Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbal International doet explosieve situatie bij Fortuna Sittard uit de doeken

Laatste update:

Het is erg onrustig in en rond Fortuna Sittard. Volgens Voetbal International heeft dat alles te maken met het uitbetalen van de salarissen, waar de club grote moeite mee heeft. Dat zou ook de reden zijn geweest voor Burak Yilmaz om zondagavond een cryptisch bericht op Instagram te plaatsen waarin hij zijn afscheid aan leek te kondigen. Daarnaast denkt een deel van de selectie aan staken.

Yilmaz stuurde zijn boodschap zondagavond de wereld in nadat de spits 's middags met zijn team van FC Groningen had gewonnen (3-1). Hij speelde de hele wedstrijd mee, maar scoorde niet en werd zelfs uitgefloten door het Limburgse publiek. "Beste supporters, het was een groot genoegen om voor jullie te mogen spelen", schreef Yilmaz. "Bedankt voor alles. Ik hoop op betere en succesvollere jaren." De 77-voudig Turks international is sindsdien onbereikbaar voor commentaar. Volgens Sjoerd Ars, technisch manager van de Limburgers, had het vooral met zijn emoties te maken.

Een reconstructie van VI zegt iets anders. Daar valt te lezen dat er grote onrust heerst omdat salarissen niet of niet volledig worden uitbetaald. Grootverdieners, zoals Yilmaz, zouden al een tijdje merken dat de uitbetalingen moeizaam verlopen. Dat vindt de Turk naar verluidt vooral vervelend voor zijn ploeggenoten. De spits zou hebben toegezegd persoonlijk iets te willen regelen voor spelers die in de problemen komen door het uitblijven van betalingen. Anderen binnen de selectie roepen op om te staken.

Yilmaz zou zijn uiterste best doen om Fortuna intern te professionaliseren, maar loopt vaak tegen beperkingen aan. Frustraties daarover zijn bekend bij ploeggenoten van de aanvalsleider, maar dat het een reden zou zijn om per direct te stoppen bij Fortuna was niet bekend. Het is nog altijd onduidelijk of Yilmaz nog terugkeert in Sittard. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er woensdag meer duidelijk, omdat de clubleiding heeft toegezegd dat dan alle achterstallige salarissen zijn uitbetaald. Het is afwachten of Fortuna die belofte kan waarmaken en wat dat doet met het humeur van Yilmaz.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die hele rijke lui van azerion oa zitten toch achter sittard?

3 april 2023 om 15:37

Die van Azerion is teruggetrokken omdat AFM een onderzoek heeft gestart. Alleen Isitan Gun zit er nog.

Het uitblijven van salaris uitbetalingen, Fortuna begint echt op een Turkse club te lijken.

3 april 2023 om 15:58

Geniale reactie met kern van waarheid

Tja, wie zag dit niet aankomen. Een klein lokaal Limburgs clubje. Wat met een paar Turkse geldschieters opeens met vage constructies grote spelers gaat halen. Je denkt bij dit soort dingen altijd "dat kan alleen in Griekenland, Turkije of een Spaanse 4de divisie."

Maar afijn, blijkbaar is louche clubbestuur nu ook naar Nederland geëxporteerd. Krijg je ervan wanneer je boven je stand probeert te leven.

Hopelijk wordt het vooral voor de kleinere spelers snel opgelost. Yilmaz kan het wel lijden lijkt mij..

3 april 2023 om 15:31

Dit zie je al een poos in Nederland gebeuren. Echter gebeurt het bij Fortuna met een eigenaar en niet met bestuurders die met geld van de club lopen rotzooien.

Hoe dan ook is het inderdaad niet vreemd, in acht nemend dat het salarishuis van Fortuna bijna de gehele begroting van Fortuna inneemt. Het is nog wel afwachten hoe de situatie met Yilmaz precies zit, maar die kan ook weinig doen als die eigenaren hun zaakjes niet op orde hebben betreft de club.

3 april 2023 om 15:54

Doet mij een beetje denken aan de situatie van AZ met ene meneer Scheeringa. Man met een bedrijf dat in de lift zit waant zich de koning. Koopt een voetbalclub, wil direct succes. Bedrijf loopt even iets minder, alles loopt in de soep.

Verder is het echt niet de eerste club die in financiële problemen komt in Nederland. Maar de manier waarop is toch wel een beetje ongewoon/ongehoord.

Raar ook dat er bij de KNVB met haar strenge licentie eisen geen alarmbellen zijn afgegaan over de begroting van deze club.

3 april 2023 om 16:08

Totale onzin kraam je uit martijn. Scheringa voerde ook goed beleid, maar kwam in de knel doordat zijn bank werd opgeblazen door die ene man op tv. Daardoor kwam az in de problemen

3 april 2023 om 16:45

Het lag wel iets genuanceerder: meneer scheringa had mooie leningen voor degene diemaar wilde. Echter, bij het ondertekenen van leningen en hypotheken bij de notaris waren er opeens hele vage constructies voor verzekeringen die steeds meer op in ieder geval zeer slecht voorlichten van klanten tot bijna oplichting. Iemand beet zich vast in die constructies, vond vele vage constructies en kreeg veel klachten van klanten. Op dat moment zakte het vertrouwn van de Nederlandse Bank in de DSB bank en klapte de boel. En ik kan het weten, want ik hhad ook een 2e hypotheek bij DSB en kon er met moeite vanaf komen toen ik hem wilde laten overnemen door een andere hypotheek verstrekker Het was een klein oplichtertje.

3 april 2023 om 17:27

@bochherief: En weer praat je onzin. Scheringa heeft met zeer schimmige zaken veel geld verdiend. De ondergang van DSB ligt maar aan 1 man en dat is Dirk Scheringa zelf. Het riekte in alles naar oplichting zeker met de "verplichte" polissen die ze ernaast verkochten. Scheringa heeft een spoor van ellende achtergelaten, dat heeft niets met goed beleid te maken.

3 april 2023 om 17:51

Scheringa had gewoon een goede bank daar was niks mis mee. Was gewoon een gerichte actie om een bankrun te veroorzaken.
De DSB bank deed niks wat anders is dan hoe andere banken werken. Verdiep je in de materie aub!

@Martijn hoezo is het bestuur bij Fortuna louche?! Het afhaken van de grootste sponsor zou voor iedere club liquiditeitsproblemen brengen. Juist als het louche is dan zouden ze de spelers wel kunnen betalen van geld op die manier verkregen.

3 april 2023 om 15:44

Yilmaz kan het lijden, maar hij heeft ook gewoon een contract dat gerespecteerd moet worden.

Verder helemaal met je eens. Jammer dat het zover moest komen. Van een club waar leuke voetballers vandaan zijn gekomen zoals Paauwe, Hofland en van Bommel naar deze rotzooi. Overschaduwt ook de knappe prestatie om in de middenmoot te staan.

3 april 2023 om 15:51

Zover moest komen? Vergeet niet dat fortuna al dood was sinds 2010, fc Limburg is daarom in het leven geroepen. Isitan gun heeft de club gered

3 april 2023 om 15:51

Ik zeg ook niet dat Yilmaz niet uitbetaald hoeft te worden. Maar zoals hij zelf ook zegt. Voor een speler van 21 met een contract van 2 ton die niet meer uitbetaald wordt kan een situatie nijpend worden met vaak hoge vaste lasten van een voetballer.

Voor Yilmaz is het meer een principekwestie en zal het hem financieel niet echt pijn doen. Uiteraard moet ook zijn contract gewoon tot de laatste cent uitbetaald worden.

3 april 2023 om 17:58

Wat voor hoge lasten heeft een voetballer tov iemand met een andere baan?

3 april 2023 om 18:29

Een kapot duur huis en een kapot dure auto!
En een kapot lekker wijf, die vaak ook duur kosten in het onderhoud

3 april 2023 om 18:38

Paauwe komt van psv...

3 april 2023 om 19:31

Uiteindelijk gaat Gun er voor zorgen dat hij de ondergang van Fortuna wordt. Zo’n man trekt zijn handen er een keer van af en dan zijn de rapen gaar.

Nou dit is pas een pas content voor een soap serie. Ik heb een hekel aan de grappen zoals Fortunaspor etc. maar dit soort praktijken komen toch een stuk vaker voor in bijvoorbeeld Turkije dan in Nederland. Al weten wij waarschijnlijk nog geen 1% van wat er letterlijk aan de hand is in Sittard.

Vind het wel mooi om te horen dat Yilmaz aanbied om de spelers te helpen. Wel verassend dat zo iets kan in Nederland, normaal hoor je dit vanuit het middenoosten ( mokhtar/ saymak).

3 april 2023 om 16:11

Yilmaz komt sowieso over als een goede jongen. Geeft ook altijd alles voor zijn team en heeft geen last van sterallures. Het zegt al genoeg dat je met zo een naam nog even je laatste jaartjes bij een nietszeggende club uit Nederland komt spelen. Ze doen het op sportief vlak ook gewoon fantastisch bij Fortuna. Mede door hem.

3 april 2023 om 18:55

Nouja, nietszeggend. De club is tegenwoordig bijzonder leuk om te volgen hoor (in de media dan). Het is maar dat Vitesse er doorgaans nog een schepje bovenop doet......

Mooi dat het crisis is daar, hebben we bij Ajax weer een concurrent minder in de strijd om lijfsbehoud.

Haha, wat een clüb. Je zag toch al van kilometers aankomen dat het aantrekken van deze grootverdieners als een boemerang terug zou komen. Nog niet zolang geleden was de club op sterven na dood - Michael van Praag dacht zelfs al dat Fortuna failliet was - en was het stadion uitgestorven. Kunstmatige kapitaalinjecties kunnen er kortstondig in slagen de werkelijkheid te verdoezelen maar zijn natuurlijk geen duurzaam, toekomstbestendig businessmodel.

3 april 2023 om 15:33

Op zich had Fortuna na de overname de zaakjes goed op orde, maar in de afgelopen pakweg twee jaar zijn ze langzaam gaan bouwen op een niet-bestaand fundament, leunend op extern geld. Daar zit het grote probleem. Die eigenaar is kennelijk blind van ambitie en is van Fortuna een ego-project aan het maken. Dat zie je wel vaker bij eigenaren. Ze hebben niet het geduld om een goed fundament te bouwen om van daaruit te groeien.

Turkije en achterstallige spelers salarissen. Waar heb ik het eerder gehoord? We moeten in Nederlasnd echt heel snel naar de regelgeving in Duitsland toe waar buitenlandse investeringen behoorlijk aan banden gelegd worden. ADO, Vitesse en nu weer Fortuna. Hoelang laten we dit nog duren. Of moet er eerst een club omvallen Knvb?

3 april 2023 om 15:32

Loop jij nog op geitenwollensokken en een manchester broek rond? Wat is dit voor gekke protectionistische theorie, totaal gedateerd. We leven in een vrije markt en clubs kunnen gelukkig gekocht en verkocht worden door wie dan ook. Laissez faire

3 april 2023 om 15:38

Het is inderdaad niet aan de Knvb. Die hebben al vrij strenge voorwaarden waardoor niet ieder persoon zomaar even een club over kan nemen.

Het is aan de clubs om bij een overname zorgvuldig te werk te gaan. Dat gebeurt echter niet. Bestuursleden die de club naar de afgrond hebben gebracht, zijn allang blij dat ze ermee wegkomen en niemand binnen zo'n club stelt dan nog eisen of voorwaarden. Die luxe hebben ze ook niet altijd, maar het gebeurt ook niet echt.

3 april 2023 om 16:07


Bocherief ben het eens met je opstelling dat een protectionisme niet meer van deze tijd is, maar een zeer uitgebreide due diligence wel tot de mogelijkheden van de KNVB zou moeten behoren.

Alleen was jij gisteren niet aan het verkondigen dat het allemaal zo lekker ging bij Fortuna? Dat alleen jij wist hoe een P&L bij een voetbalclub eruit zag? Wat is daar nu jouw afdronk van?

3 april 2023 om 16:12

De discussie gisteren ging over het effect van fans in het stadion op het financieel beleid van clubs (en sponsors). Dat is nihil.
Wat er vandaag is uitgelekt is een compleet andere discussie.
Dus niet goedkoop scoren.

3 april 2023 om 16:55

Mwah, is dit een compleet andere discussie? Jij denkt niet dat een reden van de tekorten is dat er gewoon geen/ te weinig fans zijn bij Fortuna voor de portemonnee die er gehanteerd wordt??

Als ik goedkoop wil scoren zou ik alleen benadrukken dat je er faliekant naast zit en niet jou om je mening vragen.

Dit zag iedereen toch wel een beetje aankomen? Als je ziet wat voor spelers er binnen werden gehaald, die Turkse jongens krijgen voor eredivisie natuurlijk een enorm vermogen. Dat Fortuna bepaalde clubs af kon troeven met het halen van Guth en met name Cordoba was ook opvallend, NEC lukte het niet met Guth en voor Cordoba waren ook Eagles, AZ en Twente in de markt. Weet nog dat Fortuna ook Vlap wilde kopen, en dat zij zelfs meer salaris konden bieden aan Vlap dan Twente dat kon. Geld uitgeven wat er dus uiteindelijk helemaal niet is, en de resultaten zullen wel dusdanig tegen vallen dat alle Turkse geldschieters er geen/minder interesse in hebben, die sowieso al binnen werden gehaald met vage constructies. Burak Yilmaz naar Fortuna leek al (veel) te mooi om waar te zijn, en blijkt dat dit ook echt zo is.

3 april 2023 om 15:35

Volgens mij was FC Twente niet concreet voor Cordoba. Verder is het algemeen bekend dat Fortuna een veel te hoog salarishuis heeft. Dat is altijd vragen om problemen.

3 april 2023 om 15:46

Dan is toch de vraag waar de licentiwcommissie. Die moet handhaven dat clubs niet in problemen komen.

4 april 2023 om 14:33

Zolang die eigenaar tekorten aanvult, zijn er geen problemen.

Wat kinderachtig dat je dan zo'n bericht op Instagram plaatst. En dan nog in comic sans ook

Vecht dit soort dingen lekker intern uit en gedraag je gewoon als een vent naar buiten toe.

3 april 2023 om 17:13

Ik vind als je als club niet betaald, dat dat dan ook publiekelijk bekend mag worden. Als mijn salaris niet word uitbetaald zorg ik in ieder geval niet dat het intern blijft

Dit is toch heel normaal bij Turkse clubs?

Turken en uitbetalen? Liefst betalen ze helemaal jiks en willen ze dat je gratis werkt of voetbalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren