Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Webb over beslissing Oliver: ‘Kovacic had heel veel geluk dat hij bleef staan'

Laatste update:

Howard Webb is bij Mic'd Up ingegaan op de overtredingen van Malo Gusto van Chelsea en Mateo Kovacic van Manchester City, die respectievelijk een rode kaart en een gele prent ontvingen. Vooral over de kaart van de Kroaat was veel te doen, daar hij vijf minuten later wederom een onbesuisde overtreding beging.

In het praatprogramma Mic'd Up wordt scheidsrechtersbaas Webb uitgenodigd om de grootste scheidsrechtersbeslissingen van de afgelopen speelronde te bespreken. Waar Webb eerder al toegaf dat het afgekeurde doelpunt van Luis Diaz tegen Tottenham (2-1) had moeten gelden, ging de PGMOL-baas nu in op de incidenten van Gusto en Kovacic.

Gusto kreeg aanvankelijk een gele kaart getoond, maar deze werd na een VAR-ingreep omgezet tot een rode. De juiste beslissing, volgens Webb. "Ik vermoedde al dat de VAR-arbiters zouden ingrijpen na het zien van de overtreding en ik denk dat dit de correcte uitkomst was."

Over de overteding van Kovacic was vooral veel ophef. De overtredingen leken ogenschijnlijk gelijkwaardig, maar de Kroaat kwam met geel weg. Toen de City-middenvelder vervolgens geen tweede gele kaart ontving voor een harde charge op Declan Rice, was de wereld al helemaal te klein voor Arsenal-fans.

"De VAR mag niet ingrijpen voor een tweede gele kaart", duidt Webb over de laatste overtreding. Kovacic mocht echter van geluk spreken dat hij nog op het veld stond om die tweede overtreding te begaan, stelt Webb.

"Dit is overduidelijk een hele nare tackle en ik weet zeker dat als Michael Oliver (de scheidsrechter van dienst, red.) een rode kaart had gegeven, dat het een hele snelle check complete was geweest", geeft Webb toe, die ingaat op de verschillen tussen de overtredingen van Gusto en Kovacic.

"Het contactmoment bij Kovacic is meer naar de zijkant met een soort van rechtopstaande voet in tegenstelling tot de zijkant van de voet die we bij Gusto zagen", analyseert de scheidsrechtersbaas. "De beslissing voor een gele kaart was geen overduidelijke fout van de VAR", concludeert de oud-scheidsrechter"

"Of Kovacic geluk had dat hij nog op het veld stond bij een tweede overtreding? Dat denk ik wel, de VAR mag zich niet bemoeien met een tweede gele kaart maar ik denk dat hij een speler is die zich zeer gelukkig mag prijzen dat hij op het veld bleef staan. Oliver is een van de beste scheidsrechters ter wereld en hij zal deze beelden ongetwijfeld goed bekijken", besluit Webb.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doe wat aan je k*t scheidsrechters ipv elke wedstrijd met een excuus komen. Ik dacht oprecht dat la liga de slechtste scheidsrechters had maar dit is niet te beschrijven. Dan heb je nog mensen die de scheidsrechters verdedigen dat fouten erbij horen.

11 oktober 2023 om 00:14

Ik kan je verklappen. La Liga was afgelopen weekend ook weer lekker bezig met die absurd afgekeurde goal bij Barcelona. En op de vrijdag waar een speler van Athletic Club met een nfl achtige tackle werd neergehaald in de 16 maar men dat ook wel prima vond. Verschil is dat ze daar nog meer boter op hun hoofd hebben en je dus ook nooit zal lezen dat iemand wel eens een fout gemaakt zou kunnen hebben.

11 oktober 2023 om 07:36

Aldus de man die Nigel de Jong liet staan in 2010. Geluk voor ons natuurlijk, maar roder worden ze niet.

Drama refs in de PL. Bizarre beslissingen. Dit was 1000% rood! Of die wedstrijd Liverpool v Spurs, wauw gewoon een niet buitenspel goal afkeuren! Hoe dan, mensen achter de Var slapen daar ook zeg! 🤦

11 oktober 2023 om 09:29

De buitenspelgoal Liverpool-Spurs was een miscommunicatie tussen VAR en de scheids. De VAR had gezien dat het niet buitenspel was. Daar is al veel over naar buiten gekomen.

Kovacic is voor veel minder al vaker weggestuurd tegen Arsenal.. Hier is duidelijk de “sympathie” van de scheidsrechter voor een bepaalde club of manager te zien. Ook de VAR had bij overtreding 1 al in mogen grijpen!

Achteraf blij dat die hem niet krijgt, dan krijg je weer reacties dat we alleen gewonnen hadden omdat het 10 man is.

Maar natuurlijk gewoon dramatisch van de var inderdaad.

10 oktober 2023 om 21:39

Dat boeit me niet. City speelt tegen Arsenal vaak over de rand. Rodri en Bernardo hebben in het verleden veel gele kaarten overtredingen gemaakt en krijgen nooit een 2e.
Bernardo rood is drie wedstrijden zonder hem spelen. Dat geeft meer voordeel voor ons als ze zonder hem minder creatief zijn. Meer kans op puntenverlies voor City.

10 oktober 2023 om 21:52

Had je verloren was het weern andere koek. Was gewoon rood geen discussie. Wat andere zegge interesseert geen reet.

Het ergste is dat dit competitie vervalsing is. Als Bernardo die rode kaart kreeg dan hadden ze hem 3 wedstrijden niet kunnen gebruiken en hij is erg belangrijk voor City. De clubs die tegen City spelen hebben het voordeel niet en ook niet voor de ploegen die boven City staan en of City willen passeren.
Dat sorry kan niet meer. Er moeten koppen rollen. Verbind consequenties eraan. Ga als organisatie over de kop. Webb is geen back office manager die het strak kan regelen achter de schermen. Hij moet als eerste weg.

10 oktober 2023 om 22:13

Je ziet het idd aan City zonder Rodri 3 wedstrijden verloren. Moet je idd nagaan als Rodri zelf en Bernardo nog veel meer wedstrijden gemist zouden hebben.

10 oktober 2023 om 22:28

Daar ben ik wel pissig op. Een schorsing van 3 wedstrijden zonder Bernardo en ze hebben geen De Bruyne. Misschien verliezen ze daardoor nog een wedstrijd tussendoor. En dan neem je een vroege afstand van ze.

Echt onvoorstelbaar dat de hele wereld ziet dat die Kovacic een rode kaart hoort te krijgen maar die idioten daar op het veld en achter het scherm denken er dan op 1 of andere manier anders over. En het is letterlijk elke speelronde in de PL hetzelfde verhaal.

11 oktober 2023 om 09:41

Heb je het verhaal gelezen? De VAR is beperkt in wanneer het wel en niet kan ingrijpen. Wat in dit artikel niet staat maar wel gezegd is dat het oordeel is dat de acheidsrechter geen enorme fout heeft gemaakt door hier geel voor te geven. De VAR mag alleen ingrijpen als het absoluut geen discussie meer is dat het rood moet zijn. Daarnaast kan de VAR niet ingrijpen bij een mogelijke 2e gele kaart. Het is vooral e scheidsrechter die in dit geval zeker de 2e tackle niet goed heeft gezien

Waar trek je de lijn zou je dan denken. Eerst een tackle vol op de enkel van odegaard. Dan geef je daar geen rood voor, waar in andere competities zeker wel rood voor wordt gegeven. Daarna maakt hij nog zo'n domme tackle en spaar je hem alweer. Het is echt ongelofelijk. Sinds de VAR er is zijn er juist alleen maar extra discussies gekomen in plaats van dat ze juist zouden moeten worden voorkomen.

Meest bizarre is dat hij gewoon 2x ontsnapt om van het veld gestuurd te worden. Die tackle op Odegaard had al rood moeten zijn en als Kovacic ook nog weer is onbesuisd inkomt met geel op zak, waarbij de scheidsrechter alweer niets doet is toch te zot voor woorden…

11 oktober 2023 om 06:54

Die 1e snap ik gewoon echt niet dat de VAR daar gewoon duidelijk naar heeft gekeken en niet tegen Oliver heeft gezegd: kom ff naar het scherm vriend. Dat van die 2e geel is wat mij betreft voor Oliver gewoon weer een weekend niet fluiten.. Overigens vind ik ook dat het belachelijk is dat de VAR bij een 2e gele kaart niet mag kijken.. Het heeft hetzelfde effect als een rode kaart, dus waarom moet dat dan niet terecht zijn? Die 2e geel moet gewoon door de VAR gecheckt kunnen worden.

WK finale 2010 had deze man ook geen controle over de wedstrijd van Oranje - Spanje, die engelse scheidsrechters moeten allemaal wegwezen, Saudi Arabie wilde ze toch hebbe?, strik eromheen en dag he

11 oktober 2023 om 09:14

Niet alle scheidsrechters het gaat vooral de connectie van de scheidsrechter op het veld en de VAR die is erg slecht.
Dat scheidsrechters veel door laten spelen in Engeland vind ik goed beter dan dat truttig gefluit in sommige competities dat om de 30 seconde het spel stil ligt.
Maar als een scheidsrechter iets niet goed heeft ingeschat ,niet gezien heeft, of om welke reden dan ook een verkeerde keuze gemaakt is dan moet de VAR ingrijpen en dan vind ik dat de desbetreffende scheidsrechter verplicht naar het scherm moet om de situatie te herbeoordelen.

11 oktober 2023 om 09:28

Ik kan geen één scheidrechter in Engeland noemen die goed is. Hooper, Taylor, Tierney... Stuk voor stuk prutsers. Dacht altijd dat deze Oliver nog de minst slechte was.

11 oktober 2023 om 09:43

De scheidsrechters zijn al vanaf jaar en dag een groot onderwerp van discussie. Het is een illusie dat het aan de Engelse scheidsrechters ligt

Wat een gelazer van deze Webb omdat'hij iets meer aan de zijkant geraakt wordt' is het minder ernstig of wat?
Vind die Oliver zowieso een slechte scheidsrechter snap ook niet waarom hij gezien wordt als het parade paardje van het Engelse scheidsrechterskorps.
Want als hij Europees fluit dan geeft hij voor iedere overtreding zoiets geel en voor zoiets had hij meteen rood getrokken.

Ik weet zeker (en of Odegaard nu recht half of scheef geraakt zou zijn) als Odegaard geblesseerd was geraakt en iets gebroken of afgescheurd zou hebben was hij wel gaan kijken op het scherm. Dit heeft gewoon met het ego van deze scheidsrechter te maken dat hij geen fouten maakt en zich niet laat terugroepen.

Mr Oliver met zijn blauwe hart die zal van harte welkom zijn op de ledenvergadering in Manchester

Tsja. De scheidsrechters zijn lachwekkend vaak in Engeland, maar de VAR gaat nog een stapje verder...

Hoe kan je bij die overtreding op Odegaard gewoon niet eens naar het scherm geroepen worden? Quick check of je het juist had, want Odegaard had toch verzorging nodig... Dan kan je net zo goed even snel kijken en kan Oliver, als hij één van de beste scheidsrechters ter wereld is....., alsnog rood geven.

Dat de VAR niet bij tweede geel mag ingrijpen is correct. Maar dat Oliver dat niet ziet, toont aan dat hij absoluut niet ''een van de beste scheidsrechters ter wereld'' is...

Wanprestatie, wederom, van de VAR en de scheids...

Idem dito voor de Bernardo situatie en overigens ook de situatie van Liverpool met Luis Diaz. Iedereen ziet het (op tv), behalve de VAR. Die hebben verdomme nog meerdere camera's etc... Lachwekkend, echt lachwekkend.



Even een bommetje:

Michael Oliver heeft recent een aanbieding van de VAE (het land dat City in handen heeft) om daar een wedstrijd te fluiten geaccepteerd, en heeft die wedstrijd ook ondertussen geleid.

Niet dat ik hard bewijs heb om corruptie te allegeren, maar ik vraag me wel af waarom dit in het voetbal wordt geaccepteerd: in elke andere industrie zouden we het over belangenverstrengeling hebben en dit contractueel uitsluiten. Waarom is dit mogelijk in het voetbal?

11 oktober 2023 om 12:37

Darren England, de VAR tijdens Spurs - Liverpool, had toevallig ook een wedstrijd gefloten in het VAE een paar weken geleden. Ik heb geen hard bewijs, maar dat hoef ik ook niet te hebben, het is omkoperij. Zoiets deed Ferguson vroeger ook, maatjes worden met de scheidsrechters, ze wat wijn schenken en toen kregen we "fergie Time".

11 oktober 2023 om 13:47

Toch frappant dat de scheidsrechter die vroeger een Utd shirt droeg het nu hij de baas is dan toch niet voor elkaar krijgt om Utd te matsen....zegt ook wel wat over Utd

En ik ben er ondertussen ook wel klaar mee om telkens te geloven dat het pure incompetentie is, er is meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren