Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

29-voudig international Oranje Leeuwinnen ook kandidaat voorzitterschap KNVB

Laatste update:

Jeanet van der Laan stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de KNVB. Dat meldt de NOS maandagavond. Van der Laan speelde 29 interlands voor de Oranje Leeuwinnen en zat tot vorig jaar in de Tweede Kamer namens D66. Ze zal het in ieder geval gaan opnemen tegen Frank Paauw en Hans Nijland.

Momenteel is Just Spee nog voorzitter, maar hij stopt daar vanaf 1 juni mee om gezondheidsredenen. Daarom is de KNVB op zoek naar een opvolger, die tijdens de buitengewone bondsvergadering op 27 mei officieel kan worden benoemd.

Lange tijd was Paauw, de hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, de enige kandidaat. Hij werd door het bondsbestuur van de KNVB voorgedragen, maar dat leidde tot kritiek bij veel voetbalsupporters.

Paauw toonde zich namelijk een voorstander van het verbieden van uitsupporters bij duels in het betaald voetbal. Ook wilde hij harde kernen weren bij wedstrijden, wat in de Nederlandse voetbalstadions leidde tot verschillende spandoeken tegen Paauw.

Zondagavond werd al bekend dat Nijland, voormalig algemeen directeur van FC Groningen, door het Supporterscollectief Nederland bij de KNVB is aangedragen om de strijd met Paauw aan te gaan. Een dag later stelt dus ook Van der Laan zich kandidaat.

“Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer”, legt ze uit. "Het spel is nog niet gespeeld. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan."

De 44-jarige Van der Laan speelde kwam dus ook in actie voor de Nederlandse voetbalvrouwen. Tussen 2001 en 2003 kwam ze als rechtsback tot 29 interlands.

Wie hoop jij dat de nieuwe voorzitter van de KNVB wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha! "Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring." Topsportervaring zegt ze. Nja, Nijland moet het worden.

25 maart 2024 om 23:43

Bakken meer relevante ervaring dan die Paauw lijkt me, maar het is natuurlijk makkelijker om te grappen over topsport icm vrouwenvoetbal.

26 maart 2024 om 00:10

Vrouwenvoetbal 15 jaar terug was nog veel slechter dan het nu is. Reserve 6e klasse wint het daar zelfs van.

26 maart 2024 om 00:36

Die kritiek komt natuurlijk wel ergens vandaan. Als het allemaal vrij logisch was, was de kritiek er niet in een bepaalde hoeveelheid.

26 maart 2024 om 11:27

en dus kun je geen goede voorzitter zijn? raar he dat vrouwen nog steeds minder betaald krijgen. Dit antwoord laat zien dat veel heren denken dat vrouwen minder slim zijn of zo. Ik hoop dat je moeder dit niet leest.,.. enne...hoe goed was Pauw als voetballer dan?

26 maart 2024 om 07:58

Van mij mag Pauw het ook wel worden hoor als hij uitsupporters daadwerkelijk verbiedt. De leuke awayday weegt naar mijn mening niet op tegen de politie inzet die er voor nodig is.

Ik ben nog nooit zo blij geweest met een poll als dat ik met deze ben geweest. Voor nu 89% voor Nijland, Poetinesque👌🏼 Nou zal deze poll natuurlijk niet heel veel uitmaken voor het echie maar ik kan nu met trots zeggen, voetbal verbindt!

Niet alleen is haar 'topsportervaring' uit de tijd dat vrouwenvoetbal nog veel lager van niveau was dan de 4e divisie - dus te verwaarlozen als 'topsport' - maar ze is ook van D'66. Dat zijn 2 forse strepen tegen haar.

Paauw heeft geen idee waar hij het over heeft en wat het betekend voor de atmosfeer in het profvoetbal als zijn plannen doorgaan.

Dan blijft Nijland over. Ook niet helemaal ideaal, maar duizendmaal beter dan Van der Laan en Paauw.

Zal van der Laan wel worden dan. D66 en een vrouw, daar zullen de deugers van de KNVB vast heel gelukkig van worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren