Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Viertal van Bayern moet weer in quarantaine en mist komende twee duels

Laatste update:

Bayern München moet het de komende twee wedstrijden stellen zonder Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting en Michael Cuisance. Der Rekordmeister meldt dat het viertal in contact is geweest met iemand in de omgeving van de selectie die positief getest heeft op het coronavirus. Omdat Gnabry, Musiala, Choupo-Moting en Cuisance niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, moeten zij de komende zeven dagen nu in quarantaine.

Gnabry, Musiala, Choupo-Moting en Cuisance verbleven de afgelopen week samen met Joshua Kimmich al in quarantaine, nadat zij in contact waren gekomen met een positief getest persoon. Het vijftal leek op tijd uit isolatie te komen om deel te nemen aan de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen FC Augsburg (2-1 verlies), maar dat gold niet voor Kimmich. De middenvelder moest vrijdag wederom in quarantaine vanwege een positieve test in zijn omgeving. De overige vier spelers stonden wél op het wedstrijdformulier tegen Augsburg.

Kimmich is de enige van dit vijftal die openlijk heeft gezegd dat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. De andere vier Bayern-spelers hebben zich niet expliciet over vaccinatie uitgesproken. Duitse media meldden afgelopen week desondanks al dat Gnabry, Musiala, Choupo-Moting en Cuisance net als Kimmich door de 2G-verordening - waardoor alleen gevaccineerden en van corona genezen mensen nog in hotels en restaurants mogen komen - geen toegang hadden tot het Hotel Maximilian's in Augsburg, dat door de selectie was betrokken voor de uitwedstrijd van afgelopen vrijdag.

Waar Kimmich nu tijdig uit quarantaine is voor de volgende wedstrijd van Bayern, kan trainer Julian Nagelsmann dan geen beroep doen op Gnabry, Musiala, Choupo-Moting en Cuisance. Door de quarantaine moeten zij de wedstrijden tegen Dynamo Kiev (dinsdag, in de Champions League) en Arminia Bielefeld (zaterdag) aan zich voorbij laten gaan. BILD meldde eerder al dat Bayern van plan is om het salaris van het ongevaccineerde vijftal in te houden als zij in verplichte quarantaine zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

''viertal van Bayern moet weer in quarantaine en mist komende twee duels''. Maar als je de prik neem hoeven al die regels niet, dat is toch zo oneerlijk.... Ook met een vaccin ben je net zo besmettelijk.

21 november 2021 om 14:29

Tweedeling en uitsluiting gaat er bij de Duitsers momenteel blijkbaar prima in helaas.

21 november 2021 om 14:56

Tweedeling is niet meer dan terecht toch? Jij maakt een keuze, daar hoort een bepaalde consequentie bij. Of je je nou wel of niet laat vaccineren, beide kanten hebben gevolgen. Snap niet zo goed dat mensen daar zo verbaasd over zijn eigenlijk, al ben ikzelf ook tegenstander van 2G. Negatieve test zou voldoende moeten zijn. Maar dat is weer een andere discussie.

21 november 2021 om 15:02

Testen is in tegenstelling tot vaccineren echter geen maatregel die effecten heeft op de lange termijn.

22 november 2021 om 09:31

Waarom zou testen op lange termijn geen effect hebben? Men verspreid minder, de druk op de IC wordt minder en men bouwt zelf immuniteit op.

22 november 2021 om 19:02

Recent onderzoek van; S. V. Subramanian and Akhil Kumar. Heeft de cijfers van 60 landen en 250 counties in de VS bekeken en vergeleken en kwamen tot de conclusie dat vaccinatiegraad niets zegt over verspreiding. Zo waren van de 5 meest gevaccineerde counties in de VS (90% plus) zijn er 4 hoge risico gebieden. Conclussie was dat vaccins een middel zijn maar hygiene enz.

Ik citeer de conclusie;

In summary, even as efforts should be made to encourage populations to get vaccinated it should be done so with humility and respect. Stigmatizing populations can do more harm than good. Importantly, other non-pharmacological prevention efforts (e.g., the importance of basic public health hygiene with regards to maintaining safe distance or handwashing, promoting better frequent and cheaper forms of testing) needs to be renewed in order to strike the balance of learning to live with COVID-19 in the same manner we continue to live a 100 years later with various seasonal alterations of the 1918 Influenza virus.

21 november 2021 om 14:29

Genoeg onderzoeken die hebben uitgewezen dat je minder besmettelijk bent. Wel bij de alfavariant, bij de deltavariant vind ik niet meteen een onderzoek terug. Edit: ik lees net een artikel waaruit blijkt dat in België ruim de helft van de besmettingen van de afgelopen 14 dagen bij gevaccineerden voorvalt. Maar ongeveer 85% van de Belgen is gevaccineerd. Duidelijk een bewijs dat je minder besmettelijk bent.

21 november 2021 om 15:01

Dat is helemaal geen duidelijk bewijs, want zonder onderliggende data van de testbereidheid van beide groepen is het ook plausibel dat ongevaccineerden zich vaker laten testen dan gevaccineerden en dat de cijfers mede bepaalt.

21 november 2021 om 15:04

Ja natuurlijk. Het feit dat er zeven keer meer niet-gevaccineerden tussen 18 en 64 in het ziekenhuis liggen in Vlaanderen (waar ongeveer 90 procent gevaccineerd is) zal ook wel aan het mindere testen liggen natuurlijk?

21 november 2021 om 15:16

Geen idee waarom je opeens begint over ziekenhuisopnames wanneer ik enkel reageer op jouw argumentatie dat procentuele verdeling positieve testen en gevaccineerden bewijs is dat je minder besmettelijk bent?

21 november 2021 om 15:19

Zoals gezegd is het niet het enige bewijs. Verder heb ik geen idee wat de procentuele verhouding is van de testfrequentie tussen wel en niet gevaccineerden. Ik neem aan dat jij die wel weet? Want anders is het speculatie van jouw kant. Wel een terechte opmerking die je maakt trouwens.

21 november 2021 om 15:30

lfc11
"geen idee waarom je opeens begint over ziekenhuisopnames"

Ik kan niet voor of namens Lierse spreken, dat kan hij zélf namelijk veel beter, maar wellicht omdat ziekenhuisopname (en mogelijk opname op de IC) de kern van het beleid vormt. Het kabinet heeft nooit andere opties dan vaccinatie zomaar van de hand gewezen, met de keuze voor vaccinatie wordt met name de zorg ontlast. Op verschillende niveau's.

21 november 2021 om 15:33

Ben jij het van Ranst? Die verhouding van de testfrequentie haalt letterlijk je hele voorgaande verhaal onderuit.

21 november 2021 om 15:37

@lierse1997, cijfers heb ook ik helaas niet. Enige cijfer die mij bekend is, is van testen van toegang waar dus alleen ongevaccineerden testen. Vorige week zijn daar 660000 afspraken gemaakt in Nederland. Daarvan waren er weliswaar maar liefst 5 van mij

21 november 2021 om 15:47

Nee want niemand schijnt dat te weten. Jij gaat er maar even van uit dat het jouw mening ondersteunt. Maar misschien is het wel een losse flodder.

21 november 2021 om 14:32

Ook mensen die gevaccineerd zijn en positief worden getest moeten in quarantaine.

Ik vind dit toch lastig. Je wordt na vaccin minder snel ziek, maar je bent met de deltavariant niet aantoonbaar minder besmettelijk. Dus je zou dan zeggen dat het voor quarantaine niet zoveel uitmaakt. Gek genoeg is de gevaccineerde gevaarlijker voor de niet gevaccineerde dan andersom en dan zou je zeggen, naja als je geen vaccinatie hebt en je eindigt op de IC, eigen schuld, maar das zo lullig voor grootmoeder die haar heup heeft gebroken en een maand moet wachten om dat Tonny denkt dat er nanobots in zo'n prik zitten en nu met z'n dikke hol op haar bed ligt. Kunnen we niet 3 jaar terugspoelen en een 10km hoge muur om Wuhan bouwen van ijs. Met White walkers en shit.

21 november 2021 om 14:59

Legendary comment dit hahaha. Moest even kostelijk lachen gozer.

21 november 2021 om 15:09

Eerlijk Migi, je haalt wel een ongekend hoog niveau de laatste tijd

21 november 2021 om 19:39

Of 10 jaar terugspoelen en gewoon de bezuinigingen op IC personeel terugdraaien en investeren in meer IC bedden en IC personeel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren