Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorzitter LaLiga denkt aan Messi-trofee: ‘Ik vind het een geweldig idee’

Laatste update:

Javier Tebas staat ervoor open om een nieuwe prijs te vernoemen naar Lionel Messi. De voorzitter van LaLiga noemt de aanvaller van Barcelona ‘de beste speler in de voetbalgeschiedenis’ en is van mening dat een jaarlijkse ‘Messi-trofee’ in het leven moet worden geroepen voor de beste speler van de Spaanse competitie, om zodoende de Argentijns international te eren.

Messi, vijfvoudig winnaar van de Ballon d’Or, is topscorer aller tijden van LaLiga met 390 doelpunten. Hij werd tot dusver negen keer landskampioen met Barcelona. Sinds het seizoen 2015/16 zijn de LFP Awards niet meer uitgereikt, maar daar moet in de nabije toekomst verandering in komen. Het lijkt Tebas een goed idee om de prijs voor beste speler van het seizoen te vernoemen naar Messi, net zoals de topscorerstitel door Marca vernoemd is naar Rafael ‘Pichichi’ Moreno. “Het lijkt me een goed idee, het is iets waar we over moeten nadenken.”

Vanaf het seizoen 2008/09 tot en met 2015/16 werd Messi tot zes keer toe verkozen tot de beste speler van het seizoen in LaLiga. De andere twee keer ging de trofee naar Cristiano Ronaldo (2013/14) en Antoine Griezmann (2015/16). “Ik vind Messi de beste speler in de voetbalgeschiedenis. Messi is als jong talent begonnen bij Barcelona en verrast ons nog ieder jaar”, aldus Tebas tegen Omnisport. “Hij is de beste en ik vind het een geweldig idee om een prijs voor de beste speler van ieder seizoen te vernoemen naar Leo Messi.”

Messi werd bij de LFP Awards tot zes keer toe gekroond tot beste speler, terwijl hij door de aanvoerders en trainers van andere clubs liefst zeven keer gekozen werd tot beste aanvaller. Ook werden prijzen uitgedeeld voor beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder, beste trainer, grootste talent, meest sportieve speler en het team van het jaar.

Goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doe dat in ieder geval als hij zelf niet meer speelt lijkt me...

Wat een slecht plan. Het voedt alleen maar de animositeit tussen de topclubs. Ik zie al voor me dat deze trofee wordt uitgereikt aan een Real-speler. Dat moet je helemaal niet willen.

Bij een topscorer kan je nog objectief vaststellen wie dat is. Bij de "beste speler" krijg je altijd discussie, en dat hebben we de laatste jaren een miljoen keer zien gebeuren rond Messi en Ronaldo. Dat moet je niet gaan organiseren, dat levert alleen maar ruzie op. Lekker van wegblijven dus.

30 oktober 2018 om 16:29

Waarom? Gebeurt toch in vrijwel elke competitie dat er een beste speler gekozen wordt door fans, journo's etc? Discussie zal er toch wel zijn als het niet om voorkeuren gaat.

30 oktober 2018 om 16:38

Ja elk jaar kiezen is prima. Maar het voorstel dat nu gedaan wordt, gaat natuurlijk een stap verder. Dan kies je er een uit, en noemt de trofee naar hem. Dat is een soort meta-uitverkiezing die dan nooit meer over gedaan kan worden. En wel gedoe oplevert. Ik zou niet weten waar dat goed voor is.

31 oktober 2018 om 11:43

De discussie tussen CR7 en Messi krijg je alleen die gevoed zijn door de media. Als echte voetbalkenner weet je dat Messi veel beter is dan Cr7. Mocht je nu zeggen wie de beste ooit is, dan kan de discussie nog ontstaan tussen Maradona, Cruyff, Pele en Messi...

Nou ja zeg! En deze man heeft volgens zoveel mensen hier een duidelijk voorkeur voor Real en dus ook een afkeer tegen Barca! En dan zegt ie nu zoiets?!?! Je zou bijna gaan denken dat hij echt onpartijdig is zoals een voorzitter ook zou moeten zijn!

Overigens een prima voorstel, aangezien er wrschl niemand ooit de cijfers van Messi in La Liga zal evenaren of overtreffen.

30 oktober 2018 om 16:13

Hoe weet je dat niemand dit zal overtreffen? Vind k echt onzin. Records zijn er om verbroken te worden en zullen ook verbroken worden. Daarom snap ik uitspraken zoals; beste ooit onzin. Beste tot nu toe prima, maar ooit? Kunnen mensen over 100 jaar al weten die wat waar of wanneer??

30 oktober 2018 om 16:31

Mijn verwachting is dat het niet meer verbroken zal worden omdat spelers in de toekomst veel sneller van club zullen wisselen. Als de beste spelers altijd bij de beste clubs willen spelen verwacht ik niet dat er nog een speler komt die zijn hele carriere goals gaat maken voor Barca danwel Real en dus ook niet het record van Messi zal verbreken.

30 oktober 2018 om 20:03

Wie weet spelen ze over 30 jaar wel met 30 clubs in de hoogste divisie en spelen ze 162 wedstrijden per jaar (kijk naar de Mlb).

https://en.wikipedia.org/wiki/ Major_league_baseball_schedule

Statistisch gezien en als je naar de afgelopen 50 jaar kijkt (toen de wereldtoppers nog verkapte amateurs waren), is het aannemelijk dat de opvolger van Messi als 'beste speler ooit' nu waarschijnlijk al op het veld staat.

Ik waardeer de emotie die dit bij je oproept en ben het eens met dat Messi 'de man' voor mensen van onze generatie is, maar het is een illusie dat hij de beste ooit zal zijn tenzij de wereld op korte termijn vergaat (dat laatste acht ik realistischer ).

31 oktober 2018 om 11:11

Honkbal en voetbal met elkaar vergeleken gaat sws mank. Die mannen trekken sprintjes en zitten/staan dan weer een minuut of 20-30(?) stil.

Als je ziet hoe uitgeput de spelers nu soms al zijn, kan je toch niet serieus verwachten dat het speelschema voor een nationale competitie van 38 naar 58 wedstrijden gaat? Buiten dat zou het niet eens passen qua tijd.

Ik zeg nergens dat hij de beste ooit is, het gaat hier over de cijfers van Messi in La Liga en ik verwacht niet dat die ooit verbeterd zullen worden.

30 oktober 2018 om 16:30

Of die een afkeer heeft tegen Barça weet ik niet, maar hij heeft er nooit geheimzinnig over gedaan dat hij een Real supporter is. Heeft verder ook vrij weinig met het onderwerp te maken. Er zíjn vrij veel Barça supporters die braakneigingen van Real krijgen maar Ronaldo een geweldige voetballer vinden en vrij veel Real supporters die Barça helemaal níets vinden en Messi geweldig vinden

30 oktober 2018 om 16:33

Als je de mensen die over hem klagen moet geloven heeft hij duidelijk iets tegen Barca. Ik kan wel de namen van die personen noemen, maar dat zou niet sjiek zijn...en die personen weten toch wel dat ik ze bedoel

30 oktober 2018 om 16:40

Ja er zijn altijd mensen die leven naar de beroemde woorden van Bush, als je niet voor ons bent, dan ben je tegen ons. Het zal allemaal wel.

31 oktober 2018 om 09:58

Ik vind Messi echt niet de beste speler ooit maar Cruijff en ik zal je zeggen waarom: Cruijff heeft de manier hoe wij tegen het spelletje aankijken veranderd... iedereen prijst Michels over het beroemde totaal voetbal maar Cruijff was degene die het meesterbrein was want na elke bespreking riep Cruijff de spelers bij elkaar en vertelde ze dat ze het anders gingen doen.... veel coaches (waaronder Klopp, Tuchel, Bosz, Bielsa, Sampaoli en in Grote zin GUARDIOLA) gebruiken zijn filosofie voor het spelen van voetbal: veel balbezit, driehoekjes maken, vrij rollen, positiewisselingen etc. Hij zorgde ervoor dat mensen anders gongen kijken naar voetbal, Guardiola zei al dat er niemand zoveel invloed heeft gehad (en impact) op het voetbal dan Johan Cruijff.... daarom is hij voor mij de beste! Ohja en hij ging van Ajax naar een Barca way echt in zak en as zat en maakte ze vervplgens kampioen en veranderde de mentaliteit van de Catalanen

Geen raar idee messi heeft en gaat ze hele cariere in spanje doorbrengen ronaldo niet dat blijkt dus zon slecht idee vind ik het niet

Wanneer Messi stopt met voetbal zal hij de boeken in gaan als allerbeste speler allertijden. de Allerbeste die ooit op de spaanse velden heeft rondgelopen en ja dit zou dan een mooi eerbetoon zijn aan de kleine grote man.

Tuurlijk, nu durft Tebasje dit wel te zeggen. Cristiano heeft la liga de rug toegekeerd, hij wil Barca (en de rest) in de USA hebben dus het paaien is begonnen.

Messi is wel beter dan Ronaldo, maar... Het is wel een beetje zielig dat ie geen andere competitie aandurft. En internationaal is het ook maar middelmaat. Dus leuk voor Barcelona, maar wel jammer voor het voetbal.

30 oktober 2018 om 16:44

Zoiets noem je clubliefde.

Je gaat toch ook niet zeggen dat Zlatan beter is dan C Ronaldo omdat ie overal heeft gespeeld?

Wat een argument!

International middelmaat?😂😂😂

Messi bracht Argentinië in zijn 1tje naar de finales en gekwalificeerd door Messi wk 18!
Ja Messi speelt inderdaad slecht bij Argentinië😂😂

30 oktober 2018 om 17:12

clubliefde amehoela, ieder jaar meer salaris willen als andere spelers en iedere keer een dikke tekenpremie opstrijken. Als je echte clubliefde hebt dan speel je ook voor minder bij je club en wil je niet steeds het onderste uit de kan.

30 oktober 2018 om 17:45

Er zijn genoeg ploegen geweest die Messi graag hadden willen overnemen en waar hij ongetwijfeld veel meer zou verdienen.. dat de bedragen helemaal nergens meer over gaan daar ben ik het mee eens maar de beste speler vd selectie is ook meestal de bestbetaalde toch?

30 oktober 2018 om 16:49

Onuruzum, jammer voor het voetbal? Ik vind het jammer dat je geen la liga kijkt.. van mij mag hij voor altijd bij barca blijven zolang hij doet wat hij doet

Voor mij zal het nooit de beste speler ooit zijn. Vind Ronaldo mentaal en fysiek veel verder. Messi heeft de beste techniek en overzicht. Ondanks mijn mening verdient Messi dit soort dingen natuurlijk wel. Hij heeft voetbal veel eer aangedaan en is een genot voor het oog.

30 oktober 2018 om 17:03

Ronaldo mag fysiek en mentaal verder zijn, net zoals niemand in mijn ogen mentaal verder is dan Luis Suarez. Maar Messi steekt er kop en schouders boven uit.

Hij scoort meer en assisteert meer dan Ronaldo. Wat blijft er nog over om te vergelijken? Dribbels en gecreëerde kansen? Ook daarin staat Messi lichtjaren boven hem. Ronaldo is een legende en in mijn ogen de grootste voetballer in het fysieke opzicht. Ook mentaal één van de allergrootsten. Maar de beste voetballer? De kleine Argentijn is dat spijtig genoeg. Statistisch al zeker, en over veldspel zal ik maar zwijgen.

30 oktober 2018 om 17:14

“net zoals niemand in mijn ogen mentaal verder is dan Luis Suarez.”

Iemand die drie keer (!) heeft gebeten is mentaal absoluut niet sterk.

30 oktober 2018 om 17:16

Adelante.
Juist.

Messi is een complete voetballer, de beste voetballer aller tijden!

30 oktober 2018 om 17:17

Nee.

Iemand die een hattrick scoorde tegen Real is mentaal sterk.
Beest die Suárez!

30 oktober 2018 om 17:21

Dus Keane en Gattusso zijn mentaal heel zwak? Waarover heb je het kerel? Mentaal in voetballend opzicht. Ijzersterk zijn in het opzicht van nooit opgeven en alles geven. Als ik me als spits nooit laat sollen en voor elke bal vecht, waar verdedigers met blauwe plekken zitten dagen nadien dan ben ik inderdaad mentaal ijzersterk.

Daarbij is dat incidentje 5 jaar geleden bijna en alledrie opgeteld misschien in een tijdsspan van 11(?) jaar.

30 oktober 2018 om 17:24

Het is eerlijk gezegd best makkelijk voor iemand met de kwaliteiten van Messi om die statistieken bij elkaar te krijgen. Barca wint veel van hun wedstrijden gewoon met grote cijfers. Het gaat mij er ook om hoe hij presteert als het echt heel lastig word. Wanneer de druk het hoogste is en wanneer je team niet goed genoeg is of niet presteert of dat moment. Messi is hier veel minder goed in dan Ronaldo. Dat je een hattrick scoort tegen Leganes is leuk en aardig, maar als je dan 3 dagen later tegen Roma 90 minuten lang over het veld heen sjokt vind ik dat niet goed hoor. Misschien verschillen we van mening over wat de beste voetballer is. Op een trainingspartijtje is Messi leuker om naar te kijken, maar als het er echt om gaat heb ik liever iemand als Ronaldo die van zich laat horen als het minder gaat en het beste in zichzelf en anderen naar boven brengt dan iemand die geweldig met een bal om kan gaan, maar veel minder vaak beslissend is als er echt veel druk op staat. Met statistieken van goals en assists kun je echt niet bepalen wie beter is. Dat is erg kortzichtig

30 oktober 2018 om 17:28

Dat van Roma was trouwens niet zo zuur bedoelt als dat het er staat. Ronaldo heeft ook van die wedstrijden, maar valt me op dat Messi ze veel meer heeft.

30 oktober 2018 om 17:43

RealMadrista zoveel onzin, voor zo kettingbrief.

Messi is de beste voetballer aller tijden!

30 oktober 2018 om 17:48

Natuurlijk kerel. Dus elke wedstrijd dat Messi Real Madrid nachtmerries bezorgt behoort niet tot het presteren op het hoogste podium. Het zijn types als jij die ik niet serieus neem.

Messi heeft 26 goals en 14 assists in 38 wedstrijd tegen jouw club. In de grootste wedstrijd op aarde. Mentaal zwak? Zoals ik al zei: een beetje opzoekwerk zou deugd doen.

30 oktober 2018 om 17:54

Messi zorgt er persoonlijk voor dat Barca veel scoort, zowel doelpunten als assisten, Messi is bijna elke verdediger 3 stappen voor bij zijn loop actie alleen al, Ronaldo is alleen maar gebaseerd op statistieken buiten zijn doelpunten om heb je niks aan hem, Messi heeft vaak genoeg bewezen op te kunnen staan in grote wedstrijden, hij heeft ze eigen handig beslist.

30 oktober 2018 om 17:56

@Adelente

Dat je Suarez mentaal het sterkste vind van alle voetballers, zegt eigenlijk al genoeg over je zelf. Keane en Gatusso kan je absoluut niet vergelijken met wat Suarez heeft gedaan in het verleden.

30 oktober 2018 om 17:59

Dat is inderdaad beter. Laat de grote jongens maar discussiëren. Houd je erbuiten als je het woordje in voetballend opzicht niet snapt. Zijn we allemaal blij.

30 oktober 2018 om 18:06

Het is zegt al genoeg over jezelf dat je iemand mentaal het sterkste vind die niet alleen drie keer heeft gebeten maar ook racistisch is geweest richting een donkere speler (Evra). Maar dat jij dat prima vindt, moet je maar lekker zelf weten.

31 oktober 2018 om 16:23

"hij scoort meer en assisteert meer dan Ronaldo. Wat blijft er nog over om te vergelijken?

Ik ben gek op controleerbare beweringen.

Even een vergelijkje in doelpunten:

Ronaldo: 1a división 292 wedstrijden – 311 goals gemiddeld 1,065
Messi: 1a división 426 wedstrijden – 398 goals, gemiddeld 0,913

Ronaldo: copa del Rey 30 wedstrijden – 22 goals gemiddeld 0,733
Messi: copa del Rey 68 wedstrijden – 48 goals, gemiddeld 0,706

Ronaldo: c.l. 101 wedstrijden – 105 goals gemiddeld 1,039
Messi: c.l. 127 wedstrijden – 105 goals gemiddeld 0,826

Ronaldo scoort dus beduidend beter. Bovendien heeft Messi er 14 jaar over gedaan om deze cijfers bij elkaar te voetballen, Ronaldo deed het in 9.

Diego Maradona is de allerbeste ooit..

De reden: Een matig elftal (Napoli) maakte hij 2x kampioen van Italië. .
Dat zie ik Messi met Sevilla niet doen..

En over het Argentijns elftal van 1986 praten we niet eens..
Noem 5 spelers die bekend zijn uit dat elftal..

30 oktober 2018 om 17:23

Is ook mijn mening. Diego veranderde een caféploeg, om het zo maar te zeggen, in kampioenen.

Altijd dat gelul wie de beste ooit is. Het blijft altijd appels en peren vergelijken. Andere tijden, andere trainingsmethodes, ander type voetbal enz... Gewoon lekker laten rusten en genieten van de voetballers die het verleden, het heden en de toekomst ons gaat brengen.

Na zijn carrriere is zeker een goed idee. De naam van de trofee is niet voor de beste ooit, maar voor een speler die een belangrijke stempel heeft gedrukt op La Liga. Ajax stadion is ook naar Cruyff genoemd en we weten niet als er ooit een betere speler komt, of misschien vinden mensen nu al dat er nog betere Ajax spelers zijjn die de naam hadden verdiend. Maar Messi speelt vanaf zijn 18e in La Liga, heeft zijn stempel gedrukt, is onomstreden, is topscorer aller tijden en heeft nog veel andere records. Ook een Madrid speler zou het een eer vinden deze trofee te krijgen, wel nadat Messi zijn carriere heeft beeindigd. Net zoals niemand zich druk meer maakt voor welke ploeg Pichich speelde en dat er nu spelers zijn die meer doelpunten dan hem hebben gemaakt.

Nadat hij gestopt is zullen er veel dingen met zijn naam verschijnen. Wat een bijdrage heeft hij geleverd, zeg. Fenomeen.

Vreemd om een individuele prijs hier van te maken voor spelers van alle clubs in de divisie. Als Real Madrid speler zou je natuurlijk een statement kunnen maken door de prijs dan te weigeren. Dat je een Spaans international nu eerst met een prijs welke je als club kunt winnen lijkt mij veel beter, zoals wij de JC-schaal hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren