Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij en Driessen weten welke keepers Koeman moet selecteren voor EK

Laatste update:

Mike Verweij en Valentijn Driessen hebben bondscoach Ronald Koeman een duidelijke tip gegeven voor zijn EK-selectie. In de podcast Kick-off van De Telegraaf zijn de twee journalisten stellig over de keepers die voor Oranje mee moeten naar het EK in Duitsland van volgende zomer.

Als het aan Driessen ligt zou de eerste keuze moeten vallen op Bart Verbruggen. Ook Mike Verweij vindt dat de sluitpost van Brighton & Hove Albion de eerste doelman van Oranje moet blijven.

“Wat is het alternatief?”, vraagt Driessen zich af. “Justin Bijlow heeft al een hele tijd niet gespeeld. Zijn blessuregeschiedenis roept wel de nodige vragen op. Kun je wel altijd op Bijlow vertrouwen? De status die hij bij Feyenoord onder Arne Slot heeft, heeft hij nog niet bij Ronald Koeman.”

“Verbruggen heeft tegen de Grieken niets fout gedaan”, aldus Driessen. “Al kon dat ook niet echt, want zij wilden totaal niet aanvallen. Hij heeft geen enkele redding hoeven te verrichten.”

Verweij zag tegen de Grieken een heel duidelijk verschil in vergelijking met het duel van vorige maand tegen Ierland, toen Mark Flekken op doel stond. “Daar was het een en al paniek met die hoge ballen.

Dat lag ook aan de rommelige beginfase, daar word je als doelman niet heel zelfverzekerd van. Verbruggen straalde nu wel een bepaalde rust uit.”

Daarbij komen de heren tot een conclusie over welke keepers Koeman moet selecteren voor het EK in Duitsland. “Ik denk dat het heel logisch is als je Verbruggen, Flekken en Bijlow meeneemt”, aldus Verweij. “Als Andries Noppert het ineens weer heel goed gaat doen bij sc Heerenveen, maakt hij ook een kans. Dan zal het tussen die vier gaan.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook al doet Noppert het heel goed bij Heerenveen, dan weegt dat toch nooit op tegen de prestaties van Flekken, Verbruggen of Bijlow? Dat zou toch echt een gepasseerd station moeten zijn.

17 oktober 2023 om 13:37

Want? Je moet gewoon de besten meenemen toch? Op het WK deed hij het uitstekend, dus waarom als ie in vorm is niet weer?

17 oktober 2023 om 13:41

En de beste speelt bij Heerenveen volgens jou?

Uitstekend is trouwens ook zo overdreven. Hij speelde geen slecht WK maar ook echt geen uitstekend.

17 oktober 2023 om 14:17

Lierse je hebt helemaal gelijk mbt Noppert. Als hij echt zo goed was speelde hij niet meer bij Heerenveen. Bijlow vind ik ook maar de vraag, leuke keeper hoor. Maar zovaak geblesseerd dat je met hem eigenlijk niet naar een groot toernooi kunt toe werken. Dus ik zou Verbruggen altijd eerste doelman laten(mits hij zich door blijft ontwikkelen als de laatste jaren). Met deze jongen kan je 15 jaar vooruit. Flekken is niet aantoonbaar beter , en Bijlow ook niet.

17 oktober 2023 om 13:38

Zelfs met mijn gekleurde bril, mits Verbruggen blijft spelen (ook in PL) moet hij gewoon de nummer 1 worden voor Oranje.

Bijlow vind ik zelf heel goed, alleen elke keer is er wel wat. Daarom is het niet verstandig om op hem te rekenen.

Flekken, doet het niet altijd geweldig club verband maar ook Oranje was het niet geweldig.

Noppert, had helemaal geen geweldige WK gespeeld. Het was een oke. Alleen zie je nu ook dat het niet meer in zit.

Cilissen, ik weet niet hoe hij terug komt.

17 oktober 2023 om 14:23

Gozer heeft heerlijk gekeept op het Wk. Bijlow is altijd stuk. Zeker meenemen Noppie.

17 oktober 2023 om 14:27

Heeft echt niks speciaals gedaan hoor. Ja een uitzonderlijk slechte penaltyreeks gekeept tegen Argentinië.

Hij deed daar wat van hem verwacht werd. Leuk en aardig maar als je momenteel zelfs bij Heerenveen al niet veel indruk maakt dan heb je toch niks meer te zoeken in oranje?

17 oktober 2023 om 14:29

Heerlijk gekeept zelfs.....mensen kunnen dingen wel heel makkelijk verheerlijken zeg.
Hij heeft het niet slecht gedaan....ook niets bijzonders gezien eerlijk gezegd....behalve dan dat hij bij iedere penalty al op de grond lag te spartelen voor er uberhaupt geschoten werd.

17 oktober 2023 om 15:10

@lierse
Ik ben niet pro Noppert, want ik vind Verbruggen ook een betere indruk achterlaten en vind het jammer dat Bijlow telkens geblesseerd is, maar Noppert heeft toch geen slechte penaltyreeks gekeept tegen Messi & co? Die penalty's waren gewoon uitstekend ingeschoten. Kijk nog maar eens terug.

17 oktober 2023 om 15:17

Kijk jij nog eens terug Steek. Hij dook bij letterlijjk iedere penalty te vroeg een hoek in waardoor de afmakers hem simpel in de andere konden leggen.

17 oktober 2023 om 15:17

Altijd die penalty reeks ook. Geen 1 keeper had die Argentijnse penalty's gestopt. Waren stuk voor stuk onhoudbaar.

17 oktober 2023 om 18:04

Als je een reputatie wordt aangepraat, kom je daar niet snel van af. Noppert heeft een prima WK gekeept. En die pingels van de Argentijnen waren beduidend beter, uitstekend zelfs, dan die van onze jongens. Maar die mogen gewoon blijven missen, want uiteindelijk heeft de keeper het toch gedaan. Vreemde kijk op de zaak. Nu is Noppert al een tijdje niet goed bezig, dus is er ruimte voor Verbruggen. Keepte in Jong Oranje ook al goed, en nu in het grote Oranje ook. Dus mooi laten staan. Al zullen heel veel Bijlow supporters dat niet zo leuk vinden;-)))

17 oktober 2023 om 16:43

Flekken is zo verschrikkelijk overschat. Heeft echt nog nooit wat bijzonders laten zien in oranje. Verbruggen, Bijlow en Bizot zou het trio moeten zijn. Ook in die volgorde.

17 oktober 2023 om 17:58

Noppert heeft op het WK een degelijke en prima indruk gemaakt. Flekken heeft in Oranje helemaal niets laten zien. Een zenuwpees op doel. Dan gaan we die dus nemen voor Noppert. Tja, soms moet je wel eens je wenkbrauwen fronsen bij dit soort onzin...

Geklets in de ruimte dit.

Zo lang we geen absolute topkeeper hebben moet je een keuze maken op vorm en waar de verdediging rustig van blijft. Flekken valt op basis van dat laatste wat mij betreft dus af!

Bijlow kan je niet op bouwen, maar is in potentie de beste. Verbruggen heeft het nu goed gedaan. Noppert heeft zichzelf duidelijk bewezen, maar bewijst zichzelf nu een slechte dienst en wie weet maakt een Olij in de winter wel een toptransfer of komt er nog iemand anders boven drijven.

Je kan hier nu dus simpelweg niets zinnigs over zeggen.

Iedereen heeft het nu over Verbruggen voor de toekomst... Maar er is een talent dat nog niet in de spotlights staat: Owusu-Oduro. Uitkijken dat Ghana er niet mee aan de haal gaat.

17 oktober 2023 om 13:30

Volgens mij trek je min of meer dezelfde conclusies als de heren, maar zet je het wat minder stellig neer. Ik denk dat Valentijntje en Mikey zelf ook wel begrijpen dat het er over een jaar wel anders uit kan zien. Alhoewel... dan geef ik ze wellicht wat teveel credits.

17 oktober 2023 om 13:33

Waarom is Bijlow in potentie de beste? Is Verbruggen dat niet? Waar leg je die lat als het om potentie gaat? Verbruggen is 21 tov 25 van Bijlow en Verbruggen speelt al in de Premier League (niet altijd, dat wel maar Bijlow speelt vanwege blessures zeker niet alles).

17 oktober 2023 om 13:54

4ever4ajax

Het is om het even. Het zijn beide goede keepers, maar dat is wat ik met mijn vorige reactie ook bedoel.

Als Bijlow een lange tijd fit zou zijn, zou hij ook sneller kunnen groeien naar een topkeeper, maar aan de andere kant misschien heb je wel gelijk. Ik heb Bijlow nooit iets zien doen waarvan ik dacht... buitengewoon.

Zoals die redding gisteren van Vlacho op dat schot van Bergwijn bijvoorbeeld.

Ik vind alleen de Verbruggen-hype wat ver gaan. Hij heeft het in de Europa League goed gedaan hoor... maar Anderlecht eindigt lager dan Sparta in een mindere competitie, waarbij Olij een groot aandeel had in het succes. Daarom ga ik er nog niet in mee om te zeggen Verbruggen nu in potentie beter is dan Bijlow.

17 oktober 2023 om 13:59

@4ever4ajax.

Potentie is natuurlijk niet lineair, dus dat is altijd moeilijk te zeggen. Ik zou persoonlijk ook zeggen dat Verbruggen misschien meer potentie heeft, al is het bij keepers vaak op jonge leeftijd nog wel lastig in te schatten. Brighton rouleert met de keepers, dus Verbruggen zal aan genoeg PL minuten komen dit seizoen gok ik zo. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Verbruggen vroeg uitblinkt en niet super hard doorgroeit.

Uiteindelijk vind ik dat Koeman een keuze dient te maken en zich daar aan dient te houden voor een periode, voor wat betreft de keepers. Ik zou deze keuze normaal gesproken op Bijlow laten vallen, vanwege zijn ervaring en kwaliteiten. Alleen Bijlow is voor een keeper echt belachelijk vaak geblesseerd. En ook voor langere tijd. Uiteindelijk zal je in mijn optiek dan een keuze moeten maken of je daarop wil vertrouwen of niet. Tot nu toe is er bijna geen opeenvolgende interlandperiode geweest waarbij Bijlow kon keepen.

Persoonlijk denk ik dus dat het belangrijk is om nu een keuze te maken qua keeper en die richting het EK alles te laten keepen. En die keuze zou dan Verbruggen moeten zijn in mijn optiek. En dan een potentiële slechte wedstrijd niet je keuze laten beïnvloeden.

17 oktober 2023 om 13:59

@shenkie: Bij dat laatste kan ik helemaal aansluiten hoor. We zijn allemaal heel erg snel in spelers hypen of afkraken. En ik wilde ook helemaal niet zeggen dat de potentie van Verbruggen in mijn ogen het hoogst is. Ik vind dat namelijk nogal lastig om te bepalen, zeker bij keepers. En Bijlow is gewoon een erg goede keeper. Maar hoe goed, vind ik ook heel lastig in te schatten.

17 oktober 2023 om 15:40

@4ever4ajax

Klopt! Daarnaast is kiezen voor Bijlow trouwens ook per definitie kiezen voor 4 keepers in je selectie naar mijn mening.

Maar als de verdediging van Ajax zo blijft presteren, krijgt Gorter voorlopig in ieder geval genoeg kansen om zich in Oranje te spelen Wie weet is hij de verrassing komende zomer!

17 oktober 2023 om 16:41

@shenkie: hahahahaha, nou ik hoop het voor hem. Maar ben eigenlijk niet zo kapot van Gorter. Van mij mag Ramaj (of Rulli die al bijna weer terug is) een kans krijgen. Kans is klein dat deze 2 voor het Nederlands Elftal gaan

17 oktober 2023 om 13:59

'verbruggen heeft het nu goed gedaan'. Hebben wij een andere Nederland - Frankrijk gezien? Ik vind dat die het alles behalve prima had gedaan. Had Flekken deze wedstrijd op de mat gelegd dan was die nog verder afgeschreven.

17 oktober 2023 om 14:51

Dan hebben wij een andere wedstrijd gezien. Ik vond Verbruggen prima. Die eerste goal was vanaf 5 meter ingeschoten, de tweede was gewoon goed. Je moet een keer continuïteit krijgen en dus voorlopig gewoon kiezen voor Verbruggen onder de lat.

17 oktober 2023 om 18:58

Bijlow gewoon onbetwist nummer 1 maken. Keer blessure kan toch. Die komt weer als vanouds terug en dan heb je tenminste een keeper die soms punten kan pakken. De rest zijn toch simpele ballenvangers als je echt gaat kijken

17 oktober 2023 om 20:03

Bijlow was in potentie de beste, inmiddels lijkt me dat eerder verbruggen te zijn.
Bijlow is inmiddels midden 20 (wordt 26 in januari), ik weet dat keepers vaak iets later pas hun top halen, maar de echte top keepers zitten rond die leeftijd al wel (en soms zelfs al lang) bij een grote buitenlandse club.

Bijlow heeft inmiddels wel de nodige ervaring. Hij is op de momenten dat hij fit is een betrouwbare keeper geworden voor een Nederlandse top club, maar hij is de helft van de tijd niet fit en mede daardoor loopt hij voor mijn gevoel een paar jaar achter in zijn ontwikkeling.
Verbruggen is pas 21, dus de meeste potentie lijkt mij eerder bij hem te zitten op dit moment. Of die potentie er bij Verbruggen ooit uit gaat komen moeten we nog maar afwachten. Voordat we hem definitief als eerste keeper zien mag hij wel eerst de onbetwiste nummer 1 worden bij zijn club (of een vergelijkbare club).

Voorlopig is Flekken de enige keeper met een vaste basis plaats in een top competitie maar wel bij een veel kleinere club en met zijn leeftijd ligt de potentie sowieso niet veel hoger dan zijn huidige niveau. (En eventueel Bizot als je de Ligue 1 mee telt als top competitie maar die nergens in beeld lijkt)

Wel bijzonder....eerst een artikel waarbij we vooral geen polonaise moeten lopen met v/ds Ven, want die heeft nog te weinig laten zien.
Maar Verbruggen moet na 2 potjes, waarbij ik hem in de eerste niet hele grote fouten heb zien maken, maar ook zeker niet heb zien uitblinken, volgens de heren gegarandeerd mee naar het Ek?

Het EK duurt nog even, dus laten we nu nog niet gaan oordelen wie er wel en niet mee moeten. Het seizoen duurt nog lang en er kan nog vreselijk veel gebeuren.

17 oktober 2023 om 13:40

Ze lijken net het weer, de zon kan schijnen om vervolgens uit te barsten in een Orkaan.
“Al kon dat ook niet echt, want zij wilden totaal niet aanvallen. Hij heeft geen enkele redding hoeven te verrichten.” Om dan vervolgens te roepen dat het bij Flekken een en al paniek was bij hoge ballen tegen Ierland? Maar zeggen ze net niet dat Verbruggen niet te doen had?
Deze gasten roepen net niet in 1 zin 4 verschillende dingen joh.

17 oktober 2023 om 13:53

Volgens mij heeft Verbruggen gewoon 2 oké interlands gespeeld. Die 1e goal van Mbappé had hij een sterkere arm 'kunnen' hebben, maar een grote fout vond ik het absoluut niet. Die 2e goal van Mbappé kon hij absoluut niets aan doen. Ik zag meerdere dat een zwak moment van hem noemen.. maar dat is wat mij betreft echte onzin. Zo'n bal had alleen iemand als Courtois eruit gehouden. En dat is niveau wereldtop. Dat hebben we simpelweg niet. Tegen Griekenland had hij niet veel te doen, maar hij was wel zeker in zijn passing en kwam 2x goed uit bij de enige echte spannende momenten. Plus wat vangballen van afstandsschoten.

Volgens mij is het dan niet heel moeilijk om te stellen dat als je 3 keepers mee mag nemen, dat Verbruggen er wel één van is die naar het EK mee moet. Natuurlijk kun je niks met zekerheid zeggen en duurt het nog lang, maar ruime keuze heb je ook niet. Normaliter zou je in mijn optiek Bijlow als 1e keuze hebben. Alleen is die man voor een keeper echt belachelijk vaak geblesseerd. En hij moet wel meerdere potten hebben gespeeld, want de laatste interlands toen hij pas net weer fit was, toen was hij ook absoluut niet scherp. Dan heb je nog een aantal keuzes die mij persoonlijk echt om het even zijn. Flekken had ik altijd hogere verwachtingen van, omdat die voor zijn clubs gewoon erg goed presteerde. Maar die is in Oranje 4x matig geweest en is nu bij de club ook niet meer je-van-het. Helaas. Dan heb je nog types als Noppert en Olij. Tja. Is mij persoonlijk om het even. Zolang ze niet hoeven te spelen, vind ik alles best.

17 oktober 2023 om 14:09

Jackieboy. Het gaat er niet om of hij wel of niet houdbaar was, maar hij stond compleet verkeerd gepositioneerd? Wie zegt dat hij dat volgende keer wel bij een houdbare bal goed staat? Al was deze echt wel houdbaar vind ik zelf hoor, en daarvoor hoef je geen topper te zijn. Gewoon een zwakke interland van Verbruggen, zoals eigenlijk al onze keepers op de mat leggen. Bij de twee goals gewoon niet goed en bij de bal op de lat wist hij ook niet dat hij zijn handen mocht gebruiken.

17 oktober 2023 om 14:29

Dit is ook wel mooi. Het gaat er niet om wat er gebeurd is, maar over wat er potentieel zou kunnen gebeuren? Je kan keepers toch niet gaan beoordelen op dingen die hadden kunnen gebeuren als ze een onhoudbare goal binnen krijgen?

17 oktober 2023 om 14:35

Lierse1997. Het gaat er wel om wat er gebeurd is. Hij staat compleet verkeerd gepositioneerd en kan hierdoor niks doen tegen het houdbare schot van mbappe? Bal valt bijna midden in de goal en op een houdbare hoogte? Verbruggen schijnt opeens 1 of andere halfgod te zijn in de goal, maar hadden Flekken, Bijlow, Noppert, Cillessen deze interland op de mat gelegd, dan waren zij compleet afgeschoten. Verbruggen gaat gewoon 2x de fout in en heeft het prima gedaan? Want ook deze bal was gewoon houdbaar, zolang je maar goed gepositioneerd staat, iets wat hij blijkbaar niet altijd kan op dit niveau? Gewoon kijken wie er van de zomer het beste in vorm is en niet zo'n verbruggen het vertouwen geven. Gewoon presteren

17 oktober 2023 om 14:36

Kijk de livebeelden nog eens terug zou ik zeggen.

17 oktober 2023 om 14:39

Tja, kan hier moeilijk wat mee Ducktaildo. Ik heb je dit al meer zien verkondigen. Ik ben het er in ieder geval niet mee eens. Dat was gewoon klasse van Mbappé. Volgens mij moet je dat gewoon kunnen inzien als supporter. Verbruggen stond helemaal niet verkeerd gepositioneerd. Als een speler van daar schiet staat een keeper nooit op zijn eigen lijn. Wat mij betreft ben je vooral bezig om punten te zoeken in dit specifieke geval.. Natuurlijk gaat het er wel om of een bal wel- of niet houdbaar was.. Als een bal onhoudbaar was, dan had de keepers positie geen fluit uitgemaakt. Nogmaals, in mijn optiek is dit gewoon klasse van Mbappé. Kun je leuk overdreven het willen toerekenen aan Verbruggen, maar in mijn optiek is dat onrealistisch en doe je alles af aan hoe kwalitatief goed het van Mbappé was.

Die 1e bal had hij in mijn optiek beter moeten doen, maar het is ook weer niet alsof 90% van de keepers die bal wel had gehad. Uiteindelijk heeft hij niet geblunderd en was hij geen onzekere stoorfactor in het voetballende gedeelte. En zoals ik zei, tegen Griekenland de enige 2 echt gevaarlijke momenten goed onschadelijk gemaakt. Aangezien Bijlow elke keer niet fit is, moet je wat mij betreft gewoon gaan bouwen op Verbruggen. Al die keeperswissels doen je elftal ook geen goed.

17 oktober 2023 om 14:40

Ga je het niet over eens worden Lierse1997. Ducktaildo is er heilig van overtuigd dat dit de blunder van de eeuw was en dat het schot van Mbappé eigenlijk maar een half pis balletje was..

17 oktober 2023 om 14:42

Lierse1997. Om dan weer te zien dat het gewoon een houdbare bal is? Het helpt niet als keeper als je bijna naast je goal staat om een bal te te houden die op een halve meter van het midden balt op een hoogte van 1,80...

17 oktober 2023 om 14:43

En als die in het midden van zijn goal staat dan schiet hij hem staalhard in de korte hoek.

17 oktober 2023 om 14:47

Lierse1997. Gelukkig zit er nog wel een paar meter tussen het midden en de doelpaal...

17 oktober 2023 om 14:48

Jackieboy10. 'verbruggen stond helemaal niet verkeerd gepositioneerd'. Nou ik denk dat je met de gemiddelde keeperstrainer nog wel een leuk gesprek kan voeren daarover. Zelfs mijn grote vriend Frans Hoek gaf nog aan dat die gewoon compleet verkeerd stond? Je kan zeggen over Hoek wat je vindt, maar hij heeft wel verstand van keeper. Ook al probeert die het als rocket science uit te leggen

17 oktober 2023 om 14:52

Dan nog vind ik het zuivere waanzin dat je doet alsof dit een houdbare bal is. Die bal valt enorm (net zoals die trap op de lat trouwens).

Gewoon een absolute wereldgoal en niet houdbaar, ongeacht de positie van de doelman.

17 oktober 2023 om 14:53

Laat ik het er maar op houden dat ik niet snap waarom iedereen zo achter Verbruggen aanloopt. Kan echt wel wat worden in de toekomst, maar op dit moment vind ik het allemaal nog niet overtuigend. In de PL is die ook niet bepaald uit de startblokken gevlogen. Heeft een leuk half jaar in België gehad, maar op basis daarvan hem ongeacht nummer 1 maken van Nederland? Vind het allemaal wel heel broos.

17 oktober 2023 om 15:08

Het lijkt me eerder dat je dan wat tegen de stroming in negatief wil doen bij dit geval dan volledig objectief naar die fase kijkt eerlijk gezegd.

Want ik ben het wel met je eens dat hij te ver naar zijn paal staat, maar om dan te doen alsof hij die bal moest hebben, vind ik heel wat treetjes te ver.

Olij mag van mij ook best een kans krijgen om zich te bewijzen. Nu dat kwalificatie 99% zeker is kun je die jongen wel onder de lat zetten tegen Ierland.

Als Verbruggen z'n minuten blijft maken bij Brighton zou ik hem gewoon de nummer 1 maken. Het is een zeer getalenteerde keeper die zich daar alleen maar zal verbeteren. Heeft de potentie om richting het niveau van VD Sar te groeien.

Van Bijlow hoop ik echt dat hij de rest van het seizoen blessurevrij blijft, dan heb je een uitstekende 2e man.

Wij hebben gelukkig al twee bondscoaches klaar staan voor het geval dat Koeman ermee uitscheid.

"Verweij en Driessen hebben een mening over welke keepers Koeman zou moeten selecteren voor het EK."

Daar, gecorrigeerd.
Koeman moet niks, en hij moet al helemaal niet luisteren naar deze twee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren