Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wat Mourinho deed was een zaadje planten, ik denk dat hij gestraft wordt’

Laatste update:

José Mourinho wond zich zondag op over de gele kaart die Cesc Fàbregas tijdens het duel met Southampton kreeg vanwege een schwalbe, terwijl de middenvelder volgens hem juist een penalty had verdiend, en merkte op dat er in zijn ogen sprake is van een duidelijke hetze tegen Chelsea.

/

Volgens Gary Neville, momenteel assistent-bondscoach van het Engels elftal en jarenlang de rechtsback van Manchester United, hoopt de Portugese oefenmeester dat hij met zijn provocerende uitspraak invloed zal hebben op het gedrag van de scheidsrechters in de Premier League. “Hij heeft een zaadje geplant voor de rest van het seizoen”, geeft Neville aan in gesprek met Sky Sports.

“Daar kan hij waarschijnlijk een boete voor verwachten”, vervolgt de 85-voudig Engels international. “Wat Mourinho heeft gedaan, was een lijn in het zand trekken: ‘Dit accepteer ik niet meer’. Daarmee laat hij de arbiters weten dat het wat hem betreft onacceptabel is. Dat zie je altijd bij ploegen die om de titel strijden: je voert de druk op, je plant zaadjes. Maar hij denkt echt niet dat er een hetze is tegen Chelsea”, stelt Neville.

Ben je het met Gary Neville eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is best geinig dat Mou altijd maar dan ook altijd iets onterecht vindt als zijn ploeg gelijkspeelt of verliest.
ps: ik heb de match niet gezien hoor ik zal dan ook niet ingaan of het wel of geen penalty zou moeten zijn maar dit soort uitspraken van Mou zijn best typisch.

29 december 2014 om 12:22

Je hebt helemaal gelijk. In dit geval was het wel een penalty, maar de scheidsrechter kan het ook een keer verkeerd zien. De vorige 26x maakte een chelsea speler wel een schwalbe, vooral ivanovic. 1 keer had een speler zelfs al geel toen hij dat deed, volgens mij was dat ook ivanovic, en kwam toen weg zonder 2e geel. Maar Mourinho kan niet kampioen worden zonder al zijn triestd trucjes zoals zijn spelers schwalbes laten maken en tijdrekken aan het einde. En als het dan tegen hem gebeurd in de pers gaan huilen. Kortom, mourinho soms vermakelijk, vaker irritant triest

30 december 2014 om 10:12

Niet Ivanovic maar Cahill

Wat hij nu doet is toch hetzelfde maar dan in tegengestelde richting? Mourinho heeft echt volstrekt gelijk, er worden zoveel desastreuse beslissingen in het nadeel van chelsea genomen dat het haast geen toeval meer kan zijn. Zo vreselijk frustrerend.

29 december 2014 om 10:58

Het nare eraan is dat de Chelsea en Mourinho fans het als zoete koek slikken en niet meer zelfstandig na lijken te kunnen denken. Als het andere clubs betreft is het altijd 'de ene keer heb je het mee en de andere keer tegen' maar bij Chelsea is het overduidelijk dat iedereen tegen ze is. Wat een onzin en naïef gedrag! Jij zegt ook al dat het geen toeval kan zijn... Dat is het wel, eet nou eens niet zo uit de hand van Mourinho maar kijk zelf objectief naar andere vergelijkbare gevallen bij andere clubs.

Om nog een ander voorbeeld aan te halen. Er wordt niets meer gezegd over de schwalbe van Cahill die niet bestraft werd, was die wel bestraft had hij een wedstrijd mogen brommen aangezien hij al geel had. Dan had Chelsea die wedstrijd zomaar kunnen verliezen, want Cahill is uitermate belangrijk. Dit geval wordt nooit meer over gesproken, want het was in het voordeel van Chelsea. Zo wordt er ook vrijwel nooit aangehaald dat Aguero een keer onterecht bestraft is voor een schwalbe waar hij een penalty verdiende, die wedstrijd had City ook punten verloren, anders hadden ze gelijk gestaan met Chelsea nu. En zo verder enzovoort. Het is niet alleen maar tegen Chelsea, maar omdat Mourinho het zo in de pers slingert gaan zijn volgelingen er als schapen in mee...

29 december 2014 om 11:01

Is je frustratie eruit? Veel Chelsea fans volgen City niet wedstrijd voor wedstrijd en zijn dus ook niet op de hoogte van het Aguero geval. Daarnaast is Zouma klaar voor de Premier League dus zoveel minder wordt het niet.

29 december 2014 om 11:21

Je kan het frustratie noemen, maar hij heeft wel degelijk gelijk. Chelsea krijgt met grote regelmaat beslissingen mee in hun voordeel, maar 1 actie zoals gisteren en het is een hetze tegen chelsea. Maar 2 keer een ingooi die Chelsea krijgt, terwijl deze niet voor hun was, 2 maal een overtreding op Pelle die niet gegeven wordt.. Overtreding en gele kaart voor Luis voor het in 2en beuken van een speler.. dat soort dingen worden dus heel erg snel vergeten, omdat Mourinho 1 moment blijft herhalen..

Pellegrini kan inmiddels ook al een 5 of 6 tal beslissende momenten opnoemen die bepalend waren en in het nadeel van City. Zo kan Van Gaal dit ook, en Koeman ook en elke trainer.. Maar al die trainers kunnen ook allemaal 5 momenten opnoemen dat ze hem wel meekregen, echter doen ze dat nooit.

29 december 2014 om 11:26

Ik volg Chelsea en City ook niet wedstrijd voor wedstrijd, maar toch weet ik er van.. Het komt voornamelijk door Mourinho zelf omdat hij de media opzoekt om dit soort dingen te zeggen waardoor het blijft hangen. Pellegrini heeft juist niet zo uitgebreid en verontwaardigd erop gereageerd maar het afgedaan als pech. Mourinho benoemt het als hetze tegen zijn team.

29 december 2014 om 11:45

Net zoals hiervoor het "zaadje" is geplant om Chelsea geen strafschop te geven, is nu het "zaadje" geplant om Chelsea wel een strafschop te geven. In principe is het niet meer dan slim of misschien zelfs noodzakelijk van Mourinho. Anders krijg je straks bij een 90% zekere penalty weer geen penal omdat de woorden van de andere coaches nog in de scheidsrechters achterhoofd zit.

Verder kun je wel over de Chelsea fans gaan klagen maar volgens mij waren het grotendeels de Arsenal fans die continu klaagden dat wij de scheids de hele tijd mee hadden. Terwijl we toen vaak zat al de scheids tegen ons hadden. Afgezien van die fout heeft de scheids gisteren best fatsoenlijk gefloten.

29 december 2014 om 11:49

waarom is die strafschop fase dan zo belangrijk in de analyse van Moftd ? omdat zij ook weten dat daar de overwinning is ontglipt , ze spraken van een key moment en om eerlijk te zijn geef ik graag toe dat gezien de enorme druk en het balbezit , chelsea toch meer doelkansen zou moeten afwerken want dan was de strafschop discussie niet zo belangrijk geweest !

29 december 2014 om 11:58

Viswoestijn

Dat is dan bij jou blijven hangen, bij mij niet. Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet zo is, heb het alleen niet gezien.

Ik vind het simpelweg te triest voor woorden dat een coach van een grote club zich zo op kan stellen en de illusie wil wekken dat er daadwerkelijk iets tegen zijn club gaande is. Dat is kinderachtig en zeer kwalijk in mijn ogen. Hij moet hiervoor gestraft worden. Ik ga dan ook mee in het cliche dat het zichzelf over een heel seizoen gezien wel in balans houdt of brengt.

29 december 2014 om 12:48

@viswoestijn

Arsenal fans doen alles fout... Dat weet je toch, wij kunnen niet normaal doen... Altijd Arsenal fans dit Arsenal fans dat Mourinho mag klagen wat hij wil, doet Wenger het dan is het weer die oude zeikerd... en los van deze niet gegeven strafschop ga jij mij niet wijsmaken dat ook Mourinho niet kan zeiken op een scheids, zelfs al is dat onterecht!

Dit is ook gewoon zuur om te doen, een scheids moet gewoon kijken en reageren (ondanks dat ie dan fouten maakt) en een scheids moet niet in het achterhoofd zitten met randzaken als dit team wordt vaak onterecht behandeld of iets dergelijks... waardoor hij dan maar steeds het voordeel van de twijfel moet geven... Daar zijn andere teams dan de dupe van, als Chelsea fan zou je dat prima vinden... maar kom op... beetje sportiviteit...

Het is gewoon tijd voor een video scheidsrechter... Op die manier krijg je heel dat gezeik niet meer van meh dit was onterecht meh meh meh... Hockey heeft het, waarom Voetbal niet...

30 december 2014 om 09:58

ondertussen , 24 uur later, blijkt dat ref taylor zijn excuses heeft aangeboden voor de verkeerde beoordeling....( bron daily mail en bbc site)

30 december 2014 om 10:32

domburg

Ik weet niet waarom je op mij reageert, als je dat deed althans, ik kreeg in ieder geval een melding. Ik heb het namelijk niet over dit specifieke geval met Cesc, maar over het algemene.

29 december 2014 om 11:00

Zal allemaal wel maar Fabregas stelde zich wel verschrikkelijk aan.. Denk dan ook niet dat die kaart voor een schwalbe was maar voor die complete verontwaardiging dat hij die penalty niet kreeg en vervolgens als een dolle over het veld liep hoe onterecht het wel niet was.

29 december 2014 om 11:14

dan heb je niet goed gekeken want de ref was de kaart al in zijn borstzakje aan het nemen toen fabregas nog op de grond lag .... aanstellen , kom op zeg... pure verontwaardiging was het , en terecht !

29 december 2014 om 11:03

Haha, waarom altijd die excuses als je punten verspelen, en doe nou niet alsof je nooit de scheids mee hebt.

29 december 2014 om 11:06

Als er zoveel desastreuze beslissingen in het nadeel werden genomen van Chelsea dan stonden ze nu heus niet op de eerste plaats.
Zo desastreus waren die beslissingen dus niet.
Elke scheidsrechter vergist zich wel eens. Maar een wedstrijd duurt 90 minuten daarin gebeurt heel erg veel wat verkeerd loopt. Uiteindelijk wordt er geen enkel tornooi enkel beslist door scheidsrechters.

En Neville plaatst ook even een zaadje. Wat een clown zeg. Hoe meer aandacht je aan Mourinho schenkt hoe meer je hem in de kaart speelt.

29 december 2014 om 14:37

? "hoe meer aandacht je aan Mourinho schenkt hoe meer je hem in de kaart speelt."
Als die journalist jou hierover een vraag stelt, wat moet je dan doen? Onbeleefd zijn en hem negeren om Mourinho geen aandacht te schenken?

Hij heeft gewoon gelijk, en schenkt er verder weinig aandacht aan.

een zaadje planten.... mensen toch en wat deden coach martinez , steve bruce, alan pardew, wenger en sam allardyce dan eerder ? zij deden net hetzelfde , ook zaadjes planten ! ze weten ook dat de media er blind op springt en dat een muis direct een olifant wordt maar de scheidsrechters die lezen ook kranten hé en die kijken ook tv en dan krijgen die een allure van ' bij mij moet het al een meters hoge penalty zijn vooraleer ik fluit ....
die fase met fabregas is echt te gek voor woorden , die verdediger die glijdt door op fabregas , opzettelijk misschien niet maar fabregas zijn passeer beweging met de infiltratie als gevolg , was wel verijdeld !
als de ref zegt onopzettelijk , dat zou misschien nog geloofwaardig zijn maar geel voor een schwalbe .... dat is echt de wereld op zijn kop !
als je ziet hoeveel fouten er op hazard worden gedaan en hoeveel er niet worden gefloten, de verdedigers hebben een nieuwe tactiek tegen hazard... ze lopen er bewust op of tegen om hem zo uit balans te krijgen...dan kan je echt wel de vraag stellen of de referees nu echt zo blind zijn ! natuurlijk is er geen campagne tegen chesea bezig , het is enkel een gevolg van eerdere ' geplante zaadjes ' en wat mourinho nu doet is een meesterzet ....
nu iedereen gister wel heeft kunnen zien in de analyses en in Moftd dat fabregas echt wel werd onderuit gehaald en dat chelsea een strafschop is ontzegd , doet mourinho de druk stijgen met zijn opmerking (want meer was het niet in het bbc interview) en laat hij de scheidsrechters weer nadenken en ze bewust maken dat ze toch beter bij de zaak moeten zijn , het is een spel en daar is mourinho een meester .

Cfcrotterdam, hou toch op. Je houd niemand voor de gek hier.

We weten allemaal wat Mourinho en waarom (druk van eigen spelers weghalen, en druk verhogen op scheidsrechters). Er is geen hetze en zelfs Mourinho zelf weet dat.

Allemaal mind games, dus hou op met die onzin dat Chelsea zoveel tegen krijgt want dat is gewoon niet zo.

Slim gedaan Mourinho 1 januari krijgen jij je strafschop

Mourinho kennen we inmiddels. Maar wat word ik ongelofelijk moe van die Neville. Hij vind overal wat van. Waarom moet er bij vrijwel alles wat hij zegt hier op voetbalzone geplaatst worden???

29 december 2014 om 15:32

Omdat alleen in de engelse competitie wordt gespeeld tijdens de feestdagen en hij 1 van de analisten is bij Motd en zijn mening geeft over de coach van de koploper van de grootste competitie ter wereld? Wat voor nieuws wil je dan lezen? Depay die op de kermis geen handtekening wil geven?

Je kan wel zien dat Ronaldo en Mourinho landgenoten zijn. Huilebalken eerste klasse.
We weten nu al dat de scheids het gedaan heeft op moment da Chelsea uit de CL vliegt.
Chelsea werd gisteren zeker niet benadeeld door de scheids en hiermee bedoel ik dan de niet gegeven gele kaarten.
Maar we zeuren hier niet over, het is nou eenmaal zo.

Dit is typisch mourinho. Deze man heeft heel veel succes behaald, laten we dat voorop stellen. Maar tegelijkertijd brengt hij zichzelf (dat is opzich niet zo erg) en zijn club in het negatieve nieuws.
Vooral bij real madrid was dit gebeurd. Een van de bekende momenten is het influisteren van real spelers, om bewust een gele kaart te pakken zodat ze later in de cl fase met een schone lei beginnen. Dat is zeer triest voor zo'n slimme man.

30 december 2014 om 09:51

ondertussen heeft de ref , taylor, zijn excuses aangeboden omdat hij de fase verkeerd heeft beoordeeld .....

Tja ik blijf het een lastig moment vinden. Hij wordt wel geraakt, maar hij wil zijn been wel zo neer zetten dat hij er expres tegen aanloopt. Je kan hem wel of niet geven. Geel is sowieso wel overdreven.

Dat complotverhaal is lijkt me nonsens, maar goed Mourinho en zijn spelletjes. Je kan er veel van vinden, maar hij doet wel iets goed als je naar z'n prijzenkast kijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren