Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

VZ Talentscout - ‘Pelé van Armenië’ loopt stage in Italiaanse top

Laatste update:

Met pen en papier in de hand en tientallen scouts hijgend in de nek struint Voetbalzone wekelijks de internationale velden af. Wie zijn de sterren van de toekomst, welke talenten moeten absoluut in de gaten gehouden worden? Ons volgende doelwit: Vahan Bichakhchyan, rechtsbuiten uit Armenië.

Ajax sloot de poulefase van de Europa League in 2009 af met een 1-3 nederlaag tegen Anderlecht. Trainer Martin Jol liet spelers als Luis Suárez, Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld op de bank beginnen en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd, want door twee doelpunten van Romelu Lukaku eindigde Anderlecht als groepswinnaar. Lukaku groeide met zijn 16 jaar en 218 dagen bovendien uit tot de jongst scorende speler in de geschiedenis van het Europese clubvoetbal. Hij wordt op de voet gevolgd door Iker Muniain (16 jaar en 272 dagen) en de onbekende Vahan Bichakhchyan uit Armenië.

De zeventienjarige Bichakhchyan speelt voor Shirak Gyumri, de huidige koploper van de hoogste afdeling van Armenië. Hij maakte in juli jongstleden in de voorrondewedstrijd tegen Dila Gori zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. De rechtsbuiten kreeg de bal op rechts aangespeeld, kapte naar zijn linker en haalde verwoestend uit: 1-0. Hij schaarde zich met die treffer dus in het rijtje met Muniain en Lukaku, want Bichakhchyan was op de dag van zijn fraaie doelpunt 16 jaar en 363 dagen oud. Of hij net zo goed kan worden als Muniain en Lukaku, dat valt nog te bezien, maar het staat buiten kijf dat hij talent heeft.

Een foto die door vahan11_09 is geplaatst op

Bichakhchyan heeft nog maar veertien wedstrijden in het eerste elftal van Shirak gespeeld en daar gaan waarschijnlijk ook niet veel duels meer bij komen. De toekomst van het talent ligt immers niet in de eigen competitie, maar in het buitenland. Hij liep al stage bij CSKA Moskou en AA Gent en is vanaf deze week minimaal vijf dagen op proef bij Fiorentina. Bichakhchyan traint met het tweede mee en als hij op 9 juli achttien jaar wordt, mag hij volgens de FIFA-reglementen een transfer maken. Bichakhchyan zal de technische staf van de Italianen dan uiteraard nog wel moeten overtuigen.

Commentator Spartak Petrosyan van VSport heeft er vertrouwen in dat de linkspoot een contract afdwingt: “Hij heeft erg veel potentie. Hij is erg snel, kan goed dribbelen en beschikt ook over een goede pass en een goed inzicht. Hij is nog maar zeventien jaar, maar leest het spelletje al erg goed. Het enige mankement is zijn fysieke gesteldheid, want daar moet hij aan werken. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat vanzelf komt wanneer hij naar een andere club gaat. Ik hoop dat hij een topspeler wordt”, aldus Petrosyan, die Bichakhchyan overigens liever niet naar Fiorentina ziet vertrekken.

“Ik geef AA Gent of een club uit Spanje de voorkeur. Er zijn veel voorbeelden van spelers die zich via middelmatige ploegen in LaLiga hebben opgewerkt tot Barcelona, Real Madrid of Atlético Madrid. Ik noem Antoine Griezmann, Denis Suárez en Marco Asensio. Ik denk ook dat Bichakhchyan beter bij het Spaanse voetbal past.” Volgens de verslaggever zijn naast Fiorentina, CSKA en Gent ook Zenit Sint-Petersburg, Videoton en clubs uit Spanje, Duitsland en Frankrijk geïnteresseerd. “Ik hoop dat hij de verwachtingen waarmaakt en een topspeler wordt."

"Of hij beter kan worden dan Henrikh Mkhitaryan van Manchester United? Dat is lastig, want dan zou hij in mijn optiek een van de beste tien spelers van de wereld moeten worden. Als hij beter wil worden dan Henrikh, zal hij heel, heel hard moeten werken en echt nooit moeten opgeven”, aldus Petrosyan, die Bichakhchyan echter liever niet met andere spelers vergelijkt. Hij weet dat het talent wordt vergeleken met Wayne Rooney en Kevin De Bruyne, maar daar kan de commentator naar eigen zeggen weinig mee: "Ik heb ook gehoord dat hij wordt vergeleken met Pelé, maar het is te vroeg voor vergelijkingen.”

Naam Vahan Bichakhchyan
Geboortedatum 09/07/1999
Club Shirak Gyumri
Positie Rechtsbuiten
Sterke punten Dribbel, inzicht, pass

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren