Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse is niet te stoppen en passeert PEC op ranglijst

Laatste update:

Op 28 februari overleed Theo Bos en Vitesse heeft zijn clubicoon twee jaar later een mooi eerbetoon kunnen geven. De ploeg van Peter Bosz boekte tegen PEC Zwolle zijn zesde competitiezege op rij (2-1) en zet zijn opmars in de Eredivisie dus voort. Vitesse heeft PEC gepasseerd op de ranglijst en staat nu vijfde, al kan sc Heerenveen zondag weer over de Arnhemmers heen klimmen. PEC is uit vorm en heeft nu vier competitiewedstrijden op rij verloren.

/

Dat terwijl de avond nog wel zo goed begon voor de bekerwinnaar, die al na vier minuten spelen op voorsprong kwam. Bart van Hintum nam bij een inworp een aanloop en gooide de bal strak het strafschopgebied in, waar Rochdi Achenteh zich liet verrassen door Mustafa Saymak, die de score opende. Het was echter een spaarzaam hoogtepunt van PEC, dat in het restant van de ontmoeting de mindere ploeg was. Vitesse speelde prima en Traoré kreeg na een kwartier spelen een eerste goede kans op de gelijkmaker, maar hij schoot in het zijnet. De man in vorm kreeg iets teveel ruimte omdat PEC op dit moment even met tien man op het veld stond: Maikel van der Werff, die in de zomer van PEC naar Vitesse vertrekt, viel al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit.

Met Thomas Lam als vervanger van Van der Werff had PEC het moeilijk. Vitesse zette veel druk naar voren en Zakaria Labyad, Traoré, Valeri Qazaishvili en nog eens Traoré werden al gevaarlijk, voordat de verdiende gelijkmaker ongeveer tien minuten voor rust dan eindelijk viel. Na een afgeslagen vrije trap kopte Guram Kashia de bal terug de gevarenzone in, waar Traoré goed oplette en de 1-1 binnen schoot. Voor de aanvaller betekende dit zijn derde doelpunt uit de laatste vier wedstrijden en na een geweldige pass van Labyad had Traoré ook zijn vierde goal uit vier duels kunnen maken, maar nu stuitte hij op Warner Hahn. De sterk spelende keeper hield PEC in de eerste helft op de been.

/

Kort voor rust leek Vitesse alsnog op voorsprong te komen, toen Ben Rienstra aan het shirt van Kevin Diks trok en de thuisploeg een strafschop kreeg. Marko Vejinovic ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar schoot hoog over, waardoor Vitesse en PEC in evenwicht gingen rusten. Voor de tweede helft bracht Ron Jans Tomás Necid in de ploeg bij PEC; hij maakte zijn rentree, nadat hij op 20 december zijn laatste wedstrijd voor de bekerwinnaar had gespeeld. Jans hoopte met Necid binnen de lijnen meer aan voetballen toe te komen, maar Vitesse bleef de bovenliggende partij. Pröpper kreeg de eerste kans van de tweede helft, maar schoot op aangeven van Traoré over.

Vitesse kwam met de schrik vrij toen een vrije trap van Van Hintum via de bovenkant van de lat over ging, maar verder lieten de bezoekers lange tijd niet veel meer zien. Vitesse was de baas in eigen huis en kwam een klein halfuur voor tijd op een verdiende voorsprong, toen Pröpper de bal na een korte dribbel over de kansloze Hahn heen stiftte. Vitesse bleef ook na deze goal aanvallen en Denys Oliynyk kon een mislukt schot van Labyad bijna binnen tikken, maar bij de tweede paal kwam hij net tekort. PEC bleef dus in leven en Necid dacht de 2-2 te maken, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens een duw van Eli Babalj. Van Hintum zorgde met een verre inworp ook nog voor gevaar, maar Vitesse hield stand en Oliynyk draaide de bal op de paal. Er gebeurde dus van alles in een heerlijke wedstrijd in Arnhem, die eindigde in een 2-1 zege voor de gastheren.

Denk je dat Vitesse Europees voetbal gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat wil je met het traagste centrale duo van de eredivisie. Kloten dan Vd Werff weer uitvalt en wordt tijd dat Sainsbury weer dit wordt. Het begon aardig maar daarna alle controle kwijt en dan mag je je handjes dichtknijpen bij 2-1..

28 februari 2015 om 20:32

idd. en broerse kan gewoon niet meer. die heeft ons genoeg gebracht maar je ziet gewoon dat ie t niet meer kan belopen.

gefeliciteerd vitesse fans met deze dik verdiende overwinning

28 februari 2015 om 22:22

Jammer dat pec zo helemaal wegvalt na zo"n goed seizoen

Dik verdiend, het spel van PEC begint zo langzamerhand lachwekkend te worden. Zoveel spelers die er ineens helemaal niks meer van lijken te kunnen. De intentie is er wel, maar ik mis toch de wilskracht en winnaarsmentaliteit. Organisatorisch is er van alles mis en sinds dat Brama erin staat is het hele positiespel weg.

Drost speelt al weken drama, maar wordt telkens de handen boven het hoofd gehouden. Je brengt er 2 spitsen in van over de 1 meter 90 en je kan nog niet eens een bal in een 16 brengen. Ik hoop dat Broerse inziet dat dit niet meer kan en verder gaat als Commercieel directeur. Met alle respect voor die jongen, want die heeft allang zijn dienst bewezen voor Pec, maar die kan niet meer vooruit komen. Lukoki is weer zoals gewoonlijk drama. En voor de rest is het dikke vette middelmaat.

Enige lichtpuntje vond ik Saymak, de enige die pit in z'n donder heeft en die begrijpt hoe je een wedstrijd moet pakken.

Jans moet heel snel in gaan zien dat het met dit systeem en deze ''organisatie'' in het veld niet zo lang verder kan. Maar goed, positief blijven en volgende week Cambuur thuis pakken!

Verder ook een dikke vette pluim voor Vitesse. Spelen op dit moment misschien wel het beste voetbal van Nederland.

28 februari 2015 om 22:35

Klopt helemaal. Ik was er bij en 'oo' wat speelde Pec zwak. Wat jij ook al zegt enige lichtpuntje was Saymak. Je zag ook dat er alleen wat gebeurde als hij aan de bal kwam.

Vitesse was echt heel goed, erg leuk om te zien!

terechte overinning van Vitesse.vond ze goed spelen, bij pec zwolle zag ik ook al weer aardige dingen het was al veel beter dan vorige week en die weken daar voor,het zal mooi zijn om volgende week weer 1 of 3 punten te pakken tegen cambuur en dan komt het wel weer goed met zwolle,en als Vitesse zo door gaat worden ze nog wel 2de

28 februari 2015 om 20:44

Mwa 2e is niet meer te halen. 3e zou eventueel wel kunnen, maar dan moeten feyenoord en az wel wat punten laten liggen. Az krijgen we over 2 weken thuis, vind ons beter dan az maar hebben het altijs lastig tegen ze. Vitesse speelde weer heel goed en zitten echt in een flow, volgende week heracles uit,moet kunnen. Wat is propper trouwens een geweldige middenvelder,wat mij betreft hoort hij bij de betere in Nederland.

Terechte overwinning voor Vitesse, helaas maar 2-1 waardoor het toch nog spannend blijft dat hoeft voor mij niet perse, maar goed 3 punten en goed spel dik tevreden. Ook mooi dat het nu ook dik 21000 man zat en dat ze ook nog eens een leuke wedstrijd hebben gezien.

Mooie overwinning! Nu komt het besef wel steeds meer als ik denk hoeveel onnodig veel punten wr verspeeld hebben. Er zat nog zoveel meer in maargoed...

Die peter bosz is toch wel een hele goede trainer. En laat zich niet snel gek maken door nederlagen. Hij blijft vasthpuden aan zijn eigen speelwijze. En nu zie je ook dat het werkt. Mocht fred rutten weg gaan bij feyenoord. Dan zou peter bosz wel een hele goede opvolger kunnen zijn.

28 februari 2015 om 20:47

Ik weet niet of het een goede trainer is. Met dit materiaal hoor je ook gewoon op deze plaats te staan.

Echt een leuke wedstrijd om te zien. Ik kijk weinig eredivisie maar wat Vitesse vandaag liet zien was van hoog niveau. Fel, snel en technisch. Hij heeft dan niet gescoord maar Labyad was voor mij man van de wedstrijd. Zoveel inzet en goede gedoseerde acties getoond.

28 februari 2015 om 20:55

Wat een drama die man, ibarra is vele male beter. Labyad gaat alles schieten😫

28 februari 2015 om 21:05

@liam: Vitesse speelde in geel zwart hè? Kom op man, Ibarra kwam erin en had gelijk een paar keer balverlies. Wilde een keer iemand door de benen spelen en dat mislukte en een andere keer ook niet handig. Leuke speler, maar Labyad was echt goed vandaag. Hij was de eerste die er vol voor ging en de rest volgde.

1 maart 2015 om 12:02

Labyad is inderdaad hele goede voetballer. Probleem is echter dat hij altijd zijn eigen wedstrijdje aan het spelen is en vergeet dat er nog 10 anderen om hem heen lopen. Zelf schieten is niets mis mee maar af en toe een voorzet geven is ook niets mis mee. En zoals vorige week bij zijn dp tegen w2 was het ook iets te veel moeite om de assistgever even te bedanken. In plaats daarvan biet hij alleen zijn eigen feestje. Erg vervelende eigenschap en op lange termijn nooit goed voor het team proces.

2 maart 2015 om 10:28

Volgens mij had Labyad kei veel voorzetten deze wedstrijd..

Hoop toch dat Labyad bij Vitesse blijft.

1 maart 2015 om 12:04

Denk het niet.in het ad zei hij gisteren dat de kans zo goed als nihil is dat hij volgend jaar nog bij Vitesse voetbalt.

2 maart 2015 om 10:27

Jammer, is nog jong en heeft veel potentie.
Kost denk ik ook te duur..

Wat een treurige vertoning weer. Ik vraag mij oprecht af of sommige spelers het wel leuk vinden om te voetballen. Een instelling van niks, want Vitesse wordt weer geprezen om haar mooie voetbal, maar kregen ook alle ruimte van de meisjes van Pec. PEC heeft kerels nodig, mannen die willen bikkelen, die er in durven te klatsen. Die hadden wij vandaag niet. Geen enkel duel (ik herhaal) geen enkel duel werd met overtuiging aangegaan door Pec. Elke tweede bal was voor Vitesse, die wel vertrouwen in hun kunnen lijken te hebben. Die wel spelers hebben die het leuk vinden om op het veld te staan. Maar wat wij lieten zien was niet eens Jupiler League waardig, want dan doe je deze competitie tekort waar wel wordt gevochten voor elke bal.

Een aantal spelers hoef ik ook niet meer te zien. Drost is blijkbaar de grote vriend van Jans, want hij wordt dag in dag uit gespaard door die man. Die jongen mag alles fout doen en Jans lijkt het helemaal prima te vinden. Lukoki staat er, maar komt geen man voorbij. En dat zegt wat als je Achenteh in niet al te goede doen tegenover je hebt staan. Broerse is gewoon passe. Speelde een tijdje geweldig en vormde met Van der Werff een niet te kloppen koppel, maar is nu gewoon op. Jans begrijpt kennelijk niet dat je een versleten Volkswagen Kever niet opnieuw kan opknappen, het is gewoon klaar met die jongen. Hij heeft genoeg voor ons gedaan en ik wil hem blijven herinneren als die man met dat geweldige linkerbeen en koppende kwaliteiten. Niet als die versleten opa die hij nu is.

Maar de slechtste man bij PEC vond ik toch wel Jans. Allereerst beloofde de opstelling al weinig goeds. Saymak in de spits zetten was al vrij plausible, al kopte hij prima de 0-1 binnen en speelde voor de rest prima, maar we begonnen pas gevaarlijk te worden toen Babalj er in kwam. Begin dan gewoon met zo'n echte spits van 1 meter 94 tussen twee lange verdedigers van Vitesse. Waarom slachtoffer je Saymak, onze beste speler op dit moment, sowieso door hem in de spits te plaatsen? Brama is al weken drama (rijmt ook lekker), waarom gooi je hem er niet uit? En wat bezielt die man om Joost, de traagste speler van de eredivisie, tegenover Traore te zetten? Dan ben je toch gewoon niet goed wijs als je ook spelers als Bjelica en Lam tot je beschikking hebt? En hoevaak, ik vraag, hoevaak moet die Drost nog falen voordat Jans ook inziet dat hij niets anders betekent dan balverlies? Als je zo grote fan bent van Brama zet Saymak dan op de positie van Drost.

Jans mag dit verlies zichzelf voor meer dan de helft aanrekenen en laat hier zien dat hij totaal niet geschikt is voor de top van de eredivisie. Dit zijn beginnersfouten die een eredivisietrainer niet hoort te maken en als het wat minder gaat bij PEC lijkt hij de controle zowel bij zichzelf als in zijn vak te verliezen. Dat hoort niet bij een trainer. Wat probeert die man trouwens om zijn spelers te motiveren, want elke week lopen ze er als lamzakken er bij zonder ook maar een duel te winnen. Ook daar ben je als trainer verantwoordelijk voor.

28 februari 2015 om 21:08

Mooi algemeen betoog. Maar ik snap het wel, die ploeg heeft het hartstikke goed gedaan dit jaar. Echter zijn de vele blessures heel zuur voor jullie, want die zijn moeilijk op te vangen, en daar is misschien iets meer begrip voor op te brengen als supporter ;p.
Ik ben iig hartstikke blij met alweer 3 punten.
Europa; we komen er weer aan!
(En dit keer wat langer..)

28 februari 2015 om 21:09

Ik ben het volledig met deze analyse eens. Vitesse was overigens zeer goed. Druk over het hele veld, mooi om te zien.

Wil nog wel aanvullen dat het van de zotte is dat je spelers midden in een seizoen vrij-af gaat geven, al helemaal als je uitblinker bent bij de Azië-cup. En Jans, waar is die Bjelica gebleven? Als die het niveau van Broerse niet kan halen, dan kun je hem beter direct wegsturen. Broerse, a.u.b. een goed afscheid voor deze speler! Dat heeft hij verdient.

Volgende week volle bak en graag met nog iets meer beleving!

Echt ee dikke duim voor Vitesse. Ze hebben bewezen dat ze kunnen voetballen! Europees voetbal moet zeker lukken als ze zo door gaan.

broersebroeder toe pec zwolle de pannen van het dak voetbalde was je toen ook zo negatief of was het toen allemaal hosanna,iedere ploeg heeft wel een een dip en ja toevallig zijn pec,twente en cambuur nu de ploegen waar het wat minder draait

28 februari 2015 om 21:17

Toen had ik ook mijn respect voor Jans uitgesproken, maar nu heeft hij fouten gemaakt en die spreek ik ook uit. Ik heb mijn ploeg voor de vierde achtereenvolgende keer zien falen op het gebied van inzet en passie en daar baal ik van.

28 februari 2015 om 21:23

Ik vond vandaag al stuk beter. En vind dat we wel realistisch moeten blijven. Van de laatste 4 wedstrijden kunnen wij als pec er gewoon drie verliezen. En helemaal als je ziet hoe vaak er basisspelers ontbreken. Er komt nu weer een periode aan waar de punten gepakt moeten worden.

28 februari 2015 om 21:50

Tuurlijk kan je deze wedstrijd verliezen, en dat had ik ook verwacht. Maar dan moet het door het kwaliteitsverschil komen (wat ook logisch is als je tegen een club speelt dat met een begroting werkt die 25 miljoen euro hoger is dan die van jou) en niet door gebrek aan passie wat ik toch merkte. Passie is gewoon de mate waarin jij je baan serieus neemt. Als ik een werknemer zou hebben die met eenzelfde passie zou werken als de spelers vandaag speelden, dan zal hij bij mij op gesprek mogen komen. En dan zal die werknemer zeker geen pluim van mij krijgen.

Toch weer jammer dat Labyad weer telkens voor eigen succes gaat, doodzonde. Tot 2 x toe stond Traore vrij en 1 x Olinik. Blij als Ibarra volledig fit is, miss dat die wel de bal afspeelt en niet van een meter of 35 gaat schieten tot 2 x toe

1 maart 2015 om 02:15

Hier ben ik het mee eens vind labyad echt niet goed. Tuurlijk hij heeft de kwaliteiten maar het enige wat die doet is actie en schieten vanuit alle plekken 40 meter. Doe mij maar gewoon ibarra die 20 voorzetten geeft waarvan er 5 aankomen

Maar voor de rest een super wedstrijd gespeeld! Wel meer kansen afmaken want dat kan beter

Lekker getimed van Pec, scoren in de 4e minuut. Al kon het me op dat moment even niet zoveel boeien. Prima wedstrijd van Vites, mooi eerbetoon voor Theo, 3 punten en een lekker doelpunt van Pröpper. Prima avondje gehad al met al.

Vitesse na de eerste 10 minuten waar het snel 0-1 werd compleet de bovenliggende partij. Leuk voetbal gezien met erg veel inzet als team. Had zeker 4-1 kunnen zijn. Pec had niets in te brengen. Op naar Almelo volgende week

Qua voetbal is Vitesse top 2 waardig. Jammer dat de achterhoede wat minder is, maar valt op dit moment mee. Bosz is toch een goede trainer met leuk voetbal.

Overwinning op karakter! Propper fantastisch vandaag. Achenteh drama, maar Kashia goed in de ruchdekking. Kan merkwaardig genoeg nog een geslaagd seizoen worden.

Vitesse is gewoon een maatje te groot voor pec. Vitesse in form Pec uit vorm verwachte uitslag..

Vitesse draait goed op het moment, maar qua spelersmateriaal zou dat ook normaal moeten zijn. Met deze groep hoorde je dit seizoen gewoon me te doen om de 1e 2 plaatsen. Alleen PSV heeft een betere selectie. 2e gaan ze niet meer worden, maar met wedstrijden tegen AZ en Feyenoord op het programma moet plaats 3 haalbaar zijn. Feyenoord leefde te lang boven zijn stand en begint nu af te brokkelen en AZ moet ook geen problemen voor ze opleveren.

1 maart 2015 om 09:11

Sorry hoor, maar daar gaan we weer. Als we weer een goede serie hebben neergezet denken we alweer dat we kampioen gaan worden. We spelen heerlijk voetbal maar laten we het maar is een keer tot en met de laatste wedstrijd van het seizoen zien vol te houden. Over 2 weken tegen angstgegner az. Eerst dat soort wedstrijden gaan winnen en dan voorzichtig hopen op een goede klassering, want ja het blijft wel vitesse!

Zwolle komt nu langzamerhand in de regio waar ze horen te staan ,er is dus niks aan de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren