Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vormer kon miljoenencontract tekenen: ‘Ik dacht: wat zit ik hier te doen?’

Laatste update:

Ruud Vormer had Club Brugge in de zomer in kunnen ruilen voor een club in Saudi-Arabië. De middenvelder kon daar veel meer verdienen dan bij de club uit België waar hij nog tot de zomer van 2022 onder contract staat. Vormer bleef Club trouw, al ging hij later wel twijfelen over die beslissing.

“Toen ik uit bij Lokeren op de bank zat, dacht ik toch: wat zit ik hier te doen? Had ik niet toch naar Saoedi-Arabië moeten gaan? Maar ik heb er geen spijt van dat ik mijn contract verlengd heb”, aldus de dertigjarige Vormer in een interview op Extra Time.

“Ik zit heel goed bij Brugge. Dat is mijn club. Maar je wil natuurlijk wel voetballen. Ik wil altijd spelen, wil het team helpen om punten te pakken. Maar ik wilde ook te graag belangrijk zijn voor de ploeg, terwijl je wel moet blijven doen waar je goed in bent.” Vormer deed dit seizoen in 27 wedstrijden mee. Daarin scoorde hij viermaal.

De viervoudig international van het Nederlands elftal bevestigde in september al in gesprek met Het Laatste Nieuws dat hij ‘een fantastisch contract’ kon tekenen in Saudi-Arabië: “Dagenlang liep ik de dingetjes tegen elkaar af te wegen. Uiteindelijk besliste ik om bij Club te blijven.” Vormer speelde eerder voor Feyenoord, Roda JC Kerkrade en AZ.

Denk jij dat Ruud Vormer volgend seizoen nog bij Club Brugge speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft een paar jaar geleden toch een geweldige keuze gemaakt om naar België te verkassen! Voor hem te hopen dat zijn zaakwaarnemer hem aan een Chinese club kan slijten zodat ie nog wat kan cashen.

22 januari 2019 om 14:54

Wanneer zijn mensen tegenwoordig financieel onafhankelijk eigenlijk?

Met 1 miljoen moet het lukken zeggen ze maar oke deze gasten leven iets luxer maar zal die Vormer op dit moment niet al iets van 2.5 miljoen euro vermogen hebben na 2 seizoenen Feyenoord en 5 seizoenen Brugge? Ik denk dat hij nu ook wel rond de 8 ton per jaar zit lijkt me? Natuurlijk des te meer hoe beter maar zijn contract loopt ook nog tot 2022 zal die dan niet rond het einde van zijn contract iets van 3.4 miljoen euro hebben ervan uitgaand dat hij redelijk uitgeeft? Ben altijd benieuwt waarom je soms spelers hoort die al rond de 3 a 4 miljoen hebben dat ze zich nog even in het buitenland financieel onafhankelijk willen spelen.

22 januari 2019 om 15:34

Ik weet dat 3 miljoen extreem veel geld is maar in het voetbal wereldje word er zoveel meer verdient. Vormer is een prima speler maar alles behalve wereldtop, dus hoe mooi zou het dan zijn als hij nog is 3 miljoen per jaar in bijvoorbeeld China zou kunnen verdienen? Die Chinezen denken toch nooit na en koopt in principe alles met een redelijk cv en wat uit Europa komt.

Ik vraag me inderdaad soms af waarom iemand nog geld boven sportieve uitdagingen kiest als die gene toch al 80 miljoen heeft. Maar in dit geval vind ik het een groot verschil als je straks 3 miljoen of 15 miljoen op je rekening hebt!

22 januari 2019 om 16:12

@wolkje,

Als je even doordenkt besef je dat je met 1 miljoen niet financieel onafhankelijk bent hoor. Je leeft nog zon pakweg 50jaar wat neerkomt op 20.000euro per jaar- je hebt leningen en hypotheek die je (evt) moet afbetalen, je moet je familie onderhouden etc. 1 miljoen klinkt veel maar is het niet (als je over een heel leven kijkt). Wel is 1 miljoen op de bank natuurlijk lekker veel geld als je daarnaast een normaal inkomen hebt. Dan leef je prima voor de rest van je leven

22 januari 2019 om 17:43

Met zijn nieuw contract zal hij toch jaarlijks een klein miljoen verdienen lijkt me. Een paar jaar bij een topclub en je zit gebakken. Je investeert dat geld in appartementen of zo en je hoeft de rest van je leven niet meer te werken.

22 januari 2019 om 19:14

Als het goed gaat inderdaad. Genoeg voetballers die door verkeerde investeringen failliet zijn gegaan.

Altijd lastig zoiets. Vormer is een prima voetballer, maar nooit topvoetballer geweest (en dat is absoluut geen schande). Als je dan een keer kan voetballen in de zandbak en jezelf volledig financieel afhankelijk kan maken, begrijp ik de keuze. Politiek gezien kan je er dan van alles van vinden, je toekomst voor jou en je gezin is minimaal net zo belangrijk als ook je speelplezier.

22 januari 2019 om 14:54

Dat gelul over het feit of het wel moreel is om naar landen als Saoudi Arabie te gaan daar word ik zo moe van. Dat moet je aan de politiek overlaten. Laat die maar beginnen met handelsembargo's als het zo'n ethische kwestie is. Ik geef Bert van Marwijk ook groot gelijk om daar naartoe te gaan als bondscoach. Wie is hij om zich te bemoeien met zo'n politieke discussie? Geld is geld, en als voetballer heb je maar een paar jaar om het bij elkaar te sprokkelen. Pakken wat je pakken kan dus, helemaal als je 30 bent.

22 januari 2019 om 21:06

Echt qua niveau een gevalletje konterman.

Uiterst goede keuze. Je gaat toch niet in een land spelen waar mensen door het regime in stukken worden gesneden omdat ze wat kritisch zijn op de handel en wandel van het koningshuis!! Vormer heeft al veel uit zn carriere gehaald en met de centen die hij overhoudt hoeft ie later echt niet op een houtje te bijten hoor!! Goeie gozert, ik gun hem het beste.

22 januari 2019 om 14:21

Ik zou niet weten waarom niet. Ten eerste neemt niemand het je kwalijk, ja jij wellicht, en ten tweede verandert er niets in het betreffende land of je nou wel of niet gaat. Lekker belangrijk wat men ervan vind, de rest van je leven ben je financieel onafhankelijk.

22 januari 2019 om 14:49

Het gaat er niet om of andere je het kwalijk nemen, je hebt zelf toch ook een moreel compas? En daarbij alsof hij nu om gaat komen van de honger... hij is prof voetballer bij een van de grootste clubs uit België.

Op de bank zitten bij een gerenommeerde club, of spelen in een groot stadion waar 10 mensen naar je kijken? Ja je krijgt misschien wel meer geld, maar dat is dan ook je enige motivatie om daar heen te gaan. Je woont vervolgens in een land waar je vrouw 2de rangs burger is en als je toevallig homofiel bent wordt je opgehangen.
Nee ik denk dat je een prima keus hebt gemaakt om te blijven. Hij zit nu even op de bank, maar vind dat hij gewoon moet spelen, even wat harder trainen en weer een goede wedstrijd spelen en is er hopelijk gewoon weer bij. Dacht toch echt dat hij zijn club had gevonden met Brugge.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren