Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax zoekt een nieuwe trainer: drie mogelijke buitenlandse topkandidaten

Laatste update:

Nu bekend is dat Ajax op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer, kan het speculeren over eventuele namen beginnen. Het Algemeen Dagblad stelde eerder al dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat over de grens kijkt en de kans is dan ook aanwezig dat er volgend seizoen voor het eerst sinds lange tijd in Amsterdam een buitenlander voor de groep staat. Voetbalzone zet drie mogelijke kandidaten op een rij.

Door Jordi Tomasowa

Sven Mislintat sprak begin vorige maand bij zijn presentatie als nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax nog zijn vertrouwen in Heitinga uit. In de ogen van de Duitser had de 39-jarige oefenmeester goede papieren om komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers te worden. Ruim een maand later kan men zich afvragen hoe zwaar er aan die uitspraak getild moet worden. Mislintat kon eigenlijk niet anders dan zijn vertrouwen uitspreken. Heitinga had immers zijn nek uitgestoken voor de club door na het ontslag van Alfred Schreuder de handschoen op te pakken.

De kans is groot dat Mislintat als directeur voetbalzaken voor komend seizoen een buitenlandse trainer bij Ajax aanstelt.

Heitinga wilde zijn reputatie liever niet op het spel zetten, maar nadat de clubleiding van Ajax een klemmend beroep op hem deed ging hij alsnog overstag. Zo’n drieënhalve maand verder kan geconcludeerd worden dat Ajax onder Heitinga weinig vooruitgang heeft geboekt. Feyenoord staat op het punt om zich tot kampioen van Nederland te kronen, terwijl PSV met een huidige tweede plek in de Eredivisie een ticket voor de voorronde van de Champions League nadert. Door het verlies van de bekerfinale tegen PSV sluit Ajax het seizoen voor het eerst sinds 2018/19 af zonder prijs.

Een grondige wederopbouw is noodzakelijk, maar wie er komend seizoen voor de groep komt te staan is nog niet duidelijk. Zowel Mislintat als algemeen directeur Edwin van der Sar zou de komst van Peter Bosz niet zien zitten. Daarnaast heeft het bestuurlijke duo naar verluidt grote twijfels over de eventuele continuïteit van Heitinga, die volgens Mislintat nog niet over voldoende ervaring zou beschikken om leiding te geven aan Ajax 1. De kans is dan ook groot dat Ajax gaat kiezen voor een buitenlandse trainer.

Marcelo Gallardo (clubloos)
Mocht Ajax daadwerkelijk op zoek zijn naar een ervaren buitenlandse trainer die enigszins haalbaar is, komt het waarschijnlijk uit bij Marcelo Gallardo. De 47-jarige Argentijn is een van de meest gerespecteerde moderne trainers in Zuid-Amerika. River Plate stelde hem in 2014 aan. Onder zijn leiding reeg de Argentijnse topclub de afgelopen jaren de prijzen aaneen. Zo won Gallardo met River Plate onder meer tweemaal de Copa Libertadores, één keer de Argentijnse landstitel, de Copa Sudamericana en drie keer de Recopa (Zuid-Amerikaanse Super Cup). De trainer heeft los Millonarios met al deze prijzen weer zijn aanzien teruggegeven.

Gallardo wordt bewierookt vanwege het voetbal dat River Plate onder zijn leiding op de mat legde. Balbezit en technisch verfijnd voetbal kenmerken zijn speelstijl. De Argentijn moedigt zijn spelers vrijwel altijd aan om met flair en creativiteit te spelen. Zijn filosofie, gericht op het hoog druk zetten op tegenstanders, maakt het mogelijk om snel balbezit terug te winnen en vanuit daar kansen te creëren. Gallardo heeft tevens een reputatie opgebouwd als een flexibele oefenmeester. Hij bezit en gebruikt nog steeds de intuïtie die hij als speler al had, waardoor hij in tactisch opzicht uitermate veelzijdig is en niet schroomt om zijn formatie compleet om te gooien als een wedstrijd daar om vraagt.

Europa wacht op ‘Napoleon’: de man die Guardiola en Messi al overtuigde

De momenteel clubloze Marcelo Gallardo kende acht uiterst succesvolle jaren bij River plate.Lees artikel

De focus bij River Plate lag de afgelopen jaren voornamelijk op het inpassen van spelers uit de jeugdopleiding of het aantrekken van veelbelovende jonge spelers van kleinere clubs. Gallardo kreeg binnen de club tevens een rol in de coördinatie van de academie, die sterk geprofessionaliseerd is. De houding van de Argentijnse trainer jegens jonge, veelbelovende spelers is van groot belang in hun ontwikkeling, zo is de afgelopen jaren gebleken.

Gallardo noemt Marcelo Bielsa en Josep Guardiola als de trainers die op hem de grootste invloed hebben gehad. Onder anderen Guardiola en Lionel Messi lieten in het verleden meermaals weten groot fan te zijn van Gallardo en het lijkt een kwestie van tijd voordat Napoleon de oversteek naar Europa zal maken. Deze bijnaam kreeg hij van de supporters van River Plate door de sterke prestaties van zijn team in toernooien, zijn tactische vermogen en zijn geringe lengte. Gallardo’s contract bij River Plate liep in december ten einde, waarna hij bewust voor een sabbatical koos. Op papier lijkt hij de perfecte trainer voor Ajax. Het enige obstakel is dat hij geen vloeiend Engels spreekt.

Ange Postecoglou (Celtic)
Ange Postecoglou werd in de zomer van 2021 door Celtic aangesteld nadat het voor het eerst in tien jaar de landstitel aan Rangers moest laten. De Schotse topclub eindigde maar liefst 25 punten achter de eeuwige rivaal. De Australiër kreeg vervolgens de zware taak om Celtic volledig opnieuw op te bouwen. Nu Postecoglou er bijna twee seizoenen aan het roer staat, kan geconcludeerd worden dat hij Celtic met zijn effectieve tactische aanpak uit het slop heeft weten te trekken.

Als beginnend trainer maakte Postecoglou naam in zijn thuisland door met Brisbane Roar en Melbourne verzorgd voetbal te spelen. Tijdens beide dienstverbanden won Postecoglou de landstitel, terwijl hij met Brisbane in een indrukwekkende periode maar liefst 36 wedstrijden op rij ongeslagen bleef. Hierna volgde een dienstverband van vier jaar als bondscoach van Australië. Postecoglou leidde the Socceroos naar het WK 2014 en kon een jaar later de Asian Cup op zijn palmares bijschrijven.

Door het veroveren van de Japanse landstitel met Yokohama F. Marinos - hun eerste in vijftig jaar tijd - kwam Postecoglou uiteindelijk in beeld bij Celtic. Na het mislopen van Eddie Howe, werden the Hoops voor hem concreet. Inmiddels heeft iedereen in Schotland het over Ange-Ball, het prachtige, snelle en energieke positiespel dat onder de manager bij Celtic wordt gespeeld. Postecoglou staat voor aanvallend voetbal en probeert tegenstanders met Celtic door middel van hoge pressing vroeg vast te zetten.

Net als bij het Manchester City van Guardiola, spelen inverted wingbacks onder Postecoglou een cruciale rol in zijn speelstijl. Bij balbezit trekken de wingbacks naar het centrum om een extra afspeeloptie op het middenveld te creëren. Daarmee zorgt hij er niet alleen voor dat het centrum te allen tijde goed bezet is, maar kunnen middenvelders zich ook verder op het veld met een aanval bemoeien. Postecoglou heeft tot slot de reputatie om jonge talenten een kans te geven en te integreren in het eerste elftal, hetgeen bij een mogelijk dienstverband bij Ajax ook van hem verwacht wordt.

Kjetil Knutsen (FK Bodø/Glimt)
De meest onbekende kandidaat in dit rijtje is Kjetil Knutsen. De 54-jarige trainer is de architect van de geoliede voetbalmachine Bodø/Glimt. De club speelde in 2017 nog op het tweede niveau, maar kroonde zich in 2021 voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van Noorwegen, prolongeerde de landstitel vervolgens en vestigde zijn naam in Europa door in de Conference League met 6-1 van het AS Roma van José Mourinho te winnen. Met hyperaanvallend, agressief en daarmee ook uiterst attractief voetbal maakte Bodø/Glimt grote indruk in heel Noorwegen.

De meest noordelijke kampioen ter wereld, voor wie Haaland de tv aanzet

Voetbalzone publiceerde in december 2021 een verhaal over de Noorse stuntploeg. Lees artikel

Knutsen geeft jonge talenten de kans en wist tijdens de opmars van Bodø/Glimt over te presteren met een kleine begroting. Hij lijkt een gedroomde trainer voor iedere club die de gok met hem aandurft. Knutsen maakte de promotie naar de Noorse Eliteserien in 2018 mee als assistent-trainer, waarna de club hem de eindverantwoordelijk gaf. In zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Bodø/Glimt bezorgde hij de club dus het landskampioenschap. De club verbrak dat seizoen alle records. Bodø/Glimt verloor slechts één keer, boekte de meeste zeges ooit (26), scoorde de meeste doelpunten ooit (103) en behaalde de meeste punten ooit (81). De traditionele topclub Molde FK volgde op maar liefst 19 punten achterstand.

De 4-3-3-formatie van Knutsen met opstomende backs en energieke middenvelders is geïnspireerd op de gegenpressing die Jürgen Klopp bij Liverpool hanteert. Het duurde een seizoen voordat de selectie van Bodø/Glimt de spelprincipes van Knutsen onder de knie had. Toen dat eenmaal het geval was, was zijn ploeg nauwelijks nog te kloppen. Na een jaargang waarin het op gepaste afstand van Molde FK tweede eindigde in Noorwegen, is Bodø/Glimt onder Knutsen ijzersterk aan het nieuwe seizoen begonnen: uit de eerste zes competitieduels werden zestien punten gehaald.

Welke buitenlandse trainer heeft jouw voorkeur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ange Postecoglou lijkt mij een heel interessante optie. Heeft al in meerdere competities weten te presteren en lijkt nu klaar voor een nieuwe stap omhoog. Nu snap ik ook waarom Celtic ineens weer Japanse spelers haalde de afgelopen tijd.

13 mei 2023 om 00:33

Ik zou het wel een vrij vreemde stap vinden. Ajax is Europees een betere club natuurlijk maar qua omvang is Celtic ook echt enorm. Het zou toch maar een klein stapje omhoog zijn.

Die lijkt me eerder te wachten op een kans in de PL.

13 mei 2023 om 00:43

Doe wel even een factcheck voor je iets neerzet. Celtic heeft een begroting van 60 Mio vergelijkbaar met die van Feyenoord maar Ajax heeft een begroting van 160 Mio dan ben je als club wel iets groter dan Celtic en ook de Nederlandse competitie is veel meer waard dan de schotse competitie, dat is zeker wel wat waard en een promotie voor een trainer van Celtic. PSV heeft een begroting van ca 90 Mio en is ook een enorme verbetering qua potentieel.

Eigenlijk is Gallardo de beste optie maar een trainer die geen engels kan lijkt me geen optie. Dan die knutsen maar of anders de bondscoach van Denemarken die zie ik ook wel zitten

13 mei 2023 om 00:51

Ik zou niet weten waarom ik dingen waar ik het niet over heb zou moeten fact-checken. Als je eens naar Celtic gaat dan merk je meteen dat het gewoon een grote club is.

13 mei 2023 om 06:04

Doe zelf even eerst een fact-check, Feyenoord heeft een begroting van 80 mil dit seizoen geen idee hoe jij op 60 mil bent gekomen.

13 mei 2023 om 08:19

Wat een flauwekul. Europees is het een behoorlijke stap en van Schotland naar de eredivisie is een gigantische stap. Het is niet verassend, maar wel opvallend hoe selectief jij altijd je argumenten kiest

13 mei 2023 om 09:11

@lierse

Inderdaad een kleine stap omhoog, maar als je kijkt naar de rest van zijn loopbaan als trainer heb ik het idee dat hij daar ook voor kiest. Van Brisbane had hij bv ook direct naar Europa kunnen gaan. Maar hij koos, via een goede prestatie met het Nationale elftal van Australië, eerst voor een tussenstap in Japan. Dan zou ik deze stap niet zo heel gek vinden.

13 mei 2023 om 09:59

Van de absolute top van de Schotse competitie en CL valt die stap naar de eredivisie en EL wel mee.

Verder lijkt niemand van de mensen die hier reageert door te hebben hoe een enorme club Celtic is en hoe hard die fans voor die club leven. Daarnaast lijkt Ange het heel hard naar zijn zin te hebben en is hij gigantisch populair. Om dan de stap naar Nederland te zetten, lijkt mij gewoon vreemd. Die blijft daar nog wel even totdat er een mooie PL-club langskomt denk ik persoonlijk.

13 mei 2023 om 10:26

Kijk als je zegt dat Brugge geen stap vooruit is t.o.v Celtic dan begrijp ik dat maar Ajax is zeker 2 stappen vooruit. Grotere begroting, betere spelers, meer aanzien etc

13 mei 2023 om 10:37

Ik zeg letterlijk dat het een stap omhoog is in mijn reactie.

13 mei 2023 om 12:44

@lierse1997: Dat Ajax slechts een klein stapje omhoog is is vooral een "probleem" voor de korte termijn, want als hij het in zijn eerste jaar goed doet speelt hij het seizoen daarop weer Champions League. En dat is dan meteen het seizoen waarin die Europese startpremies omhoog gaan, en Ajax dus nóg meer geld over de balk kan smijten om Europees succes te behalen. Daarbij is Ajax ook gewoon een geweldige club om op je CV te hebben. De Boer, Bosz en Ten Hag hebben met hun transfers naar respectievelijk Inter, Dortmund en Man United laten zien dat je vanuit Ajax door kunt stromen naar de internationale top. Daar vervolgens slagen is een ander verhaal, maar het toont wel aan hoe er internationaal tegen Ajax aan gekeken word. Vanuit Celtic zie je dat in de recente geschiedenis helemaal niet. De meest significante doorstroom vanuit Celtic in de recente geschiedenis is die van Rodgers naar Leicester City.

13 mei 2023 om 13:04

Klopt. Maar dat is in de glorieperiode van Ajax geweest. Bosz haalt de EL-finale en Ten Hag de halve finale CL. Dus laten we ook niet doen alsof Ajax meteen een garantie is.

Zeker een stap naar boven, maar logisch zou ik het zelf niet vinden en daarom zie ik het niet meteen gebeuren.

13 mei 2023 om 16:24

@xajacfa: de huidige begrotingen gebruiken om de verschillen aan te duiden als hij volgend seizoen naar Ajax komt is nogal misleidend, zeker aangezien je weet dat die gaan verschillen.

In die begroting van Ajax zit immers sowieso al groepsronde CL met de torenhoge startpremie, omzet voor de groepsfase, TV gelden, etc. Die vallen weg, want Ajax kan al geen 1e meer worden en de 2e plaats is ook zeer onwaarschijnlijk (dus zelfs onverantwoordelijk CL begroten als je slechts voorrondes speelt kan niet). Volgens mij heb je het dan al snel over zo'n 50 miljoen die Ajax mis loopt. Daarnaast begroot Ajax ook (volgens VI) op een behoorlijk transferoverschot, terwijl de waarde van de spelers natuurlijk minder waard wordt nu het hoogstwaarschijnlijk geen CL haalt en de beste spelers sowieso al verkocht waren. Bovendien moet Ajax juist investeren om de selectie op orde te krijgen, dus ook dat is een groot vraagteken. Het lijkt me dus dat de begroting van Ajax behoorlijk achteruit gaat.

Daarentegen gaat de begroting van Celtic juist behoorlijk vooruit, aangezien het dit jaar slechts voorrondes CL speelde. Weliswaar overleefde Celtic die voorrondes en dat was een onverwachte bonus, maar de groepsronde CL zal dus niet in de begroting zitten, aangezien die niet te verwachten was aangezien de begroting vooraf gemaakt moest worden. Aangezien het kampioen is zal het volgend jaar al zeker zijn van groepsronde CL, dus de begroting van Celtic zal juist aanzienlijk omhoog gaan.

Hiermee zal het verschil in begroting tussen Ajax en Celtic dus aanzienlijk slinken.

13 mei 2023 om 17:07

Feyenoord heeft nu een begroting van 100 mil en is psv voorbij

13 mei 2023 om 17:08

Psv heeft een begroting van 75 mil

14 mei 2023 om 10:31

RKC is echt niet beter dan Motherwell etc. Het is een land met 5 miljoen inwoners wat gek allemaal dat ze minder financiële middelen hebben… dat bepaald de grootte toch niet? Dan is Bournemouth dus groter dan Ajax? Wat een kul.

1 juni 2023 om 16:19

Als een club als Tottenham niet bij hem uitkomt deze zomer dan is het gewoon een prima optie. De kans op overwintering met Celtic in de CL is vrij klein. Heeft een vrij makkelijk seizoen gedraaid zonder concurrentie in de competitie, Rangers was erg matig. Zoveel meer is daar niet meer te behalen momenteel terwijl Ajax een uitdagend en nieuw project kan zijn met een competitie die spannender is dan de Schotse. Het budget van Ajax ligt ook wat hoger.

De titel is weer flink misleidend. Als ik zie topkandidaten dan lijkt het alsof een bron bij Ajax bevestigd dat dit 3 kandidaten (of op zijn minst interessante trainers) zijn. Maar het blijkt een suggestie van VZ te zijn.

Ik ben benieuwd wie de trainer de trainer gaat worden. Heb zelf niet echt een voorkeur, ook niet voor een Nederlandse of buitenlandse trainer. Denk dat de suggesties voor een buitenlandse trainer vooral gevoed wordt door het feit dat er een buitenlandse TD is.

13 mei 2023 om 01:41

Inderdaad! Allemaal speculatie maar nergens op gebaseerd, want er lekt momenteel niks uit..

13 mei 2023 om 04:13

de speculatie voor een buitenlandse trainer wordt eerder gevoed door het gebrek aan Nederlandse toptrainers en de aanname dat het niet Bosz zal worden (en dat is ook niet per se een toptrainer).

13 mei 2023 om 08:41

'Mogelijke' is cruciaal in deze.

13 mei 2023 om 14:52

Je bent toch niet nieuw op VZ? Titels zijn zonder uitzondering altijd misleidend. Dat is waar ze volledig op varen, alles gebruiken om mensen te triggeren om een artikel te lezen, clicks betekent domweg inkomsten en VZ is uiterst commercieel. Ik vind die verbazing veel opmerkelijker dan dergelijke titels.

Verder is het vrij logisch dat er over de grens gekeken wordt naar een nieuwe trainer. Het Nederlandse trainersgilde is nou niet echt enorm talentvol, zeker niet gezien de povere opleiding die de trainers bij de KNVB moeten doorstaan. Zij zien zichzelf wel als wereldtop qua opleiden, maar ik ben bang dat ze echt de enige zijn. Er komen alleen maar eenheidsworsten uit, beetje vergelijkbaar hoe er alleen maar eenheidsworsten uit de jeugdopleiding van Ajax kwamen nadat Louis van Gaal de hele clubstructuur, incl jeugd, naar zijn idee had ingericht. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat Cruijff een Fluwelen Revolutie heeft gestart. Dát is namelijk de voorloper geweest, het TIPS van van Gaal. Zo ook is de opleiding van trainers bij de KNVB enorm visieloos en eenzijdig. Zodra je daar als cursist afwijkt van hetgeen je leert (ook als dat veel aantrekkelijker en beter voetbal tot gevolg heeft) slaag je domweg niet. De KNVB-way of the highway. De Slots en Boszen hebben pas ná het behalen van hun papieren hun échte stijl toegevoegd aan hun papiertje, die hadden met hun huidige manier van werken dat papiertje never nooit gehaald.

In die zin is het dus absoluut geen schande om over de grens te kijken naar trainers die níet zijn opgeleid in Zeist.

14 mei 2023 om 10:22

Ik vind dit nog wel eens stapje verder dan misleidend. Dit is gewoon uit de duim gezogen, liegen komt meer in de buurt.

15 mei 2023 om 17:13

Volgens mij is Gallardo in Januari al benaderd en heeft hij aangegeven niet naar Ajax te willen.

15 mei 2023 om 18:25

Volgens mij ging toen het verhaal dat hij niet tussentijds in wilde stappen. Nu vraag ik me af of hij de afgelopen maanden enthousiaster is geworden om Ajax nu wel te gaan trainen, als hij de wedstrijden een beetje heeft gevolgd.

1 juni 2023 om 16:27

VZ is gewoon een vieze click-site geworden de laatste jaren.

Nou, ik denk toch dat het Heitinga zal worden. Wat moet je nou met dit soort figuren die haast niks van ons weten?

12 mei 2023 om 23:50

Onzin, die gasten weten donders goed hoe Ajax werkt.

12 mei 2023 om 23:58

Nou, die hebben een behoorlijk betere conduitestaat dan Heitinga. Als je leest hoe de clubs spelen onder leiding van de genoemde trainers, is het armzalige veldspel van Ajax, dat zeer doet aan de ogen, juist het tegenovergestelde. Dus wat heb je liever: Rulli als spelverdeler bij Ajax (heitinga), of zo dicht en snel mogelijk bij het vijandelijke doel komen (de 3 genoemde trainers). Kies jij maar voor de jongen van de club die Ajax goed kent, maar niks presteert. Dan kies ik voor elke willekeurige trainer hierboven genoemd. Dus dat moet je dus met die figuren;-)))

13 mei 2023 om 00:12

Met deze selectie bereikt Guardiola zelfs geen reet. Laat die TD maar eerst met een paar knappe spelers komen. Dan maakt het mij niet uit wie volgend jaar aan het roer staat.

13 mei 2023 om 06:58

Ach kom op zeg. Een Guardiola heeft een visie. Reken er maar op dat hij die erin gaat krijgen. Kijk hoe deze selectie voetbalde in het begin van het seizoen. Dat was geweldig om naar te kijken. Mensen moeten elkaar niet zo na praten. Die spelers zijn prima op een paar posities na. Je hebt alleen een trainer nodig die niet tikkie terug tikkie breed tikkie over de zijlijn gaat spelen omdat hij gewoon geen visie heeft. Je hebt kwaliteit voor de groep nodig. Een ten hag had hier veel meer mee bereikt.

13 mei 2023 om 07:15

Je kunt niet blijven teren op één leuke maand aan het begin van het seizoen, als je daarna veel meer maanden ruk gespeeld hebt. Niet vreemd dat mensen dat dan als het niveau zien, en die ene maand als uitschieter.

13 mei 2023 om 09:15

@Gabstra,

Het is naar mijn mening totale onzin wat je zegt. Guardiola krijgt ze allemaal aan het voetballen. Het gaat ook niet om die ene maand voetbal. Ik denk dat vooral de oude garde vanuit de selectie alles bepalend is voor de sfeer in het team, zoals Tadic die nooit gewisseld wordt bijvoorbeeld.

13 mei 2023 om 10:08

Precies! Het spel van Ajax is ook nu nog steeds niet omgaan te gluren. En maar rond het eigen strafschopgebied spelen. Met Rulli als spelmaker. Toon verdorie in ieder geval lef. En net wat je zegt: in het begin van de competitie speelde Ajax met dezelfde selectie toch prima. Maar eerst Schreuder heeft het voetbal er uit geramd, en nu doet Heitinga dat dunnetjes over. Die jongen is trouwens bij Jong Ajax ook door de mand gevallen? Dus nu kiezen voor een ervaren coach die zich al ruimschoots heeft bewezen met in ieder geval de intentie te spelen zoals we Ajax graag zien spelen. Met natuurlijk een echte kwaliteitsinjectie v.w.b. de selectie….

13 mei 2023 om 15:53

De as. kampioen van Nederland heeft ook maar weinig echte goede voetballers in de selectie. Maar Slot heeft er een team van kunnen maken dat beseft dat strijd leveren veel meer kan opleveren dan een goede techniek alleen

13 mei 2023 om 23:37

Haha Cas, daar doe je er toch echt een hoop mee tekort. Bijlow, Geertruida, Hancko, Hartman, Kokcu en Gimenez zijn misschien wel de beste op hun positie van de top 5. Waarbij je over Wieffer en Szymanski nog kan gaan twijfelen.

13 mei 2023 om 00:25

Kan mij niet voorstellen dat de drie heren haast niks van Ajax afweten. Zeker als Ajax interesse gaat tonen zullen die zich echt wel gaan verdiepen in de club. Daarnaast kan een buitenstaander voor een frisse blik zorgen en nieuwe inzichten met zich meenemen. Dat zijn dingen die voor dit Ajax best wel eens waardevol kunnen zijn.

13 mei 2023 om 06:58

Als jij bij een nieuw bedrijf gaat werken weet je er vaak toch ook niet veel van af? Dan verdiep jij je erin voordat je er op sollicitatie gaat en of gaat werken. Dan gaat een trainer toch ook doen? Dus dat gezeur ze kennen Ajax niet is toch echt wel onzin lijkt me. Ik zou het wel eens willen zien een buitenlandse trainer het is ook niet zo dat er in Nederland veel trainers zitten die wel even kunnen. Ik kan me er eentje bedenken en dat is Slot maar die gaat nooit nu Feyenoord verlaten voor Ajax, daar geloof ik echt niets van. Dus een buitenlandse trainer lijkt me aller aardigst ook omdat ik in Heitinga niet veel vertrouwen nog heb omdat je nu totaal geen verandering hebt gezien als hoe het onder Schreuder ging.

13 mei 2023 om 06:59

We hebben nu een trainer die Ajax wel kent maar Ajax spel blijkbaar niet kent. Dus idd een buitenlandse trainer kan prima. Die leert Ajax wel kennen.

13 mei 2023 om 07:17

Waarom zijn mijn mede-Ajacieden er altijd van overtuigd dat Ajax wereldwijd een begrip is onder voetbalfans, en tegelijkertijd alsof alleen Nederlanders het snappen?

13 mei 2023 om 07:53

Omdat er buiten Amsterdam alleen maar platteland is, toch?

13 mei 2023 om 10:09

Misschien omdat dat zo is?;-))))

13 mei 2023 om 16:57

Er kan maar één van die twee dingen waar zijn. Als Ajax zo beroemd is, kun je niet beweren dat deze drie mannen er niks van af weten.

Van de buitenlandse opties die ik voorbij heb zien komen, zijn dit toch wel de minst voor de hand liggende opties. Gallardo spreekt alleen Spaans. Die van Celtic speelt 4x per jaar tegen een 'echte topclub' (ahum Schreuder) de rest tegen KKD niveau. Die van Bodo/glimt moet het toch ook nog maar even laten zien bij een club in een competitie in Europa met wat meer aanzien. Dit laatste geld ook direct voor Heitinga. Breng eerst even een middenmoter in een competitie met aanzien naar Europees voetbal voordat je bij een topclub aan de slag gaat. Laat je handtekening zien op tactisch gebied. Waar sta voor? Tot nu toe alleen maar holle kreten en containerbegrippen als 'we moeten reactie laten zien' en 'aan ons om de wedstrijd te winnen'. Tjonge, wat een inzicht.
Wellicht leuk om het artikel nog aan te vullen met wat meer voor de hand liggende buitenlandse namen icm Mislintat; Favre? Jaissle?

12 mei 2023 om 23:51

Je kijkt niet verder dan je neus lang is hè
Trainers met uitstekende filosofie. Denken tenminste na over voetbal

13 mei 2023 om 00:09

Ik zeg niks over hun filosofie, die zijn inderdaad best interessant. Dat was die van Schreuder op voorhand ook. En het is ook al snel beter dan die van Heitinga. Weet iemand wat zijn filosofie eigenlijk is, behalve dat het een jongen is met Ajax DNA?

Maar Ajax (net zoals PSV en Feyenoord) is geen speeltuin. Het lijkt mij dat je voor bewezen kwaliteit moet gaan. Zeker als je Europees stappen wilt zetten. Je haalt spelers voor tientallen miljoenen, dan kun je ook wel een bewezen trainer binnen halen voor max 4-5 miljoen per jaar. Echter denk ik dat Ajax gewoon met Heitinga doorgaat, juist omdat hij geen echte uitgesproken filosofie heeft. Past goed bij de selectie welke ook niet in balans is. Wanneer je een trainer haalt op basis van een bepaalde filosofie, moet je hier ook de spelers voor hebben. Deze heeft Ajax momenteel niet.

13 mei 2023 om 00:35

Grappig dat jij al weet hoe de selectie van volgend seizoen er uit komt te zien ? Want dit gaat over de trainer voor het aankomende seizoen.

13 mei 2023 om 06:59

Bodo/glimt heeft in EL zowel CNF League goed gepresteerd heel veel grote clubs uitgeschakeld en mooi voetbal gespeeld plus gewonnen met grote uitslagen tegen grote clubs als AS Roma (5-1)
Dat met een nikszeggende club als Bodo\glimt

13 mei 2023 om 11:00

Later in de kwartfinale ook 4-0 verloren van Roma.

13 mei 2023 om 08:52

Ajax speelt volgend seizoen ook maar 4 topwedstrijden. En die trainer van Bodo is niet meer haalbaar voor Ajax als hij eerst nog een andere stap moet maken. Juist van Bodo naar Ajax is een mooie en logische vervolgstap waar hij zich kan bewijzen.

Leuke opties maar dat gaat natuurlijk gewoon Heitinga worden, dat voel je aan alles in de interviews en aangezien hij ook al druk bezig is met de voorbereiding voor volgend seizoen zoals hij vandaag aangaf.

Ben ook zeer benieuwd in hoeverre Mislintat de vrije hand krijgt of dat Vd Sar hem bij elke stap in de nek zit te hijgen.

Ik zou voor will still gaan, als je ziet wat die doet bij reims is dat echt ongelofelijk

12 mei 2023 om 23:57

Ongelofelijk gaat wel een beetje ver. Staat 10de in Frankrijk op doelsaldo met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 11. Vorig jaar eindigden ze op plek 12. Ja, hij doet het goed. Maar heeft nog niets uitzonderlijks gepresteerd.

13 mei 2023 om 16:58

Gaat wel gepaard met voetbal dat niks met Ajax te maken heeft. En die mooie reeks van hem is ook alweer vrij lang afgelopen.

Knutsen zou ik erg leuk vinden. Heeft Bodo in een kleine tijd getransformeerd van tweede divisie club tot een club die jaarlijks meestrijd om de titel en Europees voetbal speelt. Ook een zeer goede scouting, vaak gericht op Noorse en Afrikaanse jonge spelers. Met een klein budget doet hij het erg goed dus ben benieuwd wat hij met een Ajax budget zou kunnen.

14 mei 2023 om 08:09

Waarom moet je dan in het buitenland een trainer vinden. Wat Maurice Stein en Pascal Jansen bij Sparta en AZ doen is toch niet minder bewonderenswaardig? In nota bene een sterkere competitie. Ik vind het ronduit bizar dat Ajax zijn neus hiervoor ophaalt en ook de media in alle talen zwijgen over deze twee irt Ajax’ trainersvacature. Wat de suggestie van Telegraaf om Jonk wel aan te stellen totaal belachelijk maakt trouwens.

14 mei 2023 om 15:18

Dus jij vindt een leuk seizoentje van Sparta met Maurice Steijn hetzelfde als een jarenlang proces van Knutsen die van een tweede divisie club een topclub in eigen land heeft gemaakt? Is toch totaal niet met elkaar te vergelijken... Knutsen heeft ontzettend veel bij die club gedaan, elk jaar de beste spelers weg en nieuwe talenten goede talenten de kans geven met beperkt budget.

1 juni 2023 om 17:13

Toevallig was het datzelfde AZ onder Jansen die in het jaar 2022/2023 sneuvelden tegen hetzelfde Bodo/glimt van Knutsen in de Conference League... Daarnaast heeft de Noorse Topclub ook AS Roma van de mat geveegd in het Eigen Aspmyra Stadion het jaar daarvoor met 6-1 en het jaar daarvoor AC Milan het heel lastig hadden gemaakt in de een na laatste voorronde van de Europa League waardoor ze strandden tegen de Milanezen maar dus wel bijna doorgingen en toen ook in de Eliteserien op een haar na onverslagen kampioen werden (alleen 1x verloren van Molde FK met 4-2) en meer dan 100 goals in competitieverband hadden gemaakt dus het liefst zeg ik vandaag nog tegen Mislintat om deze man op te halen want hij staat ook voor aanvallend en attractief voetbal en dat is precies wat Ajax nodig heeft in combinatie met de goede resultaten die zich zullen uitbetalen in het pakken van prijzen!

Gallardo is een toptrainer, maar die gaat denk ik naar een topcompetitie. Al zou hij perfect passen. Knutsen ook interessant. In ieder geval hoog mikken.

Zo lang het maar niet Heitinga wordt. Zeker niet met Bosz die vrij is.

Ange gaat wel niet van Celtic naar Ajax gaan lijkt me zelf, zou toch een vrij vreemde stap zijn.

Zo een Gallardo zou heel interessant zijn, al lijkt me ook daar wel veel interesse voor te zijn vanuit topcompetities

Geen vloeiend Engels moet geen probleem zijn , dat spreken van Gaal en Ten Hag ook niet en die zijn beide in Engeland aan de slag geraakt

Knutsen en Gallardo hebben mijn voorkeur en dat is om deze reden:

Gallardo heeft jarenlang bij River Plate de ene na de andere prijs aaneen gerijgd in elke competitie waar het mogelijk was terwijl Knutsen toch wel van een team die vroeger vaker in de OBOS-Ligaen speelde (wat de 2e divisie van Noorwegen is of ook wel 1. Division genoemd wordt) een geoliede machine van de ploeg uit Bodo gemaakt heeft wat toch wel laat zien dat deze man weet hoe het spelletje werkt en het onder andere AC Milan een aantal jaren terug moeilijk gemaakt heeft in de derde voorronde van de EL waardoor ze ook bijna doorgingen ten koste van de Milanezen en vervolgens een jaar later het AS Roma van Mourinho aan de zegekar bond in het eigen Aspmyra Stadion met als eindresultaat een pak op de broek waarbij er destijds een score van 6-1 neergezet werd en het Europees ook ieder ander team moeilijk gemaakt heeft in de afgelopen jaren waarbij AZ niet graag eraan herinnerd wilt worden toen ze destijds door hun uit de Conference League gehamerd werden in 2022... Het liefst zie ik dit snel gebeuren want Ajax is echt wel een club die een coach nodig heeft waarbij er een trap onder de kont gegeven moet worden en het er volgend jaar weer bij hoort te zijn op alle fronten in Europa daar waar dat mogelijk is want Heitinga is er absoluut nog niet klaar voor op basis van wat ik nu gezien heb waarbij het in het seizoen 2023/2024 misschien anders kan gaan maar een veel te groot risico is om opnieuw mee in zee te gaan en iedereen die ook maar een beetje verstand van voetbal heeft zal het wel met mij eens zijn.

Niet negatief bedoeld overigens wat betreft Postecoglou maar op Europees vlak zie ik het toch wel wat minder glansrijk in dan bij deze andere 2 coaches ondanks het feit dat hij verder wel een indrukwekkend CV als coach zijnde heeft waarbij het ook netjes is dat hij de Asian Cup binnengehaald heeft maar met alle respect het wel om de Socceroos gaat die wel vaker goed presteren rondom dat continent en dat vaker bewezen hebben met diverse andere coaches in het verleden.

Er is in ieder geval werk aan de winkel voor Mislintat en hopelijk laat hij dat zien wat hij vooral bij Dortmund ook voor elkaar kreeg wat met het woordje "presteren" te maken heeft!

Ga voor Jesse Marsch. Succesvol bij Salzburg. Lijkt me een vergelijkbaar project.

13 mei 2023 om 17:00

En waar is hij sindsdien succesvol geweest dan?

Ik ben wel van het " kansen geven" aan mensen maar ik denk dat heitinga al wel in een half jaar heeft laten zien er nog niet klaar voor te zijn! Daar moet je als ajax reëel in zijn toch.. Je zal er volgend jaar toch wel weer moeten staan als ajax. Dan heb je een trainer nodig die er kaas van gegeten heeft en kennis heeft hoe je een selectie neerzet, hoe je een ploeg aanpast als je wisselen gaat zowel tactisch en technisch en een trainer met kloten die bijvoorbeeld Tadic gewoon wisselt als die gewoon niet goed genoeg is.

Ik hoop zelf eigenlijk dat Ajax voor Bo Svensson gaat. Vind dat een hele goede trainer met een hele duidelijke visie, die graag goed en aanvallend voetbal met zijn teams wilt spelen en spelers ook beter maakt. Hij verricht al 2,5-jaar heel goed werk bij FC Mainz en is tactisch heel sterk.

Zijn contract bij Mainz loopt volgend jaar zomer af, en misschien dat hij na dit seizoen al toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij wordt in augustus 44-jaar, maar heeft inmiddels al redelijk wat ervaring als trainer opgebouwd bij Mainz (jeugdtrainer en assistent-trainer van zomer 2014 tot zomer 2018), trainer van FC Liefering (jeugdelftal van Red Bull Salzburg van zomer 2019 tot januari 2021) en nu dus sinds januari 2021 hoofdtrainer bij (wederom) Mainz.

En hij is Deens, waar velen Denen over het algemeen heel goed aarden in Nederland. Lijkt mij ook gewoon een trainer die heel goed past bij Ajax.

Postecoglou vind ik eerlijk gezegd nog weinig overtuigend bij Celtic. Dan zijn Gallardo en Knutsen interessantere opties.

Van mij mag er een buitenlandse trainer komen , vergelijk dit jaar een beetje met het zeizoen 96/97 ook toen ging het minder na vele succes jaren. Ajax nam toen morten olsen. het jaar er op won ajax de dubbel met leuk aanvallend voetbal

Ajax is niet gegenpressing, Ajax is totaalvoetbal, onder meer.

Als je niet vol voor Jonk, Keizer of Bosz gaat, gaat men duidelijk op de kansloze voet verder.

Ajax zal gerund blijven worden als een of andere standaard koopclub, zonder echte eigen filosofie en spelprincipes. Als het maar 4-3-3 en een beetje aanvallend is...

Waarom niet Laudrup...ik heb niet het idee dat 1 van deze 3 wonderen gaan verrichten met met zelfde materiaal het beter gaan doen.

Ik heb even geen namen bij de hand maar de coach van Denmark en coach van Zwitserland lijken me ook wel wat

Op basis van dit artikel zeg ik Gallardo. Denk dat iemand met zo’n status over een tijdje niet meer haalbaar is.Maar een speler of coach met een Ajax verleden heeft de voorkeur lijkt me.

Als je Ajax bent en je wilt een nieuwe trainer, dan gooi je vd Sar er toch uit na zijn wanbeleid dit jaar en ga je vol voor Wim Jonk.

Gelukkig voor Feyenoord, is Ajax momenteel geen stap omhoog meer, dus met Slot hoeven er niet meer te vrezen of over te speculeren.

Indien Ajax verandering zoekt: Wim Jonk en Fred Grim aanstellen; vasthouden aan (of juist terugkeren naar) de Cruijff-norm. Mensen vanuit het voetbal, het liefst clubmensen, met een oog voor aanvallend verzorgd voetbal en de jeugd.

Maar eerlijk gezegd vind ik niet dat Heitinga een eerlijke kans heeft gehad en dus geef ik de voorkeur eraan, om hem een volledig seizoen te geven om te laten zien wat hij kan met een selectie van eigen hand. Ik vind het juist positief dat hij met Hato, Baas, Fitz Jim, Regeer, Aertssen, Vos en Godts juist ruimte geeft aan de jeugd en dat zou weleens komend seizoen zijn dividend kunnen uitbetalen.

Jullie vergeten Luis Enrique….

Dit is wel een hele en flinke misleidende titel zeg, nu lijkt het net alsof er bevestigd is er door Ajax dat deze 3 mannen ''de'' kandidaten zijn.

Gallardo zal het zeker niet worden daar die ten eerste geen Engels spreekt en zijn voorkeur al voor Spanje heeft aangeduid en daarnaast denk ik dat Ajax voor hem persoonlijk geen optie is.

Posteceglou staat waarschijnlijk op poleposition om vanaf volgende week benoemd te worden als manager bij de Spurs!

Knutsen heeft natuurlijk met het relatief onbekende en kleine en knusse Bode/glimt al 4 seizoenen eern wereldprestatie geleverd met een mooie voetbalopvatting. Ben alleen benieuwd of hij deze ook in het buitenland kan doorspelen zou natuurlijk wel gewoon direct moeten presteren bij Ajax.

Als je heitinga interim aanstelt, kun je toch ook cocu aanstellen als hoofdtrainer. Lijkt mij een goede kandidaat.

Laat Knutsen maar komen

Allemaal geruchten dat je met een enorme korrel zout moet nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren