Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Ajacied dient zich aan als assistent Knutsen: ‘Dat zou kunnen’

Laatste update:

André Bergdølmo is van mening dat Ajax goede zaken zou doen door Kjetil Knutsen aan te stellen als hoofdtrainer. De Noorse oud-verdediger, die tussen 2000 en 2003 negentig wedstrijden voor de Amsterdammers speelde, denkt dat zijn landgenoot goed bij Ajax zou passen. Bergdølmo is tegenwoordig trainer van het vrouwenelftal van Lillestrøm SK en volgt het Noorse voetbal op de voet. De inmiddels 51-jarige voormalig Ajacied weet dan ook alles over de trainer van FK Bodø/Glimt. “Hij speelt zoals Ajax deed in hun hoogtijdagen.”

In gesprek met ESPN vertelt Bergdølmo wat meer over Knutsen. “Hij speelt graag 4-3-3. Hij speelt zoals Ajax deed in hun hoogtijdagen.” De 54-jarige trainer, die in 2020 en 2021 landskampioen werd met Bodø, wordt door diverse media gelinkt aan Ajax. Bergdølmo denkt echter wel dat Knutsen steun nodig heeft indien hij het avontuur aangaat. “Hij kan het niet alleen, omdat je zoiets nooit in je eentje kunt doen. Hij heeft een fantastisch team om zich heen verzameld, met goede assistenten en een uitstekende mental coach.”

Bergdolmo speelde in zijn tijd bij Ajax onder meer samen met Zlatan Ibrahimovic.

Bergdølmo zelf zou Knutsen eventueel willen ondersteunen in de Johan Cruijff ArenA. “Dat zou kunnen. Ik zou mijn voetbalfilosofie, een mix tussen Ajax, Barcelona en Rosenborg graag een keer in België of Nederland laten zien. Bij Ajax zou natuurlijk fantastisch zijn.” Als speler won Bergdølmo met Ajax de landstitel (2001/02), KNVB Beker (2001/02) en Nederlandse Supercup (inmiddels Johan Cruijff Schaal, 2003). De 63-voudig international van Noorwegen speelde het liefst als centrumverdediger, maar kon ook op de linkerflank uit de voeten.

Kunstgras-trainer
In Voetbalpraat was clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International dinsdagavond nog sceptisch over de kwaliteiten van Knutsen. De journalist noemde de oefenmeester zelfs gekscherend ‘de Noorse kunstgras-trainer’. “Hij heeft nog nooit buiten Noorwegen gewerkt en dat moet dan de mogelijke opvolger zijn van Heitinga?”, aldus Jansen, die helemaal niet onder de indruk is van de staf van Knutsen. “Daar zitten vijf psychologen, twee ademhalingscoaches en een militair in.” Indien Ajax de Noor daadwerkelijk wil overnemen moet er normaal gesproken wel een transfersom op tafel komen. Bij Bodø ligt Knutsen nog tot december 2024 vast.

Is Knutsen de juiste trainer voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een trainer van een Noors vrouwenteam die zijn filosofie, een mix tussen Ajax, Barcelona en Rosenborg, weleens bij Ajax wil proberen? Sorry het klinkt voor mij als een hoog verstoorde professor gehalte.

7 juni 2023 om 00:14

Geen probleem hoor als je het allemaal niet meer bij kunt benen, maar je kan prima een filosofie hanteren zonder daarmee te impliceren dat het team dat je coacht een zelfde niveau pretendeert.

7 juni 2023 om 11:34

Voor een filosofie met een mix tussen Ajax, Barcelona en Rosenborg heb je spelers nodig die dat uit kunnen voeren. Daar hoef je in de bodem van de eredivisie ook al niet mee aan te komen zetten hoor. Dus ook niet bij een Noors vrouwenteam.

Lager geplaatste team, mannen, vrouwen, welk land dan ook, hebben matige spelers. Die moet je dus niet ingewikkeld laten voetballen. Een helder, simpel plan, motivatie, etc., dat is wat je daar nodig hebt.

7 juni 2023 om 13:14

Eerst maar eens kijken of hij daadwerkelijk komt. Bergdolmo als contactpersoon tussen trainer en team lijkt me op het eerste gezicht niet zo verkeerd

7 juni 2023 om 00:38

Afgelopen seizoen waren het ook net een stel oude wijven in Amsterdam, dus laat ze maar gelijk aan de bak gaan!

7 juni 2023 om 03:55

Want als je een vrouwenteam coach ben kannje geen mannen team coachen zeker helemaal als je uit het buitenland komt. Wat is de nederlandse voetbal wereld bekrompen. M'n v

7 juni 2023 om 11:32

@632

Als je een laag team coacht kun je niet zomaar even (als assistent!!) bij Ajax een of ander ingewikkeld systeem implementeren. Daar gaat het om. Bergdolmo traint een Noors vrouwenteam. Dat is een laag niveau. Zijn carriere is dus bepaalt niet op een soort top. Ajax is een hoog niveau. Dan kan je niet even binnenkomen en denken dat jouw ingewikkelde systeem, waarmee je tot nu toe nergens bent gekomen, bij Ajax wel even gaat werken.

7 juni 2023 om 11:44

Maak daar maar de hele voetbalwereld van. Alles wat nieuw en anders is wordt met directe afkeer of met hevige kritiek verwelkomt. Bij de zogenaamde experts op TV en op websites als deze.@ Vernon, Bergdolmo als assistent is geen garantie voor succes maar zo zeker weten dat wat hij zou willen implementeren niet gaat werken is ook erg voorbarig. De hoofdcoach heeft iig ervaring zat.

7 juni 2023 om 11:51

@vernon, Dat zou dan ook niet zijn rol zijn, Knutsen kan het zelf Knutsieball wel implementeren. Waar Bergdolmo om de hoek zou komen kijken, is dat hij Noorse cultuur kent en Ajax. Die kan dus een brug vormen tussen de verschillende culturen. Knutsen helpen zijn werkwijze en denkwijze te implementeren bij Ajax. Die weet als geen ander hoe Nederlanders zijn, wat de clubcultuur is, etc. Die kan aanpassingsproblemen tot het minimum beperken.

7 juni 2023 om 05:39

En jawel weer iemand die zich denigrerend over vrouwen voetbal moet uiten. Alsof je dan als trainer niet een visie hebt die je ergens anders kan laten zien.

7 juni 2023 om 10:10

Je kan het vrouwenvoetbal toch niet vergelijken met ajax die op internationaal niveau mee wil doen? Totaal ander tempo. Als de keeper de bal heeft kan je rustig naar binnen lopen, kopje thee pakken, krantje lezen en weer terug en als je pech hebt zie je ze net over de middenlijn gaan.
Dat moet je op ajax niveau niet proberen.
Tevens heb je dus veel langer de tijd bij vrouwenvoetbal om omzettingen te doen en die kunnen dan ook weer niet te moeilijk zijn. Derde argument waarom het niks wordt is dat het een totaal andere manier van verdedigen is wanneer je speelt met (bij de mannen) of zonder buitenspel regels (vrouwen)

7 juni 2023 om 10:46

Alsof Bergdolmo niet weet wat er gevraagd wordt bij Ajax, want hij heeft er gespeeld, remember. Die weet echt wel welke intensiteit wordt verwacht en daarnaast hebben wij het niet over een hoofdtrainer, maar assistent. Hier komen andere dingen naar voren die belangrijker zijn waarbij het getraind hebben van vrouwenteam geen belemmering zou moeten zijn.

7 juni 2023 om 11:20

Naja zijn opmerking hoeft niet per definitie denigrerend over vrouwen voetbal te zijn. Je kan niet ontkennen dat het niveau tussen vrouwen voetbal Noorwegen en Ajax enorm veel verschilt. Is gewoon precies hetzelfde als ik zeg dat ik als trainer van het mannen elftal FC Bal op t Dak 5 zeg dat ik trainer wil worden van Ajax met mijn gemixte visie van Pep Guardiola en Carlo Ancelotti. Dan kom ik ook over als een verstoorde professor.

7 juni 2023 om 11:27

Ik ben niet denigrerend over vrouwenvoetbal.

Ik vind elke trainer die op laag niveau traint (en ja, een Noors vrouwenteam is laag, waarbij Noorwegen ook veel gewicht in de schaal legt) en pretendeert een systeem te hebben met een mix tussen Ajax, Barca en Rosenborg klinken als een verstoorde professor. Op dat niveau moet je gewoon zorgen dat je team ook als team opereert, dat iedereen gemotiveerd is, fit is, op de juiste plek staat, en een klein beetje hetzelfde doet. Meer is het niet. Ook bij voor mijn part Heracles is dat zo. Pas op de hogere niveaus, met echte topspelers, kom je toe aan ingewikkelde systemen die het verschil kunnen maken.

7 juni 2023 om 07:24

Open sollicitatie?

7 juni 2023 om 07:46

Vernon, probeer een beetje positief te blijven. Dit is vooralsnog de eerste met wat inside information en wel uit de eerste hand. Of hij nou echt de hoogtij dagen heeft meegemaakt, ok, maar in ieder geval ook Ajax ervaring…

7 juni 2023 om 11:29

Over Knutsen ben ik ook zeker positief. Maar Bergdolmo, die op zeer laag niveau traint, wil een of ander ingewikkeld systeem bij Ajax "uitproberen". Als eventuele assistent. Sorry, maar sla die maar over. Laat Knutsen maar een assistent kiezen die hem helpt om ZIJN visie te implementeren.

Het Knutsen effect, misschien mag Johnny dan ook wel blijven,
Ik zou altijd Rijkaard nog een keer vragen, of hij heel alsjeblieft z'n club komt redden.

7 juni 2023 om 01:17

Kom op… Hoe vaak moet Rijkaard aangeven dat hij echt niet meer actief gaat werken in de voetbalwereld? Hij is moe van het wereldje en ik geef hem groot gelijk ook.

7 juni 2023 om 05:40

Hou toch eens op over Rijkaard. Die wil al jaren niets meer van die wereld weten. Wanneer gaan mensen dat nou eens accepteren

7 juni 2023 om 06:40

@MOB031
Rijkaard heeft al tig keer aangegeven geen functie meer in de voetballerrij te ambiëren

7 juni 2023 om 09:09

Buiten Barcelona heeft Rijkaard er niet zoveel van gebakken als coach. Dus laat hem maar lekker van zijn pensioen blijven genieten.

7 juni 2023 om 09:57

Precies! Rijkaard deed het bij Barca okay, maar daarnaast was het toch wel redelijk matig. Ik snap niet goed hoe snel mensen vergeten. Mensen die vragen om Bosz of de Boer, ben je echt zo snel vergeten hoe het voetbal was onder die trainers? Heb je dan niet gezien hoe ze op hun bek zijn gegaan in andere competities? Pure middelmaat. Die Noor zie ik wel zitten. En dan die Australiër van Celtic wel een goed alternatief vinden. In Schotland heb je maar een echte tegenstander en dat is Rangers, dus ik denk dat het veel moeilijker is om in Noorwegen kampioen te worden dan in Schotland. Maar die Australiër zit nu bij Spurs (ook maar kijken voor hoe lang...).

Ik zat zelf aan drieëndertig keer te denken. Gewoon elk jaar 1x medio mei. Zou toch heerlijk zijn.
Jij zat trouwens nog in de luiers in zijn hoogtij dagen. Maar dit geheel terzijde.

Ik blijf het een groot risico vinden. Een trainer met slechts ervaring in Noorwegen (niet echt een voetballand). Over kunstgras laat ik me niet uit maar een militair in je staf is dan wel weer opmerkelijk.

7 juni 2023 om 07:26

Juist die militair zie ik nog wel positief uitpakken. Wellicht kan hij Ajax wat werklust en mentaliteit bijbrengen, iets wat na kwaliteit het afgelopen seizoen bij Ajax wel ontbrak.

7 juni 2023 om 07:39

Zal wel de enige zijn maar ik vind die militair juist positief. Het schortte het afgelopen jaar aan vreselijk veel en discipline was er daar zeker een van.

Wil je niet het uiterste uit jezelf halen? Wegwezen. Kun je de discipline niet opbrengen? Wegwezen. Wil je niet elke dag het uiterste uit jezelf halen? Wegwezen. Wil je niet voor de rest van je team door het vuur gaan? Weg. We. Zen. Die militair is juist een zege voor dit veredeld stelletje PrimaDonnas.

7 juni 2023 om 08:09

@Tinus88,

Ik vind het juist heerlijk verhelderend als mensen proberen innoveren en nieuwe dingen uitproberen. De Amerikaanse seal team six word gezien als 1 van de beste elite teams ter wereld. Waarom daar niet van afkijken? En zo zijn er op militair vlak natuurlijk nog meer elite teams van diverse landen.

Tevens is het niet perse nieuw, er worden in het bedrijfsleven ook steeds vaker gebruik gemaakt van High Performanxe Team methodes.

Bergdolmo als assistent lijkt me een goed plan kent Ajax en kan de cultuur bewaken. De andere assistent wordt waarschijnlijk een militair

Ik heb in die Noorse trainer veel meer vertrouwen dan in Heitinga. Toen Schreuder kwam, wist ik dat het fout zou gaan. Schreuder had nog nooit ergens echt gepresteerd en werd in België door geluk kampioen. Heitinga stond met jong Ajax order in de ranglijst, waarom zou het met Ajax 1 dan wel goed gaan? Deze trainer heeft bewezen goed te kunnen spelen en successen te kunnen boeken. Ik denk dat het moeilijker is om in Noorwegen kampioen te worden dan met Celtic in Schotland. Dus heb ik liever deze kunstgras trainer die tussen de ijsberen is weggetrokken dan die Australiër die in een seizoen de enige echte tegenstander in de competitie (Rangers) achter zich liet.....

Dat moet ook wel met al die vrouwen in belangrijke functies bij Ajax. Een vrouwencoach. Maar niet Overmars gaan kopiëren!;-)))

7 juni 2023 om 11:31

Ik wil zelfs nog een stapje verder gaan. Kunnen we Sarina Wiegman niet als coach aanstellen? Heeft al op vele vakken succes geboekt en veel ervaring. Laten we Knutsen en Bergdolmo gewoon lekker in Noorwegen

Bodø Glimt, nu ons Ajax nog! Laat de mooiste club weer de glans terug krijgen. Al denk ik dat we nog 3 a 4 jasr dienen te wachten voordat de rommel opgeruimd wordt die nu reeds binnengehaald is!

Die van River plate of deze Knutsen. Beide bewezen in eigen land. Beide niet bekend in het buitenland. Geef ze de kans, kan het slechter dan dit seizoen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren