Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij noemt alle spelers die Maurice Steijn wilde maar die Mislintat weigerde

Laatste update:

Mike Verweij weet welke spelers Maurice Steijn graag naar Ajax had willen halen. De trainer van de Amsterdammers sprak zondag na afloop van het duel met Fortuna Sittard (0-0) tussen de regels door zijn onvrede uit over de niet ingewilligde transferwensen, al gaf hij niet aan welke spelers gewild waren. Verweij komt maandag in de podcast Kick-off van De Telegraaf met een overzicht van alle namen die directeur voetbalzaken Sven Mislintat weigerde te halen.

“Johan Cruijff draait zich om in zijn graf als hij zoveel namen zou zien”, zo kondigt Verweij het lijstje met spelers aan die Steijn graag had willen halen. “Als je Sven Mislintat hoort praten, dan weet je gewoon dat het een geweldige spreker is. Hij windt ook bijna alle journalisten om zijn vingers, het lukt hem net niet bij iedereen. Maar dan verkoopt hij zóveel onzin.”

“Hij zegt onder meer dat Jerdy Schouten te duur was voor Ajax, maar volgens mij hebben ze veel duurdere spelers gehaald. Toen zei hij dat hij op dat moment te duur was, maar ook dat is onzin. Maar als je kijkt wat Ajax heeft gehaald voor 112,8 miljoen euro... zónder bonussen! Je haalt Forbs, een jongen die alleen in het tweede van Manchester City heeft gespeeld, terwijl je ook Noa Lang had kunnen halen. Lang is in beeld geweest en Maurice Steijn wilde hem graag, maar dat doen ze niet.”

“Steijn wilde graag Almada, kwam niet”, zo vervolgt Verweij zijn opsomming. “Voor Tahirovic had je Schouten kunnen halen. In plaats van Ávila en Sosa wilde Maurice Steijn Tagliafico halen. Steijn wilde Olij hebben, maar ze halen een keeper van acht miljoen euro uit Duitsland. Voor Medic had je Davinson Sánchez kunnen halen. Voor Gaaei kon je Dest krijgen en voor Mikautadze, Stengs. Voor Akpom Ziyech en voor Mannsverk, Van de Beek.”

“Als Mislintat gewoon een beetje naar Maurice Steijn had geluisterd, dan was hij voor 87 miljoen euro klaar geweest. Nu voor 112,8 miljoen euro, zónder bonussen. Dus hij had Sutalo nog kunnen halen naast alle spelers die ik al genoemd heb, en dan was hij voor 107,5 miljoen euro klaar geweest”, besluit de journalist. “Zonder Sutalo hadden ze nog 25 miljoen euro overgehouden voor extra salaris en hier en daar wat tekengeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 september 2023 om 18:36

Wat een waanzin dit artikel, maar wel het gevolg van de domme opmerking van Steijn. Kleine speler die trainert, liet zich heel erg kennen door nu al de TD af te vallen want zelfs zonder aanwinsten had je van Fortuna kunnen winnen. Zeg gewoon dat je de nieuwe aanwinsten nog niet kan beoordelen, dat je hard met ze gaan trainen en dat het hopelijk snel begint te lopen. De enige speler die hij noemt die ik kan volgens trouwens is Lang. Wat moet je nou met een Stengs of van den Beek? En alsof Sosa slechter is dan Tagliafico? Alles behalve, en die is nog maar 25 dus kan na 2 seizoenen met winst verkocht worden.

4 september 2023 om 18:40

Ongeloofwaardiger kan iemand zich zelf volgens mij niet maken. Vorig jaar er nog schande van spreken dat de zaakwaarnemer van de coach bij het transferbeleid van Ajax betrokken zou zijn en amper een jaar later 90 graden draaien en teksten uitspuwen die er feitelijk op neer komen dat de coach het transferbeleid uitvoert en de TD alleen zijn handtekening mag zetten. En dan ook nog bij een coach die er van wordt beschuldigd/verdacht aan transfers te hebben verdiend. Natuurlijk is Steijn onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar er zijn ook zat mensen die daar geen boodschap aan hebben en zich op het standpunt stellen dat waar rook is ook vuur moet zijn. En daar kan je je vingers natuurlijk beter niet aan branden als beursgenoteerd bedrijf.

4 september 2023 om 18:41

Misschien zuigt Verweij dit uit zijn duim. Maar ik had deze namen liever zien komen dan wat we nu hebben gekregen van Mislintat. Lang, Schouten en Dest zitten nu bij de concurrent, Van de Beek zit nog in Manchester waar hij niet gaat spelen, Tagliafico had iedere Ajacied willen zien komen, Olij is natuurlijk veel goedkoper dan Ramaj. Maar Ziyech is absoluut de grootste fout geweest(ervan uitgaande dat hij naar Ajax had willen komen), we hebben nu precies niemand die het liefst op rechtsbuiten staat ! Dus ookal verzint Verweij dit , ik denk dat deze spelers allemaal haalbaar waren, en veel beter dan wat er nu rondloopt. Je had met Nico, Hakim, Donny gewoon drie leiders binnen gehaald, spelers die de club kennen, met Olij een Nederlands talig doelman, het is echt ongelofelijk. Wij supporters moeten hier iedere week naar kijken en hebben natuurlijk weinig in te brengen, maar voor Steijn is dit toch gewoon klote. Hij moet het maar doen met de spelers die onze Duitser heeft binnen gehengeld en wordt straks door heel het stadion uitgefloten. Ik heb medelijden met die man.

4 september 2023 om 18:49

De meeste hoefde van mij niet te komen dus er is gelukkig niet geluisterd naar Steijn. Lang moet je niet willen met zijn gedrag. Nico is niet meer de Nico van toen net als Ziyech en v/d Beek. Olij had gekund maar goed dat Mislintat daar niet naar geluisterd heeft dan.

4 september 2023 om 18:56

Dest heeft het niveau niet. Tagliafico is leuk voor het sentiment maar was ik het laatst bij Ajax al niet best meer. Toen lang naar psv ging had je nog Tadic en Bergwijn voor die positie spelen. Van de Beek is goed in verstoppertje spelen op het veld en heb je alleen op momenten wat aan maar geen hele wedstrijd. Ziyech is nogal blessure gevoelig en had je ook weinig aan gehad. Waarom zou Sparta aan Ajax voor veel minder dan de 5 miljoen aan Ajax hun eerste keeper verkopen?

4 september 2023 om 19:26

@nielsfleuren
"tagliafico had iedere Ajacied willen zien komen, Olij is natuurlijk veel goedkoper dan Ramaj."
Iedere Ajacied? Praat voor jezelf want voor mij hoefde dat niet. Olij is misschien goedkoper maar wilde die op de bank zitten want Rulli was toentertijd nog eerste doelman.

"je had met Nico, Hakim, Donny gewoon drie leiders binnen gehaald, spelers die de club kennen, met Olij een Nederlands talig doelman,"
Nederlandstalig? Wat boeit dat? Beetje xenofoisch gebrabbel bovendien hebben we nu toch Gorter? En hoezo is Donny of Ziyech een leider?

4 september 2023 om 19:33

@MischaDest en Nico zijn in elk geval 3 klasse beter dan wat we nu hebben, Nico/Sosa scheelt minder dan Dest/Rensch maar toch… van Tadic was het al duidelijk dat hij ging toen Lang voor PSV tekende, dan had je wel weer het gezeur Bergwijn/Lang op links, maar toch.. Ziyech blessure gevoelig? Op transfermarkt staat zijn precieze blessure history, ga daar maar eens kijken.. Olij/Ramaj is mij om het even, Olij is Nederlands en als Steijn hem wou hebben, slaat het nergens op dat Mislintat voor Ramaj gaat.

4 september 2023 om 19:37

@QIk praat voor bijna iedere Ajacied als we het over Nico hebben, denk ik. Nederlanders in de selectie vind ik belangrijk, en daar sprak ik voor mijzelf.. ik vind zelfs dat Nederlands de taal moet zijn die in de kleedkamer gesproken wordt. Maar dat mag ik toch vinden ? Met Schouten, Lang, Ziyech, Donny, Berghuis, Bergwijn, Brobbey, was het grootste gedeelte van de selectie gewoon Nederlands geweest. En veel belangrijker, kwalitatief veel beter dan waar we nu naar kijken.

4 september 2023 om 19:44

BJP, het gedrag van Lang.. wat een geneuzel. Wat heeft die jongen allemaal verkeerd gedaan dan ? De grote mond tegen Tadic was volledig terecht, Lang ontving een kutbal en kreeg daarvan de schuld ??? Z’n Joden liedje in België ?? Of irriteer je je aan zijn accentje ?? Veel meer kan ik zo snel niet bedenken en dan valt zijn gedrag toch reuze mee ? Voetballen kan hij in ieder geval heel erg goed ! En voor hem(en Bosz, die ook in Amsterdam had kunnen zitten) kijk ik voor het eerst van mijn leven wedstrijden van PSV.

4 september 2023 om 19:44



@nielsfleuren
Maar Gorter is toch ook Nederlands?
En Nico is ook zo Nederlands...
En je gaat voorbij aan het feit dat Donny of Ziyech leiders zouden zijn.
En zou Olij op de bank willen zitten?

4 september 2023 om 19:54

Dest is verdedigend niet beter dan Rench en aanvallend statistisch gezien ook niet. Zijn allebei gewoon drama. Sosa is op dit moment gewoon beter dan Tagliafico. Dat is echt puur sentiment wat je zicht vertroebelt.

4 september 2023 om 20:00

Die keepers interesseren me echt heel weinig, al drie keer gezegd dat is mij om het even. Maar Gorter is inderdaad Nederlands en vorig seizoen niet goed genoeg bevonden, verhuurt en een paar potjes geknikkerd in Schotland Ofzo? Nu basis, toevallig zondag sterk gekeept, maar dit kan niet de eerste keeper zijn van Ajax. Nico zo Nederlands.. beetje domme reactie van je, niet Nederlands maar een held in Amsterdam. En niet iedereen hoeft natuurlijk Nederlands te zijn. Donny/Ziyech had dit Ajax op sleeptouw kunnen nemen, daar twijfel ik niet aan.

4 september 2023 om 20:08

Donny en Ziyech hebben tegenwoordig al moeite om zichzelf op sleeptouw te nemen.

4 september 2023 om 20:12

Mischa, ik heb die statistieken snel bekeken, dat is bijna hetzelfde qua goals/assists alleen speelde Dest in La Liga en de Serie en Rensch heeft deze statistieken gehaald in de Eredivisie, Jupiler league. Daarbij zie je in één oogopslag dat Dest veel sierlijker, makkelijker, beter is dan Rensch. Tagliafico/Sosa dat weet ik nog zo net niet. Fico is een strijder, en verdedigend beter, Sosa heeft een mooie voorzet/trap. Met Sosa ben ik ook niet ontevreden moet ik zeggen, maar dan ben ik misschien sentimenteel en had ik liever Nico gezien. Ik schrijf ook al onze toppers nog niet af, ik had alleen graag andere/bekendere spelers gezien. Ik hoop dat de aangekochte spelers me verassen en dat we kampioen worden, maar ik heb er een hard hoofd in. En de kans op kampioenschap was in mijn ogen groter met de spelers die Vereij noemt. Lang gaat straks PSV kampioen maken. En ik heb daar een bloedhekel aan!

4 september 2023 om 20:14

@nielsfleuren
"nico zo Nederlands.. beetje domme reactie van je, niet Nederlands maar een held in Amsterdam"
Lekker man omdat iemand je ergens op wijst meteen bestempelen als "domme reactie". Heel sterk want ondanks dat ik het oneens met je ben, heb ik het nergens als dom bestempeld. Zegt genoeg.
Bovendien zie ik genoeg Ajacieden hier die Nico ook niet terug hoefden te zien. Daarnaast is het een aanname van jou dat Donny dan wel Ziyech het team op sleeptouw kan en zou nemen. Donny heeft helaas in mijn ogen (!) vaak genoeg in het Ajax tenue verstoppertje gespeeld dus ik acht het niet vanzelfsprekend dat hij nu opeens wel het elftal kan dragen. Ziyech was klasse maar is die dat nu nog wel?

4 september 2023 om 20:16

Nielsfleuren

Prima Dest is beter dan Rensch, maar wil je echt die jongen grootverdiener maken? Verdient nu al 6 miljoen. Zou ook gewoon 15 mil moeten kosten om over te nemen.

Wil je na Bergwijn nog een dure speler halen die qua salaris vs kwaliteit een mismatch is?

4 september 2023 om 20:37

Dest heeft 9 assists in 5 seizoen en Rench 4 in 3 seizoenen. Dest heeft 2 doelpunten in 5 seizoenen en Rench 7 in 3 seizoenen. Je kan dus in 1 oogopslag zien dat het beide niet veel soeps is. Die Sosa heeft in de afgelopen 2 seizoenen al 15 assist gegeven.
Tagliafico werd op het laatst nogal voorbij gelopen door menig eredivisie buitenspeler en maakte veel overtredingen. Was ook zijn basisplaats al kwijt onder ten Hag.

4 september 2023 om 20:38

MRKrillin, ik zei al dat ik geen fan ben van het huren van spelers, maar onze rechtsback positie word nu voor minimaal nog een half seizoen bekleed door Rensch, dan had ik graag Dest gehuurd, met in het achterhoofd dat PSV hem dan niet had gehad. Zelfde geld natuurlijk voor Lang. Die nu PSV een niveau omhoog tilt ipv Ajax.

Q_asd, dit is mijn laatste reactie op jou , je haalt steeds kleine onzinnige dingen aan. Over Nederlands en dit en dat, maar je vergeet te reageren op de belangrijke dingen. Ajax heeft een klote selectie, medemogelijk gemaakt door Mr,Mislintat. Ziyech was klasse, en dat was hij op het WK nog steeds. Is met 30jaar geen talent meer, maar wel op de toppen van zijn kunnen. Iemand die er direct staat, en laat dat nou net zijn wat Ajax nodig had.

4 september 2023 om 20:43

Mischa, dest had in zijn enige seizoen Ajax1 5 assists in 24 Eredivisie wedstrijden. Rensch heeft tot nu toe 66 wedstrijden in de Eredivisie achter de rug en 4 assists gegeven. Dest was voor Ajax de perfecte Rechtervleugel geweest, aanvallend goed genoeg om ook op rechtsbuiten terecht te komen. Rensch is aanvallend bij lange na niet zover als Dest. En we hebben geen rechtsbuiten, dus aanvallend wordt er veel verwacht van onze rechtsback. Als je dat niet ziet/snapt heb je er geen kaas van gegeten. Maar we gaan het met pijn in de ogen zien, in Eindhoven. Mischa , in deze discussie gaan we het niet eens worden. Maar uit jou opmerkingen maak ik uit(misschien heb ik het fout) dat je wel tevreden bent met de selectie, en met een rechtsback als Rensch. Dus ben jij, zo op het eerste gezicht, tevreden over het werk van Mislintat ?

4 september 2023 om 20:58

Bij Barcelona en Milan heb je volgens mij betere spitsen dan bij Ajax staan. Waarom zijn er in die 4 jaar dan maar 5 assists bij gekomen. Is toch gewoon aanvallend ook niet goed genoeg.
Je kan letterlijk lezen dat ik in mijn reactie heb gezet dat ik ze beide dramatisch vind. Als jij daar van maakt dat ik Rench prima vind ga je sws niet ver komen met een discussie.

4 september 2023 om 21:04

Ajax is dan weer 9/10 keer (veel) beter dan de tegenstander, Barca en zeker Milan zijn dat in mindere mate, la Liga en serie a kent geen tegenstanders als Volendam of Fortuna Sittard. Je geeft ook aan dat Rensch/Dest niet veel uitmaakt en je vind zelfs Rensch beter. Maar de rechtsback positie daargelaten.. ben jij tevreden met de selectie die Mislintat ons gegeven heeft ?

4 september 2023 om 22:08

@nielsfleuren
Wat een zwaktebod
Ik haal juist onzinnige dingen aan die jij zelf aanhaalt over Nederlands dit dat waar jij vervolgens niet op ingaat.
Bovendien stel ik vragen waar jij geen antwoord op geeft of misschien zelfs hebt.
Op dit moment lijkt het dat jij puur op basis van onderbuik gevoelens reageert.
Eerst stelig zijn dat iedere Ajacied Nico terug zou willen zien terwijl hierboven meerdere mensen daar blijkbaar niet eens me zijn.
Daarnaast voorbijgaan aan het kostenplaatje want een Dest of Donny zou veel meer vergen van het salarishuis.
Als Ziyech zo op de toppen van zijn kunnen is waarom speelt hij dan niet bij een slecht presterend Chelsea?
En jij wilt leiders maar waaruit blijkt dat Donny een leider zou zijn? Ik ben niet de enige die het idee heeft dat Donny momenteel op sleeptouw kan nemen.

4 september 2023 om 22:20

Als je bekende spelers wil zien, ga je maar naar de Saudi League kijken.

5 september 2023 om 02:54

Meen je dit echt? Hij noemt allemaal spelers zonder enige doorverkoopwaarde. Dest al mislukt in buitenland, krijg je daar nog een keer zo’n som voor? Lang nog niet doorgebroken speler die de echte top ook nooit zal halen, en we hebben Bergwijn al die nog zeker een jaar blijft. Dan heb je meer aan een groot talent daar achter. Ziyech en bd Beek hebben de ene na de andere blessure. Schouten heeft ook al een bepaalde leeftijd en Tahirovic is op zijn leeftijd ook gewoon al heel goed, veel meer potentie dan Schouten. Maar ja Schouten voor ervaring in de as had geen slechte geweest. Sosa is volgens mij een prima back en ook Avila is iemand die nog kan groeien en net als Tagliafico en Martinez kan groeien. Tagliatico zou veel salaris en transfer kosten en dan krijg je ook iemand die je niet meer voor veel zal verkopen. Laten we vooral niet teveel blijven hangen in het verleden. De realiteit is dat Ajax moet verkopen om echte geld te genereren om te groeien. Ze hebben zoveel minder tv geld dan in andere landen dus geld verdienen met transfers is gewoon een must. Dan kan je niet een heel elftal met oudere spelers met hoge salarissen gaan kopen.

Enige wat ik niet begrijp is dat er geen echte 10 of rechtsbuiten is gekocht maar 2 schaduwspitsen. Daar snap ik vrij weinig van. Verdedigend en de 6/8 zijn prima ingekocht. Het probleem van Ajax ligt aanvallend. Geen creativiteit op het middenveld middels een goede 10. Berghuis kan er spelen maar dan heb je geen enkele rechtsbuiten meer.. Van Mikautadze en Akpom had er maar 1 moeten komen en van dat geld had er een echte 10 of rechtsbuiten moeten komen.

4 september 2023 om 18:47



Echt heel bijzonder. Hij begint nog geloofwaardig met Lang en Schouten, maar vervolgens gooit hij echt al zijn ruiten in:

Almada, kwam niet = Geen toestemming CFO, was echt heel duur en echt niet voor de uit de telegraafduim gezogen 15 mln. op te halen

Voor Tahirovic had je Schouten kunnen halen. voor Mannsverk, Van de Beek= Voor een Schouten hebben we Tahirovic en Mannsverk. Beide spelers die totaal niet op de positie van Van de Beek acteren. Nog los van het feit dat je voor een van de beek een Almada kon halen

In plaats van Ávila en Sosa wilde Maurice Steijn Tagliafico halen.= Tagliafico was onhaalbaar, Ajax heeft het geprobeerd, maar het antwoord van Lyon was niet te koop. Bij Antony betekende die woorden € 100 mln. Datzelfde United wilde hem ook en die kregen het ook niet voor elkaar. Zeer waarschijnlijk was een tagliafico hetzelfde als de prijs van minimaal Avila en Sosa en misschien zelfs wel Tahirovic, Mannsverk, Avila en Sosa.

Steijn wilde Olij hebben, maar ze halen een keeper van acht miljoen euro uit Duitsland.= Een keeper van 4 mln uit duitsland, met het fiat van Frans hoek, ben eigenlijk benieuwd of Frans Hoek ook gevraagd is naar Olij en wat zijn antwoord daarbij was.

Voor Medic had je Davinson Sã¡nchez kunnen halen.= Ik leef in een droomwereld een speler van € 15 mln. plus topsalaris vs een speler van € 3 mln. en bescheiden salaris.

Voor Gaaei kon je Dest krijgen en voor Mikautadze, Stengs. Voor Akpom Ziyech= IPV een speler kopen had je er een moeten huren, Stengs hoef ik niet zo nodig in een ajax shirt te zien en Ziyech is echt te duur. Galatasaray huurt hem nu tegen bijna volledig salaris en mogen hem daarna overnemen tegen een bescheiden bedrag. Maar dan blijft het salaris gewoon een struikleblok voor Ajax zelfs als hij een paar miljoen inlevert. Los van de vragen rondom zijn fysieke gesteldheid.

Als Mislintat gewoon een beetje naar Maurice Steijn had geluisterd, dan was hij voor 87 miljoen euro klaar geweest. Nu voor 112,8 miljoen euro, zã³nder bonussen= In de monopolie wereld van Verweij waren de helft van de door hem genoemd spelers gratis . Het was eerder 150 mln geweest om die spelers binnen te halen, los van tekengeld en salaris.

Echt als dit de wensen van Maurice waren dan is het voor iedereen toch wel behoorlijk duidelijk waarom die niet zijn opgevolgd. Meer geld kwijt aan minder spelers en bij een schorsing of blessure direct moeten terug vallen op Wijndal. Ja top idee.

4 september 2023 om 18:57

Prima uiteenzetting. Ondanks dat iedereen probeert te stoken denk ik dat ze ook intern hier prima over gesproken hebben. Steijn wilde een aantal spelers, of het al dan niet klopt maakt niet eens uit, maar er zijn voldoende argumenten om het grootste deel van die spelers niet te halen en/of daar alternatieven voor te zoeken.

4 september 2023 om 19:06

Ik denk niet dat Donny duur geweest zou zijn, Lang en Schouten waren ook betaalbaar, zoals je zelf aangeeft, Ik ben niet van het huren, maar Dest een jaar huren kost je bijna niks, nu kijken we naar Rensch. Sanchez is inderdaad wat duur(valt mee, nu voor 10/15mil naar Gala), maar met hem naast Sutalo had je toch een top centrum staan. De keepers is denk ik om het even, waar Olij dan het voordeel heeft dat hij Nederlands is. Ik heb nergens gezien dat Ajax echt achter Tagliafico aan zat, en of hij te duur zou zijn. Stond gister wel in de basis, dus misschien is zijn situatie veranderd ten opzichten van vorige jaar, en inderdaad te duur. Tenslotte Ziyech: in Ziyech had je gewoon moeten investeren, je weet wat je binnen haalt met hem. Het is niet echt een aanvoerder, maar wel iemand die de jonge jongens kan helpen en waar ze naar op zullen kijken. Ik denk niet dat Ajax veel duurder uit zou zijn geweest, ze hebben nu zòveel spelers gehaald, dus kwantiteit gehaald maar geen kwaliteit. Als je Donny(10mil), Nico(10mil), Ziyech(20mil) ,Sanchez(15mil), Sutalo(25m), Schouten(15m), Lang(15m) Olij(5m) Dest(huur, dus klein bedrag) had gehaald, misschien sommige spelers iets duurder of goedkoper, maar voor 130miljoen was je wel klaar geweest, daarachter hadden we Godts, Misehouy, Vos en Hlynsson die gister alsnog in de basis stond kunnen laten rijpen. Toen Mislintat steeds riep dat de toppers nog wel kwamen had ik vertrouwen in hem. Nu de Transfermarkt gesloten is, baal ik enorm van de selectie en zijn er GEEN toppers!!

4 september 2023 om 19:34

nielsfleuren

Ja goed idee laten we Sanchez halen die 100 jaar geen goede wedstrijd meer gespeeld heeft en Hato daarvoor banken.

4 september 2023 om 19:43

@nielsfleuren waarom zou je Lang gehaald hebben? Of Schouten? En in plaats van wie? Forbs is ook gehaald voor eventueel op rechts. Lang zou een directe concurrent voor Bergwijn zijn, 2 dure spelers in principe voor 1 positie. Vd Beek leuk voor het sentiment maar ook niet goedkoop, geen enkele garantie voor succes ook en met de spelers die je nu hebt creëer je in ieder geval zelf nog waarde op t veld, hetzelfde geldt voor Dest.
En zoals ze begin van de zomer al meldde, zijn de financiële kaders wat ingeperkt. Ziyech was sowieso al duur, geen eigen waarde op het veld en een grootverdiener erbij ipv eraf.
Het zijn allemaal leuke namen om te roepen maar ipv enkel argumenten vóór die spelers, zie ik maar heel weinig argumenten om die spelers te verkiezen boven de aankopen die nu gedaan zijn.

4 september 2023 om 19:45

@Ninjakai, volledig eens, zonde dat ik maar een duimpje kan geven. Doorbovenop komt nog timing van de aankopen. Hoeveel heb je op een bepaald moment te besteden. Daarnaast worden er bedragen de wereld ingeslingerd die later weer stuk lager blijken te zijn, zoals je aangeeft bij Ramaj. Voor de helft van de prijs van Schouten hadden we Tahirovic en vd Boomen. Ik snap de keuze. Bijna alle vergelijkingen die hij noemt hebben we nu een goedkopere optie. Of goedkoop, duurkoop blijkt te zijn is afwachten, maar als je niet meer te besteden hebt kun je soms niet anders.

4 september 2023 om 19:50

Forbs kan helemaal niet op rechts, ik dacht op links eventueel een goeie speler voor Ajax, maar tegen Fortuna kon hij me niet overtuigen. Lang kan op 10 en op rechts beter dan Forbs. Schouten ipv Tahirovic(waar ik van de aankopen nog het meeste vertrouwen in heb)en Vos als back-up. Van de Beek gaat nu een heel jaar op de tribune zitten, dus die was echt niet duur geweest. Dest is in alles beter dan Rensch. Met het geld van Kudus had je 3x Ziyech kunnen halen. Dat je op Ziyech niets verdiend neem ik dan op de koop toe.. er mag toch ook een beetje kwaliteit/geld op het veld staan ?In mijn ogen waren dit stuk voor stuk betere opties geweest dan waar we nu naar zitten te kijken. Maar dat zullen we nooit weten. Akpom en de Georgiër had je helemaal niet allebei hoeven kopen, en dan had je weer 15/20m gespaard, zondag was Rensch onze rechtsbuiten… dat zei Steijn zelf voor de wedstrijd, een soort 343 met Mikautatze vanaf het midden en Rensch die voor gevaar moet zorgen vanaf rechts.. ik hoop dat jullie geen Ajacieden zijn want dat kan je toch niet meer goedpraten ??

4 september 2023 om 19:01

Wat een grap ff kijken wat hij nu zegt:

Noa Lang : kun je discussie over hebben maar euh nee liever niet
Almada > daar was Ajax persoonlijk akkoord mee, twee keer serieus bod gedaan maar volgens mij werd hij gewoon te duur
Tahirovic > Schouten sorry maar dan heb ik liever Tahirovic
Ávila en Sosa > Tagliafico volgens mij was Taglafico helemaal geen optie
Olij > ok was ook prima geweest maar was hij voor 2e keep gekomen?
Medic > Davinson Sánchez ; hahahaha
Gaaei > vind Dest nou niet zon hele goede optie wil dat gokje met Gaaei wel wagen
Mikautadze > Stengs liever niet
Akpom > Ziyech was Zyech überhaupt haalbaar? Was toch veel te duur
Mannsverk, Van de Beek sorry maar die topt het helemaal. Daar haak je meteen af.

En dan ook nog goedkoper, wat een flapdrol.

4 september 2023 om 19:40

Ravel

Over Lang kan je geen discussie hebben. Op dat moment zaten Bergwijn, Tadic, Daramy, Godts, Axel Dongen al bij de selectie en Unuvar verhuurd.

Wat wil Mike, dat Ajax de 13e linksbuitem koopt?

4 september 2023 om 20:09

Haha ok nou dus dat gaat ook nergens over. Dus die kan ook vd lijst. Die Verweij zou eigenlijk op staande voet ontslagen moeten worden voor zoveel onkunde. Maja telegraaf, je gaat toch ook steeds meer twijfelen over de kunde van Steijn als je zoiets leest. Gelukkig dat hij niets over de transfers te zeggen heeft, laat m eerst maar es focussen op de spelers en zn eigen baan goed uitoefenen.

4 september 2023 om 20:23

Ravel

Het zou hem sieren als hij eens eerlijk was voor de verandering

Zeggen ik weet niet waar ik over praat mbt transfer. Ik verzin ter plekke dat Almada 15 mil zou kosten.

Ik heb jaren (ik kijk alleen Eredivisie) jongens als Bergwijn, Wijndal en Stengs naar Ajax geschreven.
Achteraf gezien, geen enkele speler zou of heeft een meerwaarde voor Ajax. Ik zat echt mis.


Als Schouten niet naar PSV gekomen was, zou deze grap hem niet eens noemen. Zelfde geldt voor Lang.

4 september 2023 om 20:28

Mee eens, dat is mijn probleem ook je kan best een pittige stelling innemen maar dit gaat gewoon richting leugens. Heel vervelend stelletje die twee. Jammer is dat t vervolgens ook zo even klakkeloos wordt overgenomen.

4 september 2023 om 21:03

Oke, ik doe mee (ik geloof er geen fluit van, maar goed)

Lang vs Forbs: Lang is verder, is Ajax fan en spreekt Nederlands. Dus Lang

Nico vs Avila/ Sosa: Sosa heb ik nog niet zien spelen, maar Nico is beter dan Avila (en is een echte Ajacied, dus sentiment)

Tahirovic vs Schouten: ik moet zeggen dat ik het best knap vindt hoe Tahiroviic zich staande houdt als nieuwkomer in een niet-draaiend team. Dus Tahirovic

Medic vs Sanchez: beiden niet. Satulo is een goede aankoop.

Gaaei vs Dest: time will tell, Dest heeft behoorlijk wat ervaring maar is veel te vroeg weggegaan en toch wel mislukt. Gaaei ken ik niet goed genoeg.

Mikaitadze vs Stengs: op het eerste gezicht Stemgs, op basis van Nederlandse taal en niveau waarop hij gespeeld heeft.

Olij vs Ramaj: je kunt je afvragen of met Rulli, Gorter en Pasveer je überhaupt zoveel geld aan een 4e keeper moet uitgeven. Hier was ik voor de Nederlandse variant gegaan.

Akpom vs Ziyech: als je Ziyech terug had kunnen halen, had je qua techniek als ervaring echt een versterking gehad. Ziyech dus.

Mannsverk vs Donny: mijn sentiment zegt Donny, maar die Mannsverk schijnt echt een groot talent te zijn. Dus ik geef t voordeel van de twijfel.

Al met al mag je ook naar balans in de selectie kijken. Ten Hag haalde met Tadic en Blind ook ervaring terug. Dat mis ik in de huidige selectie

4 september 2023 om 22:12

Mee eens, ik moet zeggen dat voor mij ook de haalbaarheid voorop stond. Tuurlijk wil iedereen Taglafico, Almada en Zyech. Maar ik geloof niet dat daar geen pogingen voor gedaan zijn. Twee echte meer gevestigde namen zeker bovengenoemde zouden waarschijnlijk echt wat hebben toegevoegd. Maar vind dit hele verhaal gewoon echt voorbij onredelijk.

5 september 2023 om 16:16

Eens @ravel. En los daarvan kun je van alles willen, maar is het zelfs als Ajax daarop inzet geen gegeven dat die speler komt. Vrij onzinnig dit allemaal van Verweij

Met dest en stengs wordt je ook niet kampioen, daar naast is het gewoon een beetje populistisch gelul van Verweij door aankopen van de concurrent te noemen als mogelijke ajax target. Maar ja dan moet je als Steijn zijnde ook geen open deur aan de Telegraaf geven door te stellen zelf een lijst te hebben!

4 september 2023 om 18:19

Nou ik denk toch dat Dest of Stengs kampioen gaat worden hoor.

4 september 2023 om 18:25

Dat heeft meer het respectievelijke elftal om hen heen te maken en niet zo zeer met hun persoonlijke prestatie, maar goed dat is mijn mening. Ik ben persoonlijk meer overtuigd van gaaei en akpom al zouden dest en stengs wel minder aanpassingstijd nodig hebben!

4 september 2023 om 18:31

De tendens is een beetje dat Sutalo een goede aankoop is, de rest is ruk. En Stewart heeft uitsluitend voltreffers. Zelf denk ik dat het wat minder ver uit elkaar ligt, Ajax heeft inderdaad veel spelers gehaald, daar zal vanalles tussen zitten in die zin, topaankopen, buitenkansjes, talenten die tijd nodig hebben, en een paar grote missers. C’est la vie. Dat was onder Overmars (die ik heel hoog heb zitten) echt niet anders. PSV heeft denk ik goed ingekocht, maar idem, daar zullen ook wat missers bij zitten. En we hoeven niet nu te doen alsof pak hem beet Dest zo een geweldenaar is. Dat is een redelijke back, beter dan Rensch natuurlijk. Maar zou voor Ajax niet de grote verlosser zijn, en Gaaei maakte op mij ook een prima eerste indruk.

4 september 2023 om 18:33

Overtuigd van Akpom? Op basis van vorig seizoen? Vaak zien spelen? Heb 'm een paar keer in Griekenland zien spelen, maar dat was niet beter als Stengs heeft gedaan toch?

4 september 2023 om 18:47

Dest is als RB vele malen beter dan iig Rensch en Stengs is iig een 10. Benieuwd waardoor jij meer overtuigd ben van Gaai en Akpom ? Geen enkele aankoop van Ajax is tnt goed dus dat kan het niet zijn denk.

4 september 2023 om 18:54

Dest vele malen beter hahaha. Is verdedigend nog minder... Stengs is niks beter dan Berghuis op 10, missen beide snelheid.

4 september 2023 om 19:12

Met name het aantrekken van Akpom heb ik vanaf dag 1 niet begrepen, met name het feit dat ze hem 5 jaar hebben vast gelegd. Ik hoop dat ik er geen kijk op heb.

4 september 2023 om 20:11

Is Stengs echt een 10? Bij Az altijd op de vleugels. Bij Antwerp op 8. Bij nice ook bijna nooit op 10. Maar is gelukkig echt een 10.

4 september 2023 om 20:51

Vele malen inderdaad. Dan heb je Rensch blijkbaar nooit zien verdedigen. Berghuis? Ja 2 jaar terug, toen Ajax nog goed was. Daarbij had Ajax nog prima een 10 kunnen gebruiken ipv 3 CF's

5 september 2023 om 00:59

En jij hebt Dest nooit zien verdedigen, die verliest fysiek elk duel en staat vaker voorin dan achterin. Rensch speelde tot nu toe gewoon uitstekend, alleen veel te wisselvallig want tegen Fortuna was hij slecht ja. Wat vind jij zo goed aan Stengs dan? Die is echt niks beter dan Berghuis. Niks bijzonders aan Stengs.

5 september 2023 om 10:13

"de tendens is een beetje dat Sutalo een goede aankoop is, de rest is ruk. En Stewart heeft uitsluitend voltreffers. Zelf denk ik dat het wat minder ver uit elkaar ligt,"

Natuurlijk ligt dat dichter bij elkaar.
Bij PSV lukt momenteel alles en lijkt dus elke speler een voltreffer te zijn. We zullen wel zien hoe we daartegenaan kijken over een tijdje als het spel even niet meer zo vlotjes loopt en er wat mindere resultaten worden geboekt. Omgekeerd, nu is het allemaal nieuw bij Ajax. Er is een vracht aan nieuwe spelers, die elkaar nog niet kennen en nauwelijks twee trainingen met elkaar hebben meegemaakt. Over een aantal weken zal daaruit een basisopstelling gedestilleerd worden en zullen de vastigheden vorm krijgen. En dan ziet de wereld er opeens ook weer helemaal anders uit.

4 september 2023 om 18:19

Dat zielige podcastje moet ook vol. Het zeiken begint wel irritante vormen aan te nemen hoor, Jezus.

Garantie op succes bestaat niet. Dat een heel team inpassen tijd kost kan ik je wel garanderen.

Voor de rest toont verweij nogmaals aan niet serieus genomen te kunnen worden. Jerdy Schouten bij Ajax, lol.

4 september 2023 om 18:26

Waarom zo neerbuigend doen over Jerdy Schouten? Die zal Ajax gelijk versterken. Als er een ding wat zondag bij Ajax miste, was het wel creativiteit. Ik denk dat Ajax heel blij had moeten zijn als het Schouten in de selectie zou hebben

4 september 2023 om 18:36

Schouten doet het goed hoor bij psv, lijkt een goeie aankoop. Maar Tahirovic vind ik ook prima beginnen. Mannsverk hebben we nog niet gezien. Vind het wat vroeg om die conclusies te trekken. Geef het wat tijd, over een poosje zullen we nog eens evalueren hoe goed of slecht er is ingekocht.

4 september 2023 om 18:37

1 brok creativiteit ja, die Schouten. Als je dat stelt, heb je hem echt nog nooit gezien.

4 september 2023 om 18:39

@Momus ik denk eerder dat jij de wedstrijden tegen Vitesse, Rangers en RKC hebt gemist. Schouten is een verademing achterin en op het middenveld.

4 september 2023 om 18:45

Andrès13, Schouten creatief? Dat is de meest eenvoudige breker die je kunt bedenken op de Roon na.

In niks een Ajax-speler. Leuk dat ie nu 3 leuke potjes heeft afgewerkt voor PSV maar dat doet daar niets aan af.

Maar nu de ranglijst gunstig is voor PSV hadden ze Ramalho moeten halen ipv Sutalo.

4 september 2023 om 18:46

@Andres Ik neem aan dat Momus een andere definitie van creativiteit hanteert. Schouten is geen 10 die dribbelt en steekballetjes geeft. Maar zoals jij aangeeft, is het wel echt zo'n fijne voetballer om achterin je team te hebben. Voetbalt zo makkelijk en vindt met slimme passes en lichaamsbewegingen altijd een oplossing vooruit.

4 september 2023 om 18:48

@andres13,

Ik denk niet dat mentalist neerbuigend toen t.o.v. Jerdy Schouten. Ik denk dat het er meer mee te maken heeft dat Jerdy Schouten op een meter of wat na, net niet in Rotterdam geboren is. Nou ken ik Jerdy z'n achtergrond niet, maar over het algemeen gaan Rotterdam en Amsterdam niet heel goed samen (uitzonderingen daar gelaten).

4 september 2023 om 18:48

@mentalist Een eenvoudige breker? Ik raad je aan eens 90 minuten PSV te kijken en te letten op de rust en slimmigheden van Schouten. Veel voetbalintelligenter dan bijvoorbeeld Sangare op die positie.

4 september 2023 om 19:03

@ Andres13 Ieder jaar weer lees ik dat alle PSV aankopen een verademing zijn in Augustus en September , een paar maand later is het dan al weer een stuk minder .

4 september 2023 om 19:29

OnsBerrie, in de rol van eenvoudige breker kun je best intelligent spelen. Maar dat verandert de rol niet. Wieffer is ook een slimme speler die nog weleens scoort maar ook niet meer dan een breker.

Idem voor schouten.

4 september 2023 om 19:38

Waar zegt hij dat dan? Verder speelt de voormalig captain van Feyenoord nu bij Ajax en is Bergwijn aanvoerder terwijl hij naar eigen zeggen aan het genieten was toen Lucas Moura zijn hattrick voltooide.

Beetje gek om dan Schouten niet te willen om waar hij geboren is.

4 september 2023 om 20:09

"schouten creatief? Dat is de meest eenvoudige breker die je kunt bedenken op de Roon na."

Je kunt ook gewoon zeggen dat je de wedstrijden van PSV niet gekeken hebt hoor, dat vinden we echt niet erg. Dit zijn echt belachelijke teksten. Als Schouten iets heeft dan is het wel techniek. In mijn optiek mist PSV juist, met het vertrek van Sangaré, een 'breker-type'.

4 september 2023 om 20:13

@mentalist Dat vind ik een te makkelijke typering, dan is elke 6 een eenvoudige breker. Daar zit echt wel verschil in. Schouten weet slim dingen op te lossen en met zijn passing het spel te verleggen, hij denkt vooruit, letterlijk en figuurlijk. Een simpele breker is in mijn ogen een stofzuiger die ballen afpakt en meteen inlevert bij een speler die wel vooruit kan voetballen. Een type Bassey, maar dan op 6 zeg maar.

4 september 2023 om 22:48

Wat een slappe ouwehoer ben jij zeg. Eenvoudige breker? Dit laat al zien dat je niet kijkt. Doe je dat vaker, jezelf voor schut zetten?

Vriendelijke reminder: Verweij zuigt dit uit zijn duim. De titel van dit artikel misleidt ook, want dit is alleen wat Verweij denkt dat Steijn wilde.

Tenzij het uit Steijn zn mond zelf is gekomen met een dikke korrel zout nemen.

4 september 2023 om 18:15

Eens, 2 opties: of het is verzonnen, of Steijn lekt naar de media.

4 september 2023 om 18:18

Dan zou ie t niet echt naar Telegraaf lekken gok ik. Die staan al een tijdje op gespannen voet.

4 september 2023 om 18:38

Verweij: Vd Beek bleek financieel onhaalbaar voor Ajax ivm salariseisen.
Ook Verweij 1 maand later: Ajax had vd Beek kunnen halen ipv Tahirovic!!

Ik weet welke optie het is

5 september 2023 om 12:38

Die gast lult werkelijk keer op keer uit z’n nek en meestal nog tegenstrijdig ook.

4 september 2023 om 18:24

Hoe weet jij zo zeker dat dit uit zijn duim gezogen is?

4 september 2023 om 18:39

Stukje ervaring he. Telegraaf is een tijdje geleden gedumpt door Ajax als mediapartner. Ze hebben dus geen contacten meer binnen de club. Verweij en Driessen doen ook niets anders dan stoken. Dat is allang geen verslaggeving meer, maar alleen maar speculatie.

5 september 2023 om 10:26

Klopt De Telegraaf is geen officiële mediapartner meer, maar het moederbedrijf van De Telegraaf is dus wel nog steeds mediapartner van Ajax. Dus indirect is De Telegraaf wel degeijk nog gewoon gelinkt aan Ajax. Zoals dat altijd al was.

En verder zeg jij dat die gasten van De Telegraaf dus geen contacten meer hebben binnen de club. Dat is sowieso al niet waar. Uiteraard hebben zij contacten en lekken binnen de club. Ajax was altijd al de club waar verreweg het meeste gelekt werd en dat is nog steeds het geval. Want jij denkt toch niet echt dat die gasten letterlijk alles allemaal verzinnen? Gewoon omdat het kan? Zij krijgen gewoon ontzettend veel informatie van diverse bronnen binnen de club die gewoon bijna alles wat zich afspeelt naar buiten brengen.

5 september 2023 om 12:42

Ze hebben vast nog wel (een paar) bronnen, maar dat zijn geen mensen met invloed meer, maar alleen wat mensen met een mening. En als die mening in hun straatje past, vertellen zij het als zijnde de waarheid. Nul komma nul journalistieke waarde. De enige die daar nog enigszins journalistiek kritisch is, is die Pim Sedee en die proberen Driessen en Verwij dan belachelijk te maken als hij een terecht punt maakt.

4 september 2023 om 18:25

Eens, viel me al op toen ie zei dat Sanchez ipv Medic gehaald kon worden, ik zie niet in hoe 3 mil voor Medic een Sanchez kan betalen.

4 september 2023 om 18:33

Het gaat om de totale optelsom van de gehaalde spelers versus de optelsom van de spelers die je had kunnen halen op die zelfde posities binnen het zelfde budget.

4 september 2023 om 19:25

De genoemde spelers hadden nooit voor hetzelfde budget gehaald kunnen worden. De salarissen hadden sws een stuk hoger gelegen, kun je nog discussieren over de transfersommen.

4 september 2023 om 19:46

Niet alleen dat, een Sanchez zou ook nooit komen als wisselspeler. Accepteren dat je wissel bent en je moet elke dag 100% geven om de druk op CV te houden.

Haha wat rookt die Mike? Ik wil dat ook!!!

4 september 2023 om 18:54

De daadwerkelijke namen die Steijn oa wilde zijn gisteren ook al gelekt. Dat ging oa om Olij (olij is qua leeftijd helemaal niet logisch als 2de keeper) , Sambo, Kitolano, Sepp Van den Berg, Zirkzee. Laten we aub heel blij zijn dat Sven Mislintat en scouting niet hierin zijn mee gegaan. Zo'n Almada moest ook 30+ kosten. Laten we dat ook even niet doen voor een jong talent he.

4 september 2023 om 19:30

Als het echt meer dan 30 miljoen zou zijn geweest natuurlijk niet. Natuurlijk moeten alle spelers de tijd en een kans krijgen. Voor een aantal posities overheerst toch het gevoel dat er voor kwantiteit in plaats van voor kwaliteit is gegaan.

Misschien zijn Mannsverk, Sosa en Ramaj wel top aankopen, maar nodig waren ze niet op die posities. Het zelfde geld eigenlijk voor Forbs en Mikautadze, zij zullen ongetwijfeld talent hebben, maar een vervanger - stand in voor Bergwijn en Berghuis was niet direct noodzakelijk. Olij is misschien geen logische optie als 2e keeper gezien zijn leeftijd, maar Ramaj is dat net zo min wanneer je zelf Gorter en Pasveer al hebt.

De tijd zal het moeten uitwijzen, voor mijn gevoel hadden ze er van die 5 beter twee of drie minder kunnen halen en in plaats daarvan het geld uit geven aan 1 of 2 duidelijke versterkingen die dan misschien wel iets duurder waren.

4 september 2023 om 19:32

@feye_88 Met je eens dat er een goede kans is dat Verweij dit niet baseert op informatie die hij van een betrouwbare bron heeft, maar ik vraag me bij bepaalde spelers wel af waarom zij niet (of juist wel) gehaald zijn. Los van of het verhaal van Verweij klopt, een Schouten of Stengs moet toch haalbaar zijn geweest met (het vooruitzicht van) het geld van, respectievelijk, Alvarez en Kudus?

Ondanks dat Forbs een enorm talent is (en ook nog eens Engels, dus vanzelf meer waard), is het wel een dure aankoop voor een speler die het liefst op een positie speelt waar al je captain en duurste speler ooit staat. Ondertussen heb je geen echte rechtsbuiten en stond daar gisteren een middenvelder uit de jeugd.

Tagliafico zal inderdaad te duur zijn geweest, maar waarom haal je dan wel Ávila en Sosa voor flinke bedragen, terwijl je voor die positie ook al Salah-Edinne en Wijndal hebt?

Hoe is dit een uitgebalanceerde selectie?

4 september 2023 om 19:50

Stengs is een zwakke twijfelaar. Heb je niets aan. Geen duelkracht, geen inzet, geen karakter

Wijndal is klaar
ASE moet focussen voor middenveld (back-up)

Forbs was denk ik een buitenkans op aanraden van de nieuwe hoofdscout die jaren bij City zat.

Schouten had mogelijk gekund, alleen op dat moment zat je nog bij Alvarez. Dagen ervoor had hij waarschijnlijk al akkoord gegeven aan PSV.
In week dat Alvarez vertrok kwam aantal dagen later Schouten. Vaak gaat een lang proces ervoor van praten en onderhandelen.

PSV won met alle geluk van Vitesse, toch doet de media alsof PSV al weken super goed speelt.

4 september 2023 om 20:12

@mrkrillin Met je eens dat Stengs wisselvallig kan zijn, maar als het klopt dat er 6 miljoen is betaald, zou ik voor dat bedrag de gok wel aan durven. Hij heeft in deze eerste wedstrijden toch al een doelpunt en drie assists opgeleverd, iets dat Ajax goed zou kunnen gebruiken. Bovendien, door deze speler te halen, zorg je er ook voor dat een directe concurrent zich niet met hem kan versterken. Dat is ook wat waard.

Ik snap dat Wijndal niet voldoet aan de verwachtingen bij Ajax, maar eindstand is dat hij in Amsterdam is gebleven. Dan zou ik Sosa halen, terwijl je Wijndal als back-up houdt. Ik gok dat Ávila al gekocht was voor een dergelijk plan, maar dat Sosa plots toch haalbaar bleek en dat Mislintat het idee had die buitenkans niet kunnen laten gaan. Maarja, uitkomst blijft dat je nu drie dure spelers voor één positie hebt, terwijl andere posities onderbezet zijn.

Ja, de transfer van Forbs kan ik ook wel begrijpen. Alleen als het argument dat je andere spelers niet hebt gehaald, is dat er geen budget was, terwijl je dan zo een bedrag voor hem hebt neergelegd, voelt het toch niet helemaal als goed management.

Schouten snap ik toch niet helemaal. Als je als Ajax zijnde weet dat PSV onderhandelt met Schouten, je het zelf ook in hem ziet zitten en het meer dan zeer waarschijnlijk is dat Alvarez voor een mooi bedrag zal vertrekken, dan heb je toch ook al onderhandelingen lopen? Als je inderdaad pas op 10 augustus, toen Alvarez definitief vetrok, het eerste contact hebt gelegd, vind ik dat op zichzelf al fout.

4 september 2023 om 20:29

Tullius

Stengs zou sws niet passen in het profiel van Sven. In zijn interview heeft hij ook aangegeven wat hij zoekt.

Hij selecteert echt op karakter, inzet en doet ook navraag bij ex begeleiders om een goed beeld te krijgen over de persoon.

Zie Wijndal, die zou ook nooit door zijn selectie gekomen zijn. Of een Bergwijn.

Schouten blijft de discussie had Ajax hem niet moeten halen.

Denk/hoop dat Tahirovic en de Noor samen ook goed staan en daarvoor Berghuis. Dat het middenveld dan eindelijk klopt. Dan heb je met Branco, Taylor, Vos en Akpom wissels.

4 september 2023 om 20:43

De titel is wederom onwaar idd. Verweij noemt de spelers waarvan hij DenKt dat Steijn ze wilde.

5 september 2023 om 13:24

Als hij geen bron heeft.. Zit hij dan op hetzelfde niveau als van Hooijdonk?

5 september 2023 om 20:36

Klopt kameraad, Stengs hadden ze niet kunnen hebben, soms is dat de arrogantie van een ajacied, denken dat spelers die voor de concurrentie spelen ook voor hun hadden gekozen. Hoorde dat ook over Ivanusec, maar die koos voor CL en voor Slot, kon ook naar Engeland, kijk de telegraaf is niet de beste krant, Slot was rond met Tottenham, we weten de uitkomst. Het is een roddelkrant, met supporters van ajax aan het roer zonder contacten binnen die club.

Haha dus Verweij had maar liefst 5 miljoen uitgespaard? Daarnaast ben ik erg blij dat Sanchez en Dest niet zijn gekomen, vooral eerstgenoemde blinkt tegenwoordig uit in blunders. En die werd vorig jaar zelfs vaak uitgefloten door zijn eigen aanhang. Dat is Bassey 2.0, die is fysiek net zo sterk en kan ook niet voetballen.

En al die andere vergelijkingen slaan nergens op, want Ziyech speelt op een andere positie dan Akom, zelfde geldt voor Stengs/mikautadze en Mannsverk/vd Beek. Hoe krijg je het verzonnen, dat noemt zich dan een journalist. Wat een kolder.

4 september 2023 om 18:35

Had je wel een rechtsbuiten gehad ;-)

5 september 2023 om 00:23

Ziyech is geen rechtsbuiten, hij kan in een vrije rol op de rechtsbuiten positie spelen. Dat is iets heel anders.

Dat geldt overigens ook voor Berghuis, die notabene als opvolger voor Ziyech gehaald is.

Makkelijk scoren van Verweij.Van dat rijtje die wordt opgenoemd, zou ik alleen Noa Lang een fantastische aankoop vinden: Ziyech heeft grote problemen met diens knie, Tagliafico vind ik minder dan Sosa, en laten we maar zwijgen over Sanchez die twee jaar niet heeft gespeeld en Dest dat een blind paard is. Sutalo is natuurlijk een topaankoop.Het liefste zou ik ook bijvoorbeeld Eriksen willen terughalen, maar het ligt ook vaak aan de speler zelf. Eerlijk is eerlijk, weinig Ajacieden die liever Schouten willen zien dan Tahirovic, die als enige het vereiste niveau haalt.

4 september 2023 om 18:16

Nico heeft ook geen restwaarde, Stengs laat het niet zien bij Feyenoord, Sanchez laat het het niet zien bij the Spurs. Was het niet diezelfde Verweij of was het Driessen die zich afvroeg wat een bankzitter van the spurs (bergwijn) bij Ajax had te zoeken? En Dest, die verdedigend helemaal door de mand zakte in een dominant PSV tegen de Rangers. Man aman wat is dit makkelijk scoren.

4 september 2023 om 18:28

Ja en het mooiste is dat toen Noa Lang bij PSV tekende, er bij Ajax nog een zekere Tadic rondliep bij Ajax. Tel daarbij op dat je ook nog Bergwijn en Daramy had voor linksbuiten, dus geloof er niks van dat Steijn om Lang heeft gevraagd.

4 september 2023 om 19:07

En nog mooier is dat Ajax dus met Lang wel een 5e linksbuiten moest aantrekken van Knabbel en Babbel maar nu Ajax 4 spelers heeft die op de linksback kunnen spelen meneer Driessen gewoon pissig wordt. Hoe hypocriet.

5 september 2023 om 01:02

Hij neemt het salaris niet eens mee. Als je het salaris van Van de Beek, Tagliafico, Sanchez, Ziyech etc vergelijkt met de huidige spelers dan zit daar echt een wereld van verschil in. Echt een grote grap deze Verweij. Noemt maar gewoon wat makkelijk te verzinnen namen op. Waren zij mislukt dan had iedereen weer geroepen dat de scouting ontzettend simpel is

Had ook graag bv Tagliafico en Neres zien komen. Waren in principe spelers die niet aan konden haken bij het niveau wat Ajax een tijdje nastreefde (beste 8 tot 16 Europa), nu zouden de supporters dolblij zijn met hen. Je had dan iig de zekerheid dat je ging meedoen om de titel. Nu is de kans een stuk groter dat je niet ipv wel mee gaat doen. Zulke spelers hadden een toptijd gehad hier en wilden ws graag terugkomen maar voelt Ajax zich nu te goed voor deze spelers?

4 september 2023 om 18:24

Denk je echt dat Tagliafico het beter gaat doen dan Sosa?

Bedenk dan ook nog eventjes dat Tagliafico 3,9 miljoene euro per jaar verdiend.

4 september 2023 om 18:31

Hoezo had je dan zekerheid dat je ging meedoen om de titel?






Lang = hebben we al de dure Bergwijn staan
Schouten = had gekund, maar ik geloof dat Vd Boomen nog eerder werd gecontracteerd dan Steijn en Tahirovic rond dezelfde tijd. Dan lijkt me dat je je eerst gaat focussen op andere posities.
Almada = als de verhalen kloppen dat hij 25 mln had moeten kosten, veel te duur
Tagliafico = leuk voor het sentiment, maar is te duur en gezien zijn leeftijd geen restwaarde
Olij = dan heb ik liever een jong talent met potentie dan Olij, waar de meeste rek wel uit is
Sanchez = geen schim meer van de speler toen hij bij Ajax zat en kost teveel salaris
Ziyech = creatief, maar te hoge salaris en gezien leeftijd geen restwaarde
Van de Beek = hoge salaris en drie jaar stilgestaan
Stengs = Gewoon niet doen. Sowieso zijn Ajax en oud-AZ spelers geen gelukkige combi.
Dest = overschatte speler die inmiddels ook wel een hoog salaris is gewend.

Heel erg leuk en aardig als deze geruchten kloppen, maar je wilt toch niet alleen maar spelers halen die 3-4 jaar geleden hebben geschitterd? Het hoofdstuk Van der Sar - Overmars - Ten Hag is gesloten, het is tijd voor een wederopbouw. Het kan geen kwaad om een oud-Ajacied terug te halen, maar het moet wel rendabel zijn. En met dit lijstje aan namen krijg je het tegenovergestelde van een vreemdelingenlegioen. Dit is letterlijk de befaamde bord-op-schoot-scouting in de tijden dat Martin van Geel bij Feyenoord zat. En als de genoemde namen kloppen, geeft dat duidelijk aan dat Steijn nog flinke stappen te zetten heeft in de voetbalwereld, wat niet raar is aangezien hij alleen ADO, NAC, Sparta en nog een club in de VAE heeft getraind.







4 september 2023 om 18:17

+ toen Lang kwam had Ajax ook nog Tadic in dienst.
+ Zyech heeft nogal last van een knie

4 september 2023 om 18:19

Dank je wel. Wilde ongeveer hetzelfde doen. Van die namen had ik Schouten AlmadaTagliafico en Ziyech graag zien komen. Dat waren mooie aanwinsten geweest, maar ze hadden ook echt op de financiën gedrukt en zeker Ziyech en Nico hadden zoals je zegt geen restwaarde. Manssverk en Tahirovic ipv Schouten vind ik OK. Voor Almada mis je nu wel echt een creatieve middenvelder, maar daar hebben we Berghuis hopelijk straks weer. Ook in dit zogenaamde fake news lijstje van Verweij mis ik een rechtsbuiten.

5 september 2023 om 15:17

- Lang niet maar Forbs wel? Vaag.
- Almada te duur maar ipv Akpom, Forbs en Mikau had je hem kunnen halen. Was je nog goedkoper uit. Of geen Avila als je toch al Sosa haalt.
- Dest nog altijd beter dan Rensch.
- Ziyech altijd moeten halen natuurlijk.
- Olij is een fantastische keeper. En als jonge keeper heb je Gorter al.

Hahahaha kijk met wat voor namen die komt. Even serieus.. Die gaan je ook niet verder brengen, en die namen die nu zijn gekomen zijn niet eens minder.
Tagliafico had ik graag terug zien komen als enige, maar die was qua salaris gewoon niet haalbaar. Dat was toch al gecommuniceerd.
Daarnaast komt hij met alternatieven waarvan een aantal qua prijs en salaris gewoon veel duurder zijn. Is die Verweij nou zo dom of doet hij alsof hij zo dom is?.
Er is ook al gecommuniceerd dat het salarishuis van Ajax naar beneden moet en kijk met wat voor namen hij komt. Als Steijn deze namen heeft gezegd, dan is hij ook niet de slimste. Die namen passen op een aantal na niet in het salarishuis nu.

Sorry maar Dest, Sanchez, Van de Beek, Stengs. Dan heb ik stuk voor stuk de spelers die we nu hebben hoor. Die zijn niet minder, en vertegenwoordigen ook meer waarde bij elkaar. Dit zijn ook precies allemaal spelers die je niet eens verder zou hebben geholpen.

Ik heb veel onzin artikelen gelezen in mijn leven, of nou, recente verleden vooral vanuit de Telegraaf, maar dit slaat werkelijkwaar alles. Letterlijk elke woord in dit artikel is dikke onzin. Ik heb ff een paracetamol moeten innemen om de hoofdpijn te verwerken. Het lijkt wel alsof Verweij nog maar 1 doel heeft in zijn leven en dat is alles dat met Ajax te maken heeft af te branden. Alleen al om Valentijn en Verweij de mond te snoeren hoop ik dat Ajax kampioen word met prachtig voetbal. Wat een randebiel is dit zeg

“Zonder sutalo” had je ook geen top verdediger gehad.

Selectie is wel echt een bij elkaar geraapt zooitje.

4 september 2023 om 18:21

Sutalo en Sosa zijn zeer gewaardeerde internationals van Kroatie. Staan boven Oranje in de Fifa ranglijst.

4 september 2023 om 18:38

Wel maar 22 caps gezamenlijk, maar zie ze beide er wel (veel) meer spelen! Verder heeft Superman het natuurlijk over de hele selectie

Wat een onzin allemaal weer zeg.

Tagliafico was qua salaris onhaalbaar, 3,9 miljoen euro per jaar. Dest verdient 6 miljoen euro per jaar. Davinson Sánchez verdiend 4 miljoen euro per jaar.

Waar haalt deze man het allemaal vandaan zeg.

4 september 2023 om 18:40

Jij denkt dat PSV aan Dest 6M per jaar betaalt?

4 september 2023 om 18:53



@suc6magnet
Als ik me niet vergis, betaalt PSV de helft en Barca de andere helft dus 3M per jaar. Online vind ik dat Gaei 12000 pond per week verdient, is ongeveer 14k euro per week dus 728000 euro per jaar.

4 september 2023 om 20:24

Nee ik weet dat PSV 3 miljoen euro betaald en dat Barcelona ook drie miljoen euro betaald. Want hij is een jaartje gehuurd, hij is niet gekocht.

Maar als je hem koopt, dan mag je zes miljoen euro aan salaris gaan ophoesten. Of het via tekengeld regelen.

6 ex-Ajacieden waarvan er een aantal alleen maar minder zijn geworden in het buitenland en waarschijnlijk 5+ miljoen verdienen (ziyech, Donny, Sanchez en dest). En voor de rest voornamelijk Nederlanders die naar andere clubs zijn gegaan. Tja is dit nou zoveel beter dan Bergwijn, Brobbey en Wijndal vorig jaar?

Kunnen we eindelijk een keer ophouden over Van de Beek en Ziyech? Van de Beek was bij Ajax al een matige voetaller en die heeft nu al 3 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en komt daarnaast ook net terug van een zware blessure. Ziyech was bij Chelsea ook niks anders dan een bankzitter of hooguit wisselspeler die daarnaast ook met blessures sukkelde. Daarnaast zouden deze twee ook een behoorlijk salaris verdienen en Ziyech heeft uberhaupt geen restwaarde meer. Lang is ook makkelijk praten achteraf. Toen Lang bij PSV tekende zat Tadic nog bij Ajax. Twee linksbuitens zorgde al voor problemen vorig seizoen, laat staan 3 spelers die op die positie willen spelen. Dest ook alles behalve een zekerheid. Olij, laat me niet lachen... Snap goed dat mensen kritisch zijn over het transferbeleid van Ajax omdat ze voor het 2e seizoen voor meer dan 100 miljoen aan aankopen doen maar als je vervolgens met sommige van deze namen aankomt dan snap je er zelf ook weinig van.

Inmiddels weten we toch wel dat Verweij persoonlijk bevriend is met Steijn…
Die gaat Steijn (nog)niet afvallen.
Die lijntjes lopen erg kort.

Los van dit moet Steijn ook met dit materiaal gewoon van Fortuna winnen. Maar uiteraard ligt het weer niet aan hem.

Die Verweij denkt dat je spelers gewoon in de supermarkt kan halen?

4 september 2023 om 18:25

En hij denkt dat je ze geen salaris hoeft te betalen. Eventjes zes miljoen euro per jaar voor Dest gaan neertellen. Hoe verzin je het?

Van dat lijstje heeft de helft amper restwaarde meer straks of ze zijn ook niet van het niveau wat je wil nastreven. Bij deze onbekende jongens heb je nog het idee dat ze nog potentie hebben om tot iets moois uit te groeien. Een Dest of Ziyech en Taglifico dat wordt gewoon niks meer.

Dan heb je ook nog de vraag of die spelers die genoemd worden zin hadden om naar Ajax te komen om EL te spelen. Het is weer eens speculeren dat Verweij doet, eigenlijk wat we gewend zijn van hem

Verweij zuigt dit ongetwijfeld uit zijn duim, maar ik hap wel: Schouten had gekund, Ziyech ook als je Kudus toch nog ziet vertrekken. De rest is onzin. Almada was te duur, Dest en vd Beek zouden huur zijn. Naast dat je dat niet wil is hun kwaliteit ook niet heel hoog. Dest verdient 6m per jaar en PSV betaalt nu de helft hiervan. Die Duitse keeper was 4m en geen 8m. Olij had 6m moeten kosten overigens. Een dure Sanchez met Medic vergelijken? Medic is back-up, Sutalo is de basis en die is vele malen beter. PSV is ook zoveel beter af met Bella-Kotchap overigens. Tagliafico zag elke Ajacied graag komen maar het totale pakket bleek te duur. Sosa is tevens beter. Soort Angelino toen ie bij PSV zat.Snappen mensen nu waarom Steijn weinig deed met de suggesties van Steijn? Meer dan de helft is overbodig of niet haalbaar.Offtopic: op de mobiel is de opmaak echt bagger als je een post aanpast. Tekstveld ook heel klein.

Voor Medic(backup)(2m)had je Sanches(15+?) kunnen halen. Wat toch een dom gezwets weer. Er zijn ook nog mensen die hem gelijk geven op deze site.

Breaking: Algemeen Directeur Jan Van Halst stelt per direct Mike Verweij aan als nieuwe TD, wordt vervolgd....

4 september 2023 om 18:40

@kironi
En Valentijn Driessen wordt de nieuwe hoofd scouting.

4 september 2023 om 19:04

En die komt alleen maar met uitgekakte oude zooi aan.

Zyech, nou die past zo in het salaris bouwwerk?? Beetje een Sinterklaas lijstje samengesteld door Verweij om nog meer olie op vuur te gooien.

Hahahaha. Die Verweij man. Hij moet ook maar wat typen natuurlijk.

Als je al die spelers had gehaald, was Tadic natuurlijk ook gewoon gebleven.

En natuurlijk 25 miljoen per jaar extra salaris lasten.

Verweij heeft weer een leuk middagje FM gespeeld zie ik. Wat een hoop onzin en onmogelijke namen bij elkaar.

4 september 2023 om 19:04

En ook totaal niet nagedacht over de tijdlijn. Schouten halen terwijl Alvarez er nog is. Lang willen halen terwijl we toen al 4 linksbuitens hadden. Maar nu wel over 4 linksbacks miepen. Ze roepen maar wat.

Lekker makkelijk dit van Verweij, want Steijn heeft deze namen niet eens genoemd.
Daarnaast, van deze namen heeft Sanchez al jaren niet gepresteerd en om nou te zeggen dat dat nou ineens Ajax dna is ofzo… Die heeft er slechts één seizoen gespeeld en zal waarschijnlijk ook te duur zijn geweest als backup. Dest speelde al een aantal seizoenen niet meer, wat hem ook twijfelachtig maakt. Tagliafico werd eigenlijk al minder de laatste fase toen hij bij Ajax zat. Als backup wellicht leuk, maar ook twijfelachtig.
Schouten had je moeten halen, absoluut. Wat ervaring, passend qua speelstijl en Nederlands. Ziyech lijkt mij te duur qua salaris, bedenkend dat er teruggeschaald moest worden. Lang is ongelukkig en met bombarie weggegaan bij Ajax en zelfs bij Brugge was dit het geval. Valt te verklaren als je bedenkt dat er al genoeg onrust is.
Van de Beek en Stengs zijn ook gewoon maar matige opties. Almada was gewoon nog 10 miljoen duurder dan Mikautadze, hoewel ik die echt graag had zien komen. Olij had gekund, maar het is twijfelachtig of die backup zou willen zijn.

De meeste van deze spelers zijn gewoon geen geweldige opties.

En voor Akpom hadden we Suarez kunnen halen. Voor Forbs was Messi ook nog een kanshebber.

Ik dacht echt heel even, het zal toch niet? En toen las ik de namen. Slaap lekker Mike!

Als dit daadwerkelijk het lijstje van Steijn zou zijn dan ben ik al te blij dat Mislantat zijn eigen weg is ingeslagen.
Veel van de spelers waren/ zijn niet haalbaar omdat het salarishuis dan echt op knappen staat. Bovendien is het nog maar de vraag of de betreffende spelers voor Ajax (geen CL) zouden willen spelen.
En topbeleid om Davinson Sanchez te willen voor op de bank ipv Medic met diens salaris en die is toch net zo min Nederlands.

Lang geleden dat ik zo genoten heb van de artikelen op Voetbalzone. De Ajaxcieden hebben jaren kunnen uitdelen, nu tijd om te kunnen incasseren. Lijken die vele fragiele ego's niet aan te kunnen haha

4 september 2023 om 19:02

Prima om te incasseren maar dan moet je wel met goed materiaal komen. Niet met deze onzin. HAHA

4 september 2023 om 20:47

Jij bent denk ik wel het primaire voorbeeld.

5 september 2023 om 00:31

We gaan het zien. Verleden jaar hebben we aardig mogen incasseren. Dit jaar moet nog maar blijken.

Iedereen gaat er maar aan voorbij dat we Sosa hebben gekocht. Een zeer ervaren linksback, 93 wedstrijden in de Bundesliga gespeeld waarin hij 35 assist gaf.

We hebben straks een verdediging met Sosa, Hato, Sustalo, Rench/gaaei. Daarmee heb je voor eredivisie een absolute top verdediging.

ah ja, de standaard namen van de mensen die alleen eredivisie volgen.
met wat namen die in de media zijn geroepen (almada vooral, die trouwens rond de 30mil zou gaan kosten... )

hij vergeet ook even te vermelden dat bijv een sanchez en ziyech een groot cotract "nodig" hebben om over te halen. vooral niet nu, wanneer ajax juist bezig was met het salarishuis om laag te brengen.

enige namen waar ik het wel een beetje mee eens ben is misschien schouten... maar ik denk dat een tahirovic/mannsverk niet veel minder zijn.
en noa lang was ook leuk geweest bij ajax ALS bergwijn was verkocht. hun allebei is gewoon te veel van het goede.

een naam die ik bijna niet genoemd zie worden is ludovit reis van hsv.
die is echt goed bezig en ook op een positie die zowel ajax, feyenoord en psv nodig had.
hij stond ook in de belangstelling van bundesliga teams maar verkoos dus voor nog een jaar bij hsv.
maar goed, is gewoon wat speculatie.

Als iedereen nou eens een week of 6 tot 8 wacht met oordelen over de gehaalde spelers. Het is heel makkelijk om Mislintat nu al af te rekenen op wat hij gehaald heeft, maar hij denkt, terecht in mijn ogen, aan de lange termijn. Het salarishuis is aangepast, hij heeft bijna alleen maar jonge (talentvolle) spelers gehaald. De hele organisatie is de afgelopen 2 jaar ontmanteld en Ajax moet weer opnieuw beginnen.

4 september 2023 om 19:11

Dat salaris gedoe vind ik trouwens een hele goede zet van Sven. Als er geen CL gehaald wordt dan gaat het salaris ook omlaag. Zo push je de spelers automatisch om alles te geven. Overmars heeft ontzettend dikke CL contracten uit lopen delen en dat moest ook aangepakt worden.



Serieus...op het moment dat Lang naar PSV ging had Ajax nog 4 linksbuitens. Hoezo Lang halen dan. Als je nu al commentaar hebt op zogenaamd 4 linksbacks maar wel 5 linksbuitens willen? En Dest in plaats van Gaaei? Aub niet. Sanchez? Die geflopt is bij Tottenham? En Donny voor Mannsverk? Sinds wanneer is Donny een 6? Ziyech was niet te betalen. En Stengs.....kom op man. Wat is dit ook voor samengeraapt zooitje. Dat is toch ook niet kijken naar wat bij elkaar past?

En Maurice wilde Sepp vd Berg en st Juste Mike.... en heel terecht dat Mislintat daar niet in mee ging.

Vd Beek was onbetaalbaar en dat geld ook voor ziyech is al inde dertig en ook heel duur

Ik had gister Ajax gezien en daarna Arsenal en psg later .
Vaak hoor je mensen geld maakt voetbal kapot kijk niet meer na Europese wedstrijden alleen eredivisie.
Het ajax dat meedeed tegen te top ploegen is nog geen eens zo lang geleden .
Spelers die de bal willen hebben kunnen aannemen etc die visie die staat bij Ajax .
Natuurlijk werd het ook met Ajax minder je verkoopt elke jaar de beste spelers .
Ajax heeft de laatste 2 transfers Windows 100+ uitgegeven aan nieuwe spelers , er is voor meer verkocht.
Maar als je gister Ajax zag of donderdag dan vraag je echt af wie doet de scouting?
Spelers die bij Ajax de bal niet konden passen 3 keer achterelkaar ballen springen van de voeten etc ga ma door .
Dan zag ik later arsenal en psg voetballen en dat was voetbal .
Dat voetbal speelde Ajax nog maar paar geleden ook tegen de top van Europa .
En natuurlijk is het nog te kort om spelers af te schrijven maar als je de basis niet beheerst dat bij Ajax hoort dan is er duidelijk iets verkeerd gegaan.

4 september 2023 om 19:12

En ja hoor jij oordeelt over een team waarbij de helft elkaar net heeft ontmoet. Wat heeft de scouting daar in hemelsnaam mee te maken. Helemaal niets. En dan gaan vergelijken met op elkaar ingespeeld team als Arsenal? Hoe krom is dat dan? Dat slaat toch helemaal nergens op.

4 september 2023 om 19:31

Ik zeg ik mijn laste zin dat het te vroeg is om te oordelen . Maar als jij niet ziet dat die spelers de basis missen die bij Ajax hoort .
Dan zal ik de wedstrijden nog eens terug kijken .
En ik vergelijk niet Ajax met Arsenal . Ik zeg ik keek Ajax en daarna Arsenal .
Misschien eerst lezen en daarna oordelen ?

4 september 2023 om 19:36



Zet een team neer met Ajax spelers en aankopen die de basis hebben . Die creã«ren kansen tegen Fortuna en Ludo .

Je gaat met niet vertellen dat betaalde voetballers die voor miljoenen zijn gekocht gescout niet een degelijk kans kan creã«ren tegen Fortuna ?

De bal kunnen overspelen met de juiste tempo , de bal aannemen draaien en dan de juiste speler weer aanspelen .



4 september 2023 om 19:21

Hier is maar 1 man verantwoordelijk voor, namelijk Mislintat. Zijn eerste grote job als TD. En Ajax heeft hem alle sleutels overhandigd zonder noodstop. Dus is de RVC, met van Halst als voetbalman, hier 100% verantwoordelijk voor. Steijn daarentegen moet niet piepen. Van nobody opeens trainer van het grote Ajax. Hij heeft vooraf te horen gekregen van zijn baas, Mislintat, dat hij de spelers haalt en dat Steijn er maar een geheel van moet brouwen. Dus hij wist er van, en bakt er helemaal niks van. Te hoog gegrepen voor onze Maurice. Die staat eind september op straat, en onze TD zodra Kroes het voor het zeggen krijgt. Is dat 1 december heeft Mislintat met de Kerst en de jaarwisseling alle vrije tijd om andere dingen te doen. Pas dan kunnen we de ellende van het tijdperk van der Sar echt gaan opruimen. Eerst ook geen Kroes, geen Bosz, geen juiste TD, dus niet de juiste spelers, hoeveel fouten kan - kon - een AD maken in een tijdsbestek van dik 1 jaar. Van topclub naar tobclub.

4 september 2023 om 20:37

Steijn wil ik niet direct afserveren. Het is toch niet normaal dat je een voorbereiding moet doen zonder spelers?
Maar mijn voorspelling is ook dat we met de kerst verlost zijn van Mislintat. Mag Jan van Halst ook direct het veld ruimen. Wat een amateurs. Hopelijk hebben we dan eindelijk een AD die dan echt de rotzooi van Sar, de eeuwige stagiair kan opruimen. Ben wel bang dat we nog tot in lengte van dagen opgeschept zitten met diverse spelers van Mislintat waar we niets aan hadden.

4 september 2023 om 21:12

Allemaal gecontracteerd tot 2028! Dus valt het tegen, hou je spelers 5 jaar lang. Met Wijndal als voorbeeld hoe je dan aan een niet gewenste speler vastzit.

4 september 2023 om 22:35

Steijn had van mij wel eerder zijn ongenoegen mogen uitspreken van mij over het aankoopbeleid. Hij speelde tijdens de voorbereiding nog mooi weer terwijl die hele oefencampagne nergens op sloeg. Dit zou Bosz niet geaccepteerd hebben

Had had had had. Je had ook Messi kunnen hebben als je maar genoeg had geboden.

Stengs!? Dest!?

Dan ben ik blij dat we Sven hebben!

Lang was al binnen bij PSV en toen ging Tadic

Kudus was nog niet weg en toen ging Ziyech naar Gala.

Schouten en Lozano had gekund, maar toen hadden we al wat geld uitgegeven…

Ik weet niet op welke school deze 2 clowns hebben gezeten, als ze al op school hebben gezeten. Maar hoe kun je goedkoper uit zijn als je voor 7 van de 8 spelers alternatieven noemt die duurder zijn. Alleen Olij zou waarschijnlijk goedkoper zijn geweest, maar wel een stukkie ouder.

En dan nemen ze Almada denk ik niet eens mee in hun berekenin en die kost ook al snel 25-30 miljoen.

Ik wil toch even wat kwijt aan wat Ajax supporters. Schamen jullie jezelf niet?
Heel jullie ploeg uitmaken voor losers terwijl de meeste jongens niet eens volledig hebben mee kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen?
Jullie hebben grote internationale talenten binnen gehengeld die in de toekomst grote bedragen kunnen opleveren, en ik wil iets kwijt over jullie sentiment over jullie jeugdopleiding, ik heb de laatste weken jullie jong ploeg gezien en nou... Ik zou willen dat er meer van die spelers doorstromen want ze kunnen er geen hout van!.
Heb nou eens geduld en wacht een paar maanden af. Het seizoen is net begonnen, je staat maar 4 punten achter en europees moet nog alles beginnen. Als het tegen december nog niet loopt en je 9de staat ga ik begrijpen dat je klaagt zoals nu, maar voor nu... Houd je mond en support de jongens die er staan . Deze jongens willen ook niets liever dan winnen en weten echt wel wat het betekent om een shirt van Ajax te dragen, aangezien al deze jongens Ajax ook echt wel zullen kennen.

Daarbij de namen die genoemd worden van Verweij, ik denk niet dat je blij moet worden van spelers die puur uit sentiment gehaald worden, veel verdienen en daarbij al jaren blessureleed achter de rug hebben en nooit en te nimmer meer hun niveau zullen halen van jullie topjaar. Blijf kalm, geef het een kans, en mocht er geen verbetering in komen dan heb je alle reden tot klagen. En niet op 4 september...

k ben geen van Verwey, maar ja het lijstje wat hij ervan maakt past natuurlijk beter. Grootste fout van Mislintat vind ik dat er een voorbereiding is gespeeld voor Jan Lul. Je weet dat het Ajax veel onnodige punten en dus miljoenen kost. Leren van fouten uit het verleden is bij Ajax niet aan de orde.

Ik wed dat Mislintat de kerst niet haalt. Weer een verloren jaar met louter lichtgewichten in de (wat er over is van) de leiding.

En inderdaad, JC zou als nog ontploffen als hij zou zien hoe zijn club naar de verdommenis wordt geholpen door deze chaos.

Alleen Almada en Nico waren echt beter. De rest absoluut niet. Dest veels te licht. Schouten ook niet het niveau wat je wilt (begrijp totaal niet waarom iedereen zo positief is). En dan nog onze vriend van de spurs. Zijn spel is al jaren zeer slecht. Dus totaal geen verbetering.

Dit is natuurlijk ook lekker makkelijk achteaf lullen!
Noa Lang kwam niet omdat Bergwijn en Tadic er nog waren
Pas toen Tadic ineens aangaf weg te gaan, was Lang al bij Psv

En waarom de hype over Sanches.... Die heeft heel lang weinig gepresteerd en we weten eigenlijk 0,0 over Medic.
Mikautadze of Stengs ....... Maar wie zegt dat Stengs dan zoveel beter is?
Ik ken die Mikautadze niet....

5 september 2023 om 00:35

Medic is een reserve speler. Dat is de grote grap van de heren. De kwaliteitsinjectie in de achterhoede is het aantrekken van Sosa en Satulo.

Yvonne Coldewijder zou jalours zijn op deze riool journalistiek

Mooie dat alle geruchten van afgelopen weken weer even voorbij komen
En hier is genoeg discussie over gevoerd op voetbalzone en meeste wilde Ajaxcieden ook hellemaal niet hebben.

En de jaarsalarissen van die spelers moet je natuurlijk ook bij tellen… Dan zijn deze spelers een stuk goedkoper! Maar goed een aantal van die spelers kon je rustig bij hun club laten

Ik hoop alleen maar dat Ajax 3 prijzen wint zodat Verweij en z’n billen maatje nooit meer gequote worden op vz.

Dan ben ik meer tevreden over de aankopen die in de plaats zijn van Dest en Stengs. De namen zijn wat onbekend en kunnen nog verassen. Die andere 2 hebben de laatste tijd weinig tot niets laten zien in het buitenland

Als Steijn dit echt wilde was hij niet erg creatief. In Amsterdam denken ze nu: als we maar genoeg spelers uit het verleden terughalen, krijgen we ook het succes weer terug. Zo werkt het natuurlijk niet. Wacht maar gewoon even af, want deze machine gaat heus wel draaien. Of dat op tijd is om nog voor de titel mee te doen is de vraag. Ik hoop het persoonlijk niet

Van het zogenaamde lijstje van Steijn had ik alleen graag Almada en Schouten naar Ajax zien komen (en misschien Ziyech).

Sanchez, Tagliafico, Ziyech, Stengs….
Zo noemt onze vriend Mike al 4 dure spelers zonder restwaarde en ook Olij heeft geen restwaarde l. Daarbij is Gaaei niet minder dan Dest, is Sosa niet minder dan Tagliafico en kostte Medic (die back-up is) veel minder dan een eventuele Sanchez.
Enige waar ik hem gelijk in geef is Noa Lang die ik ook liever had zien komen dan Forbs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren