Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waar mensen werken worden fouten gemaakt

Laatste update:

Het werd weer pijnlijk duidelijk, de Olympische race van Sven Kramer. Zijn 10.000 meter, hij moest alleen nog even de 25 rondjes rijden. Het goud lag al klaar voor hem aldus de publieke opinie. Waar de rit een 25 rondes durende zegetocht had moeten worden, dompelde een fout 6,5 miljoen kijkers in een diepe rouw. Een fout van succes coach Gerard Kemkers, een menselijke fout. Juist op zulke momenten wordt je keihard met de realiteit geconfronteerd, mensen maken fouten. Zo ook bij het voetbal

Ik was aanwezig in het uitvak bij de wedstrijd FC Utrecht - Feyenoord. Tom van Sichem was de leidsman en floot een ongelukkige wedstrijd. Desalniettemin bevoordeelde hij geen van beide ploegen, maar floot de wedstrijd 'dood'. Voor elke kleine overtreding werd het spel stilgelegd, waardoor de wedstrijd nooit is ontbrand en een spektakel (wat er in mijn ogen wel had ingezeten) bleef uit. De Utrecht-fans vonden waarschijnlijk dat hun club benadeeld werd en begonnen met een spreekkoor over de moeder van Van Sichem. Waarom mensen altijd op dit beroep uitkomen is mij een raadsel, daar er veel respect moet zijn voor dit beroep. Van Sichem voelde zich (terecht!) beledigd en besloot de wedstrijd te staken. De fans van Utrecht hadden hun zin gekregen en een gejuich steeg van de tribunes.

Ik dacht aan een incident en verheugde mij op de wedstrijd NAC - FC Utrecht. Helaas maakte de dienstdoende scheidsrechter een grote fout door Anthony Lurling met rood van het veld te sturen, waar dit in mijn ogen ook met geel bestraft had kunnen worden. Toen kwam het: de spreekkoren daalden neer van de tribunes op het veld. De fans van NAC hadden waarschijnlijk ook de wedstrijd gezien tussen Utrecht en Feyenoord en deden hun uiterste best om ook deze wedstrijd te staken. Helaas geschiedde dit ook. Even later hoorde ik dat ook bij de wedstrijd RKC - SC Heerenveen gestaakt werd. Waar gaat dit heen?

Ik hield mijn hart vast voor de wedstrijd Feyenoord - FC Den Haag. Een wedstrijd tussen twee clubs met een niet al te beste reputatie. Ruud Bossen was de leidsman en floot een slechte wedstrijd. Feyenoord kwam achter en ik begon te vrezen voor spreekkoren. Het enige wat neerdaalde van de tribunes was het 'Bossen is een ooievaar' refererend aan de ooievaar in het logo van FC Den Haag. Het 'spreekkoor' toverde een brede lach op het gezicht van Bossen. Zo kan het dus ook!

Bij dezen wil ik dus alle supporters oproepen om eens met ludieke, originele spreekkoren op de proppen te komen. Als je dit niet kan opbrengen moet je maar eens bij jezelf te rade gaan. De scheidsrechter is ook maar een mens en waar mensen werken worden fouten gemaakt. Niemand is perfect en laten we dit ook niet willen. Over een heel seizoen genomen worden alle clubs weleens benadeeld en bevoordeeld. Wij kunnen alles een aantal keer terug zien op de televisie, een scheidsrechter moet in een split second een beslissing nemen. Wie weleens in het stadion zit moet dit beamen, daar je zelf ook niet altijd alles ziet. Breng je club niet in diskrediet en steun je club met positieve liederen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is irritant dat alles in dik gedrukte letters is. Maar dat is opmaak. Laat ik daar even overheen kijken.

Vind de vergelijking met Kramer erg leuk gevonden.

Daarnaast is het ook een verhaal die een positieve insteek heeft. Hou ik ook van.

Ben het ook met je eens. En net zoals in Studio Voetbal gezegd. Als je dan staakt moet je het ook gelijk goed doen. Wedstrijd stoppen en 3 punten eraf voor het thuispubliek. En ludieke spreekkoren zijn ook echt veel leuker. Die hebben uiteindelijk meer effect dan oude beroepen die iemands moeder gedaan kan hebben. Denk dat een glimlachende Bossen meer in je voordeel werkt dan een Bossen die nadenkt over het staken van een wedstrijd. \

Al met al leuk gevonden..!!

26 februari 2010 om 11:25

Ja de eerste alinea had dikgedrukt moeten zijn. Ben een / vergeten, maar snap niet hoe het komt dat nu het hele stuk dikgedrukt is. Misschien kan een van de moderators/admins dit aanpassen.

Bedankt voor je positieve kritiek en ben het inderdaad eens met punten aftrek of iets dergelijks, misschien is dat de enige oplossing.

Het uitten van je ongenoegen over het beleid van de scheidsrechter middels kwetsende spreekkoren streeft zijn doel voorbij. Het staken van de wedstrijd, al dan niet tijdelijk, brengt inderdaad je club in diskrediet. Sommige supporters lijkt dat niks te kunnen schelen "no-one likes us, we don't care". En over de grens laten ze zich ook niet altijd van hun beste kant zien, ze hebben tenslotte een reputatie hoog te houden. Ik ben liever onder de indruk van ons eigen kunnen, namelijk onze club 90 minuten lang met onze stem steunen en de aanhang van de tegenstander op die manier overstemmen. Weer het Legioen zijn van vroeger.

Ik schaar me achter je stelling om mijn club, maar voor elke supporter van welke club dan ook geldt dat uiteraard ook, positief te steunen en naar de overwinning te schreeuwen desnoods. Elkaar een beetje uitdagen moet ook kunnen, maar liever ludiek dan kwetsend.

Dat Bossen een glimlach krijgt als hij 'ooievaar' wordt genoemd, zegt mij niet dat hij nog eens over zijn beslissing nadenkt. Ik vind het wel geweldig dat wij op die manier laten zien ook zonder kwetsend te zijn ons ongenoegen uiten.

Sowieso heerlijk om een positief ingesteld stukje te lezen!

Oke stuk, er is veel over te doen geweest de afgelopen dagen, maar je brengt het nog leuk.
Ik denk alleen wel dat de Feyenoorders uit hun plaat waren gegaan en over gestapt waren tot het 'hoerenjongen' als er die voorgeschiedenis niet was van de voorbije week. Maar dat is slechts speculeren natuurlijk. Gelukkig bleken ze slim genoeg om te beseffen dat ze Feyenoord anders in de problemen zouden brengen.
3 (dikke) sterretjes

26 februari 2010 om 12:28

Ik vind he teen speculatie van niks, en ik vind dat je hier het feyenoord publiek aardig te kort doet. De laatste tijd, misschien wel het laatste jaar gebeurd er vrij weinig in de Kuip dat niet door de beugel kan. Tuurlijk hebben de betere resultaten hier mee te maken, maar ook de scheidsrechters worden niet massaal minuten lang uitgescholden.

En zoals afgelopen zondag, dat was ook gebeurd als die drie stilleggingen er niet waren geweest in de weken ervoor. Feyenoordpubliek wordt hier weer eens te kijk gezet, terwijl het eens een compliment zou moeten krijgen. Maar goed er komt vast de reactie zet je bril eens af....

26 februari 2010 om 12:46

Het is speculatie die aangeeft dat er twee kanten aan het verhaal zitten.
Verder geef ik Het Legioen juist een compliment door aan te geven dat ze snel geleerd hebben van het domme andere publiek.

Ik heb vaak genoeg het spreekkoor hoerenjong gehoord in de Kuip, de supporters hebben snel geleerd van de afgelopen weken en dat is omgezet in iets ludieks. Dat is een compliment waard. Maar ik durf te wedden dat zonder deze voorgeschiedenis er ook de onludieke spreekwoorden van de tribunes waren gerold, misschien niet zo langdurig, maar ze waren er zeker geweest.

27 februari 2010 om 08:44

Jij zegt in feite dat het Legioen eigenlijk de scheids kapot wil schelden, maar dat niet doet omdat het slim is dat niet te doen. Dus de intentie heerst, maar men houdt zich in. Ik weet niet of je dat zo bedoelt, maar zo komt het over. Dit is een beetje lullig tegenover het Legioen die juist een beetje een voortrekkersrol aan het nemen zijn qua stadiongedrag. Ok tegen Ajax botert het nog niet zo, maar verder zijn er een stuk minder incidenten. Ze boycotten als ze het ergens niet mee eens zijn, ze slaan niet meer alles stuk enz.
Verder focus je in je beoordeling alleen daarop, geen inhoudelijke argumenten voor 3 sterren.

27 februari 2010 om 12:40

Wat ik in mijn eerste reactie al aangeef is dat ik het een oke stuk vind. Voor oke stukken waar ik het mee eens ben geef ik doorgaans 4 sterren. Dit stuk is goed/degelijk, maar ook niet meer.
Daarnaast geef ik puur aan dat er twee kanten aan de zaak zitten. Hij schrijft het publiek van Feyenoord helemaal de wolken in. Ik geef echter een andere kijk op de situatie (wat niet wil zeggen dat mijn kijk de juiste is) omdat ik het een eenzijdige belichting vond.
Wat de waarheid is van deze twee belichtingen is me om het even, maar hij keek in mijn ogen eenzijdig (aan de ene kant ook logisch, het is een Feyenoordexpert) en ik wees hem daar op. Ik had misschien 4 sterren moeten geven (heb daar ook over getwijfeld zie eerste reactie), heb hem er 3 gegeven, want had ook het gevoel dat hij daar meer uit had kunnen halen.
Vandaar 3 dikke sterren.

Hopelijk is nu het vetgedrukte voorbij. Ik denk dat je ergens de sluittag bent vergeten.
Al met al een prima artikel wat mij betreft. De titel is niet erg pakkend. Je had misschien beter 'waar gehakt wordt...' kunnen nemen o.i.d. 5 sterren.

Alles vetgedrukt, leest niet bijzonder lekker. Je hebt sowieso al een minpunt omdat je mijn trauma met Sven Kramer terug doet komen. Ik heb de pijn net een beetje weggedrukt..

Voor de rest ben ik het met je eens. Waar zijn de ludieke, originele, creatieve liedjes van vroeger? Tegenwoordig hoor je alleen nog maar over de moeder van de scheids. Ik was ook bijzonder bang voor Feyenoord-den Haag (grappig dat jij FC Den Haag zegt) maar op het vuurwerkincident na is er niks gebeurd.

27 februari 2010 om 01:20

Zeker de oude garde voetbalsupporters zal FC Den Haag gebruiken, jammer dat het nu ADO is, want FC Den Haag klinkt natuurlijk een stuk beter.
Er is inderdaad niets gebeurd tijdens de wedstrijd, maar van jullie hebben we eigenlijk nooit last, voor mij zijn jullie de leukste uitsupporters.

Helemaal eens met je column. Een Britse jongen (die-hard Tottenham-fan, maar dat terzijde) in mijn voetbalteam zei al eens tegen mij dat Nederlanders geweldig zijn in het bedenken van spandoeken en dat de Britten daar nog iets van kunnen leren. Maar wat betreft het bedenken van leuke liederen hebben de Nederlanders geen kaas gegeten, daar moet je echt voor bij de Britten zijn.

Leuk stuk, eindelijk eens iemand die het van de zonnige kant bekijkt.

5*

Het is wel een beetje kort he... maar dat vind ik juist prima... Heb t gezeik met het is te kort wel gehad. Dat bepaalt niet of een column goed of slecht is.
Zeer goede column, professionele insteek, goed gekozen standpunt. Het verraste me echt als lezer. Ga zo door want dit is een van de beste columns die ik hier gelezen heb. Lekker simpel, prima gedaan.

Less is more!

Geweldig leuk stuk en ik ben het helemaal met je eens.

Ik hou van columns die objectief zijn.. Jij zit Feyenoord hier de hemel in te prijzen, daar hou ik niet van. Het is een leuk stuk dat wel, mooi geschreven maar eenz waar gebrek aan objectiviteit resulteerd tot de 3 sterren

3 maart 2010 om 13:16

Dan snap jij de bedoeling van een column niet ofwel? Het is een opinierend stuk. Dat hoort niet objectief te zijn, sterker nog, het is niet eens mogelijk objectief te zijn in een column

goed geschreven stuk wat kort maar krachtig iets zegt waar ik me helemaal bij aansluit. En zoals feye88 ook zegt in dit geval less is more.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren