Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vijftien middenvelders strijden om plaats in FIFA/FIFPro wereldelftal

Laatste update:

Nederlandse voetballers staan er niet tussen, maar de lijst met middenvelders die genomineerd zijn voor een plek in het FIFA/FIFPro wereldelftal is niettemin indrukwekkend. De wereldwijde vakbond van profspelers en het mondiale orgaan zelf maakten vrijdag de vijftien namen bekend die strijden om een plaats in het droomelftal.

/

Tienduizenden voetballers wereldwijd mochten namen doorgeven en uit hun suggesties zijn vijftien spelers gekomen. Juventus vaardigt kandidaten Arturo Vidal, Andrea Pirlo en Paul Pogba af, Bayern München levert Xabi Alonso en Bastian Schweinsteiger, Real Madrid levert James Rodríguez, Toni Kroos en Luka Modric en namens Chelsea zijn Cesc Fàbregas en Eden Hazard kanshebbers. Barcelona-sterren Xavi en Andrés Iniesta zijn ‘als vanouds’ ook weer genomineerd: vorig jaar haalden zij het sterrenteam samen met Franck Ribéry.

Xavi en Iniesta stonden de voorbije vijf seizoenen altijd in de World XI van FIFA/FIFPro, maar de concurrentie is nu fors. Behalve de genoemde spelers zijn namelijk ook Ángel Di María (Manchester United), Mesut Özil (Arsenal), Andrea Pirlo, Paul Pogba (allebei Juventus) en Yaya Touré (Manchester City) genomineerd voor een plek in het team. Ten opzichte van de shortlist van vorig jaar zijn Steven Gerrard, Sergio Busquets en Isco verdwenen.

Ook Arjen Robben, die wel genomineerd is voor het UEFA Team of the Year, ontbreekt op de lijst. Sinds de introductie van het wereldteam in 2005 heeft Pirlo als enige altijd de shortlist gehaald. In 2006 kwam hij ook daadwerkelijk in het sterrenteam te staan. Afgelopen maandag kwam de lijst met genomineerde doelmannen al uit en woensdag volgde de lijst met genomineerde verdedigers. Op maandag 1 december wordt de shortlist voor de aanvallers nog bekendgemaakt.

De genomineerde middenvelders:

Xabi Alonso (Bayern München)
Ángel Di María (Manchester United)
Cesc Fàbregas (Chelsea)
Eden Hazard (Chelsea)
Xavi (Barcelona)
Andrés Iniesta (Barcelona)
Toni Kroos (Real Madrid)
Luka Modric (Real Madrid)
Mesut Özil (Arsenal)
Andrea Pirlo (Juventus)
Paul Pogba (Juventus)
James Rodríguez (Real Madrid)
Bastian Schweinsteiger (Bayern München)
Yaya Touré (Manchester City)
Arturo Vidal (Juventus)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stuk voor stuk goede voetballers, verdienen het wat mij betreft allemaal om er daadwerkelijk in te komen. Zou hier geen favorieten aan kunnen wijzen.

28 november 2014 om 11:38

Een paar vallen al af wat mij betreft. Fabregas, Toure, James, Schweinsteiger en Ozil krijgen wat mij betreft geen plek. Ozil is al tijden uit vorm, James niet constant een uitblinker, Fabregas pas het laatste half jaar goed, Yaya Toure alleen het eerste half jaar en Schweinsteiger altijd geblesseerd. Xavi speelt trouwens ook veel te weinig om in aanmerking te komen.

28 november 2014 om 12:04

James niet constant? Heb je het WK wel gekeken? Of Real Madrid?

James moet juist in het eindteam staan. Kroos verdient het absoluut ook.

Tenslotte lijken me Di Maria, Modric en Pirlo nog wel degenen die strijden om de laatste plek in het team.

28 november 2014 om 12:16

Toure juist wel. Vorig seizoen waar het dus om draait was hij fenomenaal.

28 november 2014 om 12:23

Vaaak praat iedereen over nu als er een speler het van januari tot mei slecht deed en erna werelds presteerde moet hii erin staan. Deed hij het werelds van januari tot augustus en nu ff niet dat moet hij niet erin.

28 november 2014 om 14:35

James speelde onopvallend bij Monaco (zat ook vaak op de bank), een goed WK en met wisselend succes bij Real (begon behoorlijk stroef). Het ligt er maar aaan hoeveel waarde je aan een WK hecht.

28 november 2014 om 18:00

Dit seizoen bij Real: 5 goals en 5 assists in 12 wedstrijden.

WK: 6 goals en 2 assists in 5 wedstrijden.

Monaco: 6 goals en 6 assists in 17 wedstrijden.
Bovendien zat hij alleen de laatste 2 wedstrijden niet bij de selectie en heeft hij verder altijd gespeeld, en totaal 69% van alle mogelijke speeltijd.

28 november 2014 om 14:33

Stuk voor stuk grote namen, maar wat hebben Ozil, Xavi en sommige anderen nu eenmaal gepresteerd dit jaar? Met name het middenveld van Atletico herbergt al een aantal spelers die genomineerd hadden moeten worden (koke, Arda, Garcia).

Wat doet Özil als ik vragen mag in dit lijstje? Hij heeft geen topjaar gehad bij arsenal en speelde en niet al te best WK.

28 november 2014 om 11:25

Geldt dat ook niet een beetje voor fabregas in mindere mate, die heeft bij barca ook minder goed gedaan als bij chelsea

28 november 2014 om 11:42

Op basis van de afgelopen maanden verdient hij wel een basisplaats, maar op basis van het hele jaar hoort hij er eigenlijk niet te staan. Of misschien net een selectieplaats, tenslotte deed hij het bij Barcalona ook niet misselijk.

De enige die ik echt mis is Matic zoals hieronder al gezegd is. Die is al heel 2014 geweldig bezig, momenteel zelfs 1 van de beste verdedigende middenvelders.

28 november 2014 om 11:28

Aangezien je een Chelsea-fan bent, even een vraagje: Vind jij ook niet dat Nemanja Matic hier tussen hoort? Die man is echt de drijvende kracht achter Chelsea en, nu Toure aan vorm heeft ingeleverd, misschien wel de beste verdedigende middenvelder van de Premier League.

28 november 2014 om 11:33

Matic is in mijn ogen een van de meest onderschatte speler. Hij is de drijvende kracht achter het succes van chelsea dit seizoen. Mensen praten wel over Fabregas en Costa, maar als Matic wegvalt heeft Chelsea een groot probleem.

28 november 2014 om 12:09

De naam Matic is niet groot genoeg denk ik.

29 november 2014 om 10:02

Het gaat hier om vorig jaar..

29 november 2014 om 16:42

Matic speelt al sinds zijn komst bij chelsea geweldig en dat is bijna een jaar.

28 november 2014 om 11:59

Idd Gotze heeft bv een beter seizoen gehad

28 november 2014 om 13:21

Het is een populariteitsprijs. Ozil was vooral in 2013 goed. In 2014 kampte hij met veel blessures, was hij niet fit of speelde hij uitpositie. Achja hij werd wel wereldkampioen... Hoewel zijn prestaties dit jaar worden onderschat, verdient hij geen plaats op dit lijstje. Xavi, iniesta, Arturo Vidal hebben ook niks op dat lijstje te zoeken.

Ppfff zo veel goede middenvelders. Ik ga voor mezelf eerst maar een top 5 maken en die weer reduceren tot 3. Mijn top 5: Kroos, Modric, Pogba, Vidal en Iniesta. Gewoon te moeilijk dit

28 november 2014 om 13:19

En je vergeet James Rodriguez ook nog.
Moet je nagaan zoveel goede middenvelder.

Geen speler die bij stipt op 1 zou moeten staan, zou niet weten wie hiervan in de opstelling komen.

Wat mij betreft komen Vidal, Touré en Özil te kort.

Fabregas heeft de eerste helft van dit jaar weinig gespeeld, Schweinsteiger en Pirlo zijn lang geblesseerd geweest... 9 man over.

Pogba gaat er nog vaak inkomen, maar komt wat mij betreft nu nog net te kort.

Wat mij betreft staat Modric er zeker in, wat een jaar!

Dan nog de keus of je met 2 aanvallende of met 2 controlerende middenvelders speelt.

1 van de volgende 3 zou er in moeten met 2 controleurs: Xabi Alonso, Xavi, Kroos.

En uit het volgende rijtje 1 of 2 spelers, hangt er vanaf of je met 1 of 2 aanvallend ingestelde middenvelders speelt: Di Maria, Iniesta, Hazard, James

Zeg het maar, ik kom er niet uit

28 november 2014 om 12:07

Kroos, James en Modric

Ja allen Real en ik ben Real fan maar ik geloof echt dat ze het verdienen. Di Maria of Pirlo zou ook nog wel kunnen, al is het op dit moment Dramaria en van Pirlo weet ik niet hoe hij het in de Serie A doet.

28 november 2014 om 12:21

Kroos en Modric moeten er zeker in. James weet ik niet zo zeker, denk eerder Alonso of Toure.

28 november 2014 om 13:25

James was één van de besten op het WK. En hij doet het nu ook uitstekend bij Real.

Alonso haalde niet zo'n hoog niveau bij Real, daarom werd hij ook verkocht. En op het WK was hij één van de schuldigen waardoor het slecht ging met Spanje.

Touré kent een matig jaar vind ik, hij heeft echt een gebrek aan inzet getoond in de wedstrijden met City.

28 november 2014 om 14:55

Waar is arjen robben

Di Maria Hazard Modric denk ik

Word arjen robben hier wel gezien als aanvaller ?

28 november 2014 om 11:34

Jaa daar zat ik ook over na te denken. Hij staat bij de aanvallers

28 november 2014 om 11:51

zal dan wel ronaldo, messi en robben worden dit jaar

28 november 2014 om 12:20

Ik denk t ook. Zou wel mooi zijn:
RONALDO -MESSI - ROBBEN

28 november 2014 om 11:41

Neuer is een keeper, dit gaat over de genomineerde middenvelders. De keepers zijn ook al bekend. Uit mijn hoofd zijn de 5 genomineerde keepers Bravo, Buffon, Neuer, Courtois en Cech.

28 november 2014 om 11:45

Hij maakt een grapje volgens mij. Ik denk dat hij naar Neuer's spectaculaire stijl verwijst.

28 november 2014 om 12:06

Oh haha zie hem nu, dar ik daar niet eerder aan gedacht heb

Overduidelijk Kroos, je ziet (als je het voetbal een beetje volgt) dat hij overal de drijvende kracht is, bij Bayern was hij dat, bij Duitsland en nu ook weer bij Real, bovendien is zijn passing zo briljant!

Di maria had het beste seizoen van zijn carrière voor real madrid dus hij sowieso. Modric ook een topjaar gehad, net als Kroos. Belangrijk en prijzen bij Bayern, Wk gewonnen en speelt alles bij Madrid.
Wat heeft Hazard gepresteerd dan? En hoort hij niet bij de aanvallers te staan. Beetje vreemd

28 november 2014 om 11:46

Hazard speelt al het gehele jaar fantastisch. Dit seizoen ook weer al zie je het niet op het scorebord. Vrijwel alle gevaar komt vanaf zijn kant.

28 november 2014 om 12:26

Ik zie chelsea bijna nooit spelen maar op het WK was Hazard echt dramatisch

Iniesta Modric en Alonso/Kroos

28 november 2014 om 14:44

Dus jij vond/vind di maria niet beter dan iniesta in 2014..?

Matic had er wel bij mogen staan ipv Schweinsteiger en Isco ipv Iniesta.

Kroos, Iniesta, Touré, Schweini, Di Maria, allemaal super goede spelers die een fantastisch jaar achter de rug hebben... Uit deze 5 zou ik er drie moeten kiezen, dan kies ik voor schweini, di maria en kroos...
ga er overigens vanuit dat Robben bij de aanvallers genomineerd gaat worden. Die man was te goed om niet genomineerd te worden

28 november 2014 om 14:57

Schweinsteiger is heel lang geblesseerd geweest dus heb je hem niet zirn spelen.

28 november 2014 om 15:23

ik kijk ook op basis van het WK en de wedstrijden die hij wel heeft gespeeld. Hij is gewoon een van de beste middenvelders van de wereld en enorm belangrijk voor Bayern als ook voor het nationale elftal

29 november 2014 om 00:19

Iniesta was ver van zijn niveau en ontzettend vaak geblesseerd. Schweinsteiger ook langer dan een half jaar.

Modric, Kroos, Toure en James zou een goede zijn al had ik James dan voor Matic willen vervangen. Beste verdedigende middenvelder.

sowieso staat modric erin andere 2 geen idee!

Modric moet er sowieso in. En dan nog misschien Kroos of Alonso en een Hazard of Di Maria

Denk dat Modric, di Maria en Kroos het beste gespeeld hebben van dit rijtje.

Dat busquets hier niet bij staat zegt alweer genoeg flop nominatie hoe kan vidal in godsnaam erbij staan heeft bijna heel het jaar met blessures gezeten en zit nu zelfs bij juve vaak op de bank heel vaag dit allemaal

28 november 2014 om 12:24

Schweinsteiger ook amper gespeeld. Özil ook amper gespeeld en de wedstrijden die hij speelde waren echt niet goed.

Matic had ook een nominatie verdiend. Speelt gewoon uitstekend sinds hij bij chelsea is.

28 november 2014 om 12:32

Bijna een heel jaar is zwaar overdreven. Hij raakte een maand voor het WK geblesseerd. En aan het begin van dit seizoen paar keer kort eruit geweest. In principe maakt het niet uit want zowel Vidal als Busquets horen niet in het elftal te staan.

Wat mij betreft staan Kroos en Modric er sowieso in, wat waren die fantastisch dit jaar! Voor de 3de plek twijfel ik tussen Xabi Alonso, Iniesta, Di Maria en Pogba maar uieindelijk ga ik dan toch voor Di Maria omdat die met Argentinië de WK finale heeft gehaalt (en toch de grote man was bij Argentinië samen met Mascherano waar Messi het liet afweten na de poulefase)

Beste lezers, ik snap niet waarom ze Pirlo hebben genomineerd. Pirlo is nu wel een beetje te oud voor het vak aan het worden en anders jonge spelers waren dit seizoen veel beter dan Pirlo. Nu denkt deze goede man dat hij nog meer jaren door kan spelen maar dat kan hij echt niet grootste fout van de lijst.

28 november 2014 om 13:21

Ik krijg ook het idee dat Pirlo er met name vanwege zijn naam op staat. Natuurlijk is het nog een goede speler en heeft hij fantastische passes in huis, maar de oude man wandelt over het veld en kan het verdedigend allemaal niet meer aan. Wel goed overigens dat Vidal, degene die Pirlo's vuile werk vaak moet opknappen, ook genomineerd is.

Atletico Madrid was vorig jaar toch echt de beste (zo niet één van de beste) ploeg(en) van Europa/wereld. Ze hebben de CL gewonnen, tot op de laatste speeldag meegedaan om het Spaanse kampioenschap en tot de halve finale geraakt in de Spaanse beker. Vind het raar dat er geen middenvelder van Atletico ertussen zit. Spelers als Arda,koke,raul Garcia en Gabi hebben vrijwel alle wedstrijden gespeeld en heel vaak ook naar behoren.

28 november 2014 om 14:31

Dat is het meest bizarre. Vooral Koke hoort er natuurlijk gewoon tussen.

28 november 2014 om 16:11

@baris: Volgens mij ben je in de war man Atletico had Bijna de CL gewonnen en Werd landskampioen.

Robben staat bij de aanvallers neem ik aan? Anders is het schandalig.

28 november 2014 om 15:07

Ja hij staat bij de aanvallers. Hij hoort er natuurlijk wel bij idd.

Volgens mij wordt de Italiaanse competitie een beetje overschat. Pogba, Prilo en Vidal. Ook al Buffon bij de keepers. Juventus wordt kampioen in een competitie die Europees niet veel meer voorstelt en levert zo veel spelers af aan het wereldteam? Vreemd...

Van Atletico en Dortmund hadden er ook wat spelers bij gemogen...

Persoonlijk verwacht ik dat de drie Real middenvelders gekozen gaan worden. Kroos was een belangrijke kracht voor Duitsland én voor Bayern afgelopen jaar, Modric was een geweldige motor op het veld van de Madrilenen en James zal er waarschijnlijk wel inkomen voor het feit dat men de nadruk veel te veel op het WK zal leggen. Persoonlijk zou ik Di Maria op die laatste plek zetten, maar ik zie het helaas niet gebeuren.

Wat betreft de drie Juventini: Vidal heeft in 2014 een enorm matig jaar gekend, geteisterd door blessures sinds de maand maart volgens mij. Vond hem sowieso na de uitschakeling in de CL wat minder gemotiveerd. Pirlo's tweede helft van het jaar is ook niet zo geweldig en Pogba is nog een beetje te nonchalant in zijn spel gebleken om echt aanspraak te maken op een plek.

29 november 2014 om 00:25

James had bij Monaco 6 doelpunten en 6 assists in 17 wedstrijden, WK 6 doelpunten en 2 assists in 5 wedstrijden en nu bij Real 5 doelpunten 5 assists in 12.

Het zal niet puur aan het WK liggen. Di Maria was vorig jaar enorm beslissend en verdient het ook ook al speelde hij op topduels na vaak dramatisch, tegen de toppers moet je er staan.

Voor de rest volledig gelijk. Ik persoonlijk had samen met Kroos en Modric, Matic erbij gehad en/of Toure.

Matic is de beste verdedigende middenvelder die er is. Jammer genoeg marketingtechnisch niet.

Ozil OUT- stevie G In (op basis van vorig seizoen( ozil heeft bijna niks gepresteerd, hij was als de dood onzichtbaar in de toppers)

Ozil hoort niet thuis in dit rijtje op basis van afgelopen seizoen. Silva is een goede kandidaat om hem te vervangen. Speelde een goed seizoen en was toen hij niet geblesseerd was dit seizoen ook beslissend.

Ik zou kiezen voor Modric, Schweinsteiger en Kroos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren