Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vijf kandidaat speelsteden voor WK 2027 bekend: geen Alkmaar

Laatste update:

De Belgische (KBVB), Nederlandse (KNVB) en Duitse (DFB) voetbalbonden hebben vrijdag hun gemeenschappelijke kandidatuur voor het WK vrouwenvoetbal 2027 aan FIFA overhandigd. Daarin valt onder meer te lezen wat de kandidaat speelsteden zijn.

De KNVB benadrukt in het persbericht dat het een 'duurzaam, compact en commercieel aantrekkelijk' WK wil organiseren. "Het WK voetbal in 2027 moet een toernooi zijn voor iedereen", aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

"De hele wereld moet zich welkom voelen en een voetbalfeest kunnen vieren in een gastvrije, vriendelijke en veilige omgeving. BNG2027 (de naam van het bid, red.) is dé kans om vrouwenvoetbal in Nederland op de kaart te zetten, om geschiedenis te schrijven en om de wereld te laten zien waar we toe in staat zijn."

Ook maakt de voetbalbond bekend wat de kandidaat speelsteden zijn. In Nederland gaat het om vijf steden. Brussel (Anderlecht), Charleroi, Genk, Gent, Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen, Enschede, Rotterdam, Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen zijn aangewezen als speelstad.

Grote afwezige in dit rijtje is Alkmaar (AZ). De OranjeLeeuwinnen speelden in het verleden al wel meerdere interlands in het AFAS Stadion. "De vijf steden – allen met een grote voetbalhistorie – zijn klaar om hun stadiondeuren open te zetten voor de wereldtop uit het vrouwenvoetbal en fans van over de hele wereld", zo valt er te lezen.

"De dertien clubs en steden hebben ervaring om internationale wedstrijden en/of grote evenementen te organiseren en willen van het WK in 2027 een succes maken. Doordat de afstand tussen de stadions maximaal driehonderd kilometer is, kunnen zowel de teams als de supporters het reizen tot een minimum beperken."

Uiteindelijk is het aan de FIFA om een definitieve knoop door te hakken over de speelsteden. Fans hebben bovendien de mogelijkheid om op 'iconische locaties' samen te komen om wedstrijden op grote schermen te bekijken. Welke plekken dat zijn wordt nog niet bekendgemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allemaal leuke steden en stadia en dan Chaleroi erbij 😅. Dan kan je toch beter een leuk Duits stadion nemen denk ik dan.

8 december 2023 om 09:43

Echt e haha, dit heeft bayat goed geregeld denk ik dan. Kunnen ze eerder Eupen doen

8 december 2023 om 11:14

Zou zomaar kunnen, ik lees nu toevallig het boek 'Operatie Propere Handen'. Tijdens die operatie werd heel het Belgische profvoetbal doorgelicht, waarbij gekeken werd naar oa matchfixing, omkoping en witwassen. Ook komt in dat boek duidelijk naar voren hoe machtig zaakwaarnemers kunnen zijn. De naam Bayat kom je ook continu tegen. Dit boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de macht van de zaakwaarnemers en hoeveel invloed ze kunnen uitoefenen op een profcompetitie.

8 december 2023 om 11:50

Dat is wel de broer van. Je moet Mehdi niet afrekenen op de daden van Mogi.

8 december 2023 om 12:29

Dank voor de rectificatie. Dacht dat hij op Mogi doelde, maar Mehdi is natuurlijk nog steeds de voorzitter van Charleroi. En hij heeft een goede naam opgebouwd in de Belgische voetbalwereld. Zijn broer Mogi had een andere, volgens de operatie, discutabele werkwijze.

8 december 2023 om 13:13

Ja dat is gewoon een crimineel.

Had nog niet van het boek gehoord trouwens. Het is dus wel de moeite?

8 december 2023 om 14:21

Bedoelde wel degelijk Mehdi maar bedoelde het zeker niet negatief. Hij zal toch wel zijn zegje hebben gedaan en zo kunnen regelen dat zijn stadion een van de wordt

8 december 2023 om 09:55

Ik zat precies hetzelfde te denken inderdaad.. xD Zowel de stad zelf als het Stade du Pays de Charleroi zijn echt foeilelijk hahah. Als je toch 4 - 4 - 4 wilden verdelen over de drie deelnemende landen had ik toch eerder voor Brugge gekozen denk ik bijvoorbeeld. Edit: Oh, my bad. Zie nu dat Nederland sowieso al vijf steden heeft dus die gelijke verdeling gaat niet op.

8 december 2023 om 10:02

Jan Breydel is ook wel gewoon totaal versleten. Dan nog eerder Luik zou ik zeggen. Of Mechelen heeft ook een mooi gerenoveerd stadion.

8 december 2023 om 10:12

Ja klopt, dat stadion is ook wel wat oud (wel een van de grotere in Belgie denk ik?), maar de stad Brugge is dan weer wel echt prachtig naar mijn mening.

8 december 2023 om 11:08

Mechelen is ook wel mooi (leuke dierentuin ook vlakbij) en in hun stadion kan ook wel 15.000 man denk ik. Lijkt me wel genoeg voor een dames EK.

8 december 2023 om 11:13

Mechelen ook wel leuk inderdaad, daar heb ik in m'n studententijd nog eens een weekendje rondgehangen. Kun je na de dierentuin mooi even een Gouden Carolus (bij voorkeur de Hopsinjoor) gaan proeven bij brouwerij Het Anker

8 december 2023 om 11:29

Een kenner 😉. De gouden carolus Whiskey infused is ook een lekker biertje. Al moet je wel van dat type bier houden natuurlijk.

8 december 2023 om 11:53

Ik zou mezelf geen onervaren speciaalbier drinker meer durven noemen inderdaad haha De whiskey infused is ook top inderdaad, heb nog een 75cL flesje staan toevallig, die zal er met de kerst wel aan gaan gok ik!

8 december 2023 om 17:14

Valt me op dat alle Duitse steden in NRW liggen . Heel Nederland en België ligt korter bij NRW dan bv Munchen



Ik heb het eens nagekeken, maar het verbaasde mij eerlijk gezegd dat het stadion van SC Heerenveen het vijfde grootste stadion van het land is en AZ eigenlijk maar een capaciteit heeft van 20.000 en stadions als die van Utrecht, Groningen, Roda en van Vitesse groter is van AZ. Dus het is naar mijn idee niet heel onlogisch dat het stadion gezien de capaciteit niet meedoet. en ik neem aan dat er bij de FIFA ook regels zijn voor een minimale capaciteit om als stadion zo'n wk kan organiseren.

Ja, en zeker voor een toernooi als dit zou ik juist ook Alkmaar nemen, leuke stad, zou imo mooi passen bij een toernooi als dit. Ze nemen dan weer de Arena en de Kuip, maar dat lijkt mij veel te groot.

Philipsstadion, Grolshveste, Abe Lenstrastadion, AFAS stadion, Gelre Dome, Galgenwaard, Euroborg, Parkstad Limburg, Rat Verlegh Stadion lijken mij veel leuker en geschikter.

Doe je finale in Eindhoven, en groepswedstrijden en Alkmaar, Enschede, Utrecht en Arnhem bijvoorbeeld.

8 december 2023 om 09:45

Het zou de KNVB best sieren om voor zo’n toernooien inderdaad wat andere stadions te gebruiken. Nu wil ik mijn eigen club niet al te veel naar voren schuiven, maar zou Kerkrade niet perfect zijn geweest voor dit toernooi? Ligt in principe heel gemakkelijk gelegen in betrekking tot de Duitse en Belgische speelsteden (we worden niet voor niks nep Duitsers genoemd), stadion is redelijk modern, ligt naast de autobaan kortbij heel Parkstad, Sittard/Geleen, Maastricht, Aachen.

8 december 2023 om 09:51

Bij een mannen-WK zijn er nogal strenge eisen aan de capaciteit. Ik lees niet of dit bij een vrouwen-WK ook zo is, maar de FIFA kennende (€€) zal dat vast wel zo zijn. Daarnaast zal de organisatie ook de grootste en meest moderne stadions willen kiezen, zodat het bidbood er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor de Fifa.

Overigens vind ik dat de KNVB juist zijn best doet om andere stadions aan te doen bij de vrouwen tijdens de kwalificaties en oefenwedstrijden. Zo uit mijn hoofd Utrecht, Kerkrade, Enschede, Tilburg. Maar bij een WK spelen er andere belangen.

8 december 2023 om 10:24

WK-20 heb ik nog NL tegen Nigeria gezien in Kerkrade. Al was dat wel in het tijdperk dat Roda nog steevast ED speelde, wellicht speelt dat laatste ook een rol.

8 december 2023 om 09:48

Het zou zomaar kunnen dat de Arena en de Kuip pas na de groupfases worden gebruikt.
Wat mij meer opvalt is dat de Duitse stadions allemaal in de Ruhrpot liggen, en je zou verwachten dat het Bayern stadion word gebruikt voor de finale.

8 december 2023 om 09:52

Nee dat is juist bewust onderdeel van de duurzaamheidsclaim van dit bid: alle stadions liggen op maximaal 300 kilometer rijden van elkaar af.

8 december 2023 om 10:10

Behalve Heerenveen - Charleroi dan, dat ga je niet redden in 300km volgens mij. Maar wel logisch dat de Duitse stadions die van steden uit de grensregio met Nederland en Belgie zijn, ze hebben daar in Nordrhein-Westfalen echt super veel geschikte en mooie stadions, dus lijkt me ideaal voor een bid als dit inderdaad!

8 december 2023 om 10:26

Precies wat je zegt Berry. Ik dacht eerst ook, hoe kan het duurzaam zijn met 3 landen waarvan 1 half Europa afdekt (overdreven gezegd). Maar toen zag ik dat alles tegen de Nl'se grens lag. Als je in Limburg woont en Vrouwenvoetballiefhebber bent, kun je je geluk niet op tegen die tijd.
@sanderr, sowieso wonen er ook enorm veel mensen in dat Roergebied. Heb de cijfers niet paraat, maar daar wonen volgens mij meer mensen dat in de Randstad. Sowieso is Keulen alleen al groter dan Amsterdam, qua inwoners. Dus vandaar ook dat daar een aantal grote stadions liggen, hoewel niet altijd uitverkocht omdat sommige clubs op het 2e niveau spelen, zoals Dã¼sseldorf en Schalke.

8 december 2023 om 11:39

Niet alleen mensen uit Limburg, maar ook uit Gelderland, Brabant en Overijssel. Woon zelf in Enschede en ben met de auto sneller in Düsseldorf dan in Amsterdam.

Alleen de duurzaamheidsclaim en de Ruhrpot gaat in mijn ogen niet helemaal samen, gezien zware industrie in de Ruhrpot.

8 december 2023 om 11:40

Klopt inderdaad, het Ruhrgebied heeft al zo'n 5.5 miljoen inwoners, en dat is dan alleen de strook rondom de grote steden Duisburg, Essen, Bochum en Dortmund (langs de rivier de Ruhr, vandaar de naam). Dan heb je iets zuidelijker langs de oevers van de Rijn nog grote steden als Dusseldorf, Keulen en Bonn. Die hele regio gaat ruim over de 10 miljoen inwoners op een relatief kleine oppervlakte; is een van de grootste metropoolgebieden van Europa.

8 december 2023 om 17:26

In NRW wonen bijna 18 miljoen inwoners. Dat is evenveel als in heel Nederland.

Jammer dat het GelreDome zich geen kandidaat heeft gesteld, zulk soort evenementen zijn altijd goed voor de stad. En dan wordt er ook nog eens gevoetbald in Arnhem, ik denk ik maak hem zelf maar even 😂

Dit is helemaal niet raar. Als je die hele regio, Noord-Belgie, Nederland, West-Duitsland wilt bedienen, dan ligt Alkmaar te dicht bij Amsterdam als je keuzes moet maken.

Heb het idee dat de nl dames heel vaak in Utrecht spelen.
Nu dus niet eens een speelstad.
Gemiste kans voor de stad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren