Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

34-voudig international openhartig over aparte clubkeuze: ‘Ik woog 110 kilo’

Laatste update:

Jeremain Lens, ooit een gevreesde buitenspeler bij onder meer PSV, Fenerbahçe en Besiktas, speelt zijn wedstrijden tegenwoordig op het derde niveau van Frankrijk. De 35-jarige Amsterdammer besloot vorige zomer om aan de slag te gaan bij FC Versailles 78, een keuze waarmee hij vriend en vijand verraste. Voetbalzone zocht de 34-voudig international van het Nederlands elftal op in Frankrijk in het kader van VZ Zomertour en sprak hem onder meer over zijn bijzondere avontuur, verleden bij Oranje en toekomstige ambities.

In gesprek met Jelle Kusters vertelt Lens openhartig hoe hij bij Versailles is beland. “Ik was clubloos en niet helemaal fit, ik had wat overgewicht.” Op de vraag hoeveel hij woog, windt Lens er geen doekjes om. “110”, aldus de 1,78 m lange buitenspeler. “Ik was groot, maar het was niet dat ik een dikke buik had. Ik zag er niet uit als Wesley Sneijder, maar was gewoon over het algemeen groter. Toen ik in de auto zat knaagde het wel aan me. Ik dacht: jeetje, je kunt niet eens even normaal een balletje trappen. Toen heb ik mijn personal trainer gebeld om aan de slag te gaan. Dat is eigenlijk ook een beetje hoe dit avontuur tot stand is gekomen.”

Op de vraag of Versailles zijn laatste club wordt, durft Lens geen uitsluitend antwoord te geven. “Met alle waarschijnlijkheid wel, mits er iets spannends voorbij komt. Je ziet nu allerlei bedragen langskomen vanuit Saudi-Arabië, daar zou ik ook nog wel een klein tipje van willen meepikken”, zegt de aanvaller met een lach. “Ik hoef niet bij de top, maar als ik onderaan de ladder nog wat kan meepikken is dat ook goed.” Lens ligt bij Versailles nog tot volgende zomer vast. In vijftien officiële wedstrijden voor de Franse club wist hij zes doelpunten en drie assists te noteren.

Lens weet dat hij niet meer in aanmerking komt voor de Nederlandse top, maar denkt wel mee te kunnen in de kelder van de Eredivisie. “Als ik naar die wedstrijden kijk en weet wat ik zelf kan, zou ik niet misstaan tussen die spelers.” Het lijkt er echter op dat Lens voorlopig nog goed zit in Frankrijk. Versailles is een ambitieuze club die hoopt binnen een aantal seizoenen door te stoten naar het hoogste niveau van Frankrijk. In het afgelopen seizoen deden les Bleus lang mee om promotie naar de Ligue 2, al was de vijfde plaats uiteindelijk een feit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was die verwijzing naar Sneijder met een kwinkslag.. 😬? Vrees van niet haha, was in de tijd van Az en Psv een gevaarlijke aanvaller.

24 augustus 2023 om 00:13

Het noemen van Sneijder is het mooiste stuk uit het artikel haha.

24 augustus 2023 om 08:30

Ja heb de video gezien, hij bedoelt dat niet op een vervelende manier aan zijn houding en toon te zien. Gewoon als voorbeeld.

Ik las de titel en zag toen de foto en dacht even dat hij in een rolstoel zat.

24 augustus 2023 om 03:26

Je bent ongetwijfeld niet de enige😅

Toen heb ik mijn personal trainer gebeld om aan de slag te gaan... wat heeft "zijn" personal trainer dan al die tijd met hem gedaan?? Alleen samen koffie drinken met een gebakje erbij?

23 augustus 2023 om 20:50

Naja het kan zijn dat je toch even geen gebruik maakt van zijn diensten?

23 augustus 2023 om 23:15

Zit jij iedere dag bij je dokter? Of kapper?

23 augustus 2023 om 23:45

Nee maar wij zijn ook niet elke dag ziek hij wel elke dag profvoetballer

24 augustus 2023 om 06:21

Een personal trainer staat niet 24/7 voor één persoon klaar he

110 kilo bij een lengte van 1.78, dan ben je gewoon een kilootje of 30 te zwaar, dan heb je echt wel een flinke buik hoor . Los daarvan vond ik Lens altijd een geweldige speler, zo iemand die niet bij elk tikje op het gras gaat liggen janken. Ook vergeet ik nooit meer die goal tegen SV Ried, één van de mooiste goals die ik ooit heb gezien bij PSV.

23 augustus 2023 om 21:29

Vanuit de corner met zijn buitenkant, prachtig!

25 augustus 2023 om 14:00

Wat een maai van die keeper zeg. Goal 9/10, de maai 10/10 heerlijke doorglijder.

1.78m en 110 kilo is echt niet best hoor, dan ben je gewoon heel dik

24 augustus 2023 om 00:02

Dan ben je obese. Ik ben 1.79 en weeg 80 en heb al geen wasbord

25 augustus 2023 om 14:44

Ik ben 86 kilo bij 1.79 en heb wel een wasbord. Cijfers zeggen niks, de spiegel wel.

"maar denkt wel mee te kunnen in de kelder van de Eredivisie"

Jammer dat de KKD zo weinig voorstelt. Zulke gasten zouden juist een toevoeging zijn voor clubs daar. Heeft internationale ervaring, op leeftijd en alles wel een keer gezien. Zou met gesprekken, tips etc veel waarde kunnen hebben voor jonge talenten.

24 augustus 2023 om 14:07

KKD is voor routiniers alleen aansprekend als ze wat me de club hebben. Denk aan Siem de Jong, Buttner, Kishna. Al groeit de aantrekkingskracht (of waarschijnlijk de slagkracht) van clubs in het linkerrijtje daar ook wel. Met oa van Veen bij Groningen, Mahi bij de Graafschap en Veerman en van Mieghem bij Ado heb je toch wat namen rondlopen die ook in het rechterrijtje van de Eredivisie mee kunnen.

Deze man was in zijn ene jaar bij Fenerbahce zo goed. Daarna vertrok hij naar Besiktas en ging alles bergafwaarts.

24 augustus 2023 om 15:11

Ben niet goed bekend met de wel en wee van de turkse liga, weet jij waarom fener hem heeft laten gaan?

Deze gast was in 2008 echt een geweldenaar bij NEC. Voor de winterstop raakte hij geen pepernoot en stond NEC 17e, maar na de winterstop ging elke bal op goal erin, werd NEC 8ste en won 6 wedstrijden in de playoffs dus Europa in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren