geel ja maar je kunt ook beetje de wedstrijd aanvoele.
en als je zo bent.moet je wel iedereen gelijk trekken en dat laat deze scheids na.

Niet wk waardig maar weetje hopelijk krijgt oranje een wedstrijs op wk deze scheids en we wordwn dan uitgeschakelt door zelfde incident kijke hoe de mensen dan praten.

20 februari 2014 om 02:46

Zelfde incident? Zeg je nou alsnog dat het een arbitrale blunder betrof? Ga zelf nou eens objectief kijken naar dat incident van je en trek dan gewoon de juiste conclusie.

20 februari 2014 om 11:36

Meest idote reactie ooit hahaha

Regels zijn er om te verbreken Hahaha. Westrijd aanvoelen.... De scheis past gewoon het reglement toe. Robben was een doorgebroken speler alleen voor de doelman. De doelman haalt hem neer zonder de bal aan te raken en ontneemt Robben daardoor de kans om te scoren en in het reglement staat dat er rood moet worden getrokken en penalty.

Dat heeft Totaal niks met wedstrijd aanvoelen te maken.

100% rood & penalty, verder moeten alle Premier League coaches eens gaan leren dat de Champions League geen Premier League is en dus niet die rugbyregels qua tackles moet overnemen. Deal with it

Was gewoon een bloed zuivere pingel!!

Sorry Wenger maar je keeper kwam als een idioot in en veegde het standbeen van Robben. Die overdreef niks. Dat de scheids rood geeft kan je over twisten maar het is geen beslissing die niet te billeken is. Jammer van de wedstrijd maar de nederlaag van Arsenal komt echt door de keeper en niet door Robben of de scheidsrechter.

Heeft Wenger dat dan ook gezegd tegen Ozil bij de penalty van Arsenal?

Wenger is weer eens een slechte verliezer. Zowel rood als penalty waren terecht. Robben werd hard geraakt op zijn standbeen. Wat dat betreft heeft die geluk gehad dat die daarna nog kon voetballen. Het was wel t keerpunt van de wedstrijd. Echt jammer. Na die kaart heb ik weinig meet gezien van Arsenal.

En dan vindt die Robben het ook nog nodig om te spugen naar tegenstander, vieze speler eigenlijk.

Rafinha vond ik wel vervelend puur omdat hij de hele tijd om een rode kaart zat te roepen (Sanogo + Rosicky)

Penalty was op zich terecht, maar als die arrogante scheids gewoon de regels hanteert had Bayern al met een man minder gestaan en krijg je toch een heel andere wedstrijd.
Ik vind dat de scheidsrechters veel te veel hun stempel op de wedstrijden drukken, was bij Manchester City-Barca en nu bij Arsenal-Bayern weer

Duizend procent penalty!!! En dus rood!!!
Hij nam de bal perfect aan en had dus wel degelijk een scoringskans.
Geen fan van Robben overigens dus geen Robben bril op.
Niet zo piepen, gewoon terecht.

Of Arjen Robben het contact overdreef of niet maakt geen hol uit. Het contact was er, doelman te laat op en een doorgebroken speler. Rode kaart en penalty. Zo zijn de regels en niet anders. Al de rest is gewoon praat achteraf.

Haha die Wenger weer, bestaat er een slechtere verliezer in de wereld? Ik denk het niet. Volledig terechte strafschop natuurlijk, zijn been werd gewoon getorpedeerd. Rood na zien van herhaling ook terecht, want die bal had ie zeker nog kunnen halen met kans om te schieten.

Was geen pingel, was gevaarlijk spel van Robben.

Wenger moet eens dringend leren verliezen!! Altijd heeft de scheids of iemand anders het gedaan maar het feit dat hij compleet is weggespeeld en dat zijn team de bal amper heeft gezien kan hij niet toegeven. Heb veel sympathie voor Arsenal maar voor Wenger verlies ik steeds meer en meer mijn sympathie

Ik denk dat enkel de Arsenal fans dit geen penalty vonden ..

Voor de rest snap ik niet hoe sommige spelers aan zo'n hoge scores komen? Ik ben om 21u15 thuisgekomen en heb de naam van Oxlade Chamberlain geen enkele keer gehoord. Plots moest hij er af rond minuut 70, maar ik wist niet eens dat hij meedeed? En deze persoon komt aan 7,1? Kom op man!

Blijkbaar zitten hier wel erg veel Arsenal fans, want ik vond de tweede helft van Bayern gewoon de ultieme dominantie.. Een dominantie die ik nooit eerder heb gezien. En Kroos verdient echt een 9,5! Geen enkele slechte pass in die twee helft, werkelijk onvoorstelbaar.

Dit komt vanwege een neutrale kijker..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren