Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontketende Openda treedt in voetsporen Nkunku bij vierklapper Leipzig

Laatste update:

RB Leipzig heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Dankzij twee goals en twee assists van uitblinker Loïs Openda werd met 1-4 gewonnen van SC Freiburg. Leipzig stijgt hierdoor naar plaats vier in de Bundesliga en komt in punten (53) gelijk met Borussia Dortmund. BVB speelt echter later deze zaterdag nog tegen nummer drie VfB Stuttgart.

Bijzonderheden:


Leipzig kende een droomstart in Freiburg. Amadou Haidara tekende in de openingsminuut, op aangeven van Openda, voor de 0-1. Het was het startsein van een makkelijke middag voor de bezoekers. Openda verdubbelde de voorsprong na 20 minuten na een pijlsnelle counter. Niet alles wat de voormalig Vitessenaar deed veranderde in goud. De aanvaller maakte hands in zijn eigen zestien, maar had geluk dat Lucas Höler vanaf elf meter op de lat schoot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Kort voor het rustsignaal tilde de soms ontketende Openda de stand naar 0-3, waardoor zijn seizoenstotaal op 23 goals kwam. Alleen Harry Kane (32) scoorde tot dusver vaker in de Bundesliga. Leipzig maakte aan alle spanning, voor zover die aanwezig was, een einde toen Benjamin Sesko de vierde treffer binnenschoot. Vincenzo Grifo redde enkele minuten later de eer voor Freiburg, dat een rampzalige middag beleefde op eigen veld. Openda is de eerste speler sinds februari 2020 die bij vier goals van Leipzig in een Bundesliga-duel betrokken is. Christopher Nkunku bracht destijds vier assists op zijn naam.

SC Freiburg - RB Leipzig 1-4


1' 0-1 Amadou Haidara (assist: Loïs Openda)
18' 0-2 Loïs Openda (assist: Dani Olmo)
44' 0-3 Loïs Openda
54' 0-4 Benjamin Sesko (assist: Loïs Openda)
59' 1-4 Vincenzo Grifo (assist: Christian Gunter)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rendeert echt goed in een ploeg als rbleipzig

Ik moet bekennen dat ik dit er niet in zag toen hij nog bij Vitesse speelde. Was destijds een aardige speler in een aardige ploeg, maar begint zich nu een partij te profileren... petje af hoor.

7 april 2024 om 01:40

Het was een fenomeen hoor bij Vitesse. De analisten op tv staan daar gewoon voor jan doedel. Hij heeft letterlijk 2 seizoenen lang iedereen weg gepingeld in de Eredivisie en was vlekkeloos in het afwerken. Ik dacht eerst omdat hij niet jong was dat hij misschien is overgeslagen maar eigenlijk zijn er geen goeie scouts of analisten in Nederland.

7 april 2024 om 04:05

Het opvallende bij hem vind ik dat hij echt heel vaak een goal maakt daarvan ik denk “eigenlijk niet goed afgewerkt”.

Maar als je het zoveel doet is het geen toeval meer.

7 april 2024 om 16:59

@Lierse

Ik zat even net naar zijn doelpunten te kijken omdat je zo reageerde, gewoon super klinisch. Binnenkant voet alles in de verre hoek, om de keeper heen, staat altijd op de juiste plek, hij is gewoon echt een goalkiller. Hij is echt een super dribbelaar, snel en scoort gewoon simpel.

Die Nkunku is ook volledig weggezakt bij Chelsea. Als je dat vergelijkt met z'n Leipzig periode is het contrast haast adembenemend. Benieuwd of Openda (na een onvermijdelijke vervolgstap) hetzelfde lot staat te wachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren