Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Was Maradona in zijn hoogtijdagen meer getalenteerd dan Messi?’

Laatste update:

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!

Wie is voor jou de allerbeste ooit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

der is geen enkele lid dat pele en maradonna kent noch johan spijtig

17 december 2019 om 17:55

Het zijn niet allemaal snotneuzen hier op het forum. Ik heb Maradona nog live op tv zien spelen tijdens het WK van 1994. Toen begon ik voor het eerst voetbal te volgen.

17 december 2019 om 20:14

Dan was je mooi te laat want je had hem eens in 86 moeten zien 😊

18 december 2019 om 09:35

De tijd van zwart-wit televisie is al even voorbij jongens. Lang leven internet waar je alle wedstrijden zo'n beetje kan terugvinden. Het woord (snot)neus in relatie tot Maradona is overigens wel grappig, maar dat terzijde. De keuze Maradona versus Messi is gewoon kansloos. Het zijn twee geweldenaars, die een talent hadden/hebben voor dit mooie spelletje. Koester datgene wat ze hebben gedaan en Messi nog doet. Het was en is pure schoonheid en van een ongekend buitenaards niveau. Maradona, Messi, Pelé, Cruijff, Ronaldinho, Ronaldo, George Best, Puscas et cetera waren heerlijke spelers en ga ze niet vergelijken, want de tijden waren anders. Nu is de weerstand en de druk vele malen groter dan destijds, vergeet dat niet.

18 december 2019 om 21:02

Ik zag Maradonna op WK 86 op tv, hij was fenomenaal.naar mijn mening in zijn prime minimaal vergelijkbaar met Messi.

18 december 2019 om 21:02

Idd geweldig toen.

17 december 2019 om 19:40

Pele niet aangezien die in 77 stopte, maar ik ben van 73 en heb Cruijff en Maradona heel bewust meegemaakt.

18 december 2019 om 10:38

Ronaldinhoooooooooooo ik heb op iemand anders gestemd. Puur genieten als deze man in de buurt van een bal was. Of ze nou verloren, hij niet goed speelde of hij zich alleen aan het opwarmen was.... pure joy en een feest om te zien. Zo veel liefde voor een bal. Die techniek.... pffffff!
Messi noemt Dinho 1 van de redenen dat hij nu is wie hij is. Hij is hem eeuwig dankbaar voor zijn voetbalwijsheid en als persoon. Dat zegt eigenlijk alles. De man waar de meeste mensen (terecht) op hebben gestemd heeft zelf een inspirator die voor mij de GOAT is.

18 december 2019 om 14:31

Ronaldinho was meer een circus artiest, wel een hele goede. Echt leuk om naar te kijken en een topspeler maar niet absoluut de beste. Hij hoort thuis in het rijtje er net onder met Rivaldo, Redondo, Van Basten, Gullit, Rijkaard die type voetballers. Als hij nu had gespeeld had hij in het rijtje Mbape, Neymar gestaan hij was wellicht nog iets beter. Maar in mijn ogen staan Messi, Ronaldo gelijk, net onder Maradonna, Pele en Cruijff

18 december 2019 om 17:47

Als jij van 73 bent is het onmogelijk dat je Cruijff in zijn hoogtijdagen hebt meegemaakt. Die waren begin jaren 70 bij Ajax. Je hebt hem enkel in zijn nadag zien spelen.dat is niet te vergelijken.

17 december 2019 om 20:32

Een aantal voetballiefhebbers hebben genoeg beelden en zelfs wedstrijden gezien om ze toch redelijk objectief te kunnen beoordelen. Die zijn er namelijk nog in overschot.

18 december 2019 om 09:53

Dat lijkt me redelijk lastig. Van spelers die je nooit in hebt zien spelen zie je nu in video's alleen de highlights. Dat levert per definitie een biased beeld van een speler.

Voor de mensen die zeggen dat de weerstand nu vele malen groter is en zo ook de druk. Dan moet je ook wat nadelen van vroeger nummer zoals knollevelden, hardere overtredingen met kans op blessures die werden toegestaan, minder begeleiding, minder kennis over voedsel en "optimale" trainingschema's, weinig videoanalysis na een wedsteijd, geen youtube om trucjes van anderen af te kijken, etc.

Naar mijn mening kan je ze daardoor helemaal niet vergelijken. Kiezen tussen Ronaldo en Messi is al onmogelijk door de verschillen in kwaliteiten.

18 december 2019 om 17:48

Hoogtepunten bekijken of iemand bewust meemaken en iedere wedstrijd volledig zien spelen is wat compleet anders kerel.van iedere hansworst is een prachtig youtube filmpje te maken..... en bij de meeste voetballers ook wel te vinden

18 december 2019 om 21:05

Er zijn genoeg volledige wedstrijden te vinden van Maradona. Pele is al wat moeilijker.

Ik heb ze allemaal zien spelen ,Messi is echt de allerbeste

17 december 2019 om 18:49

Ik heb ze ook allemaal zien spelen maar vond Maradona toch beter

18 december 2019 om 17:51

Misschien waren ze qua talent vergelijkbaar maar het charisma wat Maradonna had was toch wel iets meer als Messi.daarmee nam ie ieder team op sleeptouw..... Messi doet het bv bij de nationale ploeg niet echt fantastisch... Terwijl Maradonna dat team bij de hand nam en wereldkampioen werd

19 december 2019 om 13:58

Laat ik voorop stellen dat het beide geweldige voetballers waren/zijn, maar come on... Ik word er erg verdrietig van dat Maradona zich zo makkelijk kan schuilen achter een WK titel... Een team prijs. Een teamprijs die ook werd gewonnen in 78, zonder Maradona.het komt erop neer dat omdat Higuain een grote kans miste om de finale in het voordeel van Argentinië te beslissen, daardoor kan Messi dus niet de grootste aller tijde zijn ofzo?!? Terwijl Maradona mag cheaten en mede daardoor een WK titel wint... wat een held. Messi 138 interlands en 70 goals & Maradona 91 interlands en 34 goals. Maar heh... WK titel...messi 34 clubprijzen, Maradona 9... Maar heh... WK titel... Messi 2x kwartfinale, 1x tweede en 1x achtste finale op een Wk.maradona 1x winst, 1x tweede, 1x achtste finale en 1x tweede ronde op een Wk.messi 0x positief getest op drugs, maradona 2x, waaronder op het WK waar ze werden uitgeschakeld in de tweede ronde... Dankje charismatische held. Jij leider jij. Pffff come on man... Ook Messi heeft gewoon een nette/goede rol vertolkt bij Argentinië... Zo simpel is het gewoon. De records die Messi en C. Ronaldo breken zijn ook records waar ooit de Pele's, Cruijff's en Maradona's voor vochten.

17 december 2019 om 18:51

Ik ook , het blijft een persoonlijke voorkeur en het is niet te vergelijken.

18 december 2019 om 17:52

Jazeker wel. Ieder team waarin Maradonna speelde deed minstens mee voor alle prijzen. Zie je Messi Argentinie bij de hand nemen?naast talent had Maradonna een geweldig charisma.... iets wat Messi mist.

17 december 2019 om 22:58

Ginovan, Maradonna maakte Argentinië wereldkampioen, maakte Napoli in Italie landskampioen. Ter illustratie als Messi echt de allerbeste zou zijn dan moet hij volgend jaar met Osasuna kampieon van Spanje worden en eens een wereldtitel pakken.

18 december 2019 om 10:13

Dit zijn zulke onzinnige opmerkingen. Het voetbal was totaal anders in die tijd, voornamelijk veel langzamer. Nu is elke speler een topatleet. Het is waanzin om te denken dat je nu op dezelfde manier je stempel kan drukken, en tóch doet Messi het en laat hij elke tegenstander in het stof achter. Je moet niet doen alsof er in die tijd alleen koekenbakkers rondliepen in de teams van Maradona, want dat is ook een misvatting.

18 december 2019 om 17:57

Je kunt het nietmet hem eens zijn maar om nu direct weer te gaan roepen dat hij onzinnige opmerkingen plaatst slaat gewoon nergens op. Of mogen mensen geen afwijkende mening hebben van jou?ik vind ook dat Maradonna veel verder was als Messi. Vooral in de nationale teams komt dat tot uiting, Messi heeft ook geen “koekebakkers” naast zich staan maar toch bakken ze er niet veel van. Je kunt zeggen dat het spel veranderd is maar dat geldt volgens mij voor iedereen. Aregninie met Messi doet totaal niet mee en Argentinie met Maradonna wordt wereldkampioen. Das nogal een verschil.

18 december 2019 om 23:20

robert41, dat bedoel ik dus. Argentinië met Maradonna was weergaloos. En nu wil ik Napoli niet te kort doen, maar dat was gewoon een club in de middenmoot voordat Maradonna kwam, terwijl Barcelona al een topclub was in Spanje voordat Messi kwam. Ik beweer nergens dat Messi een slechte speler is, want dan zou ik naar een brillendokter moeten, wat ik wel beweer is dat wat Maradonna geflikt heeft bijna niet te evenaren valt. Wat overigens wel grappig is, is het feit dat het in Argentinië zelf geen punt van discussie is. En ik hoef je niet te vertellen wie daar de absolute nummer 1 is.

18 december 2019 om 08:34

Messi is “gewoon” een voetballer, terwijl Maradona een soort “god” was. Die representeerde alle achtergestelde armen ter wereld, van de argentijnse/braziliaanse favela’s tot aan het gediscrimineerde en achtergestelde zuiden van Italie. In 1990, halve finale wk kreeg hij het voor elkaar dat de italianen (napolitanen) voor Argentinie juichden ipv Italie. Hij heeft zelfs bij 1 of ander jubileum ondanks een opsporingsbevel italie een bezoek gebracht en het land weer veilig verlaten met dank aan de napolitanen, zo’n grootheid is hij. Uiteraard heeft hij zijn mindere kanten (drugs) Messi is meer ideale schoonzoon. Maar die heeft écht nog niet de status van Maradona al is hij natuurlijk fenomenaal

18 december 2019 om 10:50

@MrBoity
Dat laat ook meteen zien hoeveel er in laten we zeggen 30 jaar tijd is veranderd. Entertainment sterren werden destijds soms nog als halve goden behandeld. Tegenwoordig is dat allang niet meer het geval. Andere tijden, meer individualistisch. Minder nationalistisch denk ik ook.

18 december 2019 om 18:00

Silvacity wat roep jij nu??? Volgens mij is het juist compleet andersom. Juist nu worden sterren als goden behandeld. Dat was vroeger veel minder.komt ook door de opkomst van TV, imternet, etc....

Ik heb op Pelé na, ze allemaal bewust meegemaakt. Wie was de beste? De beste weet ik niet, want ze zijn helemaal niet te vergelijken, aangezien ze allemaal met andere teams, in andere competities en in een andere tijd speelden. Dus is de vraag niet wie de beste is, maar wie je de beste vindt.de beste ( naar mijn bescheiden mening) staat niet in dit rijtje. Hoewel ze allemaal geweldig zijn of waren, heb ik het meest genoten van Ronaldinho, wat die kon met een bal, kon niemand anders.bij al die andere heeft club of land voorkeur nog invloed voor mij, maar niet bij Ronaldinho daar kon ik echt altijd van genieten. Ook als hij tegen mijn favoriete club of zelfs tegen Nederland speelde.daarom vind ik hem de allerbeste.

17 december 2019 om 18:15

Helemaal mee eens. Ronaldinho was in welk shirt dan ook een genot om naar te kijken.

17 december 2019 om 18:57

Als die in het rijtje stond had ik ook op Ronaldinho geklikt. In zijn prime echt de allerbeste ooit.

17 december 2019 om 19:47

Ronaldinho heeft nooit tegen Nederland gespeeld op het Wk 2010 deed ie niet mee

17 december 2019 om 20:24

Frankly87, Als hij dat wel deed zou ik in ieder geval wel met hartjesogen naar Dinho kijken. Zijn spelvreugde en manier van spelen maakte zelfs dat de rivaal van Barcelona hem het respect/staande ovatie gaven wat een grootheid als hij verdiend. Iets wat alleen Maradonna en Ronaldinho voor elkaar hebben gekregen in het Santiago Bernabeau

De beste ooit, niemand kan hem nadoen: Diego Armando Maradona.

17 december 2019 om 20:13

Yes absolute!!!!! Maradona kwam van Argentinië op z'n 21 naar Europa om voor Barcelona te spelen maar net iets er voor was het WK van 1982.... Argentinië was regerend wereldkampioen en was in de groep des doods met Italië en Brazilië dat op dat moment de absolute favoriet was met zich Socrates Falcao en Zico de beste Braziliaanse ploeg allertijde die geen wereldkampioen werd....Maar toen Argentinië tegen Brazilië speelde zag je de majestueuze bovenmenselijke technische vermogende talent van Maradona hij dolde en stuurde die Brazilianen het bos in maar eindigde in deceptie vervolgens kwam hij bij Barcelona en werd direct uitgeroepen tot beste speler van Spanje... Z'n evolutie van Argentinië naar Barcelona was gigantisch het wel of hij een miljoen keer beter was affen hij was Spanje zat want hij werd niet beschermd die speler van Atletico Bilbao brak genadeloos z'n enkel van achter en werd er niet voor gestraft degene die die documentaire niet heeft gezien die werd geregisseerd door Asif Kapadia zie je hoe goed Maradona wel niet was dus na 2 jaar president Núñez zat te zijn besloot Diego naar de sterkste competitie ter wereld te gaan naar een degradatie club te gaan en past zich binnen twee jaar aan en begint zichzelf te overstijgen vanaf 1984 tot 1986 en op het WK van 1986 was z'n evolutie compleet en werd een voetbal God maakte Napoli landskampioen bijna 4 keer achterelkaar pakte ze de Scudetto en dat in Italië met AC Milan en Juventus met Frank Rijkaard van Basten en Ruud Gullit zoveel zelfvertrouwen in zichzelf maar pakte uiteindelijk 2 Scudetto en de UEFA Cup Messi speelde in een team dat vol met sterren speelde zoals Xavi en Iniesta Barcelona het hele team was geweldig en met Messi erbij geweldiger vanaf de leeftijd van 12 of 13 kennen ze mekaar jaren en zijn opmekaar in gespeeld maar het verschil Messi en Maradona is dat Maradona zonder een briljant tactiek systeem en minder getalenteerde spelers om zich heen had het onmogelijke heeft gedaan dus daar is Maradona de beste ooit hij heeft het bewezen in meerdere competities.

17 december 2019 om 20:27

Ik ben het nooit eens met die “Maradonna deed Herb in zijn eentje bewering”. Hij had bij Napoli en Argentinië echt geen koekenbakkers om zich heen. Sterker nog , ik denk dat hij bij Argentinië betere spelers om zich heen had dan Messi. Achterin hadden ze echt een paar beesten waardoor ze weinig tegentreffers kregen. Die kleien op het middenveld , kan even niet op zijn naam komen, wordt echt onderschat en deed al het vuile werk voor Diego. En die Valdano voorin was ook helemaal niet slecht. Daarnaast was het echt een team dat er helemaal op ingericht was om Diego te laten excelleren ; daar waar Messi de nodige ego’s om zich heen heeft die zich beter wanen dan ze zijn. Wie beter is? Mijn voorkeur gaat ook wel naar Diego uit hoor , maar het is eigenlijk gewoon niet te vergelijken . Vraag me bijvoorbeeld af of diego in het in het hedendaagse voetbal ook zo zou excelleren . Je krijgt toch minder ruimte en het fysieke aspect is belangrijker .

17 december 2019 om 20:35

Messi had ook geen koekenbakkers om zich heen had ook gewoon Aguero,Tevez,Di Maria,Dybala,Mascherano,Hiquan om zich heen in 2014 hadden ze hem gewoon moeten pakken

17 december 2019 om 22:54

Helemaal mee eens.. Goed uitgelegd en verwoord met heldere argumenten.. Well done JasonOlivera.

18 december 2019 om 01:18

Thank you...

18 december 2019 om 03:41

Ik ben het met je eens, maar hij heeft napoli maar 1x kampioen gemaakt. Iets wat uiteraard een zeer grote prestatie is, want napoli stelde tot zijn komst eigenlijk niet veel voor. Echter bijna telt niet en kun je dus niet spreken over het feit dat napoli bijna 4 x kampioen heeft gemaakt.

18 december 2019 om 08:34

Ook geen koekenbakkers nee.Maar geen team. In 86 was het hele team bereid zich weg te cijferen opdat Diego hen wereldkampioen kon maken. In 2014 wilden se Di Maria’s en de Hiquains eigenlijk liever zelf de heledenrol , terwijl ze daar nier de uitmuntende kwaliteiten voor hadden .

18 december 2019 om 10:43

En zijn aanvalspartner bij Napoli, ene Careca was ook een geweldenaar

18 december 2019 om 17:27

Fout 2 keer!!!!

Ronaldinhhhho niet de beste maar wel de mooiste voetballer om naar te kijken

17 december 2019 om 18:29

R9 wellicht?

Maradona is de best een genot om naar te kijken niemand kon hem nadoen. En hij heeft magische voetbalstijl en hele elftal draaide om hem en 1986 op het WK bijna in zijn eentje de beker gewonnen. Na Maradonna komen Romario de brazilliaanse Ronaldo Ronaldinho.

Voor mij is dat toch Maradona. Die heb ik live op tv gezien en wat een genot was dat. Hij heeft Argentinie helemaal in zijn eentje wereldkampioen gemaakt. Heeft van Napoli een topploeg gemaakt. En hij blijft voor mij altijd de beste speler ooit. Ondanks dat ik Pele nooit heb meegemaakt.
Vind Messi een zeer goede speler en Ronaldo ook maar we leven in de tijd dat populariteit bepaalt of je fifa best player word.
En dan heeft het voor mij niks te maken met beste speler. Maar alleen de 2 populairste. En dat zijn Ronaldo en Messi.
Maar beste ooit zullen geen van beide worden.

Maradona
Messi
Zidane

1) Maradona
2) Messi
3) R9
4) Ronaldinho
5) C.Ronaldo
Heb van alle 5 spelers enorm kunnen genieten, alleen blijft DIego net dat ene extra te hebben de x factor zeg maar.

17 december 2019 om 19:48

Ronaldinho en r9 voor cr7 misschien je eigen stijl van spelen maar Ronaldo is 100% 3 als je gewoon eerlijk bent

17 december 2019 om 19:52

Als doelpunten maker wel ja,maar kwa pure voetbal zijn ronaldinho en R9 een paar klasse beter

Ik zeg ook Diego Armando Maradona. Wat opzicht heel erg logisch is. Die kon ook letterlijk alles met de bal zoals ronaldinho en in tegenstelling tot ronaldinho die 2 jaar lang wereldtop was 2004, 2005 en gedeelte 2006 maar jarenlang super hoog niveau haalde. Verder in de tijd van Diego voetbalde al wereldtoppers als Platini, Van Basten, Gullit, Mattheüs,Laudrup,Zico, Baggio,Romario, Maldini, Baresi, Socrates, Rummenigge, Papin, etc etc als in die tijd echt met kop en schouders er bovenuit steekt ben je in mijj ogen de allerbeste!! Verdere discussie overbodig. Nr 2 vind ik Lio Messi en nr 3 onze eigen Johan Cruyff. Die wordt weleens vergeten maar Johan was op elke positie absoluut wereldtop. Een ruwe diamant. Ik vind het nog steeds zo jammer dat die zo vroeg is overleden. Rust in peace JC.

17 december 2019 om 22:47

De vraag is of hun mee kunnen gaan met het voetbal van nu. Het voetbal van vroeger was zo traag, de spelers leken wel slakken. Nu is het voetbal 9 van de 10 keer hoog tempo voetbal. Betere keepers , betere velden , veel tactisch voetbal. Ik heb vaak videos terug gekeken en van de meeste teams leek het verdedigen nergens op. Bij een schijnbeweging lag al iemand een sliding de andere kant op te maken.
En nu zijn de meeste profvoetballers volprof en krijgen ze zat geld. Vroeger trainden ze niet zo veel en was het gewoon voetballen en we zien het wel.

17 december 2019 om 23:05

Tja zo ken ik er nog eentje. Vroeger was het voetbal veel harder, er waren geen 100 camera's gericht op je en de scheids zag niet alles. Er bestaan genoeg leuke foto's van Engelse spelers die hier en daar een tand kwijt waren. Met andere woorden, een Messi had zo maar 10 keer in het ziekenhuis kunnen liggen of op zijn 23e zijn kicks aan de wilgen kunnen hangen.

Messi en C Ronaldo staan ver boven Pele, Cruijff en Maradona. Wat zij de afgelopen 12 jaar hebben laten zien op het allerhoogste niveau is ongekend. Persoonlijk vind ik Messi de beste, maar Ronaldo staat er niet ver onder.

18 december 2019 om 08:22

ik vind die maradonna toch niet te onderschatten hoor. voetbal was wel anders, maar zie jij ronaldo of messi naar een middenmotor gaan en die en landskampioen maken e nde champions league winnen en dan nog eens de grootste verschilmaker zijn en haast letterlijk jouw land de wereldtitel schenken? dat zijn toch wel heel heel straffe achievements die ik hun toch niet zomaar niet zie nadoen, ondanks ze uiteraard ongekend bij de allergrootste talenten horen

18 december 2019 om 09:34

@rdbws Sorry hoor maar jij verward de “ succesvolle voetballer ” met de “beste ” ...No way dat Ronaldo een betere voetballer is Dan Pele, Cruijjff en Maradona.Waar ook niemand het over heeft is dat Ronaldo en Messi in een tijdperk spelen waarin met geld gewoon een team bij elkaar kan worden gekocht wat alles wint; in de jaren 60,70,80,90 waren er allemaal restricties vwb hoeveel buitenlandse spelers er in de basis konden staan,etc,etc.Als het om puur talent gaat zou Ronaldo in geen ene top 3 of 5 moeten staan;MessiMaradonaCruijffPeleRonaldo9

18 december 2019 om 09:34

@rdbws Sorry hoor maar verward de “ succesvolle voetballer ” met de “beste ” ...No way dat Ronaldo een betere voetballer is Dan Pele, Cruijjff en Maradona.

Waar ook niemand het over heeft is dat Ronaldo en Messi in een tijdperk spelen waarin met geld gewoon een team bij elkaar kan worden gekocht wat alles wint; in de jaren 60,70,80,90 waren er allemaal restricties vwb hoeveel buitenlandse spelers er in de basis konden staan,etc,etc.

Als het om puur talent gaat zou Ronaldo in geen ene top 3 of 5 moeten staan;

Messi
Maradona
Cruijff
Pele
Ronaldo9

Dit blijft natuurlijk afhankelijk van de persoon aan wie je het vraagt. Ik heb genoeg van veel oud-voetballers gezien, maar Messi doet het in een ander tijdperk waar het spel vele malen sneller verloopt tegen veel enorm atletische verdedigers en in een voetbaltijdperk waarin elk aspect van het spel meer geavanceerd is. Daarom is Messi in mijn opinie qua voetballend vermogen de allerbeste speler ooit, maar goed; het blijft mijn eigen observatie.

17 december 2019 om 20:38

Atletische verdedigers , een keeper die mee moet voetballen, backs die de hele flank moeten kunnen bespelen helpen ook mee om beter en makkelijker te voetballen. Door de ontwikkelingen kan het spel nu ook sneller verlopen, denk aan het aanpassen van spelregels, betere velden, schoeisel en een lichtere bal waar allerlei high tech testen mee zijn uitgevoerd. De adidas Fevernova van het WK 2002 heeft bv een 25 procent betere precisie en 10 procent meer snelheid over 20/25 meter dan de Tricolore van het WK 1998 en deze ontwikkeling is na 2002 natuurlijk gewoon door gegaan. Er is zoveel veranderd in het voetbal dat het vrijwel onmogelijk is om een goede vergelijking te maken.

18 december 2019 om 10:48

En vergeet niet dat Messi cijfermatig ook de beste is. Misschien niet hét argument, maar mag wel even benoemd worden.

18 december 2019 om 18:06

Oh ja? Hoe vaak ie ie wereldkampioen geworden dan? Heb ik gemist....

18 december 2019 om 21:08

Daar heb je ook een beetje geluk bij nodig. Johan Cruijff wordt hier ook te pas en te onpas genoemd in een dergelijk rijtje. Hoe vaak is hij wereldkampioen of uberhaupt Europees kampioen geworden? Precies, 0 keer.

Voor mij Ronaldo nr. 9

Het voetbal van nu is zo snel en zo veel taktieken. Verdedigers zijn sneller , het voetbal is van nu is veel slimmer en sneller. Het voetbal van nu is tactischer dan ooit. Er zit meer een gedachte achter. Vroeger was het gewoon voetballen en we zien het wel.
En met de var zou Argentinië nooit het WK hebben gewonnen (hands van Maradonna)
Het voetbal van nu is veel moeilijker dan vroeger, dan vind ik dat Messi de allerbeste allertijden is.

18 december 2019 om 08:21

Je hebt gezien je reactie de periode van Maradona waarschijnlijk niet bewust mee gemaakt. Natuurlijk zal de goal afgekeurd worden met de Var, maar Engeland had in de eerste helft al met 10 man moeten staan. Op geen enkele speler zijn ooit zoveel overtredingen gemaakt dan Maradona in 86 en 90. Aanvallers worden nu met de huidige regels en de Var veel meer beschermt dan in het vroeger. Het is aannemelijk dat juist Maradona en Argentinië hiervan geprofiteerd zouden hebben.

Dragan Džajić, Lev Yashin...Ronaldo Luís Nazário de Lima. Die laatste kon alles wat Maradona en Ronaldinho deden, had de killer instinct die Cristiano Ronaldo heeft en de behendigheid van Messi. Hij is van een wandelende trukendoos veranderd in een regelrechte killer vanwege alle aanslagen die hij te verduren heeft gehad. En in beide dingen was hij de beste. Niemand heeft die omslag kunnen maken. Hij moest vanwege de doodschoppen en gezondheidsproblemen, en deed dat met succes. Vandaar vind ik hem de beste. Hij was de Messi en Cristiano Ronaldo van nu in één.

R9 en Maradonna hadden geen toppers naast hun nodig om geweldig te presteren. Dat waren spelers dir uit het laboratorium kwamen. Messi en Cristiano presteren langer aan de top maar vind ik beide minder.

Maradona was de beste. Kon niet lekker uitrusten in de spits en dan een paar weergaloze acties maken. Werkte zich het snot voor de ogen en werd regelmatige finaal in elkaar geschopt. Het voetbal was toen veel harder en gemener. Als je nu wijst naar Messi of Ronaldo heb je al een vrije trap tegen. Bracht een relatief matig elftal als Napoli aan de top ( kampioen en Europa Cup 3) en maakte Argentinië wereldkampioen. Speelde maar liefst op 4 Wk’s. The best by far!

18 december 2019 om 18:08

Helemaal mee eens. Naast een geweldige voetballer had ie ook een geweldig charisma waardoor hij zijn teamgenoten meetrok. Jammer dat drugs zijn carriere op het laatst verwoest heeft anders had ie nog meer kunnen laten zien. Ben ik van overtuigd.

18 december 2019 om 21:11

Uiteindelijk heeft iedereen een andere mening en iedereen houdt er andere standaards op na. Ik mis alleen ergens in jouw betoog de woorden "naar mijn mening". Je kunt het namelijk niet feitelijk constateren.

Waarom noemt niemand Cruijff? In mijn ogen echt de beste ooit. Was niet alleen fenomenaal als speler, maar ook als leider van het elftal. Had een inzicht dat ongeëvenaard is en is de beste leider in een veld ooit. Niemand heeft zoveel invloed gehad in dit spel.
En het oranje van 74 is bekender dan de winnaar van dat wk.

18 december 2019 om 18:10

Denk niet dat ze het in de rest van de wereld met je eens zijn. Iedereen weet dat de duitsers toen gewonnen hebben. Alleen de echte liefhebbers weten dat Nederland toen goed gespeeld heeft maar helaas. 2e plaats telt niet.....

21 december 2019 om 00:26

Dat klopt dus echt niet. Zoek eens naar het Oranje van 74. De hele wereld heeft toen gezien dat totaalvoetbal werd uitgevonden en dat dit het beste team is dat niet won. Eenieder die die tijd heeft meegemaakt, vond Oranje de beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren