Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI: David Martínez gaat niet naar Ajax, maar mogelijk wel naar PSV

Laatste update:

David Martínez vertrekt naar alle waarschijnlijkheid niet naar Ajax, zo meldt Voetbal International zaterdagochtend. De Amsterdammers geven voorlopig de voorkeur aan spelers uit de eigen jeugdopleiding, zo klinkt het. Met die gedachte in het achterhoofd heeft de komst van Martínez 'geen prioriteit meer'.

Onlangs bleek uit onderzoek van CIES dat Ajax dit seizoen de Eredivisieclub is die de meeste speeltijd geeft aan spelers uit de eigen jeugd. Dit is voor de huidige nummer acht van de vaderlandse competitie reden om minder of geen talenten uit het buitenland te halen.

"Kortgezegd: de aankopen van Sven Mislintat zitten veelal op de bank, terwijl eigen jeugdspelers als Devyne Rensch, Jorrel Hato, Silvano Vos, Kenneth Taylor, Kristian Hlynsson en Brian Brobbey wel speelminuten maken", schrijft Tim van Duijn namens VI. "Een versterking moet een meerwaarde zijn en niet langer meer opvulling."

Volgens die redenering heeft het weinig zin om Martínez naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Het Venezolaanse talent van Monagas SC leek eerder nog hard op weg naar Ajax, maar door het ontslag van toenmalig directeur voetbalzaken Mislintat ging de transfer uiteindelijk niet door.

De Duitser had naar verluidt een bedrag van rond de vier miljoen euro over voor de diensten van Martínez en zou zelfs al rond zijn geweest met Monagas SC, dat uitkomt op het hoogste niveau van Venezuela. Nu Ajax afhaakt in de strijd om de handtekening van de vleugelspits is de kans groot dat hij binnenkort elders een contract tekent.

Eind november schreef zowel VI als het Eindhovens Dagblad dat PSV een van de andere gegadigden is voor het toptalent. De Eindhovenaren zouden Martínez komende zomer willen aantrekken.

Het toptalent (17) dat Ajax door het vertrek van Mislintat dreigt mis te lopen

Voetbalzone schreef recent uitgebreid over de eerdere interesse van Ajax.Lees artikel

In het Philips Stadion kan de aanvaller dan aansluiten bij het beloftenelftal, waardoor Martínez te bewonderen zou zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Op termijn kan de flankspeler dan doorstromen naar het eerste elftal van Peter Bosz.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En gister verscheen dit overal.....

'david Martinez hard op weg naar Ajax'
Venezolaan David Martinez is hard op weg naar Ajax, meldt journalist Gianluigi Longari op X. De zeventienjarige rechtsbuiten zou naar verluidt 4,5 miljoen euro kosten. Hij scoorde dit seizoen twee keer en gaf twee assists in elf wedstrijden voor zijn club Monagas Sc.

Ik vind het wel best. We zien wel of hij wel of niet komt.

2 december 2023 om 18:14

Hij was toch al rond met Ajax (volgens jouw bericht een week of wat geleden)?

Prima beleid. Tijd om te bouwen aan een nieuw en schoon Ajax.

2 december 2023 om 23:31

Alleen is deze jongen wel een rechtsbuiten. Juist die positie zit Ajax niet breed ondanks de grote selectie. Zag het wel zitten met deze speler.

Lijkt me een goede zaak. Genoeg jonge jongens die echt wel potentie hebben om ver te komen. Sowieso moeten clubs in Nederland dit meer doen wat mij betreft. Het aantal niets toevoegende buitenlandse spelers (of, in ieder geval niet beter dan eigen jeugd) is enorm. Betekent niet dat je geen buitenlanders meer moet halen, maar die middelmaat is pure geldverspilling.

2 december 2023 om 13:33

Helaas kijken er weinig echt goede wingers door te breken in de jeugd, niet alleen bij Ajax maar in heel Nederland.

Middelmaat is geldverspilling, maar per jaar een tweetal jonge talenten voor rond de 5 miljoen halen en klaarstomen voor het eerste elftal lijkt me juist goed beleid.

Weinig risico en als er eens in de twee jaar een pareltje tussen zit betaald het zich dubbel en dwars terug.

2 december 2023 om 14:32

Er zijn best wel een paar aardige wingers doorgebroken in Nederland maar dan met name bij PSV. Ik noem maar even Memphis, Bergwijn, Gakpo en Bakayoko. Johan Bakayoko is weliswaar een Belg maar dus wel doorgebroken in Nederland. Het is natuurlijk ook van belang over welke periode je kijkt, 2, 10 of 50 jaar maakt wel een verschil.

2 december 2023 om 14:39

Ik zit hard te denken maar verder dan die 4 PSV’ers die jij noemt kom ik eigenlijk niet. Misschien dat Promes er nog wel bij past. Je ziet het natuurlijk ook aan oranje terug, maar het zijn vooral de verdedigers en middenvelders die succesvolle stappen maken.

2 december 2023 om 15:30

KiRoNi@ ja niet echt uit eigen jeugd meer als je 5 miljoen betaald.
Het blijft een risico 5 miljoen uit geven. Laten ze beter Isaac beter zijn contract verlengen. Spendeer daar wat meer geld.

2 december 2023 om 13:43

Niet mee eens. De eigen jeugd die nu in Jong speelt is niet goed genoeg en zelfs wat nu in het 1e speelt twijfel ik aan of het goed genoeg is. Rensch sowieso niet en Hato wordt aardig gehyped maar is geen mega talent.

Deze jongen speelt rechtsbuiten, een positie waar je nog best iemand voor kan gebruiken. 4 miljoen is wel een aardige zak geld.

Ajax heeft een gebrek aan flankspelers en dus zou een gokje van vier miljoen nog niet eens zo'n gek idee zijn voor de Amsterdamse club. PSV heeft met Lozano, Lang, Bakayoko en toch ook Vertessen minder behoefte aan een vleugelflitser, althans op de korte termijn. Als Martinez en/of zijn zaakwaarnemer zich even inlezen op de flankposities bij PSV zal het kamp Martinez ook niet staan te springen bij een transfer naar PSV. Voor PSV zou Martinez mogelijk een versterking kunnen zijn voor Jong PSV en op termijn als handelswaar kunnen dienen.

2 december 2023 om 14:30

Bakayoko is sws wel weg na dit seizoen denk ik en Lozano en Lang blijven max nog 1 seizoen. Dan kan je prima deze jongen halen voor jong en langzaam klaar stomen voor de eerste.

2 december 2023 om 14:42

Lozano is net weer terug bij PSV voor een tweede periode. Ik zou niet weten waarom Lozano meteen weer zou vertrekken, blijkbaar bevalt het hem in Eindhoven en/of op de Herdgang. Bakayoko zie ik wel voor een grote zak met geld vertrekken als hij tenminste heel blijft. Lang ziet volgens mij PSV als springplank naar Oranje en naar een Europese topploeg. Lang zal wel een stap maken als hij niet te blessuregevoelig blijkt. Martinez kan voor PSV een investering zijn voor op de langere termijn inderdaad, niet op de korte termijn zoals ik reeds in mijn commentaar aangaf. Maar nogmaals, als Martinez en zijn zaakwaarnemer de huidige selectie van PSV hebben geanalyseerd zullen ze niet staan te springen om een transfer naar Eindhoven waar het banken wordt.

2 december 2023 om 15:23

Hij gaat toch na volgend seizoen naar de MLS. Zou voor 2 seizoenen komen om dan naar Amerika te mogen. Dus dat is dan toch max nog 1 seizoen.

Dus Hlynson die op 16-jarige leeftijd wordt gehaald die geldt als eigen jeugd waardoor de transfer van een 17-jarige Venezolaan niet nodig is omdat ze voor eigen jeugd zoals Hlynson kiezen?

2 december 2023 om 13:49

Hlynsson is in 2020 gehaald dus wat is precies je punt? Dat is het mooie van beleid. Dat kan soms veranderen.

2 december 2023 om 13:55

Iemand die op 16-jarige leeftijd gehaald is die wordt gezien als eigen jeugd binnen het eigen beleid. Waarom zou zo een jongen die 17 is dan niet als eigen jeugd gezien kunnen worden binnen dat nieuwe beleid?

2 december 2023 om 14:04

Het lijkt mij eerlijk gezegd logisch wat hiermee bedoeld wordt als je een beetje begrijpend kan lezen. Ajax wil minder uitgeven en meer focussen op de jeugd die ze op dit moment al hebben. 4.5m voor een talent betalen is natuurlijk niet zomaar iets. Aangezien de geldkraan minder vloeit snap ik wel dat je daar beleid op aanpast. Ik kan mij overigens niet herinneren wanneer Ajax 4.5m uberhaupt heeft betaald voor een talent die vervolgens nog 3 jaar moet rijpen in de jeugd om hem vervolgens eigen jeugd te noemen. Dit zou een speler zijn die direct bij het eerste aansluit neem ik aan.

2 december 2023 om 14:06

Het probleem is dus niet dat het geen eigen jeugd is, maar dat hij teveel kost.

2 december 2023 om 14:12

Poeh poeh is dat nou je punt..

2 december 2023 om 14:13

@Ali Boembari, Het financiële argument dat jij aandraagt zou wel kunnen kloppen maar wordt in de tekst nergens als argument aangegeven. In de tekst geeft men echter juist aan dat eigen jeugd de voorkeur heeft. Als eigen jeugd echter de voorkeur heeft maakt iemand van 16 of 17 binnenhalen niet uit. Kortom, het argument in de tekst slaat nergens op.

2 december 2023 om 14:16

Bedankt @tipptopp.

2 december 2023 om 14:40

Dus iets moet letterlijk geschreven staan want anders begrijpen wij het niet? Dat zal Ajax toch nooit doen? Want dat wekt de indruk dat het financieel een rotzooitje is. Wat niet zo leuk klinkt voor investeerders. Komop hoor jongens, beetje door de tekst heen lezen kan geen kwaad. De media is wat dat betreft net een vrouw Zeggen ze A bedoelen ze eigenlijk B en andersom.

2 december 2023 om 14:47

Dat hoeft niet per se denk ik, want naast Hlynsson heb je ook nog Bounida en Misehouy als aanstormende aanvallende middenvelders. Nu is het niet zeker of Misehouy kan worden behouden, maar de komst van deze Martinez zou voor Misehouy denk ik wel het ultieme signaal zijn dat hij niet snel op een kans hoeft te rekenen.

2 december 2023 om 14:54

Nee het is een goedkoop verhaaltje ophangen dat er voor jeugd gekozen wordt terwijl het financiële motieven die de leidraad zijn. Net door dat goedkope verhaaltje moet je doorlezen.

2 december 2023 om 15:39

@Ali Boembari en Lierse1997…. Dit is geen stuk van Ajax maar van VI. Het is dus slecht(s) giswerk van VI. Die verzinnen een (niet juist) argument en brengen dat als rede en waarheid….

2 december 2023 om 16:02

Kan ook een combinatie van beide factoren zijn toch? Het voetbalwereldje is vrij populistisch, en de laatste maanden wordt in elk praatprogramma geschreeuwd dat er meer jeugd moet worden ingepast. Na Mislintat is dat bovendien een "makkelijke" manier van scoren bovendien, zo van: er is weer ruimte voor jeugd bij Ajax dankzij het nieuwe elan. Hoeft niet helemaal waar te blijken, maar ik vind het voor nu vrij logisch om in eerste instantie te kijken naar eigen jeugd. Hoewel dat enigszins makkelijk praten is gezien ik niet kan inschatten wat voor talent Martinez is.

2 december 2023 om 13:53

3 jaar bij de club voor je 21e wordt je inderdaad als homegrown beschouwd. ben het er niet per se mee eens maar daar wordt ‘officieel’ de grens getrokken.

2 december 2023 om 13:56

Dan kan deze jongen toch ook gewoon als eigen jeugd gelden binnen een aantal jaar?

2 december 2023 om 14:16

@Manodedios, klopt en daar gaat het ook niet om. Het gaat om het argument dat aangegeven wordt waarom Ajax niet meer zou willen. Dat argument is bull-shit. Kortom, slecht journalistiek giswerk.

2 december 2023 om 14:10

@Lierse - het is maar hoe je het leest. Ajax geeft nu prio aan de jeugdopleiding en Hlynsson maakt daar al deel van uit. Martinez maakt daar geen deel van uit.

Ali geeft het ook al aan. De focus ligt op de jeugdspelers die ze al heeft in de opleiding e/o selectie.

2 december 2023 om 14:48

Ik zal het voor je uitleggen: ze bedoelen dat ze geen nieuwe spelers erbij moeten halen omdat ze de huidige spelers uit de jeugd een kans willen geven. Als je nu die Venezuelan haalt versper je weer de weg voor de gasten die er nu zitten.

2 december 2023 om 15:53

Ah de eeuwenoude discussie... Wel/geen eigen jeugd, je kan je er maar druk om maken. Ajax heeft de afgelopen jaren gigantisch veel geld uitgeven aan nieuwe spelers en eigenlijk keer op keer waren het de spelers die ze al in de jeugd hadden lopen die beter/gelijkwaardig waren aan die dure aankopen. Dan lijkt het me best logisch dat Ajax denkt, laten we ons wat meer richten op de talenten die we al hebben...

Op rechtsbuiten loopt er niet veel bijzonders qua talent op korte termijn, Forbs en Godts zijn beide beter vanaf links dus deze keuze is niet echt begrijpelijk.

Misschien ook wel beter. Ajax heeft minimaal een rechtsbuiten nodig, maar vooral iemand die er direct staat. Martinez is van wat ik had gehoord, een rechtsbuiten. Maar die zal er niet direct staan als hij naar Ajax zou vertrekken. In de tekst wordt genoemd dat Mislintat 4 miljoen voor hem over had, eerder deze week las ik dat de vraagprijs inmiddels zo'n 7 tot 8 miljoen is en dat vind ik toch wel fors. Zeker gezien de kans best groot zou zijn dat Martinez eerst in Jong Ajax zou beginnen.

Ajax wilt in januari versterkingen halen en van 't Schip wilt een nieuwe middenvelder en een rechtsbuiten. Hij wilt dan vooral een verdedigende middenvelder hebben en daar wordt vooral de naam van de Roon de laatste dagen genoemd. Geen wereldspeler of wat dan ook en ook niet een speler zoals bijvoorbeeld spelers als Blind en Klaassen waren toen ze terugkwamen in Nederland na hun avonturen in het buitenland. Voor het Nederlands-elftal is hij eigenlijk ook niet goed, maar een type als de Roon wordt wel onderschat. Zijn de stofzuiger op het middenveld en laten andere spelers functioneren, en sinds het vertrek van Alvarez heeft Ajax ook wel behoefte aan een speler die vooral gaten dichtloopt, ballen afpakt en ze gewoon weer inlevert.

De Roon is voetballend denk ik ook wel iets beter dan dat Alvarez is. Alvarez was ook wel prima en niet dat de Roon een speler is die de ballen heel makkelijk weglegt. Maar is wel wat comfortabeler aan de bal. Ajax moet ook een rechtsbuiten halen. Berghuis doet het oké als rechtsbuiten, maar hij hoort er niet thuis. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wie Ajax als rechtsbuiten kan halen. Een definitieve transfer zie ik sowieso al niet zo gauw, misschien dat ze in ieder geval tot het einde van dit seizoen iemand kunnen huren en dan in de zomer verder kijken?

Misschien Danjuma proberen te huren voor de rest van dit seizoen? Is rechtsbenig, maar kan in principe op alle plekken in de aanval goed uit de voeten. Rechts, centraal maar ook links. Bij Everton valt hij tegen en zit hij vooral op de bank, dat zal niet gaan veranderen en heeft bij o.a. Bournemouth en Villarreal (ongeveer 1,5-jaar terug nog, daarna teruggevallen door blessureleed) laten zien een goede speler te zijn Bij Villarreal liet hij het in La Liga zien, maar ook in de Champions League door goals te maken tegen o.a. Juventus en Bayern München en speelde hij ook gewoon hele goede wedstrijden.

Ajax moet in januari dan waarschijnlijk minimaal 1 speler verkopen. Ik zou proberen om Bergwijn dan te verkopen. Als je rond de 15 miljoen voor hem kan krijgen, zou ik het doen. Bergwijn gaat nooit presteren wat er van hem verwacht zal worden bij Ajax. Onder van 't Schip speelt hij wel iets beter, maar beter dan dit zal hij ook niet gaan presteren. 15 miljoen is ook een prima bedrag voor Bergwijn en bespaar je zijn hoge salaris ook, terwijl je met Forbs, Godts, van Axel Dongen en eventueel Mikautadze dan al vier opties voor linksbuiten hebt. Het vertrek van Bergwijn moet je dan opvangen met Forbs.

Die is ook nog niet heel goed, maar speelt vaak wel oké als rechtsbuiten. Hij is alleen geen rechtsbuiten en komt veel beter tot zijn rechts als linksbuiten. Daar moet hij dan ook nog grote stappen gaan maken, maar ik heb liever Forbs in wie ik nog rek zie op linksbuiten dan Bergwijn.

Ramaj
Gaaei
Sutalo
Hato
Martha
de Roon
vd.Boomen
Danjuma
Hlynsson
Forbs
Brobbey
2 december 2023 om 14:23

Danjuma op rechts is niks dan kan je beter Sinisterra halen die zit op de bank bij Bournmouth en heeft maar 145 minuten gespeeld verdeelt over 6 wedstrijden daar. Die liet bij Feyenoord zien de beste winger van de Eredivisie te zijn dus ik zou die dan eerder huren.

Telt Brobbey nog als speler uit eigen jeugd als je em voor 20 mio koopt?

2 december 2023 om 14:43

Ja tuurlijk telt hij. Ze hebben hem toch zelf opgeleid en hij is maar een half jaartje weg geweest.

2 december 2023 om 15:06

Natuurlijk. Net als dat Klaassen en blind dat ook waren. Of een Messi mocht Barca hem halen. Niet omdat iemand weggaat betekent dat je jeugd status ook verdwijnt.

2 december 2023 om 15:58

Hangt er wel een beetje vanaf hoe je het bekijkt en wat je wilt onderbouwen denk ik? Als je wilt meten hoeveel spelers een selectie heeft die ooit in de jeugd hebben gespeeld dan telt het natuurlijk mee. Maar als je nu wilt aantonen of een club wel of geen kansen geeft aan de jeugd dan zou je een Blind of Klaassen moeilijk mee kunnen tellen.

Ajax kan hun geld momenteel wel beter ergens anders aan uitgeven dan aan een jeugdig talent. Ik hoop dat ze deze winterstop een type , Martinez, Davids, Wouters binnen halen. Een winnaar die de boel een beetje meetrekt en op scherp zet.

er loopt geen rechtsbuiten in jong of het 1e, dus zou dit onverstandig vinden

Een poos lang werd gezegd dat Mislintat op eigen houtje handelde en dat de scouts gefrustreerd waren dat er niet naar hen geluisterd werd. Dan is het wel interessant dat Ajax na Mislintats vertrek kennelijk de komst van deze Martinez niet doorzetten. Was dit ook een eigen vondst van die Duitser of werd deze jongen aangedragen door de scouting?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren