Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk haalt druk weg bij Liverpool: ‘Zij zijn de titelverdediger’

Laatste update:

Koploper Liverpool is nog zonder puntverlies in de Premier League en de voorsprong op regerend landskampioen Manchester City is opgelopen tot acht punten. De eerste landstitel voor the Reds sinds 1990 lonkt, maar Virgil van Dijk wil nog niet vooruitlopen op de zaken. De centrumverdediger legt de druk grotendeels bij het elftal van manager Josep Guardiola.

"Wij hebben niets te verliezen", zegt Van Dijk in gesprek met Sky Sports. "Manchester City is de regerend landskampioen, zij verdedigen de titel. Wij willen die titel overnemen. In mijn optiek moeten we daar gewoon vol voor gaan." Liverpool brengt zondag een bezoek aan het kwakkelende Manchester United, dat slechts twee punten boven de degradatiestreep staat.

Van Dijk weet dat de druk met de week groter wordt. "Maar dat komt voornamelijk door de media", benadrukt de mandekker van de Champions League-winnaar. "Dat doen ze nou eenmaal graag en daar moeten we maar mee om zien te gaan. Het maakt mij niet uit, want ik ben niet bezig met meningen van andere mensen. Ik wil gewoon iedere wedstrijd winnend afsluiten. We moeten ervan genieten dat we bovenaan staan en vertrouwen uitstralen. We hebben niet altijd geweldig gespeeld, maar toch de punten gepakt. We zijn nog lang geen kampioen, maar staan er desondanks heel goed voor."

Jürgen Klopp voor even terug in Dortmund: 'Leuk, maar ook emotioneel'

De Oranje-international geeft toe dat hij zelden een wedstrijd van Manchester City ziet. "Maar familie en vrienden houden me geregeld op de hoogte", aldus Van Dijk. "We hebben van afgelopen seizoen geleerd dat we nooit naar andere clubs moeten kijken totdat het seizoen is afgelopen. We doen het voorlopig heel goed, maar Manchester City is zeker nog niet uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap."

Liverpool vervolgt de race om de landstitel zondag tegen Manchester United, dat de nodige personele problemen kent. David de Gea en Paul Pogba lijken niet op tijd fit te zijn voor de kraker. "Het zal ze zwaar vallen dat ze een van de beste doelmannen ter wereld en een van hun belangrijkste middenvelders waarschijnlijk moeten missen. Maar dat is natuurlijk niet ons probleem. Manchester United wil heel snel een einde maken aan de tegenvallend reeks. Wij gaan daar echter heen om te winnen om zo ons puntenaantal uit te breiden."

Zie jij Liverpool zondag winnen van Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vindt eerlijk gezegd dat de druk bij Liverpool ligt, aangezien ze al een tijdje geen kampioen meer zijn geworden.

18 oktober 2019 om 10:43

Zouden zij dat zelf ook zo ervaren? Ik vind het niet ogen alsof ze erg onder druk staan.

18 oktober 2019 om 10:50

Denk je dat nog steeds als we de netto uitgaven aan transfers er bij pakken? Dus inkomende min uitgaande.

Afgelopen 10 jaar:
City; 1069 miljoen (boven miljard!)
Liverpool; 288 miljoen

Afgelopen 5 jaar;
City: 669 miljoen
Liverpool: 111 miljoen

De druk ligt ook bij Feyenoord en niet bij Ajax omdat Ajax vorig jaar al kampioen was? Naar de centjes kijken we niet?

18 oktober 2019 om 11:15

Marcelinho1980..je pakt wel een statistiek die in je voordeel is. Dat is altijd het makkelijke met statistieken erbij halen.1 van de redenen dat City zoveel netto uitgaven heeft, ligt natuurlijk onder meer aan het feit dat zij spelers als Clichy, Zabaleta, Sagna en andere oude rotten waar je niks voor krijgt/kreeg moest vervangen.dat begrijp je zelf toch ook wel? Dat ze veel aankopen doen, klopt ook hoor. Ik bedoel, 2 keepers halen voor zo'n 70 miljoen tikt ook aan, maar het is niet zo zwart wit als de statistieken erbij pakken.en als Liverpool nu al 8 punten los staat, ligt de druk sowieso bij hun. Of ze zullen bezwijken is een tweede.

18 oktober 2019 om 11:23

Zoals een groot man ooit zei: ik heb nog nooit een zak geld goed zien voetballen. Het maakt dus gewoon echt geen ene zak uit wat een club uitgeeft. Zie Ajax tegenover mega-budgetten van zo ongeveer elke CL-tegenstander. Dus nee, naar centjes kijken is echt onzinnig.

18 oktober 2019 om 11:26

Alleen al de verkopen van Suarez, Sterling en Coutinho leverden Liverpool 285 miljoen euro op. In diezelfde periode brachten alle verkochte spelers van Man City 350 miljoen op. Liverpool heeft meer verkocht dan Man City, dus nogal logisch dat hun netto resultaat ook beter is. Zegt ook wat over de positie van Liverpool, in die periode, dat ze hun absolute sterspelers systematisch moesten verkopen. Crédits aan hen dat ze die verworven middelen nadien zeer slim geïnvesteerd hebben en hiermee een topteam hebben samengesteld.

18 oktober 2019 om 11:32

Dit is een keiharde statistiek gebaseerd op 10 jaar en het verschil is gigantisch.
Liverpool kon tot 2 jaar terug hun beste spelers nooit behouden; Suarez, Coutinho.
En Liverpool moest geen miskopen a la Carrol vervangen?

18 oktober 2019 om 11:36

Gelukkig zijn er nog uitzonderingen ja, wat betreft Ajax.maar naar centjes kijken onzinnig noemen is de grootste onzin.zonder geld win je tegenwoordig geen prijzen meer.

18 oktober 2019 om 11:52

Echt zo'n kortzichtige reactie. Als je niet van boekhouden hebt gegeten, reageer dan niet. Je neemt er de aankoopprijs van een speler bij wat in feite een afschrijving is over x aantal jaar. Dit vergelijk je dan met de verkoopprijsals je dan tog de focus wil leggen op de financien, neem er dan ook de loonkost bij, premies…. nee leg ons even het volledige kostenplaatje uit van beide ploegen. Ook de Cash flow vind ik erg interessant en mss enkele liquiditeitsratio's.kan je dit dan even gaan vergelijken met wat binnenkomt en voor het gemak even kijken of dit gefinancieerd wordt met eigen of vreemd vermogen.

18 oktober 2019 om 11:52

Ben het met ne eens, City heeft niet zoveel gekregen uit verkopen omdat ze nooit een topper verkocht hebben. Spelers als Kompany, Aguero en David Silva zijn (Kompany was) gewoon absolute top, er was dus geen reden om ze te vervangen. Ook al kijk je niet naar de netto uitgaven, zie je nog steeds dat de aanval van Liverpool zo'n 120 miljoen euro heeft gekost. Bij City hebben Mahrez en Sterling al meer gekost.

18 oktober 2019 om 11:53

Met een hoop centjes zijn prijzen ook niet gegarandeerd. Dus ja, praten over astronomische bedragen als bepalende factor is onzinnig.

18 oktober 2019 om 12:48

Haha!
Grappenmaker.
Bedrijfseconomie afgerond op universiteit. Jij?
Tuurlijk zegt deze statistiek gigantisch veel.

18 oktober 2019 om 12:54

Je klaagt aan de ene kant dat City meer kosten voor spelers aankopen maakt maar vergeet erbij te vertelen dat:1. City de laatste 5 jaar meer inkomsten heeft.2. spelers ook assets zijn en indien nodig ook verkocht kunnen worden.3. City hun boekhouding in orde heeft, ondanks die maffioze praktijken FFP genaamd.

18 oktober 2019 om 14:13

Alleen Naby Keita en Van Dijk kostten al meer dan die 111 miljoen die jij hier opnoemt...

18 oktober 2019 om 15:53

Netto vriend, Coutinho is toch verkocht ;-)

18 oktober 2019 om 15:55

Waar hoor jij mij klagen?ik geef alleen aan dat een team dat meer dan een miljard heeft gekost favoriet mag zijn voor de titel.prijzen winnen met heel veel geld is natuurlijk geen garantie.maar noem is een team dat regelmatig prijzen pakt zonder uitgaven te doen?leicester City was de uitzondering.

18 oktober 2019 om 11:23

Uiteraard en zij moeten hun eerste plek nu ook blijven verdedigen. Maar daarom zegt Virgil dit natuurlijk ook.

Als huidig CL winnaar en koploper in de PL met 8 punten voorsprong op je rechtstreekse concurrent, vind ik het een beetje flauw om in de underdog positie te willen kruipen. Willen of niet, Liverpool is torenhoog favoriet voor de titel momenteel. Hoeveel PL wedstrijden op rij hebben ze ondertussen gewonnen? Aan hun om niet te bezwijken onder de druk en consistent te blijven.

18 oktober 2019 om 10:57

Ze stonden vorig jaar in Januari ook op 7 punten voorsprong. Vandaag de dag zijn ze misschien favoriet, maar dit was voorafgaand van het seizoen wel anders.

18 oktober 2019 om 12:03

Precies. De druk ligt helemaal niet bij City, ik kan het me prima voorstellen dat die selectie na die kampioenschappen op rij wel verzadigd is en het lastiger vindt om het op te brengen. Ze staan ook nog eens 8 punten voor, ze moeten het een keer afmaken in plaats van te choken, zoals vorig seizoen.

Slimme reactie van Virgil van Dijk. City verdedigt zijn titel, dus leg de druk maar lekker daar. Dat moet in Manchester toch ook wel schuren dat ze zo snel als achterop zijn geraakt.

18 oktober 2019 om 12:00

Hoezo slim? Denk je nou echt dat ze van zo'n opmerking in Manchester wakker liggen. Ik denk dat het in Liverpool ook wel schuurt. Zo lang geen kampioen geweest!

18 oktober 2019 om 13:23

Ach afgelopen jaar stonden ze ook 7 punten achter. Gat word heus wel kleiner als het seizoen verder gaat.
Of ze het redden hangt ook van Liverpool af, als ze hun slechte wedstrijden blijven winnen kan t heel intressant worden.
Vind alleen het verschil qua selectie gigantisch, met name buiten de basis elf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren