Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'We moeten nu de derde plek pakken, ook al is dat niet bevredigend'

Laatste update:

Feyenoord gaf volgens Dirk Kuyt maar ‘anderhalve kans’ weg in de Amsterdam ArenA, maar verloor afgelopen zondag wel met 2-1 van Ajax. De vele tegendoelpunten van de Rotterdammers blijven een groot probleem: Feyenoord heeft er dit seizoen alweer dertig te verwerken gekregen. Ajax kreeg er in het gehele vorig seizoen maar 29 om de oren.

/

Giovanni van Bronckhorst weet dat Feyenoord alleen kans maakt op de derde plaats in de Eredivisie, als het achterin eens dicht blijft. Kuyt legt zich bij de nieuwe missie neer: “Feyenoord moet altijd voor de bovenste plekken spelen”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Maar dat gaat dit seizoen even niet meer lukken. We moeten nu proberen de derde plek te pakken, ondanks het feit dat die positie niet bevredigend is.”

Feyenoord verloor de laatste zes competitiewedstrijden die het speelde, een unicum in de geschiedenis van de club, en is afgegleden naar de vierde plaats op de ranglijst; nummer drie Heracles Almelo heeft op het moment twee punten meer. Er zijn nog twaalf speelronden te gaan en zondag speelt Feyenoord uit tegen PEC Zwolle.

Denk je dat Feyenoord als derde gaat eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat valt Feyenoord me tegen dit seizoen zeg, en dan kunnen we wel over van Geel en Gio klagen maar de spelers zakken stuk voor stuk door het ijs op een paar na. Van een Kuyt, Elia, Kramer, Vejinovic had ik zoveel meer verwacht en vond het geen rare aankopen maar als je het nu ziet rondlopen dan staan de tranen in je ogen. En dan zit een van Beek in een flinke dip en El Ahmadi lijkt ook een stuk minder te zijn geworden, dan gaat het hard op de ranglijst ja.

10 februari 2016 om 09:37

Even eerlijk, had jij van te voren niet gezien dat ze met Kramer, Vejinovic, Botteghin en Van der Heijden geen pure subtop hadden aangetrokken? Kuyt is een goede speler maar op leeftijd. Daarnaast was Elia een gok. Ik vond het totaal niet realistisch om over een kampioenschap te spreken. PSV heeft gewoon een veel betere selectie. Kijk alleen die as al.

Feyenoord speelt al jaren niet meer serieus mee voor de titel. Zijn een aantal keer na een eindsprint tweede geworden maar toen hebben ze ook niet echt voor de titel gespeeld. Sowieso snap ik die druk daar niet zo. De laatste drie/vier decennia zijn de cijfers al niet heel geweldig. Kijk eens naar de prijzen die de laatste 35 jaar zijn gepakt.. Dat valt echt enorm tegen.

10 februari 2016 om 09:38

*geen pure subtop=pure subtop

10 februari 2016 om 10:03

Kramer was ik ook geen fan van maar zeker Vejinovic en Bottehgin werden wel als goede aankopen gezien, die spelers werden ook keer op keer bejubeld in de media en in voetbalprogramma's. Dat is iedereen kennelijk alweer vergeten omdat ze momenteel gewoon meegaan in de crisis bij Feyenoord. Ook Kuyt is een prima aankoop, hij is nog superfit en deed het ook naar behoren in de eerste helft van het seizoen, er werd zelfs hier en daar geroepen dat hij weer terug moest komen bij het Nederlands elftal. Het liep op een gegeven moment gewoon niet meer, dat zie je soms wel eens gebeuren. Een club als Chelsea heeft er ook last van. Kunnen de miljoenenaankopen daar er ook opeens niks meer van? Het team moet uit de collectieve crisis zien te komen, Van Bronckhorst moet de boel gewoon weer op de rails krijgen, that's it. En het lijkt er op dat het alweer de goede kant op gaat. En de druk bij Feyenoord is er omdat Feyenoord nou eenmaal een enorme club is met een grote achterban. Je mag van een club als Feyenoord toch verwachten dat ze weer eens een prijs gaan pakken? Je zegt het zelf al, het was niet veel de afgelopen 35 jaar (3x kampioen, 6 bekers, een Uefa Cup en 2 JC-schalen), dus het wordt wel weer eens tijd!

10 februari 2016 om 10:06

Kramer wordt ook gewoon verschrikkelijk slecht gebruikt, die krijgt geen ene fatsoenlijke bal voor zijn voeten en van de linker kant komt er echt helemaal niks met Elia. Vd Heijden was gratis dus die noem ik ook niet op en een CV van Vitesse voor de breedte is geen slechte versterking. Botteghin was vorig jaar 1 van de beste cv's van de eredivisie en doet het nu niet verkeerd bij Feyenoord dus ik snap niet waarom je hem opnoemt.

Vejinovic was toch echt een aankoop waar veel mensen begrip voor hadden omdat het een prima voetballer was bij Vitesse.

Elia wil ik niet eens over beginnen en Kuyt valt ook gewoon tegen tot nu, enkel leuk als het draait maar als het tegenzit dan is die nergens en heb je er helemaal niks aan.

Al met al als ze gewoon een normaal niveau haalde dan hadden ze gewoon een prima team, en ja PSV die miljoenen van de gemeente krijgt , gek he dat die wat beter spul kunnen halen dan Feyenoord die max. 3-4 miljoen kan uitgeven voor een speler.

Vooral de pech dat Bothgin geblesseert raakte en Van Beek een matig seizoen kent.
Van de Hijden is centraal zo zwak die zou ik op het middenveld proberen.
De backs doen het dit seizoen niet slecht vind ik alleen nelom is een drama.

10 februari 2016 om 09:39

Daarom hadden ze ook niet zoveel nieuwe centrale verdedigers moeten halen. Het duo Van Beel/Kongolo is een zeer getalenteerd duo. Die zullen hun dipjes hebben maar beide zijn in potentie alleen al veel beter dan Botteghin en Van der Heijden. Ze hadden een nieuwe linksback moeten halen.

10 februari 2016 om 09:46

Ja, maar er stopte 2 centrale verdedigers (boulahrouz en Mathijsen) en Dammers kwam nog te kort (dat zag je in het voorseizoen). Het seizoen beginnen met slechts twee centrale verdedigers, en backs die niet centraal kunnen spelen is volstrekt idioot natuurlijk. Kongolo is als linksback prima, maar is ook een groot talent centraal. Er zijn niet zo veel goede linksbacks in Nederland te vinden uiteindelijk. En dat ze een linksback hadden moeten halen hebben ze ook geprobeerd, Dijks, al vind ik het geen probleem dat dat niet is doorgegaan achteraf. Het enige wat je ze kan verwijten is het verhuren van Woudenberg, die doet het bij NEC goed en was een betere backup geweest dan Nelom.

10 februari 2016 om 09:47

Feyenoord had Woudenberg moeten houden voor de linksback positie en van der Heijden niet moeten aantrekken. Dat is weliswaar allemaal achteraf gelul maar zeker het falen van van der Heijden en de tekortkomingen van Nelom zie je ruim van te voren aankomen. Voor de rest zijn er nog wat spelers die niet brengen wat ze zouden kunnen en tel uit je winst.

Als Feyenoord net zoveel strijd had geleverd in de voorgaande wedstrijden als in de eerste helft tegen Ajax hadden ze een stuk meer punten gehaald. Daarbij zijn een flink aantal spelers dramatisch uit vorm, die vorm zal langzamer zeker wel weer terug komen. Als je naar de selectie kijkt moet Feyenoord derde worden, alles hoger is mooi meegenomen alles wat lager is is onder niveau.
Het is logisch dat Feyenoord niet meedoet om het kampioenschap, alleen is het jammer dat ze zo snel zijn afgehaakt. Mocht Feyenoord uiteindelijk derde worden en de beker pakken (wat allerminst zeker is) heeft Feyenoord een op papier prima seizoen gedraaid, alleen het aantal punten achterstand op Ajax en PSV is veel te groot.

Tja, kijkend naar de resultaten van de afgelopen 35 jaar kan je gewoon concluderen dat Feyenoord geen topclub (meer) is. Dus dat verwachtingspatroon elk jaar weer begint steeds meer op arrogantie te lijken.
Als Feyenoord echt weer mee wilt gaan doen met de grote jongens (en die potentie hebben ze, in tegenstelling tot mijn club, wel), dan zullen ze naar een nieuw stadion moeten zodat er meer geld vrijkomt en ze nooit meer een Kramer of Elia hoeven te contacteren.

10 februari 2016 om 09:53

Wat een topclub is en welke clubs dat zijn is puur een semantische discussie. Ik snap niet dat iedereen die telkens met alle kracht wil aanzwengelen, het is net zoiets als 'een leuke avond', je mag helemaal zelf uitmaken wat een leuke avond is en er bestaat geen uniforme definitie voor.

10 februari 2016 om 10:06

Complete onzin Baardgrasmus.

Het is vrij normaal dat de perceptie van wat een topclub is, gerelateerd is aan het succes van die club als het gaat om prijzen zoals voornamelijk kampioenschappen,en in mindere mate nationale bekers.

Op basis daarvan kun je dus prima concluderen dat Feyenoord absoluut geen topclub meer is maar meer "the best of the rest" als het gaat om de laatste 10,15 of zelfs 20 jaar.

Ajax en PSV zijn de topclubs die vrijwel elk jaar met elkaar in de strijd zijn voor het kampioenschap, Feyenoord hoort daar niet bij.

10 februari 2016 om 10:08

Feyenoord heeft de afgelopen paar seizoenen steeds weer verkondigd dat ze voor de landstitel gaan, en steeds weer haken ze af rond de winterstop. Dan noem je jezelf wel een topclub, want alleen die gaan voor de titel, maar het is het gewoon niet. En echt semantisch is het niet te noemen, de gewonnen prijzen van de afgelopen decennia zijn pure rationele feiten.

10 februari 2016 om 10:12

Baardgrasmus je haalt iedere keer "semantisch" weer aan. Maar het is natuurlijk ergens wel gelul. Een topclub doet mee tot aan de laatste wedstrijden. Wanneer is dat bij Feyenoord gebeurd? Sowieso dateert de laatste prijs alweer van 2008? Als je dat "topclub" wilt noemen. Dan heb je wel heel erg brede maatstaven. Of het nu in jouw ogen zo is of niet. (Overigens vind ik de discussie topclub of niet semantisch, en best concreet aan te duiden, maar dat terzijde)

10 februari 2016 om 10:19

@waag:

Feyenoord heeft nooit maar dan ook nooit uitgesproken voor het kampioenschap te gaan. Dit jaar heeft de media dat geroepen en later een paar spelers.

De directie heeft de afgelopen 4/5 jaar steeds Europees voetbal als doelstelling gehad en dat is ook waar ze voormoeten gaan. Ze kwamen van zo ver en zijn nog teeds niet op het niveau van PSV en Ajax.

Dit jaar zijn er wel goede aankopengedaan een vd heijden is gewoon een goede back-up en was gratis. Botteghin is gewoon een directe versterking was tegen Ajax ook 1 van de beste.

Kramer is gewoon een drama en zeer beperkt. En tja elia, ik dacht echt oprecht wauwww hoe krijgen ze dat voor elkaar? Em dat die dan nu zo vreselijk selcht speelt is bizar. Daarbij zijn Karim van Beek envooral Kasdorp ook nog eens voledig uit vorm dan gaat het snel achteruit.

Alleen Vermeer, Kongolo en Kuyt halen een goed niveau. Vilenha doet het ook best aardig maar moet stoppen met postbode te spelen.

10 februari 2016 om 10:24

Tja, het is maar net hoe je het zelf indeelt. Er is geen uniforme definitie van topclub en als jij Feyenoord geen topclub vindt, prima, het is je eigen definitie en je eigen indeling en mening. Ik snap gewoon niet waarom men zo vaak hun eigen invulling daarvan openbaar moet maken. Alsof er, nadat je een leuke avond hebt beleefd met een filmpje en een goed glas wijn, daarna iemand jou komt vertellen dat een filmpje op de bank toch echt geen leuke avond is. Het is een oninteressant onderwerp, wat ook tot oeverloze en eindeloze discussie leidt. Welke betekenis geef jij aan het woord topclub? Je mag het helemaal zelf weten, het is nergens in beton gegoten. Maar het is qua discussieonderwerp weinig interessant op een voetbalsite, het is voor mij pure semantiek

10 februari 2016 om 11:59

Was PSV geen topclub meer toen ze zeven jaar oprij geen kampioen werden? En nu ze weer een keer kampioen geworden zijn weer wel?
Was Feyenoord een topclub toen ze in 2002 de Europacup wonnen maar geen kampioen werden? Was Feyenoord in 2008 een topclub toen ze de beker wonnen? Is Feyenoord nu ineens een topclub mochten ze de beker winnen?
Is Chelsea een topclub? Is Arsenal een topclub? Altletico Madrid? A.s. Monaco?
Het is geen exacte wetenschap waar een topclub aan moet voldoen gaat het alleen om de prijzen? Gaat het om de prijzen van de afgelopen 5 Jaar of 10 jaar? Gaat het om de grote van je achterban? Speelt de capaciteit van een stadion een rol?
Het is voor iedereen verschillend wie wat en waarom een topclub vindt, het is overigens een vrij nutteloze discussie.

10 februari 2016 om 12:48

Wat mij vooral irriteert aan het feit dat Feyenoord constant topclub wordt genoemd is dat het altijd en overal alleen maar over de zogenaamde 'grote drie' gaat. En dat terwijl ze echt niet beter presteren op verschillende vlakken in vergelijking met AZ. Hoezo hoort AZ daar dan niet bij en Feyenoord wel? Omdat ze in het verleden goed waren?

Je kan het omschrijven als jaloezie, maar zo voel ik het niet. Ik irriteer me aan het feit dat Feyenoord altijd hoger wordt gewaardeerd dan AZ op basis van prestaties van 15 jaar terug. Ik snap niet waarom Feyenoord dan wel een topclub is, en AZ niet.

Dat ik voor AZ ben speelt gerust mee, ik ben niet te zielig om dat toe te geven, maar wanneer het Twente was geweest had ik er net zo over gedacht.
Feyenoord hoort niet meer bij de traditionele top-3. We hebben een top-2.

Het is dus naar mijn idee wel belangrijk, want de topclubs krijgen altijd de meeste aandacht, en dat vind ik onterecht.

10 februari 2016 om 12:59

Ik merk dat het heel sterk leeft onder Az'ers ja, er zijn er hier nog een paar die op vrijwel elk topic over Feyenoord en zijn ambities benadrukken dat Feyenoord geen topclub is. Ik zou me als ik jou was er niet zo druk om maken, dan noem jij het voortaan een top vier, of je plaatst Feyenoord eruit en noemt het de nieuwe top drie Ajax, PSV en AZ. Topclub is een holle term, de definitie ligt helemaal niet vast, dus ik zou me vooral niet storen aan zoiets joh. Az doet het hartstikke leuk, kan jou het schelen dat ze niet tot de topclubs worden gerekend, je krijgt er uiteindelijk geen punt meer of minder voor hoor.

De aandacht voor Feyenoord heeft ook niet zo zeer met het predicaat te maken denk ik, maar meer met de interesse in Feyenoord, die is nou eenmaal groter dan de interesse in AZ. Hoeveel man gaat er in dat Afas stadion? 15 duizend ofzo? In de Kuip zitten er drie keer zoveel en ik meen dat ook bij de niet-stadionbezoekers Feyenoord tot de tweede club behoort qua populariteit in Nederland. Vergelijk het met dressuursport en voetbal, in het eerste zijn we op dit moment mondiaal veel beter dan in het tweede, maar toch zal een interland van Oranje meer kijkers trekken dan een kür (heet het kür?) van de Nederlandse paardenequipe.

10 februari 2016 om 13:22

Hele goeie analogie! Hoeveel aandacht er naar iets uitgaat is bijna altijd vraaggestuurd (marktonderzoek etc) en heeft nooit met de inhoud ('topclub' te maken.

10 februari 2016 om 14:42

Baardargusmus heeft hier gewoon gelijk!!!

Is Arsenal ook opeens geen Engelse topclub meer omdat ze al meer dan 10 jaar geen kampioen zijn geworden?

Ow en als atletico niet 1ste was geworden 2 seizoenen terug dan waa het ook geen topclub meer (aangezien barca en real al meer als 10jaar elkaar afwisselde.

Een vaste definitie voor topclub is er niet! Maar je hebt wel bepaalde richtlijnen

Zoals:
Alle gewonnen prijzen ooit
Meest recente prijzen
Achterban
Historie
Etc etc

Het is maar naar welke punten je wilt kijken...
Je kan ook zeggen: wie heeft de laatste Europese prijs gewonnen uit nl? Dus ja, het is gewoon grappig om te zien hoe graag sommige mensen Feyenoord onder het kopje subtopper willen scharen hahaha als jullie er blij van worden, prima, maar zoals ik al zei kijk dan ook ff naar een Arsenal, Liverpool etc

Ik vond Feyenoord voor de winterstop misschien wel het beste team uit de competitie. Een paar weken later is alles en zie ik ze zondag ook weer niet winnen van Pec. Jammer voor de spanning in de competitie.

10 februari 2016 om 13:14

Op basis van wat ik heb 2 goede wedstrijden gezien.

De realiteitszin is nog steeds VER te zoeken in Rotterdam.

Op basis waarvan denkt Kuyt dat er meer haalbaar was dit seizoen dan de 2e of 3e prijs?! Niet op basis van de vorige 15 jaar in ieder geval.

Accepteer het gewoon: Feyenoord is geen titelkandidaat, nu niet, in de vorige jaren niet en in de komende jaren ook niet. Het lijkt erop dat de beleidsbepalers zich hier al lang bij hebben neergelegd gezien het matige aankoopbeleid.

Bouw nu eerst eens een nieuw stadion in Rotterdam of zorg ervoor dat er consortium komt van rijke Feyenoorders die Echt gaan investeren in de club.

10 februari 2016 om 10:28

Lees eens het artikel in de VI over Feyenoord. De frustratie bij mij (en vele andere supporters) zit hem niet in het niet meespelen om de titel. Het zit hem niet in het gebrek aan prijzen. Het zit hem in het gevoerde wanbeleid, in het gebrek aan visie. AZ doet het veel beter met mindere middelen. Clubs als Heracles en PEC doen het, in verhouding tot de mogelijkheden, toch ook oneindig veel beter? Er wordt krankzinnig wanbeleid gevoerd in de Kuip, zonder enige consequenties. Dat irriteert me.

10 februari 2016 om 10:40

Ja, en Feyenoord deed het twee seizoenen, onder dezelfde directie en hetzelfde beleid, beter dan het veel rijkere Psv. Chris Botti, zo gaat het af en toe, niet iedereen eindigt exact op de plek die je op grond van hun begroting mag verwachten (al staan wij er maar een plek onder op dit moment).

10 februari 2016 om 11:02

Baardgrasmus,

Ik vind het oprecht knap dat je zo positief gestemd blijft. Ik krijg het niet meer voor elkaar. Het stuk in de VI van vandaag over de malaise bij Feyenoord verwoordt vrij aardig hoe ik erover denk. Ik citeer:

"feyenoord doet altijd zijn best, maar dat is niet genoeg. Het elftal heeft niks om op terug te vallen, geen houvast, geen structuur, geen automatismen, geen idee wanneer druk te zetten, geen idee wat te doen bij balbezit. Geen visie. Feyenoord is een ploeg waaraan niet is gewerkt en dat zijn wedstrijden wint op adrenaline, maar nooit met goed voetbal."

''maar wat Feyenoord wél had, was een eigen identiteit, een fanatiek publiek en voor het eerst geld om te investeren: tien miljoen. En ambitie. Halverwege februari is dat alles vervlogen. Er is niks meer in Rotterdam-Zuid: geen structuur, geen daadkracht, geen ambitie. De club die tien miljoen investeerde, speelt om niet te verliezen. Het elftal is een proeftuin geworden, de trainer en de aanvoerder praten alles goed, de technisch directeur houdt zich schuil. Wie zo reageert op een serie van zes nederlagen, heeft zich er blijkbaar bij neergelegd niet langer een topclub te willen zijn."

Je hebt gelijk, iedereen eindigt wel eens onder of boven de plek die je op basis van begroting mag verwachten. Maar bij dat veel rijkere PSV was er dan ook crisis.

Het gaat me vooral om de manier waarop. Iedere week moet ik Feyenoords slechtste voetbal aller tijden aanschouwen. Het feit dat dat wij als grotere, financieel sterkere club worden afgetroefd door kleinere maar slimmere clubs ervaar ik als een vernedering. Bij Feyenoord lijkt men dit allemaal wel prima te vinden. Daar kan ik slecht tegen.

10 februari 2016 om 11:48

Ik heb het stuk niet gelezen van VI, ik heb sterk het idee dat VI erop uit is om Gudde en Van Geel eruit te wippen, aangezien ze geen ingang meer hebben tot vertrouwelijke informatie. Ik weet niet of Krabbendam het heeft geschreven, maar die heeft natuurlijk zijn persoonlijke vetes uit te vechten.

Het is nu natuurlijk zwaar, maar laat je niet te veel leiden door de serie die nu is neergezet. Voorgaande seizoenen braken we de serie in tweeën, bij de start van de competitie drie keer verliezen, en na de winterstop drie keer verliezen. Veel mensen willen nu de balans opmaken bij Feyenoord, maar dat slaan nergens op op dit moment. Die tien miljoen die wij konden spenderen, daarvoor haalt PSV en Ajax twee spelers, die dan nog geregeld op de bank zitten ook. We zijn nog lang niet op hun niveau financieel. Dat we een goede lichting hadden uit de jeugd heeft ons geen windeieren gelegd, maar het is niet genoeg om even 20 a 30 miljoen te overbruggen met Ajax en Psv.

Ik zie het wat nuchterder in, we zijn bezig met een herstel en daarvoor hebben we een lange adem nodig. Een aantal jaar geleden maakte ik me heel vaak zorgen om mijn club, ik heb serieus gedacht dat de licentie zou worden ingenomen en een faillissement onafwendbaar was. Dat we ons nu een paar jaar later kwaad maken om een vierde plek is een zegen, laten we dat niet vergeten. We moeten ons geen zand in de ogen laten strooien door voorgaande seizoen, inderdaad waren we een aantal maal dichtbij Ajax, maar let wel, dit kwam vooral omdat PSV echt dramatisch inkocht en presteerde, anders waren we lager geëindigd natuurlijk.

We moeten nu de rust bewaren en niet van het ingezette traject af gaan. We halen spelers waarvan er een aantal tekort komen, die zullen we dan wel lozen als dat kan in de zomer, en dat halen we weer wat beters terug. Langzaamaan komen we wel weer op niveau, die Tapia vind ik bijvoorbeeld een goede aankoop, nog zo jong. Dat de jeugd nu iets minder is merken we ook meteen natuurlijk, het lijkt me namelijk dat we anders geen spelers voor die plekken hadden aangetrokken. Van Geel zit het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij, en als we een jeugdspeler kunnen doorschuiven ipv een dure eredivisiespeler, dan zullen we dat zeker doen. Kijk bijvoorbeeld naar Karsdorp, met daarachter Nieuwkoop, terwijl we Wilshire lieten gaan. Of in eerste instantie Verdonk en Dammers ipv Mathijsen en Boulahrouz, maar dat kon nog niet bleek wel uit de voorbereiding, en toen haalden we Botteghin en vd Heijden als back-ups. Of kijk naar Kazim en Achahbar, pas laat kwam Kramer, blijkbaar zag Gio het niet zo zitten in Achahbar. Het beleid is nog steeds gericht op de jeugd, maar als die (nog) niet goed genoeg is wil je ondanks dat toch meespelen bovenin. En dan haal je wat spelers waarvan je dat verwacht.

Wat ik vooral wil zeggen, we zijn onderweg naar herstel, ook al werden we twee keer tweede en overwinterden we als nummer 1 in de poule in de Europa League, we zijn nog steeds herstellende. Dat de media ons graag in de titelrol wil duwen, om dan in februari de messen te slijpen, moeten ze zelf weten. Maar wij supporters moeten ons daardoor niet gek laten maken. Incidenten verkopen namelijk kranten, een legioen dat reëel is en rationeel redeneert, zo'n verhaal is niet nieuwswaardig. Tenzij ze het heel listig weten te linken aan een gebrek aan ambitie, wat net zo idioot is natuurlijk. De media spreekt schande van een pop, van supporters die spelers opzoeken of heel emotioneel reageren. Maar als de supporters de rust en de kalmte bewaren, dan schrijven we toch gewoon dat ze gelaten zijn? Dat ze een topsportmentaliteit missen? We moeten ons daardoor niet gek laten maken joh.

10 februari 2016 om 13:22

Je snijdt precies het goede punt aan. Ik ben spartaan en vind het leuk om bepaalde collega,s te stangen na verlies (gaat over en weer).Maar ik doe het al weken niet meer omdat het gewoon triest wordt . En de spelers voor de wedstrijd tegen Ajax niks aan de hand we staan toch derde pfff.
Niet te geloven ik ken supporters die het echt aan het hart gaan. Nu 6 nederlagen oprij een aantal jaar geleden 10 -0 verliezen. En niks aan de hand hoor boys vooral kuyt heeft er een houtje van .
We hadden moeten winnen van ajax vrij kansloos .

10 februari 2016 om 10:34

ricardo77, lees jij het stukje eigenlijk wel? Sinds wanneer zijn de 2e en 3e plaats (die jij blijkbaar reëel acht voor Feyenoord) niet de bovenste plekken? Kuyt zegt duidelijk de bovenste plekken, meervoud dus, de tweede en derde plek zijn de plekken die meteen na de eerste volgen en aangezien er maar één kampioen is, zal hij dus ook wel plek 2 en 3 bedoelen, nietwaar? Anders had hij wel bovenste plek gezegd, enkelvoud. Hij noemt nergens de titel of het kampioenschap, waarom schiet je nou eigenlijk zo in de vlekken?

10 februari 2016 om 11:21

Beste Baardgrasmus...ten eerste schiet ik totaal niet " in de vlekken"..het lijkt er meer op dat jij je er druk over maakt.

Tevens reageer ik op wat Kuyt zegt : "we moeten nu proberen de derde plek te pakken, ondanks het feit dat die positie niet bevredigend is.”

Dus de 3e plek is teleurstellend voor hem, in tegenstelling tot wat jij zegt. Lees anders zelf even goed het artikel Aub.

10 februari 2016 om 11:52

Ja, de derde plek is teleurstellend omdat het de onderste van de bovenste drie plekken is en omdat het in februari al het hoogst haalbare lijkt. Dat snap je toch zelf ook wel?

Als je 8 nieuwe spelers haalt, en die lopen daar echt niet te voetballen onder de 5 ton, dan kan je maar 1 conclusie trekken, failed!!

Ik kijk nu vooral even naar de verdediging en daar moet men het ook over hebben. Als Ajacied ben ik ook zeer sceptisch over spelers als Veltman, Riedewald en Dijks, (alleen Tete vind ik een jongen met echte potentie) maar de cijfers liegen nu niet. Talent of niet, met jongens als van Beek, Karsdorp en Kongolo moet je zeker minder doelpunten incasseren. Misschien zijn de bewierookte talenten niet precies zo talentvol...Beetje in de spiegel kijken als fan kan geen kwaad dat doe ik namelijk ook met mijn club.

10 februari 2016 om 11:18

Ik denk eigenlijk dat het niet zo gek is dat Feyenoord de laatste wedstrijden verdedigend zo wankel is. Tuurlijk het middenveld heeft ook nog geen goede balans, maar de zwakke punten van onze verdedigende talenten zijn de afgelopen weken behoorlijk blootgesteld. Karsdorp is aanvallen sterk, maar je ziet dat hij geen echte verdediger is. Van Beek zit in een zo'n enorme vormdip dat ik eigenlijk twijfel over zijn kwaliteiten. Kongolo vind ik zelf erg goed, maar als linksback. In het centrum staat hij soms helemaal verkeerd. Alleen Botteghin is een echt pure verdediger. Verdedigend is hij sterk, maar voor de rest...

Op dit moment is Feyenoord ook niet goed genoeg voor de derde plaats. AZ speelt veel overtuigender voetbal. En dan staat Heracles ook nog eens ver boven verwachting te presteren. En Vitesse heeft ook een sterk elftal dat nog in de top 5 kan eindigen. Feyenoord kan ook zomaar nog 5e of 6e worden dit seizoen.

10 februari 2016 om 13:26

Dat zou kunnen en als Feyenoord geen derde eindigt hebben ze gefaald. Het feit dat Feyenoord titel kandidaat zou zijn is meer afkomstig vanuit de pers dan vanuit Feyenoord of de fans zelf.
Ik denk dat Vitesse en Heracles nog (ver) gaan terug zakken en AZ heeft een beroerd begin gehad en is prima opgekrabbeld. Het gaan ondanks al het gestuntel in de eredivisie spannend worden wie er kampioen wordt of tweede ook de strijd om plek drie kan heel spannend worden, prima toch? Van het voetbal hoeven we het in de eredivisie al jaren niet meer te hebben dan maar van de spanning.

Niet bevredigend?

Met een 35 jarige all-rounder, de top van de subtop en wat talenten kan je niet meer eisen!

Als je de beker pakt en je wordt derde, dan heb je gewoon een goed seizoen gedraaid!

Volgend jaar moeten Vejinovic, v. Beek, Kongolo, Karsdorp en ook Kramer stappen maken.

Achabar, Schuurman, Woudenberg, Verdonk, Gronsveld en Nieuwkoop moeten dan ook echt aanhaken!

Nelom, v.d. Heijden, Immers, etc. is middelmaat wat je moet gaan vervangen met bijv. Ayoub, v. Drongelen, st. Juste, Limbombe, etc. zodat je een evenwichtigere selectie krijgt.

Gaat nog moeilijk worden de derde plek.... laatste jaren heeft feijenoord het moeilijk in de tweede seizoenhelf. ....

Feyenoord startte vorig jaar goed en stortte toen compleet in. AZ startte toen slecht en dit jaar ook... Dus misschien pakt AZ weer Feyenoord!

AZ moet iedere zomer 3-4 spelers vervangen, afgelopen zomer zelfs 6-7... En met veel blessures dit jaar is AZ behoorlijk achterop geraakt voor de winterstop. Dat is grotendeels gedicht.

AZ in Europa is veel beter voor Nederland dan Feyenoord Europa in... AZ pakt de afgelopen jaren veel meer punten en is goed voor het imago van Nederland. Geen gezeur met hooligans maar leuk voetballen staat voorop.

Ik denk wel dat Feyenoord nu met kuyt. Elia, ahmadi, Botteghin etc meer ervaring heeft.

Die 3e plek gaat tussen Heracles, NEC , Feyenoord, AZ , Utrecht , Vitesse, Groningen en PEC Zwolle.
Wie het weet mag het zeggen.
Puur op kwaliteiten zouden Vitesse, Feyenoord en AZ moeten boven komen drijven.

Duidelijk moet zijn dat die 3e plaats pas op speeldag 34 zal worden beslist en aangezien de 3e plaats door Feyenoord en haar fans als troostprijs wordt beschouwd zie ik Feyenoord niet als favoriet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren