Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vreemd moment’ van Luuk de Jong leidt tot discussie in Spanje

Laatste update:

Sevilla hervatte LaLiga donderdagavond met een 2-0 overwinning op stadsgenoot Real Betis, dankzij treffers van Lucas Ocampos en Fernando in de tweede helft. De eerste goal kwam enigszins discutabel tot stand: Antonio Mateu Lahoz zag een strafschop in een duwtje van Marc Bartra in de rug van Luuk de Jong, die gewillig naar de grond ging. De VAR ging mee in het oordeel van de dienstdoende arbiter en Ocampos schoot het leer vanaf elf meter binnen. De gegeven strafschop zorgde na afloop voor scheve gezichten bij Betis.

Technisch directeur Alexis Trujillo van Betis was een van de eerste personen die zijn oordeel gaf. “Ik houd er niet van om over scheidsrechters te praten, maar het was een vreemd moment. De Jong zou niet eens de bal hebben geraakt of een doelpoging hebben ondernomen. In dat soort situaties is er altijd veel contact. De strafschop was bijzonder onterecht.” Bartra zelf was het absoluut oneens met de beslissing van Mateu Lahoz. “Ik stond er beter voor, ik sprong eerder dan De Jong en hij kwam in contact met mijn armen.”

“Een doodgewone situatie. Het is ongelooflijk”, betreurde de verdediger van Betis. “Kijk naar de reactie van de overige spelers van Sevilla. Niemand vroeg om een strafschop. Dit is een contactsport. Het is geen penalty, maar uiteindelijk kantelt de wedstrijd erdoor. De details geven de doorslag. Natuurlijk kunnen en moeten we beter spelen, maar dit soort situaties helpen gewoonweg niet.”

Rubi betreurde eveneens dat een ‘discutabele’ strafschop de stadsderby uit evenwicht bracht. “Ik heb de beelden in de kleedkamer teruggezien en ik vind het discutabel. De spelers weten dat dit soort situaties hoe dan ook tegenwoordig met een strafschop bestraft kunnen worden en dat moeten we accepteren”, benadrukte de trainer van Betis. Collega Julen Lopetegui wilde liever niet te lang bij het moment stilstaan. “Ik heb de herhaling niet kunnen zien, maar als ik eerlijk ben: in de derby van november waren we aan elkaar gewaagd en wonnen we, maar vandaag verdienden we de drie punten.”

Sevilla staat door de overwinning nog minimaal een speelronde meer op de derde plaats op de ranglijst. Het team van Lopetegui heeft vier punten én een wedstrijd meer dan Real Sociedad en Getafe, terwijl de voorsprong op nummer zes Atlético Madrid vijf punten bedraagt. De hoofdstedelingen hebben eveneens een duel minder gespeeld. Sevilla wacht maandag al een uitwedstrijd tegen Levante en volgende week vrijdag komt Barcelona op bezoek in het Ramón Sánchez Pizjuan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gezeur. Een overtreding is een overtreding. Ook net een stukje van de bal af. Laat je niet zo kennen man.

12 juni 2020 om 08:04

Hou op joh haha als men dat al als een overtreding gaat beschouwen kunnen we beter gaan korfballen of iets

12 juni 2020 om 08:34

Dit zijn gewoon van die fases waar iedereen een andere mening over heeft en waar clubvoorkeur of sympathie vaak een grote rol speelt.

12 juni 2020 om 09:16

Absoluut waar, maar om nou te zeggen 'hij kon niet bij de bal en een doelpoging doen' is in mijn ogen wel een zwaktebod. Sinds wanneer is dat de regel? Ik heb vaker overtredingen gezien waar de bal zelfs op de andere speelhelft was, dus dat heeft er niks mee te maken. Het is nou eenmaal niet slim van Bartra om dit te doen in de 16. Zelfde als een sliding maken in de 16. Dan weet je dat de kans er is dat er een penalty gegeven gaat worden als je iemand raakt. Zo ook nu. En ik heb meer sympathie voor Betis dan voor Sevilla.

12 juni 2020 om 10:03

Gelukkig kan ik hier dan nog wel objectief naar kijken... de Jong gaat zeker makkelijk naar de grond maar iedereen ziet toch duidelijk dat de arm van Bartra in de nek van Luuk de Jong terecht komt waardoor die een beweging maakt waar die de Jong mee van zich af drukt. Hier maakt Luuk goed gebruik van en gaat natuurlijk dan naar de grond. Of hij wel of niet wat met de bal kon is helemaal niet relevant. Die arm van Bartra in de nek van de Jong is het enige wat hier relevant is.

12 juni 2020 om 10:44

Gelukkig was zijn broer (siem) van een ander kaliber. Voor de zoveelste keer versiert huilebalk Luuk een penalty. Je zou hem met een beetje fantasie een halve Duitser kunnen noemen. Hij is toch niet zo ver van dat land geboren?;-)))

12 juni 2020 om 12:29

@pinko,je vindt Luuk een huilebalk. Prima, daar kan ik me best in vinden. Maar aangezien Ajax 1 van jouw favoriete clubs is ben ik benieuwd wat je van Tadic vindt?

12 juni 2020 om 17:31

Goed mijn posts lezen; dan weet je dat!

En Luuk de Jong gaat in Spanje door waar hij in NL al beroemd om was: het versieren van onterechte penalty's (en vrije trappen). Om die reden had ik een hekel aan de voetballer Luuk de Jong, maar dat heeft zeker te maken met mijn clubvoorkeur in NL. Nu het in Spanje gebeurd, moet ik bekennen dat het toch wel een soort van kwaliteit is.

12 juni 2020 om 08:30

Wat domme reactie zeg.... Hier staat Luuk de Jong helemaal niet om bekend. Kijk bijvoorbeeld naar een Tadic, vooral Europees, is het een ontzettende jankbal die constant op de grond ligt en tegenstanders probeert te naaien.

Bartra zet zijn elleboog in de nek van de Jong, niet handig. Dus terechte penalty.

12 juni 2020 om 08:36

Houtapp slaat de spijker op zijn kop

12 juni 2020 om 08:42

Houtapp, wat heeft Tadic hiermee te maken? Maurice heeft weldegelijk een punt. Door je persoonlijke beledigingen richting een ander en het betrekken van een speler van een andere club die helemaal niets met dit topic te maken heeft wek je bij mij de indruk dat je niet helemaal objectief bent.

12 juni 2020 om 09:23

Ik ben net zo objectief en misschien nog wel objectiever dan Maurice. Ik heb namelijk geen clubvoorkeur. Ik stip Tadic aan omdat hij juist een voorbeeld is van iemand die contant spelers en scheidsrechters loopt te naaien en niet Luuk de Jong.

12 juni 2020 om 09:49

Als je objectief zou zijn zou je gewoon toegeven dat de Jong zich over het algemeen makkelijk laat vallen, want dat doet hij gewoon. Hij heeft nota bene zelf in een interview gezegd dat dat ook nodig is omdat je anders als grote aanvaller de scheidsrechter nooit mee krijgt. Dat je het nodig vindt om naar Tadic te wijzen is raar; er kan meer dan 1 aansteller in de wereld zijn weet je. Maar als het belangrijk is voor de discussie: Tadic is absoluut ook een aansteller. Heel vergelijkbaar met de Jong ook, beide goede voetballers, beide proberen de scheidsrechter te bespelen door constant op hem af te rennen en beide laten zich bij vlagen makkelijk vallen.

12 juni 2020 om 10:45

Dat geldt zeker ook voor Tadic. Maar wat heeft die met de fratsen van Luuk de Jong te maken?.

Dit is toch geen penalty zeg. De verdediger hangt wat in de nek, maar dat is het ook wel. Dit zie je bij bijna alle luchtduwels, dat spelers een beetje over elkaar hangen.

12 juni 2020 om 10:23

Je mag je arm niet in de nek van je tegenstander zetten. Is dus een overtreding, en in het strafschopgebied is dat een penalty. Duidelijker kan een regel niet zijn. Dat de Jong overdreven naar zijn hoofd grijpt is verwerpelijk maar doet in principe niet terzake.

12 juni 2020 om 11:11

Dus jij vindt dat er niet consequent gefloten wordt en dat de scheidsrechter daarom niet mag fluiten voor deze overtreding? Dit is een denkfout, je draait het om; die anderen die niet fluiten in dergelijke situaties zitten fout. Boos worden, wat Batra hier doet en wat eigen is voor de meeste spelers en trainers, wanneer een scheidsrechter het goed doet, is zwakzinnig. Spelers willen zichzelf tegen de regels in beschermen en voordeel halen met hun armen, dan moeten ze ook de consequenties aanvaarden dat dit gebeurt. De spelregels zouden inderdaad consequenter mogen worden toegepast, maar dat is irrelevant. Hoe dan ook, Batra maakt de fout, hij zou boos moeten worden op zichzelf waardoor hij ervan kan leren en het de volgende keer slimmer en beter aanpakt.

in de herhaling van achteren legt hij toch wel duidelijk zijn elleboog met enige kracht in zijn nek, ik snap best dat de scheid en de var hier een pingel in zien.

De strafschop is wellicht wat makkelijk gegeven, maar het is al verdediger uiterst dom. Je geeft de scheidsrechter aanleiding om een strafschop te geven in een situatie waarbij Luuk de Jong nooit zou gaan scoren. Luuk de Jong doet het vrij handig en laten we eerlijk zijn: dit doet bijna elke spits als ie dit voelt. Ik ben zelf ook verdediger, maar hij hoeft daar zijn elleboog niet te hebben. Daarnaast gaat de VAR hier nooit ingrijpen, omdat er contact is en je hem kunt geven.

Persoonlijk vind ik dit geen penalty. De Jong gaat veel te makkelijk liggen naar aanleiding van contact. Ik krijg ook niet echt de indruk dat er echt een elleboog in de nek van de Jong wordt geplempt. Niettemin goed geritseld door de Jong, vind het persoonlijk wel echt een kracht van hem om vaak op de geboden manieren gebruik te maken van de situatie.

“Ik heb de herhaling niet kunnen zien”. Toch altijd heel toevallig dat de spelers/trainers die de twijfelachtige beslissing mee krijgen de beelden nooit terug hebben gezien, en de tegenpartij wel..

12 juni 2020 om 10:00

Omdat een speler/trainer die een beslissing meekrijgt het niet zo veel boeit natuurlijk, terwijl een benadeelde partij zelf actief op zoek gaat naar de beelden

Weinig aan de hand. Aan de andere kant, Bartra is uit positie, das wel z'n eigen schuld.

Lucia de Jong strikes again. In Nederland bij PSV ging deze slapzak ook al zo vaak theatraal naar de grond. Onvoorstelbaar dat scheidsrechters en de VAR hier nog steeds intrappen.

Wat ik niet snap dat ze zeggen dat aan Luuk de jong ligt, maar als de scheidsrechter hem geeft in de var niet in grijpt dan
is het toch duidelijk

Tja spaanse scheidsrechters... bij Lahoz moet je gewoon altijd duiken, 50/50 kans dat ie toch fluit. Het is gewoon een ontzettend matige scheidrechter. We zeuren in Nederland wel eens om de scheidsrechters. Maar vergeleken met Spanje zijn onze scheidsrechters prima (op Kooij na, die te jong en onervaren is).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren