Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'We moeten met z'n allen hopen dat Ajax blijft winnen'

Laatste update:

De eerste speelronde van de zestiende finales van de UEFA Europa League zitten erop en bij de laatste 32 teams kwamen twee Nederlandse ploegen in actie: Ajax en AZ. Voetbalzone-verslaggever Justus Dingemanse trekt ook in Europees verband langs de velden en zat donderdagavond in Alkmaar op de tribune en sprak na afloop met de spelers.

Eerst maar even AZ, dat nam het op tegen de Franse nummer vier: Olympique Lyon.
"Klopt en daarmee trof het een team dat vier van zijn vijf laatste duels verloren had. Op voorhand leek het er dus op dat deze wedstrijd op een ideaal moment kwam. AZ deed het ook eigenlijk hartstikke en aardig en wist over de hele wedstrijd de helft van het balbezit voor zijn rekening te nemen en een aantal bijzonder goede kansen te creëren. Een leuk en aantrekkelijk duel om te bekijken, maar de stand stokte desalniettemin op 1-4 en daarmee lijkt het Europese toernooi voor AZ ten einde."

Wat ging er mis?
"Defensief zag het er allemaal niet best uit. Bij de eerste goal kon Lucas Tousart ongehinderd binnenkoppen en was er niemand van AZ in de buurt. Bij de tweede kon Alexandre Lacazette wel erg makkelijk weglopen en bij de derde goal was het gebrek aan snelheid bij de ingehaalde Stijn Wuytens pijnlijk zichtbaar. Na afloop was Wuytens zelf echter een stuk minder kritisch op de eigen verdediging en weigerde Iliass Bel Hassani ook om de schuld bij de laatste linie te leggen."

Wat is de conclusie na donderdagavond?
"Dat AZ is uitgeschakeld doordat het defensief internationaal flink te kort komt en te slordig is met de mogelijkheden die het krijgt. Voor Tim Krul staat de teller nu overigens na drie duels voor AZ reeds op negen tegentreffers, dus echt lekker voor het zelfvertrouwen zal dat niet zijn. Opstekers voor de Alkmaarders zijn het frisse spel van Bel Hassani en Alireza Jahanbakhsh. Voor die laatste zat de Iraanse bondscoach overigens op de tribune en die heeft vermoedelijk een prima indruk gekregen."

Dan Ajax, dat ging in bezoek in Polen bij oude bekende Legia Warschau.
"Twee jaar geleden won Ajax daar met 0-3, maar ditmaal bleef de stand staan op 0-0. Ajax trad aan in de gebruikelijke opstelling met als enige uitzondering dat Kenny Tete als rechtsback mocht beginnen in plaat van Joel Veltman. Volgens de club wegens een griepje, dus we gaan er maar vanuit dat het geen interne straf betref na de ophef van afgelopen weekend. Tete maakte overigens niet de negentig minuten vol, want hij werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd in de slotfase. Na afloop was hij daarover zichtbaar geïrriteerd en heeft daarnaast ook een boel frustraties omdat hij van mening is geen eerlijke kans te krijgen."

Die tweede gele kaart was niet het enige dubieuze moment in de wedstrijd.
"Klopt, Davy Klaassen schoot na acht minuten binnen op aangeven van Hakim Ziyech en keeper Arkadiusz Malarz wist pas redding te brengen achter de lijn. De lijnrechter die was aangesteld om juist dit soort specifieke zaken in de gaten te houden, ontging dit echter en dus bleef de stand op 0-0 staan. Na de wedstrijd was de bestolen aanvoerder van de Amsterdammers dan ook niet te spreken over de arbitrage en noemde de man in kwestie ongeschikt."

Kon Ajax zichzelf ook nog iets aanrekenen?
"Eigenlijk hetzelfde als de afgelopen weken: het scoort te weinig. Ook in dit duel had Ajax weer twee derde van het balbezit, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Het is van harte te hopen dat ze volgende week de thuiswedstrijd winnend afsluiten en zo bij de laatste zestien van de Europa League terechtkomen. Dit is wel echt het niveau waar we ons met de Eredivisie op moeten gaan focussen. We houden ons nog wel eens vast aan het feit dat Ajax zo’n twintig jaar geleden nog de Champions League won en dat PSV ruim tien jaar geleden de halve finale haalde, maar de kans dat we dat ooit nog evenaren is echt nihil. Als we echt weer aansluiting willen, zal er toch iets rigoureus moeten gebeuren zoals een BeNeLiga die Marco van Basten deze week weer opperde."

Tot slot, wat waren de andere hoogtepunten en opvallendheden?
"Het Fenerbahçe van Dick Advocaat verloor met 1-0 bij het Russische Krasnodar. Robin van Persie was niet meegereisd, Gregory van der Wiel bleef op de bank en Jeremain Lens kwam het gehele duel in actie. Angstgegner van de Nederlandse top FK Rostov won met 4-0 tegen Sparta Praag en Klaas-Jan Huntelaar viel in bij Schalke 04 en tekende voor de 0-3 tegen PAOK Saloniki. Kevin Strootman zag hoe ploeggenoot Dzeko drie keer scoorde in 21 minuten en won met AS Roma met 0-4 op bezoek bij Villarreal. Tot slot maakte Zlatan Ibrahimovic drie goals op Old Trafford tegen Saint-Étienne. Alle samenvattingen met bijbehorende doelpunten zijn te vinden op Voetbalzone."


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Maakt Ajax een serieuze kans op het winnen van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop ook dat Ajax doorgaat, want dat betekent nog meer wedstrijden en hopelijk laten ze in de competitie dan wat punten liggen haha. Maar wat ik van Legia heb gezien is niet best. Moet Ajax wel kunnen afmaken volgende week.

AZ, tja, kansloos eigenlijk. Dan voetbal je leuk mee, krijg je goede kansen en dan toch de deksel op de neus....

17 februari 2017 om 09:23

Heel sympathiek, maar het is al erg genoeg dat we geen voorronde CL meer hebben.

19 februari 2017 om 14:53

Geen voorronde CL? Je hebt juist 4 wedstrijden extra voorronde Cl...

Probleem bij Ajax is dat ze weinig risico in het spel durven te steken. Er zijn momenten in de omschakeling dat ze de bal veroveren en meteen diep kunnen spelen, maar dan de bal liever breed leggen en wachten op aansluiting.
In Europa zul je ook moeten counteren. Tegen het logge legia werd dit een paar keer pijnlijk duidelijk.

17 februari 2017 om 10:13

Het probleem is eerder dat Ziyech en Dolberg hun kansen verprutsten. Afgekeurde goal was stom, maar er waren genoeg mogelijkheden om verder te scoren. Europa draait om effectiviteit, en Ajax was alles behalve dat. Met een beetje efficiëntie was het zo 0-2/3 geworden en was de overwinning veilig. Die laksheid met de kansen is echt het enige wat Ajax scheidt van subtop teams als Lyon, Benfica, Sevilla, ed.

Het is me wat, met die scheidsrechters en lijn rechters. Het was duidelijk een goal. Vraag me soms echt af, waarom die vierde man daar staat, gebeurd vaker dat er een goal af gekeurd of niet toegekend of overtreding gebeurd en die staan er dan uit hun ogen te kijken en zien niks.
Wordt tijd voor de nieuwe systeem, want je wordt hier toch moe van.
Dan die tweede gele kaart voor Tete, was het niet waard, want die pool hing aan hem, alleen was die slimmer. Het zijn geniepige lui daar. En wat onsportieve fans zijn het ook zeg, dat fluiten als Ajax de bal had, ze hebben zich goed verweerd, alleen had er we een goal nog mogen vallen en zeker die van Dolberg, die kreeg hem op een presenteerblaadje.
Ook die omroeper wordt ik moe van, Sinkgraven was dan niet zo als in de eredivisie en maakte hij een stomme fout, wat een tegengoal had kunnen zijn, maar gelukkig niet geworden, dank zij Onane, wat een reddingen had die in huis en zeker die wat hij uit de lucht plukte.
Sanzhes en hij waren de beste spelers en ik wordt langzaam moe van Younis, wel gevaarlijk, maar altijd dat zelfde acties. De tegenpartij weten dit ook en zijn er op voorbereid.

17 februari 2017 om 08:49

Ik ben het met twee dingen niet helemaal eens, ten eerste was het tete die begon met vasthouden. Hij werd daarna ook inderdaad vastgehouden maar hij zette de overtreding in en benadeelde dus ajax. Daarnaast vond ik younes goed spelen, hij kwam weliswaar weer regelmatig naar binnen maar had goed oog voor zijn medespelers en gaf een paar keer goed voor ipv alleen als een blinde op doel te schieten. Als er beter met zijn ballen werd omgegaan, had hij gewoon een assist op zijn naam gehad en had hij prima gespeeld volgens iedereen.

17 februari 2017 om 10:48

ben het met je eens dat younis goed speelde, maar zo voorspelbaar is hij en dat bedoel met mijn commentaar op hem. Vond wel dat Tete te hard de tackle inging, maar in de nabeschouwing vond ik dat de tegenpartij trok, maar ieder zijn eigen inzicht hierop.

17 februari 2017 om 10:22

Ik vind het ook raar dat die man aan de achterlijn aan de zelfde kant staat als de grensrechter. Misschien dat als hij aan de andere kant had gestaan het wel goed had kunnen zien.

Met alle respect, kans is niet heel groot.
Teksten uit Amsterdam zijn altijd wel goed maar als je ziet tegen welke ploegen ze eruit vliegen de laatste jaren past enige bescheidenheid (net zoals de rest van NL)
Zoals de Boertjes eerder stelden: NL heeft alleen nog maar jeugdploegen en af en toe een 3e garnituur senior (ze gaan nl echt wel naar Liga of PL indien ze de mogelijkheid hebben)
Maw we zitten ongeveer op niveau Legia, Salzburg, Rapid Wien, Celtic, Steaua en noem ze maar op. Zodra er iets uit top5 landen voorbij komt is t hopen op een wondertje..

Als feyenoorder hoop ik zeker dat ajax zo ver mogelijk komt. Het heeft 2 voordelen: meer punten voor nederland en een vermoeider ajax in de titelstrijd.

Ja hopen op Ajax, maar de kans is klein. We mogen wel langzaam stellen dat Bosz net als de Boer geen sluwe tacticus is. De boer was uitstekend in het camoufleren van zwakheden en smeden van een geolide machine en Bosz is uitstekend in het bijbrengen van goed positie en veldspel, maar beide waren waardeloos in het inspelen op zwakheden en tactische omzettingen van de tegenstander. Ook gisteren de trainer van legia ziet waar de kansen liggen voor zijn ploeg, zet het elftal iets om en Bosz moet een antwoord schuldig blijven.

Precies dat is waar het aan schort om echt ver te komen in Europa. Je moet iets van alles hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren