Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wenger: ‘Hij behoort tot de tien procent van spelers die overal terechtkan’

Laatste update:

Arsène Wenger dicht Kylian Mbappé een gouden toekomst toe. De trainer van Arsenal hoopte zijn landgenoot naar Londen te halen, maar slaagde daar niet in: Mbappé wordt door AS Monaco verhuurd aan Paris Saint-Germain en maakt volgend jaar voor 180 miljoen euro de definitieve oversteek. Een jaar geleden was Arsenal dicht bij de komst van Mbappé, zo geeft Wenger aan op de persconferentie voor het competitieduel met Bournemouth van zaterdag.

"We zaten er vorig jaar dicht op", beaamt de Fransman. "Hij was dicht bij een overstap naar ons, misschien nog wel dichterbij dan hij afgelopen zomer was. De concurrentie was toen namelijk minder." Wenger ziet in de achttienjarige spits een exceptionele speler. Voor negentig procent van de voetballers is het verloop van hun carrière afhankelijk van hun clubkeuze, denkt Wenger, maar voor Mbappé geldt dat niet. "Hij behoort tot die tien procent van spelers die kunnen tekenen waar ze willen en een prachtige loopbaan zullen krijgen."

"Hij kan zijn ogen sluiten en een keuze maken uit Real Madrid, Arsenal of Manchester United en wat hij ook kiest: hij heeft een fantastische loopbaan voor de boeg. Hij is een buitengewoon goede speler", zegt de oefenmeester complimenteus. Op de slotdag van de transfermarkt was Wenger ook bezig met de komst van Thomas Lemar, de voormalig ploeggenoot van Mbappé, maar dat transferdoelwit bleef Monaco trouw. Bovendien vertrok Alexis Sánchez niet naar Manchester City, hoewel het daar wel even op leek. "Het is moeilijk om nu over Thomas Lemar te spreken, omdat hij nog in Monaco is. Zijn focus ligt daar en die van Alexis Sánchez ligt hier."

"Op het laatste moment zijn veel dingen gebeurd die ik betreur. Elke manager weet dat het belangrijk is dat je geen spelers hebt die voor de helft deel uitmaken van je ploeg en voor de andere helft niet", benadrukt Wenger, die tot slot ook ingaat op de lopende onenigheid tussen Mesut Özil en enkele kritische oud-spelers van Arsenal. De middenvelder riep hen onlangs op om 'te stoppen met praten'. "Niemand was hier perfect. We moeten ons niet bezighouden met vijandigheid. We zijn allemaal blij met wat deze spelers hebben gedaan voor Arsenal, in het heden of verleden", aldus Wenger.

Had Kylian Mbappé er goed aan gedaan om naar Arsenal te gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Arsene 'We zaten er vorig jaar dichtbij' wenger. Hij blijft maar praten over transfers in plaats zichzelf te focussen op zijn eigen team. Wat een schande dat deze man zijn contract is verlengt. Dit word weer eens een hels seizoen onder deze bejaarde trainer

7 september 2017 om 11:46

Wenger weet zelf ook vast wel dat hij de club tegenhoud. Ik denk dat het probleem is dat hij zoveel tijd in arsenal gestoken heeft dat hij nu bang is om ze te verlaten. Het is tenslotte zijn levenswerk. Maar ja echte topcoaches weten wanneer het tijd is om te gaan. Wenger moet lekker met pensioen gaan en in frankrijk op een terras croissantjes eten samen met alle spelers die bijna bij arsenal gespeeld hebben. of solliciteren bij psg om weer eens een keer met een gretige groep te werken.

8 september 2017 om 01:35

Hij moet komende 6 jaar bondscoach worden van de beste franse selectie die ze ooit hebben gehad en daar nog een EK en WK mee winnen.

Wengertje toch, waar haalt ie dat percentage nou weer vandaan. Zijn intervieuwtjes worden met het jaar belachelijker. Ik hoop echt dat dit zijn laatste seizoen is. En met mij hoop ik het grootste deel vd Arsenal fans ook!

7 september 2017 om 12:21

Dat percentage is compleet uit de lucht gegerepen. Waar haalt ie de nonsens vandaan? Hij is echt compleet het spoor bijster. Vreselijk hoe Wenger van binnenuit de club naar de vernieling stuurt.

Tenenkrommend om te lezen. Ongelooflijk hoe zo een sympathieke man zichzelf door de jaren heen zo belachelijk heeft kunnen maken. Zet hij nou echt Arsenal in het rijtje Man United en Real? Denkt hij dat zijn geliefde club van het zelfde niveau of statuur is? Ik denk dat Kylian een transfer naar Arsenal nooit in acht heeft genomen; niet vorig jaar, en al helemaal niet dit jaar. Monaco is tenslotte een betere club, met een uitzonderlijk goede trainer. Iets wat Arsenal al twintig jaar niet heeft.

7 september 2017 om 12:25

Monaco betere club? Daar ben ik het niet mee eens. Of ze de afgelopen jaren beter beleid voeren? Ja, dat vind ik wel. Maar dat kan in een paar jaar weer anders zijn. Ik ben ook teleurgesteld in het beleid van Arsenal, het lijkt wel of ze weigeren mee te doen aan de top, ze hebben namelijk wel de middelen en een geweldige reputatie/naam.

7 september 2017 om 12:30

Monaco is wel degelijk een betere club gezien de prestaties in binnen en buitenland. Daarnaast is de reputatie van Arsenal niet geweldig, maar compleet naar de gallemiezen. Misschien voor ons omdat Bergkamp zo een icoon van de club was tijdens succes jaren, maar de rest van de wereld neemt Arsenal al jaren niet meer serieus. En dat komt helaas maar door een iemand. Arsene Wenger.

7 september 2017 om 13:07

Ff vergeten dat Monaco een paar jaar geleden nog in de Ligue 2 heeft gespeeld ofzo?

7 september 2017 om 13:30

In Frankrijk is Wenger nog een grote meneer, en Arsenal een grote club. Geen Real Madrid uiteraard maar groter dan Monaco, dat verdorie nog maar een handvol jaren tot de top van de Ligue 1 behoort... doe toch niet zo belachelijk, ik wilwenger ook weg maar jij schrijft grote onnozelheden.

7 september 2017 om 15:35

Nou nou, de persoonlijke aanvallen kan ik niet apprecieren. Ik geef op elk topic mijn mening, en daar zal je het mee moeten doen. Ik vind dat Arsene Wenger de hoofdschuldige is in de tenondergang van Arsenal. Als jij dat niet vind is dat prima. Ik respecteer andermans mening, en dat zou jij ook moeten doen! Zeer ordinair.

8 september 2017 om 11:15

Ordinair nog wel... Ik respecteer ook andermans meningen, maar als die gebaseerd is op onzin of onkunde kan ik daar niet in mee gaan en zal ik daartegen ageren. Dat kan jij als persoonlijke aanval zien, maar daarmee probeer je je in mijn ogen er makkelijk vanaf te maken. Het feit dat je eerst 50 jaar als leeftijd op je profiel hebt staan, doet alsof je al tientallen jaren voetbal volgt en dat nu aangepast hebt naar 30 zegt ook wel wat.

7 september 2017 om 12:58

Arsenal is en blijft een betere/grotere club. Ik denk echter wel dat ze de afgelopen 2 jaar enorme deuken op hebben gelopen. Mbappe heeft trouwens zelf aangegeven dat hij ook wel naar Arsenal wou, maar Psg stond op 1.

7 september 2017 om 14:01

Ik word zo moe van die mensen die zonder zichzelf te onderwijzen maar blijven zeuren op Wenger. Gegronde kritiek is absoluut terecht, maar zeiken om te kunnen zeiken....bah bah. Met een beetje inspanning had je al kunnen vinden dat Mbappe PSG als zijn droomclub zag en dus niet voor Arsenal koos, maar er daadwerkelijk dichtbij was voordat PSG zich meldde.

7 september 2017 om 14:12

Wordt totaal niet moe van mensen die op Wenger zeiken, want meer verdiend hij niet. Maar goed, je hebt wel gelijk. Arsenal en met name Wenger neerhalen gebeurd nu bij alles, zolang er maar gezeikt kan worden. Aan de andere kant roep je het natuurlijk wel over jezelf af.

7 september 2017 om 15:36

Jammer dat een zinvolle discussie verwijderd is. Ik reageer hierbij maar even op wat jij, Samcro, hier zegt en ook in je verwijderde reactie. En wat Levski te melden had. Wenger reageert in de persconferentie puur op een vraag of 'arsenal dichtbij een akkoord met Mbappe was'. Aangezien Mbappe zelf zei dat dit het geval was. Hij reageert daarop dat ze in twee zomers gesprekken hebben gehad, maar dat de kans op zijn komst (natuurlijk) deze zomer kleiner was dan vorige zomer.

Ik vind het absurd dat er zoveel voetbalvolgers zijn, die graag een mening willen verkondigen, maar niet capabel genoeg zijn om eventjes de persconferentie te beluisteren. Je laten leiden door berichtgeving op een site als Vz... Weten mensen nog steeds niet dat deze berichten behoorlijk 'gestuurd' zijn?

En over Wenger. Ook hierin nemen mensen te weinig moeite om de situatie te doorgronden. Ze zoeken de erelijst op en stellen vast dat Arsenal een grote club was en is afgezakt. Google eens even 'doing a Leeds'. Dit is wat Arsenal al sinds begin '00 probeert te voorkomen. Ze hadden veel zaken voor zich uitgeschoven in de jaren '90. Tot het moment dat ze zich beseften dat Highbury afgekeurd zou worden omdat het in zeer slechte staat verkeerde, de inkomsten zwaar tegenvielen, de financiële situatie zorgelijk was en zij de transfer fees en wages van een Engelse topclub niet konden hanteren. Leeds is een geweldig voorbeeld van succes: Ze haalden zelfs de halve finale van de CL in 2001. Ze behoorden inmiddels tot de top, totdat hun schulden tot exceptionele hoogte steeg. Binnen een paar jaar stonden ze in de 3e divisie en werden ze bijna geheel uitgesloten in het betaalde voetbal. Zo snel kan het gaan.

Arsenal wou in de top blijven. Daarvoor waren offers nodig. Wenger heeft het wonderbaarlijk genoeg volgehouden om top 4 te eindigen met talenten en jeugdige spelers. Inmiddels gaat het een stuk beter met Arsenal en staan ze er geweldig voor, financieel gezien. Maar dat betekent niet dat ze enkele honderden miljoenen te besteden hebben. Ze proberen nu grotere spelers binnen te halen, maar kunnen daarin niet all the way gaan. Ze leggen zichzelf restricties op, aangezien ze nog steeds een financieel beleid hanteren, die de club aan de absolute top moet brengen. Ze zijn zo slim om dat plan niet halverwege in de prullenbak te gooien en zichzelf weer in de problemen te helpen.

Hoe geweldig is het, dat een coach als Wenger durft te werken met deze restricties, en zijn clubliefde stelt voor zijn streven om prijzen te pakken? Hij wil dat dolgraag, maar hij wil nog liever dat hij Arsenal met een gerust hart kan achterlaten. Wetende dat de club de strijd weer aankan in de top. Dus nee, ik ben Wenger niet beu. Ik ben Wenger eeuwig dankbaar. Wat mij betreft mogen er 100 standbeelden van Wenger komen rondom ons stadion.

7 september 2017 om 16:32

Natuurlijk verdiend de beste man een standbeeld voor wat hij heeft betekend. Natuurlijk is het geweldig hoe het financieel ervoor staat en wat voor beleid er werd/wordt gevoerd. Dit staat echter los van de prestaties op het voetbalveld en dat is hetgeen waar men kritiek over heeft, iig de mensen die er genoeg van weten. Neem aan dat jij het ook met me eens bent en dan deze man gewoon moet vertrekken, sws al trainer.

8 september 2017 om 01:40

Dit staat alles behalve los van de sportieve prestaties. Wij spenderen €50 miljoen dit jaar, terwijl zelfs Everton hier ver bovenuit stijgt. Wij hebben een instabiele selectie, om in de top mee te kunnen doen, en daar gaat het fout. Het gevoel heerst dat Arsenal voor het kampioenschap voetbalt, dat is helemaal niet waar. Intern is dat echt niet waar op dit moment de ogen op gericht zijn. De ogen zijn gericht op de toekomst en de finincirle huishouding.

8 september 2017 om 10:51

Voornamelijk op het salarishuis, als ik de laatste berichten mag geloven. Het wordt ook alleen maar moeilijker om goede sponsordeals binnen te halen als de prestaties achter blijven natuurlijk, dus de toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit. Het grote falen zit hem erin dat er gouden bergen zijn beloofd, maar de basis daarvoor niet sterk genoeg is en nooit is geweest. Naïeve uitspraken van het bestuur, waar Wenger nu de rekening voor gepresenteerd krijgt. Al is het ook schandalig als hij zijn team zo op blijft stellen als tegen Liverpool natuurlijk.

8 september 2017 om 12:03

Zo bedoel ik het ook niet. Dat we financieel zo goed staan is mooi, maar dat heeft nul effect op onze sportieve prestaties zolang we het niet uitgeven. Dat ellendig bestuur moet echt op de schop, al denk ik niet dat het alleen daar aan ligt. Er wordt toch ineens 100 mln geboden op Lemar, dus geld uitgeven willen ze wel. Ik denk dat vooral meneer Wenger totaal geen beeld heeft van hoe zwak de selectie is en teveel vertrouwen heeft in middelmaat.

Verdomme een goede ploeg gehad als het eens meezat. Man Wenger, hou hier mee op en ga.

Iedereen is Wenger beu, en dat is echt wel jammer want dit is ook niet volledig terecht. Natuurlijk ben je als coach de eindverantwoordelijke, maar ik vind dat je ook gerust naar de spelers mag kijken die hem keer op keer in de steek laten. Een bende mietjes bij elkaar is wat ik zie, die niet durven te spelen als mannen dat doen. Maar goed, de laatste weken gaat Wenger serieus de mist in met zijn tactiek en formatie. Wie weet gaat Arsenal binnenkort vlammen met Lacazette voorin. You never know...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren