Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij kraakt Lindhout en onthult bijnaam die collega's hem geven

Laatste update:

Mike Verweij houdt zich in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf niet in over Allard Lindhout. De scheidsrechter zou een stadionverbod moeten krijgen, zegt de voetbaljournalist zelfs gekscherend. De arbiter weigerde zondag om in de slotfase een strafschop te geven aan Vitesse-aanvaller Loïs Openda, die in het strafschopgebied naar beneden werd getrokken door FC Utrecht-verdediger Willem Janssen. Zelfs videoscheidsrechter Ingmar Oostrom kon Lindhout niet op andere gedachten brengen. Onbegrijpelijk, zo oordeelt Verweij een dag later.

"En wat mij ook teveel heeft doen beïnvloeden is de manier waarop Openda valt", zei Lindhout zondag na de wedstrijd in De Galgenwaard in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN. "De beelden aan deze kant, als ik het in alle rust nog een keer bekijk, dan is het vasthouden van Janssen overduidelijk. Dat heb ik trouwens in de wedstrijd ook gezien, hoor. Dus ik snap wel dat de VAR ingrijpt en mij roept hiervoor. Dan is toch de eigen overtuiging, en wat je gezien hebt en je eigen beleving, wat toch teveel in de weg zit in deze", aldus de schuldbewust Lindhout.

"Openda werd vastgehouden, kreeg een knal op zijn hoofd en werd daarna nog een keer naar de grond gewerkt", blikt Verweij terug op het veelbesproken incident van zondag. "Tja, onbegrijpelijk dat hier geen penalty voor wordt gegeven. Maar dat 'ie vast blijft zitten in zijn eigen gelijk. Ik heb nieuws voor Lindhout: hij is gewoon niet goed genoeg. Hij wordt door zijn collega's niet voor niets Blindhout genoemd. En wat hij heel erg tegen heeft is dat hij uit hetzelfde dorp komt als Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas van de KNVB, red.), dat is zijn buurman. En volgens de collega's de wedstrijden krijgt omdat hij een bekende is van Van Egmond. Op basis van kwaliteit, als je hem ziet fluiten, vind ik dat echt verbijsterend", concludeert de verbaasde Verweij.

Presentator Hein Keijser vraagt zich vervolgens af wat de oplossing is, als de VAR in een dergelijke situatie wordt overruled door een scheidsrechter. "Ja, dit leek natuurlijk helemaal nergens op", haakt Valentijn Driessen in. "Wat hij (Lindhout, red.) nou allemaal weer raaskalt. Ja, dat gaat helemaal nergens over. Dit was toch crystal clear? (De penaltysituatie met Openda, red.). Het is net wat Mike zegt, Lindhout is gewoon niet op zijn taak berekend. En het gaat iedere keer mis, hè, want bij FC Utrecht-PSV is het ook al een keer misgegaan. Toen was het Pol van Boekel. Misschien dat het met dat stadion te maken heeft. Wat riep hij toen ook alweer, mindfuck ofzo? Daar probeert Allard Lindhout nog een schepje bovenop te doen", geeft Driessen op cynische wijze mee aan de scheidsrechter.

Loïs Openda schreeuwt om een strafschop nadat hij onderuit is getrokken door Willem Janssen.

"Waar iedereen aan voorbij gaat: die rode kaart (voor Adrian Grbic, red.) wordt gegeven aan Vitesse wegens die overtreding op Mike van der Hoorn. Ja, in de spelregels staat dat de elleboog als wapen moeten worden gebruikt, en het was een heel ongelukkige actie", verwijst Verweij naar de rode kaart voor de spits van Vitesse. "En ik kan me wel voorstellen dat hij rood geeft, maar daar vinden ook heel veel van zijn collega's dat dit absoluut geen rode kaart is. Sterker nog, als je die internationaal geeft, dat je op het strafbankje moet komen zitten bij de UEFA. En dat is wel iets dat ik denk van: Ja, deze man wordt door Dick van Egmond ook nog international gemaakt. Terwijl hij keer op keer laat zien dat hij het echt gewoon niet aankan", zo besluit de voetbalvolger zijn harde relaas over Lindhout.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien het gemiddelde niveau van de scheidsrechters in Nederland lijkt het me nogal hypocriet en ongepast om je collega ''blindhout'' te noemen mocht dit uberhaubt een beetje waar zijn (heb ik mijn bedenkingen bij gezien de bron).

22 februari 2022 om 10:06

Dus als ik het goed begrijp kunnen scheidsrechters, die acteren op het hoogste niveau in NL en daarbij hun collega scheidsrechters beoordelen als hypocriet bestempeld worden door een televisie kijkende keyboard warrior? Is dat, ironisch genoeg, niet erg hypocriet? De wereld op zn kop.

Vind dit misschien wel het pijnlijkste VAR moment uit de (toegegeven nog prille) geschiedenis in Nederland. Overduidelijk een penalty, VAR roept Lindhout naar het scherm, bekijkt het talloze keren in alle rust, en oordeelt alsnog geen penalty. 5 minuten later voor de camera wanneer hij de ophef meekrijgt is het er ineens toch één. Zo'n scheids kan je nooit meer serieus nemen.

Als Verweij hem niks vind is de kans groot dat het helemaal niet zo'n verkeerde scheids is, ook goede scheidsrechters zitten er vaak genoeg naast.

Deze blunder was wel heel triest, hij werd notabene naar de kant geroepen en zag daar dezelfde beelden als wij. Om dan te laten doorspelen, dan ben je of heel slecht, of je doet het expres.

Ach die scheidsrechter blijven blunderen omdat er zoveel momenten zijn waarom je met interpretatie moet oordelen. En je ziet gewoon de ene ziet het anders dan het andere. Zolang dat soort momenten erin zitten blijft dit gebeuren. Het is bizar want dit moment was een 100% penalty en bijzonder dat ze na het kijken van de beelden toch besluiten om er geen te geven.

Deze scheidsrechter is echt een drama natuurlijk. Beelden spreken voor zich en je eigen waarneming was fout daarom wordt je door de var geroepen

Dit is toch wel een voorbeeld waar een scheidsrechter eigenlijk de hand in eigen boezem moet steken of in ieder geval het advies moet krijgen om te stoppen met fluiten. Als jouw eigen ego in de weg zit en zelfs feitelijke beelden je niet meer kunnen overtuigen en jij enkel handelt op basis van wat je zelf hebt gezien en ieder ander advies in de wind slaat, mag je in mijn beleving stoppen met dit vak. Je bent dan simpelweg niet meer geloofwaardig en niet betrouwbaar genoeg en zeker niet in een branche waar de belangen zo groot zijn. Dit is namelijk niet een foutje, maar een mentaliteits kwestie. Te trots en arrogant om te bedenken dat 'de grote' meneer Lindhout het mogelijk fout heeft gezien. Dit nare trekje heb ik bij meerdere scheidsrechters gezien, maar zelden zo erg als in deze situatie, want hoe duidelijk wil je het hebben... Dit legt in ieder geval een probleem bloot bij sommige scheidsrechters, want als zelfs beelden je niet kunnen overtuigen, dan houdt alles op ...

Ergste in dit geval was dat Lindhout door de Var wordt geroepen om te gaan kijken en dan nog beslist dat het geen penalty is ongelofelijk

Erge is nog dat de KNVB hem steunt. Hij geeft rood waar je je twijfels over kunt hebben. Vd Hoorn springt geeneens. Vervolgens geeft de KNVB hem ook nog eens 4 wedstrijden. Daarbij wordt hij ook weer aangesteld voor komende week. 1 woord, schandalig!

Die moet je natuurlijk direct zijn fluit afpakken.. Wanneer je zelf aangeeft dat je jouw eigen fantasie verhaal van invloed laat zijn op de beelden van de VAR, en daarop handeld dan ben je de functie scheidsrechter niet waard.

Hij is volgens mij de eerste die de VAR tegenspreekt en daar krijgt hij van mij een dikke, vette TIEN voor. Dat hij het mis heeft boeit mij nog niet eens...eindelijk een scheids die het durft. Hoevaak wordt er een elfmeter uitgedeeld als het er geen is? Dan hoor je het "zogenaamd" slachtoffer ook niet over. Zo iemand zal echt niet zeggen... "Het was een schwalbe en geen penalty".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren