Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger positief én kritisch over Ajax: ‘Te weinig om iets te kunnen betekenen'

Laatste update:

Arsène Wenger werd afgelopen zomer genoemd als de mogelijke opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal. In gesprek met de NOS ontkent de 71-jarige Fransman dat hij door de KNVB gepolst is voor de functie bij Oranje. Wenger laat zich in hetzelfde interview ook positief én negatief uit over Ajax.

“Nee, helemaal niet. Dat stond inderdaad in de kranten. Ik heb niks gevraagd en heb ook geen contact gehad met wie dan ook bij de KNVB. Daar wil ik duidelijk over zijn”, antwoordt Wenger op de vraag of hij in beeld is geweest bij de KNVB voor de opvolging van Koeman. “Het Nederlands elftal komt weer helemaal terug, met wat jonge spelers. Oranje heeft een periode van neergang meegemaakt. Maar ik heb het idee dat ze nu sterk terugkomen.”

“Ik volg het Nederlandse voetbal, je merkt het potentieel. Wat ik altijd mooi vind van Nederland, is het zoeken naar een intelligente oplossing. Een dieptepass en de ontwikkeling van samenspel, bijvoorbeeld. Dat zijn ingrediënten waaraan ik ook mijn hele leven heb gewerkt”, gaat oefenmeester, sinds zijn vertrek bij Arsenal in 2018 clubloos, verder. “Ik heb onlangs Ajax - Liverpool in de Champions League gezien. Daar kijk ik graag naar, ze hebben het van hen bekende voetbal ontwikkeld. Maar ze zijn nog te weinig volwassen, te jong, te licht om echt iets te kunnen betekenen in de Champions League.”

Wenger is momenteel bij de FIFA werkzaam als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling, maar hij sluit niet uit om in de toekomst terug te keren als trainer van een club. “Ik ben iemand die 36 jaar lang een drug heeft gebruikt en ik kan u verzekeren dat het heel erg moeilijk is om daarvan af te kicken. Ik ben nog altijd gedrogeerd, want ik kijk elke dag naar voetbal. Het is niet onmogelijk dat ik weer een club ga trainen. Ik probeer af te kicken, maar dat lukt niet erg. Momenteel concentreer ik me op mijn werk bij de FIFA.”

Ben jij het met Arsène Wenger eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen verdedigend is Ajax te zwak voor in de Champions League. Je mist echt een type De Ligt achterin.

1 november 2020 om 10:56

Als je maar 1 veldgoal hebt in 2 wedstrijden lijkt me dat het probleem ook voorin ligt. Met alle respect maar deze Ajax voorhoede is letterlijk een lachertje vergeleken met die van Liverpool, City, Bayern, Real, Juventus etc. And it's not even close. 13 goals tegen VVV is blijkbaar makkelijker dan 1x scoren tegen een zwaar geblesseerd Liverpool B team nota bene.

1 november 2020 om 11:01

Goh wat een goeie vergelijking, onze aanval is minder dan de echt grote clubs, goed speurwerk Sherlock.. Tegen Liverpool heb je ook een beetje pech, en alsnog is de bank van Liverpool 3x zo duur als de 1ste 11 van Ajax dus dat B team valt reuze mee, zou willen dat we types als Jota op de bank zouden hebben

1 november 2020 om 11:07

Dank voor je complimenten. Je ziet toch overduidelijk dat iemand suggereert dat het niet aan de Ajax aanval ligt oftewel dat ze aanvallend wél mee kunnen draaien in de Champions League oftewel met topclubs die daar spelen zoals Liverpool, Bayern, Real etc? Ik snap oprecht je gefrustreerde reactie niet. Ging nergens over spelers waarde, het ging over of de Ajax aanval kan meedraaien in de Champions League, waar topclubs als City, Bayern, Real etc spelen, wat overduidelijk niet het geval is. Is simpelweg een feitelijke constatering, niet een aanval op je geliefde cluppie hoor.

1 november 2020 om 11:58

Alsof Real een dodelijk duo/trio voorin heeft?haha... sorry hoor, je bent weer aan het provoceren. Je gaat een Ajax voorhoede vergelijken met de absolute top van de wereld? Dan pik je een incidentele wedstrijd van 13-0 eruit? Joh, af en toe verliezen clubs eens een keer flink. Real is ooit vernederd door Barca. Barca door Bayern. Liverpool door Aston Villa, Manchester United door Tottenham, Arsenal door Man United, City door Leicester. PSG door Barca. Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

1 november 2020 om 12:03

Domme vraag. Benzema, 4e Champions League topscorer aller tijden, en Hazard noem jij geen dodelijk duo? Serieus? Afgelopen wedstrijd gezien van Real? Of vindt je de 4e Champions League topscorer aller tijden, meer dan 500 goals/assists, meeste assists in geschiedenis van Real Madrid, 85 (!) goals assists sinds Ronaldo weg is, samen met speler van het jaar in Engeland, die een sleutelrol speelde bij Chelsea's 2x landskampioen en Europa League winst, samen geen dodelijk duo? Benzema- Hazard is blijkbaar geen dodelijk duo volgens ene maxi. En dan doodleuk beweren dat ik degene ben die zou provoceren. Pot. Ketel. 2020 blijft verbazen.

1 november 2020 om 13:55

Ik heb nog nooit iemand zo vaak dezelfde vraag in één comment zien stellen als Real19888 hier doet. Daarnaast, na twee wedstrijden concluderen dat de voorhoede van Ajax niet genoeg presteert is bijzonder kansloos. Zeker als iedereen weer dat Liverpool met meer geluk dan wijsheid het doel schoon hield.

1 november 2020 om 14:15

@Real19888, Pot, ketel?haha... jij bent zo grappig! Hazard is meer geblesseerd dan dat hij speelt en Benzema staat 5e CL, maar je kan op verschillende manieren naar statistieken kijken. Blijkbaar kijk jij naar doelpunten, maar dan kijk ik naar moyenne. Als je moyenne erbij pakt, dan staat Benzema op de 15e plaats. Benzema speelt 17 seizoenen in de CL en heeft 66 goals gemaakt, oftewel gemiddeld en afgerond 4 goals per CL seizoen. Ik weet niet wat jij onder dodelijk verstaat? Hazard is ook geen schim meer wat hij was in zijn beste tijd bij Chelsea, maarja....

1 november 2020 om 14:26

Jij snapt het dus echt niet. Je gaat een FALSE 9 vergelijken met een spits. Benzema blinkt uit in assists, inclusief assists is Benzema de 3e meest betrokken bij alle goals in de Champions League, en heeft hij letterlijk bijna 100 goals/assists, in slechts 120 wedstrijden. Iemand die moyenne niet eens begrijpt aangezien Benzema jaren als wisselspeler fungeerde met Higuain en Morata en dus soms maar 2 Champions League wedstrijden per seizoen speelde. Lachwekkend. Je vraagt hoe dodelijk Benzema is? Hier, zo dodelijk: "More efficient than Messi or CristianoSince Cristiano left in 2018, only three players in Europe have scored more than Benzema: Robert Lewandowski (63 goals), Lionel Messi (60) and Kylian Mbappe (47).Benzema's 41 is even more impressive given that it is from 97 shots, just 2.3 shots per goal, fewer than Messi (2.5), Luis Suarez (2.8) or Cristiano (3.2)." Bron: Opta Stats/Marca Als jij dit niet dodelijk vindt heb je simpelweg geen verstand van voetbal, maar gezien je misinterpretatie van moyenne gecherrypicked kijkend naar seizoenen ipv aantal gespeelde wedstrijden én assists ben ik niet verbaasd. En je praat nu alleen over de CL terwijl Benzema meer dan 500 goals/assists heeft in zijn carrière, meeste assists in de geschiedenis van Real Madrid, en met 85 goals/assists sinds Ronaldo weg is doodleuk meer goals/assists heeft dan Ronaldo zelf. (Zonder penalties wordt het verschil nòg groter) Maar dat vindt jij allemaal niet dodelijk blijkbaar. oké

1 november 2020 om 14:35

@Ajaxxnogwat
Dus iemand die 2 maal dezelfde vraag stelt heb jij nog nooit gezien? Hahaha En trouwens Liverpool had meer schoten op goal en nogmaals Liverpool speelde letterlijk met een zwaar geblesseerd B team. Tegen Atalanta welgeteld 1 veldgoal uit de kluts en 1 onnodige weggegeven penalty.

1 november 2020 om 14:53

Onder dodelijk versta ik en vele anderen iets anders. Benzema is nooit topscorer van La Liga geworden en haalt gemiddeld net aan 20 goalsper seizoen en dat als spits van de grootste club van de wereld. Dan hoor je er gewoon tussen de 25 en 35 te kunnen maken. Zelfs de 25 heeft ie volgens mij nooit nooit gehaald.

1 november 2020 om 14:53

Dan is real toch ook slecht met een beetje gelukstreffers tegen gladbach in de laatste 10 minuten? Of moet ik nog de wedstrijd tegen shaktar erbij pakken die 10! Basisspelers misten en waar jullie 3-2 van verloren.

1 november 2020 om 15:08

@maxi Lopez Ten eerste, praat voor jezelf aangezien voetbalkenners kijken naar aantal pogingen per goal ipv feitenvrij over hele seizoenen te beginnen. Want je slaat de plank weer volledig mis door een false 9, die letterlijk als aanvallende middenvelder speelt af te rekenen op puur goals. Je komt met suggesties dat Benzema volgens jou (oftewel je weet het niet eens zeker nota bene, over niet geïnformeerd gesproken) nooit 25 goals zou hebben gescoord terwijl hij vorig seizoen 27 goals had en 18/19 scoorde Benzema 31 goals. Dus je zit er wéér compleet naast. Als Messi niet in La Liga speelde was Benzema vorige 2 seizoenen topscorer, als Benzema alle penalties had genomen was hij topscorer boven Messi vorig seizoen. Benzema speelt bij de grootste club met helaas de grootste prutsers om zich heen zoals 2 Braziliaanse tieners, Vasquez, Isco en dat soort middelmaat. Ronaldo hoefde daar nooit mee te spelen. Je gaat nu Benzema afrekenen op het feit dat hij nauwelijks fatsoenlijke voorzetten krijgt van deze prutsers dus moeilijker kan scoren maar alsnog vaker scoorde dan Ronaldo in totaal sinds 2018. Over dodelijk gesproken. Benzema heeft in zijn carrière 7 seizoenen gehad met 30 goals of meer. En nogmaals,je maakt veel onjuiste suggesties, Karim Benzema scoort vaker dan Ronaldo en topschutters als Mohamed Salah, Agüero etc: ”More efficient than Messi or CristianoSince Cristiano left in 2018, only three players in Europe have scored more than Benzema: Robert Lewandowski (63 goals), Lionel Messi (60) and Kylian Mbappe (47).Benzema's 41 is even more impressive given that it is from 97 shots, just 2.3 shots per goal, fewer than Messi (2.5), Luis Suarez (2.8) or Cristiano (3.2)." Oftewel 85 goals/assists in 2 seizoenen, reken maar uit, dat is zeker meer dan wat jij suggereerde over 25 goals. Maar goed, iemand die een matige net niet voetballer en bankzitter als Donny beter vind dan de met afstand beste speler van de Eredivisie Ziyech die nu de Prem aan het veroveren is, tja, daar verwacht ik dit soort bizarre uitspraken van.

1 november 2020 om 15:20

We staan weer lekker 1e in La Liga, waar de Koninklijke thuishoort, en vorig seizoen verloren én speelde we onze eerste 2 CL wedstrijden gelijk, en gingen we uiteindelijk alsnog door naar de 16e finales. Form is tempory, class is permanent.

1 november 2020 om 15:24

Tuurlijk maat, Benzema aanvallende middenvelder. Maak het nog mooier haha... weet je het boeit mij allemaal niet. Ik vind Benzema geen goede spits en ook i de periode van Ronaldo heeft hij 1 seizoen in la liga maar 11 goals gemaakt en siezoen erop zelfs 5. Nou wow... voor een dodelijke speler is dat weinig, zelfs voor een aanvallende middenvelder. Hahh

1 november 2020 om 15:24

Tuurlijk maat, Benzema aanvallende middenvelder. Maak het nog mooier haha... weet je het boeit mij allemaal niet. Ik vind Benzema geen goede spits en ook i de periode van Ronaldo heeft hij 1 seizoen in la liga maar 11 goals gemaakt en siezoen erop zelfs 5. Nou wow... voor een dodelijke speler is dat weinig, zelfs voor een aanvallende middenvelder. Hahh

1 november 2020 om 15:33

1e la Liga, 4e CL poule. Toppers!!!! Lekker indekken... Real gaat 3e worden, want ze krijgen nu 2 keer Inter. Inter gaat Real slopen!

1 november 2020 om 15:38

Cherrypicked 1 seizoen eruit pikken, en dan gaan lachen omdat jezelf niet het begrip false spits begrijpt wat wel degelijk een aanvallende middenvelder is die het spel verdeeld, als je de heatmaps had gezien dan kon je feitelijk vastellen dat Benzema letterlijk rond de as van het veld met Kroos en Modric speelde en Ronaldo feitelijk als spits speelde terwijl hij op papier linksbuiten was. Maar jij begrijpt zelfs dat blijkbaar niet. "The false 9, in some ways similar to a more advanced attacking midfielder/playmaker role, is an unconventional lone striker or centre-forward, who drops deep into midfield."" Juist, aanvallende middenvelder dus. Benzema laagste seizoen was 24 goals/assists in 17/18 us niet 5 goals wat jij onterecht beweert. Ook was het Benzema die Real Madrid in de Halve finale Champions League 17/18 tegen Bayern München eigenhandig naar de finale schoot met zijn 2 beslissende en enige goals. Messi heeft dit seizoen nog geen veldgoal gescoord dus hij is volgens jou logica dus ook slecht? Ronaldo werd 4e topscorer in Serie A achter snotneuzen en vorig seizoen wederom geen topscorer terwijl het beste team om zich heen had, dus ook slecht? Je bent kinderachtig bezig om met valse cijfers 1 negatief seizoen als maatstaf te nemen voor iemand met meer dan 500 goals/assists die trouwens Real Madrid vorig seizoen eigenhandig kampioen heeft gemaakt, terwijl mét Ronaldo eindigde Madrid 3e met 17 punten achterstand op Barca. Knap hoe je ook denkt de toekomst te kunnen voorspellen aangezien dit Inter dit weekend bijna verloor, ergens 6e bungelt en in de CL gelijk speelde tegen Gladbach en Shaktar.

1 november 2020 om 15:44

Lezen is moeilijk he? 11 en 5 goals in la Liga... en dat voor een dodelijke wereldspits en dan kom jij met assists, hahaha... tuurlijk, een centrale verdediger wordt ook afgerekend op clean sheets he? Dus Real speelt zonder spits???

1 november 2020 om 15:46

Je zit nu letterlijk te liegen. Iedereen die meeleest kan zien dat je deze cijfers ter plekke verzint. En wederom Cherrypickend aangezien scoren in de CL belangrijker én moeilijker is dan tegen Eibar in La Liga. En stop met domme vragen stellen. Real Madrid speelt zonder echte nr10 sinds Ozil weg is en Benze heeft die rol nu overgenomen, en wanneer Benzema niet in de spits staat, springen de wingerd in dat gat. Ik begin moe te worden van jou alles uit te moeten leggen omdat je het simpelweg niet snapt én niet wilt snappen. 500 goals/assists voor Karim Benzema. 3e speler betrokken bij meeste goals in de CL in slechts 122 wedstrijden. Meeste assists in de geschiedenis van Real Madrid. 85 goals en assists sinds Ronaldo weg is, dus meer dan Ronaldo zelf nu, maar je blijft maar selectief kijken naar 1 seizoen van jaren geleden, met zelfs valse cijfers etc. Bizar. Ja, ronaldo heeft een seizoen gehad met 3 goals...als 19 jarige, jouw logica is te zeggen dat Ronaldo dus nu niet dodelijk is want 1 matig seizoen.

1 november 2020 om 16:42

Real19888 heb je alles mentaal nog wel op een rijtje? Wie gaat het budget van Ajax met de wereldtop zoals Real Madrid of Chelsea vergelijken. Man man, natuurlijk hebben ze een veel betere voorhoede. Zou Ajax ook hebben met dat geld van Real. Iemand zei het al duidelijk weer een poging tot provocatie.

1 november 2020 om 12:00

Laat het in de CL juist aan de aanval liggen; Cruyff zei altijd dat je een goal mee moet maken dan de tegenstander en de afgelopen twee wedstrijden lagen er volop kansen. Goed, Promes is zwaar uit vorm, Tadic heeft ook zijn draai nofg niet gevonden en Neres heeft geen ritme. Tel daarbij op dat Antony nog veel beter kan, dan is er best wat mogelijk in het voorjaar als de voorhoede wellicht in vorm is, maar dan moet men nu wel toeslaan bij de kansjes die er liggen en daarin heeft Ajax tot nu toe gefaald. Dat ging de afgelopen seizoenen beter. Komt ook omdat de voorhoede minder ervaren en minder breed is; Ajax mist Ziyech en een spits als Dolberg.

1 november 2020 om 12:42

Je scoort gewoon twee keer tegen Atalanta wat heel netjes is dus het probleem zat in deze wedstrijd achterin imo

1 november 2020 om 12:01

Ben ik niet mee eens. Blind en Schuurs gingen soms naar voren, terwijl Gravenbergh nog niet klaar is voor de juiste positie, keuze bv wanneer naar achter en wanneer naar voren, wanneer geen risico en wel?

Dat is misschien de opdracht van te Hag, verkeerde tactiek en poppetje neergezet.

Tegen Liverpool speelde Ajax uitstekend, met Tadic op linksbuiten.

1 november 2020 om 18:44

Met Gravenbergh op cvm ga je het tegen de topclubs niet winnen idd. Maar ten Hag koos tegen Liverpool ook er voor om Blind in de rug van gravenbergh en van klaassen als middenvelder te zetten. En dan Martinez centraal achterin. Zo zie ik Ajax ook de grote clubs het lastig maken als ze een goede dag hebben

Groot gelijk, maar dat is het gevolg van spelers als Schuurs en Gravenberch de kans geven lijkt me. De Ligt maakte ook cruciale fouten in zijn 1e jaar en debuut bij Oranje. Ajax had ook een cv en extra cvm kunnen kopen, maar dan ben je weer een koop club. Ik ben heel tevreden met het huidige (transfer)beleid. Nog steeds een prima kans op overwintering in de CL, en anders moet je gewoon minimaal kwartfinale EL halen, waarin je ook geluk moet hebben met de loting uiteraard.

1 november 2020 om 10:57

Op het niveau waarop Ajax wil acteren moet je bijna wel een koopclub worden. Ik hecht er daarom meer waarde aan dat we een club zijn die talenten kansen geeft om sterren te worden. Eigen jeugd of aangekocht, mij maakt het minder uit. Ik geniet net zoveel van een Sanchez als van De Ligt, net zoveel van Kudus als Van de Beek en net zoveel van een Antony als van een Kluivert. Of net zoveel van Onana als van een Stekelenburg. En jij zegt precies hetzelfde als mij. Schuurs en Gravenberch zijn eigenlijk nog niet klaar voor de Champions League, maar Ajax geeft die talenten de kans.

1 november 2020 om 11:12

Ajax is al jaren een koopclub. Ik ben het met je eens dat je dit moet als je stappen wilt maken. Alleen moeten de spelers dan wel een toegevoegde waarde zijn.

1 november 2020 om 11:34

Ben ik het niet helemaal mee eens. Vind echter wel dat Ajax teveel blijft vasthouden aan de oude filosofie. Als je ziet hoeveel geld ze hebben, zou je denken dat ze makkelijk 1 of 2 topspelers kunnen halen. Iemand als Gotze bijvoorbeeld had bij Ajax echt niet misstaan met al die jonge spelers. Maar ook op dat vlak kijken ze teveel naar oude bekendes zoals Blind, Klaassen, Tadic. Ik zeg niet dat deze jongens per definitie slecht zijn, maar als een type Gotze voor Psv haalbaar is, waarom probeert Ajax dan niet in die vijver te vissen. Financieel staan ze er het beste voor in NL. De enige reden die ik kan bedenken is omdat ze blijven vasthouden aan een filosofie die eens in de 2 decennia werkt als je een hele talentvolle lichting hebt.

1 november 2020 om 12:33

Wat een koopclub. De laatste jaren spelers als Kluivert,De Ligt,Blind,Klaassen,Eriksen,Alderweireld,Vertonghen,Veltman,Van Rhijn,Vd Wiel, De Jong 3 x en velen anderen verkocht.Dat je niet voor elk talent direct een vervanger klaar hebt staan is niet zo gek toch. Ajax heeft ook de middelen om te kopen en heeft dat gewoon zelf verdient Janssen. Ik snap dat jij dat jaloersmakend vindt omdat je zo'n enorme hater bent. Maar hou je wel even bij de feiten. Zo'n groen balkje zegt dus blijkbaar niks over je kennis.

1 november 2020 om 11:03

De ligt speelde wel naast Sanchez. Dat maakte het verdedigend wel iets makkelijker voor hem.

1 november 2020 om 11:26

Alle stukken van de puzzel moeten samen vallen. Ajax moet specifiek scouten en daarnaast ook nog opleiden. Met talenten blijft het altijd nog de vraag hoe ze zich ontwikkelen als ze aan het echte werk ruiken. Daarnaast is het ook niet eenvoudig om spelers te scouten , die hebben over het algemeen toch wat aanpassings problemen. En om spelers te halen die top zijn en er meteen staan , daar voor speel je in de verkeerde competitie en die kosten veel geld.
Dus blijft het bij goed scouten , met het risico dat je een misser maakt en het zelf opleiden .

Dat is dan ook het lot van Ajax. Wellicht dat je in de winter geld kan uitgeven aan Eriksen en Alderweireld. Maar ik vraag me af of die financieel in willen leveren. Maar dat is wel wat je mist. Ervaring in het spelen van grote wedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat het gros van de selectiespelers bij Ajax uiteindelijk van goed CL niveau is. Het probleem is dat je ze niet kan behouden zodra ze dat niveau bereiken.

Te jong is waar, maar het ligt vooral aan een gebrek aan kwaliteit. Toen we de halve finale van de Champions League haalde, waren we ook jong. Nu spelen we echter te jeugdig. Schuurs, Gravenberch zijn basisspelers en zijn nog niet goed genoeg. Antony en Kudus moeten zich nog bewijzen. Klaassen is er net. Neres komt net terug van een lange blessure en ook voor Blind is/was het weer nieuw om zoveel wedstrijden te spelen. Tagliafico en Onana waren misschien (onbewust) bezig met een transfer. En dan is de trainer ook nog erg zoekende.... Kortom, we zijn er nog niet. Het mooie aan zo'n jonge groep is echter dat er ook snel (grote) stappen gezet kunnen worden. Ik zie de puzzelstukjes steeds meer op de goede plaats vallen. Klaassen is een geweldige aanwinst en Antony ook. Kudus is een fantastisch talent. Ik denk dat we de goede kant op gaan, al is dat nog met vallen en opstaan. Of we kunnen overwinteren in de Champions League hangt af van hoe snel we het op de rit krijgen en misschien wat geluk. De Europa League past misschien dit seizoen ook beter bij ons niveau. Als ik moet kiezen tussen overwinteren in de Champions League of halve/kwartfinale Europa League kies ik het laatste momenteel. We gaan het meemaken, maar Ten Hag heeft genoeg goede spelers om iets moois neer te zetten. Hij moet leveren. Er zijn geen excuses met zo'n selectie. Nationaal moeten we alle prijzen winnen en in Europa moeten we ook een goede indruk kunnen maken.

1 november 2020 om 11:15

Te jeugdig ben ik niet mee eens. Het is meer een gebrek aan mentaliteit bij bepaalde spelers. Gravenberch zie ik nog altijd als de sjokker over het veld en Schuurs zie ik als een goede ED-speler, maar veel te veel ontzag voor directe tegenstanders. Ik zou Schuurs wel eens willen zien waarbij die bijv. Zapata of Mane een goede schop had gegeven, al klinkt het misschien in eerste instantie vrij fout. Is het fout? Nee. Wat is het wel? Dat Schuurs laat zien dat ie bestaat.

Te jong, te licht en te onvolwassen om wat te betekenen in de CL: oh een beetje zoals jouw Arsenal altijd? Overal jonge gasten kopen en denken dat je er wat mee kon winnen.

1 november 2020 om 11:01

Wist je dat hij ooit ongeslagen kampioen is geworden?

1 november 2020 om 11:03

Ja man! En dat is het enige waar Arsenal supporters mee kunnen pronken. En dat doen ze al hun hele leven. Meer kunnen ze niet namelijk. Wist je dat dat 17 jaar geleden is gebeurt? Liverpool van vorig jaar heeft veel meer punten behaald. Dat Liverpool van de afgelopen jaren is imponerender dan die zogenaamde “invincibles”. Kom je eindelijk in de finale in 2006 met de grote ster Henry, maar ja dan kom je Barcelona onder leiding van Ronaldinho tegen in de finale.Jammer joh. Henry wist toen ook: als ik deze prijs ooit wil winnen moet ik zsm weg hier. Gelukkig dat hij in 08/09 die beker alsnog kon winnen met Barcelona.

1 november 2020 om 11:06

Ja Liverpool was zo erg imponerend dat ze ook ongeslagen zijn gebleven. Oh nee toch niet. Niets ten nadele van Liverpool, meer dan terecht kampioen en 1 van de beste teams van de wereld. Punten aantallen worden op een gegeven moment verbroken maar de ongeslagen status is nooit behaald, toeval zeker? Je mag wel met iets meer respect praten over een legend als Wenger. Hij zegt hier ook niks geks. Daarbij komt dat Nederland toch ook veel refereert naar de wedstrijden op het gewonnen EK. Of mag dat niet omdat het lang geleden is?

1 november 2020 om 11:09

Imponerender ? Sorry hoor, maar het Arsenal onder Wenger wat ongeslagen kampioen werd speelde echt oogstrelend voetbal. Vele malen mooier dan het Liverpool van vorig jaar. En dat is ook logisch, want dat team had veel meer stylisten en voetballend vermogen vanuit het middenveld.

1 november 2020 om 11:13

Maar op basis van 1 ongeslagen seizoen kampioen worden tijd maar daarnaar refereren en dan op teren is een beetje zielig vindt je ook niet? Europees heeft hij geen potten kunnen breken. @ModricMaar Liverpool heeft de CL gepakt en 2x achter elkaar de finale behaald. En beide seizoenen speelde Liverpool gewoon uitstekend voetbal. Het gaat er bij mij om dat Arsenal altijd opgehemeld wordt vanwege dat ene seizoen, erg overdreven.

1 november 2020 om 11:14

@garincha"Barcelona onder leiding van ronaldinho" Ik snap je voorkeur voor Braziliaanse spelers gezien je foto, maar Barcelona stond toch echt onder leiding van Captain Carles Puyol. En het was toch echt E'to die de show stal en de man of the match award binnensleepte, en Henrik Larsson die letterlijk de 2 assists gaf. Ere wie ere toekomt, dus niet simpelweg ronaldinho want Braziliaans. Met alle respect naar Ronaldinho uiteraard.

1 november 2020 om 11:39

Garrincha10, zijn prestaties waren zoveel meer dan alleen het ongeslagen seizoen. Enkele keren de dubbel gewonnen, arsenal fantastisch voetbal laten spelen, CL bijna gewonnen (als de scheids zijn werk had gedaan) en natuurlijk flink wat bekers. Ook wist hij 20 jaar achter elkaar de CL groepsfase te bereiken met zeer matige selecties waar de beste spelers van verkocht werden aan concurrenten wat gewoon erg knap was. Ja op het laatst was het minder en dat zal iedereen ook toegeven.

1 november 2020 om 11:39

Ik refereerde naar Ronaldinho omdat hij toch wel de grote man was van het Barcelona in het Rijkaard tijdperk.

1 november 2020 om 11:31

Zijn Arsenal overleefde anders wel wat was het? 17? Jaar op rij de groepsfase van de CL wat een record was volgens mij. Dat is toch wat anders dan een Ajax.

1 november 2020 om 11:35

Precies dit soort statistieken typeren hoe zielig het eigenlijk is. Geen prijzen om naar te refereren, maar wel dit soort stats. Zie je zelf dan niet hoe zielig het is? Ajax heeft 4x de CL gewonnen grote vriend. En Arsenal? Arsenal mag je niet vergelijken met Ajax man.

1 november 2020 om 11:40

Maar dat was toch lang geleden? Dan mag je er toch niet naar refereren? De top 6 ziet top 4 als een prijs natuurlijk... Voor de clubs buiten liverpool en city is top 4 gewoon een zeer belangrijke prijs. Je krijgt er niet iets tastbaars voor maar die zijn er erg blij mee.

1 november 2020 om 12:08

Niet zo lang geleden stond Ajax in de EL finale en in de halve finale CL. En Arsenal? Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen Arsenal. Sterker nog, ze speelde inderdaad zeer aantrekkelijk voetbal in de Henry, Bergkamp, Pires, Ljungberg, Wiltord en Vieira tijden. Ik keek graag naar ze. Maar ik vind het echt zwaar overdreven hoe het altijd opgehemeld wordt. Uiteindelijk zijn er genoeg teams na Arsenal geweest zowel in Engeland als in Europa die ook aantrekkelijk voetbal hebben gespeeld, maar er ook resultaten mee hebben behaald. Dan denk ik: Kom op man overdrijf niet zo..

1 november 2020 om 12:36

Het valt toch best mee hoe erg Arsenal opgehemeld wordt? Volgens mij weet elke Arsenal liefhebber best dat het de laatste jaren zeer matig is wat er gepresteerd wordt en zoals je hier ook ziet geeft elke fan dat ook toe. Dat betekent natuurlijk niet dat de prestaties van Wenger van pakweg 15 jaar terug opeens niets meer voorstellen. Wat hij heeft gepresteerd met Arsenal is ontzettend mooi en knap. Zo vaak komt Arsenal trouwens niet ter sprake, dat valt echt reuze mee.

Ik snap eigenlijk niet helemaal wat deze discussie met dit topic te maken heeft. Wenger laat zich alleen maar positief uit over Nederland en Ajax en geeft daarbij een kritische noot. Jouw eerste reactie komt nogal fel over, terwijl dat nergens voor nodig is.

1 november 2020 om 12:56

Ik vind die opmerking van Wenger ironisch. Hij zegt inderdaad de waarheid, maar handelde zelf precies. Het verschil was alleen dat Ajax het op deze manier moet doen en hij de middelen had om toch wel beter materiaal aan te trekken dan hij vaak deed..

1 november 2020 om 12:56

Ik vind die opmerking van Wenger ironisch. Hij zegt inderdaad de waarheid, maar handelde zelf precies zo. Het verschil was alleen dat Ajax het op deze manier moet doen en hij de middelen had om toch wel beter materiaal aan te trekken dan hij vaak deed..

1 november 2020 om 14:14

Dat valt reuze mee, Arsenal heeft ook jaren niet zo veel geld kunnen uitgeven omdat ze met het stadion zaten die afbetaald moest worden. Daarom werden er vaak goedkopere talenten gehaald en inderdaad, ze haakten af in de Engelse top (dit was overigens in de tijd dat Chelsea en City met salarissen gingen smijten). Desondanks zijn ze al die jaren in de top-4 geëindigd en hebben ze vaak de knock-outfase van de CL bereikt. Er viel gerust meer uit te halen, maar ik vind dat je de prestaties van Wenger nu wel erg makkelijk naar beneden haalt.

1 november 2020 om 14:33

Wat een gezellige reactie. Wat begin jij nu direct denigrerend te doen met je grote vriend. Is ook niet de 1ste keer. Aanwinst voor dit forum hierzo. Inhoudelijk dan, Ajax heeft in het verre verleden dan wel de CL gewonnen (totaal irrelevant hier) maar komt nu inderdaad veel tekort, veel meer dan het arsenal waarnaar jij refereert, een ploeg die elk jaar toch vlotjes de groepsfase overleefde zoals ik aan geef met mijn statistiek. Ajax komt daarbij niet in de buurt. Dan is jouw kritiek nogal gratuit.

1 november 2020 om 14:45

Wat is er mis met grote vriend? Ik kon je ook pannenkoek noemen, jammer dat je het als denigrerend opvat was oprecht niet de bedoeling. Jij komt met een statistiek om aan te tonen dat Arsenal schijnbaar boven Ajax staat of wat wilde je precies ermee duidelijk maken eigenlijk? Dat was een tijdelijke periode van Arsenal inderdaad. Maar als ik refereer naar tastbare prijzen en prestaties mag het niet? Of is het opeens irrelevant? Ik geef met mijn statistiek juist aan waarom je Arsenal als club niet eens mag vergelijken met Ajax. Dat dit tegen jouw zere been is of dat je de waarheid niet kunt verkroppen, daar heb ik toch verder vrij weinig mee te maken?

1 november 2020 om 15:07

Dan interpreteer ik het verkeerd, maar het komt wel totaal anders over. Enfin, mijn excuses dan dat ik persoonlijk begin wat niet nodig is. Inhoudelijk dan, tegen het zere been? Kom op. Het zal me worst wezen wat je/men over wenger schrijft. Ik zeg het zoals ik het zie. Wenger spreekt in dit artikel over het huidige (!) Ajax en jij refereert naar zijn vroegere (!) Arsenal. Ik geef met die statistiek direct al aan dat het Arsenal van toen, zelfs in de allerslechtste jaren, toch nog van een ander kaliber is dan het huidige Ajax. Dan is bijvoorbeeld de CL van Ajax uit 95 natuurlijk compleet ir-re-le-vant. Dat snap je toch wel neem ik aan. Dat heeft weinig met zere benen te maken. Het is jij die nogal heftig reageert door meteen over Wenger's Arsenal te beginnen dus ik denk dat het vooral bij jou tegen het zere been is dat hij 1 iets minder positiefs zegt over Ajax. Wenger is ook helemaal niet negatief vind ik maar voetbalzone is natuurlijk goed in dit soort koppen op clicks en reacties uit te lokken. En dat heeft duidelijk gewerkt.

1 november 2020 om 11:36

Maar Arsenal was destijds wel een sterk team dat ook een rol van betekenis speelde in Europa (CL) en dit jarenlang heeft gedaan.

1 november 2020 om 12:13

Eerlijk welke rol doel je op? Hun beste prestatie is de finale in 2006 en de halve finale in 2009. 4x een kwartfinale, maar over het algemeen achtste finales of groepsfase eruit. Het wordt echt zoals altijd overdreven.

1 november 2020 om 12:45

Dan kan City er ook niks van. Die hebben nog nooit een halve finale CL gehaald, ook niet met monsterinvesteringen onder de "grote" Guardiola

1 november 2020 om 12:59

Japie_KrekelBen je weer obsessief bezig? Hahaha niemand heeft het hier over Pep en City wauw. Maar inderdaad City mag ook rustig zitten want Europees stellen ze ook geen reet voor. Maar als ik dan kijk wat ze in Engeland qua spel en resultaten behaald hebben onder Pep vind ik ze een vergelijkbaar team als die Invincibles van Wenger. Beide spelen aanvallend en dominant voetbal en hebben er in Engeland de nodige prijzen mee gewonnen. Wenger record van ongeslagen en Pep volgens mij record aantal punten toch? En beste doelsaldo. En grootste verschil in punten met de nummer 2 (19). Maar wat was je punt verder precies?

1 november 2020 om 13:36

Daar kan ik je zeker wel in volgen idd wat betreft de prestaties in England maar Europese gezien harden deze teams veel meer moeten presteren als je lijkt naar de kwaliteit van de selecties

Beetje jammer dat Voetbalzone nu dit kiest als kop van het artikel, daar het best een leuk interview is wat verder helemaal niet over Ajax gaat maar vooral over het Nederlandse voetbal. Als je hem zo hoort praten lijkt hij echt wel interesse te hebben in het Nederlandse voetbal en vooral de spelopvatting. Ik zou het ook geweldig vinden om hem als trainer van Oranje te zien. Jammer dat de Knvb hem niet heeft gehoord voor de functie. Dat zou toch echt geweldig zijn.

Weer zo'n misleidend titel, titel doet het overlaten komen alsof hij heel negatief is over ajax. ik heb de hele interview gevolgd, hij was juist zeer positief en te spreken over het nl/ajax voetbal. Wel als kanttekening idd dat ze nog niet volwassen genoeg waren.

Hallo Wenger, Ajax als je ieder jaar de beste spelers moet verkopen. Directe gelijkwaardige vervangers neerzetten lukt bijna geen een ploeg.

1 november 2020 om 11:23

Wenger is ook helemaal niet negatief over Ajax en weet heus wel waarom Ajax niet goed genoeg is. Als je het interview op de NOS bekijkt zie je dat hij echt enthousiast is over Nederland. De titel is nogal misleidend.

Toch apart, beetje opendeur. Ajax zit in een te slechte competitie en betaalt e weinig salaris om elk jaar hun beste spelers te houden. Dus dat probleem heeft Ajax altijd. frappant alleen dat wenger het zegt, hij had de middelen wel bij Arsenal, maar zn laatste 10 jaar had hij toch het zelfde probleem als Ajax

We missen nu een echte 10 en een dodelijke spits. Dan wordt het lastig om tegen Liverpool te scoren. Blijft toch raar dat we al jaren bijna geen creatieve spelers opleiden. De laatste Nederlandse creatievelingen waren Sneijder en vd Vaart en de laatste Nederlandse spits was Kluivert. Blijft toch gek. Vroeger had je er veel meer.

Ik zie Wenger graag trainer worden van Ajax. Kijken wat hij met de jeugd kan bewerkstelligen. Met hier en daar wat Franse aankopen. Laatste jaren bij arsenal drama, maardaarvoor schitterend werk verricht met talenten.

Begrijp war Wenger zegt,maar was in zijn tijd Arsenal op wat kampioenschappen na in de premier league en een finale plaats in de champions league ook staafs net neit?! Altijd leuk voetballen maar nooit wat winnen meneer Wenger de voetbalprofessor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren