Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wegen van De Rossi en AS Roma scheiden na bijna 18 jaar en 615 wedstrijden

Laatste update:

Daniele de Rossi speelt al zijn gehele leven voor AS Roma, maar is bezig aan zijn laatste weken in dienst van de Romeinen. De 35-jarige middenvelder is in het bezit van een aflopend contract en die verbintenis gaat niet meer verlengd worden. AS Roma communiceert via de officiële kanalen dat De Rossi op zondag 26 mei tegen Parma zijn laatste wedstrijd voor de club zal spelen.

De 117-voudig Italiaans international maakte in oktober 2001 zijn debuut in de hoofdmacht van AS Roma en speelde tot dusver 615 officiële wedstrijden voor de Romeinen, waarin hij goed was voor 63 doelpunten en 54 assists. Dit seizoen kan De Rossi lang niet altijd rekenen op een basisplaats, al kampte hij ook met het nodige blessureleed. De middenvelder heeft in deze jaargang 22 wedstrijden achter zijn naam staan.

Nu neemt De Rossi na bijna achttien jaar bij het eerste elftal afscheid van AS Roma. Het is aannemelijk dat de routinier de herfst van zijn loopbaan gaat doorbrengen in de Verenigde Staten. Hij heeft al enkele keren laten doorschemeren dat hij een dergelijke stap als een verrijking voor zijn loopbaan en leven ziet. De afgelopen tijd werd er ook al gespeculeerd over de tijd van De Rossi na zijn loopbaan, daar hij in verband werd gebracht met functies bij AS Roma en Manchester City.

AS Roma strijdt in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog om een plaats in de top vier van de Serie A. De Romeinen zijn momenteel de nummer zes van de Italiaanse competitie, met een achterstand van drie punten op nummer vier Atalanta. In het slot van het seizoen wachten nog ontmoetingen met Sassuolo en Parma. In de meest recente wedstrijd tegen Juventus (2-0 zege) zat De Rossi na een blessure weer op de bank en het is aannemelijk dat hij in ieder geval tegen Parma binnen de lijnen zal komen.

Logisch besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een levende legende. Samen met Francesco Totti toch de belichaming van AS Roma. Bij de Rossi had ik altijd het idee dat hij rechtstreeks vanuit het Colosseum het veld opkwam. Een echte gladiator die altijd voorop ging in de strijd. Niet altijd even verfijnd, maar o zo lekker om als boegbeeld van je club op het veld te hebben staan. Niets dan respect voor deze man!

14 mei 2019 om 09:02

Helemaal mee eens, De Rossi,Gatusso,Cassano, ect hebben echt een gladiatorkop, hou ik wel van, ipv de modebewuste tere zieltjes wat er tegenwoordig iets te veel van op het veld loopt.

14 mei 2019 om 10:13

In dit rijtje is Cassano de gladiator die met poep in zijn broek is weggelopen uit het Colosseum en de strijd nooit heeft aangedurfd? Anders begrijp ik niet wat hij in dit rijtje te zoeken heeft.

14 mei 2019 om 10:58

Klopt, dat zei ik ook later soort van gelijks in mn eigen reactie, maar vind m wel echt zo,'n kop hebben

14 mei 2019 om 11:03

Nietvdat hij verder in het rijtje hoort

Legende, heeft echt veel gegeven voor de Romeinen. Ondanks intresse van andere clubs bleef hij Roma altijd trouw. Een echte clubicoon. Was echt een heerlijke middenvelder in zijn tijd. Ik wens hem succes bij zijn nieuwe avontuur.

Als je denkt aan een echte italiaan denk ik altijd aan enezijds Pirlo,Totti,Del Piero, de verfijnde mooie en goed uitziende mannen, maar aan de andere kant ook aan de ruige gladiator uitziende koppen van Gatusso, Cassano en dus ook De Rossi. Die, als een echte italiaan, zou willen sterven op het veld voor italie/zijn club(al heeft Cassano dat niet echt)

14 mei 2019 om 11:05

Ja en daarbij horen voor mij Maldini en Buffon daar nog bij!
De Rossi: top loopbaan gehad. Clubtrouw, fantastisch.

14 mei 2019 om 12:35

Bij de knappe koppen of bijbde gladiators?😉

14 mei 2019 om 12:45

Nou buiten dat De Rossi je benen kon breken, Was het ook een uitmuntende voetballer met een heerlijke pas en inzicht. Zelfs als CV was die heel goed, Hou echt van deze man

15 mei 2019 om 04:39

Haha, inderdaad! Maar eh.. Je vergeet denk ik de grootste en gekste gladiator die we in het Italië-shirt hebben mogen ervaren: Materazzi. Ook hij was zeker een van die ruige gladiatoren!

Een echte leeuw. Vooral niet te vergeten, zijn actie bij de nationale elftal wanneer hij weigert in te vallen.

De 117-voudig Italiaans international maakte in oktober 2001 zijn debuut in de hoofdmacht van AS Roma en speelde tot dusver 615 officiële wedstrijden voor de Romeinen, waarin hij goed was voor ''63 doelpunten en 54 doelpunten''. Dat zijn veel doelpunten :P

Voor een CM/ CVM zijn dat geen verkeerde statistieken. Doelpunten maken en assists geven is niet zijn 1e prioriteit. Hoevaak heeft een Modric gescoord denk je? Terwijl Modric wel iets aanvallender is ingesteld. En voor Busquets geldt dat hetzelfde.

Na Totti de absolute held van Roma. Zijn vader is al jaren werkzaam bij de jeugdopleiding bij AS Roma. Hoop dat Daniele de Rossi samen met Totti ooit de hoofdtrainer/assistent zal worden van AS Roma samen met 11 gladiatoren op het veld.

En weer valt er een icoon weg die sinds mensenheugenis aan één club is verbonden. Alle respect voor zijn prestaties en vooral loyaliteit. Hopelijk geen uitstervend ras. (waar het wel op lijkt)

14 mei 2019 om 10:57

Reken er maar wel op. de spelers als Gerrard, Terry, Totti, Puyol en De Rossi zijn een uitstervend ras, omdat zowel de clubs als de spelers tegenwoordig minder lang bij dezelfde spelers blijven.

Ik zou hem wel even maken, misschien iets voor Ajax als vervanger voor Schöne?😛

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren