Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse geeft nog niet op: ‘Dit is voor ons geen schande’

Laatste update:
/

Na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Southampton geven niet veel fans nog iets voor de kansen van Vitesse in de Europa League. De Arnhemmers moeten het onmogelijke mogelijk maken, willen ze nog verder komen: met 3-0 winnen en een verlenging afdwingen of met vier doelpunten verschil winnen en linea recta doorgaan. Eloy Room gooit toch de handdoek nog niet in de ring.

“Je weet nooit, misschien kunnen we nog wat doen. We moeten thuis voor eigen publiek alles geven. Dat zijn we ook verplicht aan onze supporters”, zegt de doelman van Vitesse in gesprek met de Gelderlander Room zegt dat de aanhang geweldig was in Engeland en dat Vitesse er volgende week vol voor moet gaan. “Al zal het heel lastig worden.”

Aan de heenwedstrijd hield Room een dubbel gevoel over. De uitslag deed vermoeden dat Southampton een ‘makkie’ had aan Vitesse, maar volgens Room was dat zeker niet zo. “Alleen worden kleine foutjes door zo’n goede ploeg afgestraft. Dit is voor ons geen schande.”

Zie jij nog kansen voor Vitesse?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vitesse speelde behoorlijk goed in t heenduel. Ze hadden met een beetje meer geluk na een paar minuten op voorsprong kunnen komen daar. Als deze bal er as donderdag wel er in vliegt na 5 minuten en ze dit keer geen onnodige fouten en overtredingen maken in de eigen 16 dan maken ze gwn kans. Ik vond Southampton niet zo sterk maar tis echt een typische ronald koeman ploeg die houden t compact en bij omschakeling zijn ze dreigend en dat word een uitdaging komende donderdag.

Helaas die fout van Baker heeft het heel moeilijk gemaakt. Ze hadden op dat moment in de wedstrijd juist het overwicht, en de kansen op de 2-1 die overigens terecht was geweest. Gewoon het beste er van maken donderdag, niks te verliezen!

1 augustus 2015 om 21:26

Vitesse kreeg een lesje in effectiviteit, waar de meeste Nederlandse clubs in Europa last van hebben. Vitesse heeft gewoon 60 van de 90 minuten goed gespeeld en kwam heel goed mee en was 35 van deze 60 minuten gewoon de bovenliggende partij. Echter wanneer je 2 tot 3 100 kansen krijgt en geen van deze verwerkt tot een doelpunt houdt het nou eenmaal op. Juist tegen een club als Southampton, met een begroting waar de top 3 samen in Nederland alleen maar van kan dromen, is het dan erg moeilijk om iets te halen uit de wedstrijd. Jammer genoeg verlies je de wedstrijd dan ook door twee persoonlijke fouten, een penalty en een fout van Baker, echter voetbal je wel mee de hele wedstrijd. Ik vond het persoonlijk in ieder geval een heel ander beeld dan de oefenwedstrijden tegen Feyenoord en Groningen (maar goed dat zijn oefenwedstrijden). Het had ipv 3-0 ook makkelijk 3-2 kunnen staan dus natuurlijk is er hoop voor Vitesse. Geen hoop op doorgaan, maar wel hoop op een mooi resultaat. Boven alles heeft Vitesse gewoon erg pech gehad door één van de, al dan niet de, beste club uit de kwalificaties te loten

1 augustus 2015 om 22:50

Goeie reactie! Objectief. Wat Vitesse liet zien biedt in ieder geval persepectief voor het seizoen voora die Nakamba id geweldig!

Ze speelde aardig, maar missen gewoon de ervaring, die Southampton wel heeft. Southampton strafte de fout af, die Vitesse maakte. Vitesse moet gewoon zijn eigen spel spelen en er het beste van maken.

Europa moet je ook gewoon aan de top 3 AZ en Twente overlaten. Dat is al 10 jaar duidelijk nu.

1 augustus 2015 om 23:59

Inderdaad, want in de afgelopen jaren is Twente niet uitgeschakeld door het nietige Qarabag en werd AZ niet in eigen huis vernederd door Anzhi.

Dit is echt onzin, als je niet bij de beste ploegen in de competitie behoord, dan hoor je ook gewoon niet in Europa. Twente belandde in het rechterrijtje (en zelfs zonder puntverlies zouden ze nog ternauwernood onderin het linkerrijtje zijn geeindigd), dus die hebben echt niets in Europa te zoeken op het moment.

Daarnaast speelde Vitesse gewoon goed en heeft het gewoon de pech dat ze de zwaarst mogelijke tegenstander loot. Southampton zou in Nederland gewoon fluitend kampioen worden. Als Vitesse minder pech had gehad bij de loting, dan was het wellicht een heel ander verhaal geweest en zouden ze misschien al hard op weg naar de volgende ronde zijn. Ik vond Vitesse namelijk veel beter spelen dan AZ. Dus waarom heeft AZ dan wel wat in Europa te zoeken en Vitesse niet?

2 augustus 2015 om 05:52

Dat anzhi waar AZ tegen speelde was een betere ploeg dan dit Southampton..

2 augustus 2015 om 08:12

Serieus?

2 augustus 2015 om 09:51

Dat Anzhi schakelde in dat jaar ook Vitesse uit. Ik kan me die wedstrijden nog wel herinneren, Vitesse was in beide wedstrijden niet kansloos.. En als ik die ploeg moet vergelijken met Southampton dan is Southampton toch echt een stukje beter.

2 augustus 2015 om 11:07

En Vitesse speelde beter tegen Anzhi dan Az..

Wat een onzin verhalen weer hier zeg..

2 augustus 2015 om 14:38

Anzhi nam Vitesse ook niet serieus met alle respect en niet vergeten dat AZ Anzhi alsnog heeft teruggepakt in de 1/8ste finales waar het echt om ging, kregen ze degradatie gratis bij cadeau

2 augustus 2015 om 19:33

Ja joh, Anzhi nam Vitesse niet serieus, maar de ronde erop AZ wel. Erg geloofwaardig. Houdt eens op met je stemmingmakerij joh. Durf gewoon eens toe te geven dat ook AZ wel eens vroeg uitgeschakeld en soms zelfs vernederd wordt en dus helemaal geen garantie is voor veel Europese punten.

2 augustus 2015 om 00:06

AZ en Twente laat me niet lachen. Az ligt er ook uit, gaan ze niet redden daar. Ging al moeilijk tegen tien man. KANSLOOS

2 augustus 2015 om 14:37

AZ heeft in 1 jaar El/uefa Cup meer coeffeciencypunten behaald in Europa dan Vitesse in hun hele Europese geschiedenis en hetzelfde geldt voor Twente, dat terwijl AZ en Twente uit 65/67 komen en Vitesse uit de vorige eeuw van de vorige eeuw 18??

2 augustus 2015 om 15:17

Ow ja, want in 1892 bestond de Europa league al, dat was ik vergeten...

Kom op man,je laat je enorm kennen met dergelijke kansloze reacties. Dat AZ in een jaar veel meer punten gepakt heeft is niet vreemd aangezien ze in dat jaar de halve finale haalden. Vergeet echter niet dat dat compleet andere tijden waren. AZ had Scheringa nog,en Nederland kon nog een beetje meedoen. In de huidige tijd gaat ook een AZ nooit meer zo ver komen. Wellicht dat PSV of Ajax dat nog kan vanwege hun budgetten, maar de rest is kansloos tegen het 'grote geld' in met name Engeland, Spanje en Duitsland.

2 augustus 2015 om 19:21

@kharika: Wellicht moet je eens ophouden met stemmingmakerij, want wat je roept is complete onzin. Het beste jaar van AZ leverde ze 24 punten op. Dat is niet meer dan wat Vitesse en FC Twente in totaal hebben verdiend. Vitesse heeft 39 punten verdiend en komt sowieso op 40 na dit seizoen (uitgeschakeld worden in de 3e kwalificatieronde levert 1 punt op). FC Twente heeft zelfs 148,5 punten behaald. Dat is zelfs meer dan AZ op dit moment in totaal heeft gehaald (144,5).

Daarnaast moest je je ook wellicht eens verdiepen in de Uefa Cup/europa League. Toen Vitesse in de jaren '90 in Europa speelde waren er ook veel en veel minder punten te verdienen dan tegenwoordig. Waar je vroeger (eerste helft jaren '90) als nummer 4 al met 4 wedstrijden in de 8e finales stond, heb je daar tegenwoordig al 12 wedstrijden voor nodig. (toen AZ de halve finale haalde waren dat er overigens nog 8 tot de achtste finale, nog altijd het dubbele dus)

Tel daarbij op dat in die jaren Europese topclubs ook nog in de Uefa Cup speelde, omdat alleen de kampioenen in de Champions League (toen nog Europa Cup I) uitkwamen. Zo kwam Vitesse daardoor bijvoorbeeld in de Achtste finales uit tegen Real Madrid (dat overigens alle moeite had met Vitesse). Dat zal je tegenwoordig niet meer treffen.

Neemt niet weg dat AZ het Europees geweldig heeft gedaan, maar je overdrijft het allemaal wel heel erg en weigert ook zaken in perspectief te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren