Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrokken Ajax-speler: ‘Amsterdamse cultuur was voor mij een beetje vreemd’

Laatste update:

Voor Victor Jensen is het duel tussen Ajax en FC Utrecht aanstaande zondag extra bijzonder. De 24-jarige Deen stond tussen 2018 en 2022 onder contract in Amsterdam, maar maakte ruim een jaar geleden de overstap naar de Domstad. In gesprek met journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf blikt Jensen in de krant van donderdag vooruit op de Eredivisie-kraker in de Johan Cruijff ArenA.

Jensen kijkt vol verwachting uit naar de ontmoeting met Ajax. “Ik ben daar als jongetje van 17 gekomen en heb vijf jaar bij Ajax gespeeld, samen met jongens als Brian Brobbey, Devyne Rensch en Kenneth Taylor. Ik heb er alles geleerd. Als voetballer, maar ook als mens.”

Toch voelde Jensen zich na zijn komst van FC Kopenhagen niet direct thuis bij Ajax. “De Amsterdamse cultuur was voor mij een beetje vreemd in het begin, die heb ik echt moeten leren kennen.” Ajax betaalde in 2018 liefst 3,5 miljoen euro voor het toenmalige tienertalent. Het is onduidelijk wat Utrecht vorig seizoen heeft overgemaakt voor de diensten van Jensen.

De strijdvaardige Jensen heeft niet alleen vanwege zijn verleden zin in de wedstrijd van zondag. “Ik kijk er ook naar uit omdat ik denk dat we in de ArenA wat kunnen halen. We zitten in een goed ritme en als we ons niveau halen, kunnen we tegen elke ploeg punten pakken en zeker ook tegen Ajax. Dat hebben we de vorige keer laten zien.” Utrecht is al vijftien wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie.

Jensen speelde uiteindelijk slechts vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. In de 112 speelminuten die hij in actie kwam, wist hij niet te scoren en geen assists af te leveren. Wel was Jensen lange tijd van waarde in Jong Ajax, met wie hij in 2018 beslag legde op de titel in de Keuken Kampioen Divisie (destijds nog Jupiler League).

In 60 competitiewedstrijden namens het Amsterdamse beloftenelftal was Jensen goed voor 14 doelpunten en 7 assists. Door zijn prestaties in de Keuken Kampioen Divisie durfde Utrecht het met Jensen aan. In Stadion Galgenwaard ligt de Deense jeugdinternational nog tot medio 2026 vast, met de optie voor nog een jaar.

Bij Utrecht is Jensen wel vast onderdeel van de hoofdmacht. Sinds zijn komst speelde de middenvelder al 35 officiële wedstrijden in het shirt van de Domstedelingen. Daarin was Jensen goed voor zes doelpunten en drie assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 1,5 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eredivisie kraker…. 😮‍💨

29 februari 2024 om 12:39

Voor Utrecht wel ja. Ajax heeft zelfs moeite met het rechter rijtje op dit moment dus nee een kraker kan ik het niet noemen. Utrecht gewoon de meeste kans op een overwinning dit jaar. Helaas. Volgend jaar nog maar is proberen

29 februari 2024 om 12:43

Je speelt thuis. Ik snap dat het allemaal tegen valt, maar als dit de instelling is kun je heel europees voetbal vergeten.

29 februari 2024 om 13:00

Het zal ook wel afhangen van de blessures bij Ajax. Heb je Henderson en Berghuis weer terug en ga je gewoon in 4-3-3 spelen ( Tahirovic en Hlynsson naar de bank en Forbs op de flank links) dan maakt Ajax gewoon wel prima kans om nog te winnen. Utrecht is lang ongeslagen maar had vorig weekend ook de grootste moeite thuis met Heracles. Die zijn qua voetbal echt geen NEC hoor.

Maar zijn die spelers niet fit en komt de staf weer aanzetten met een 5-4-1 gedrocht zoals tegen AZ dan zie ik het wel heel somber in voor Ajax.

29 februari 2024 om 14:00

......... Het word 1-3 vul de toto maar vast in.

29 februari 2024 om 14:25

Toto levert je niet veel op dus de bookmakers zien het ook somber in voor Ajax.

29 februari 2024 om 12:42

Dat is het zeker. deze wedstrijd kan nog wel eens belangrijker zijn dan PSV - Feyenoord. Als Utrecht wint komen ze op 1 punt van Ajax en heeft Ajax een aantal concurrenten in de nek huigen voor plek 5.

29 februari 2024 om 14:03

.......... Ik zie ajax in de huidige vorm die plek zonder boe of bah kwijt raken. Dit team kan letterlijk van amateurs verliezen, zolang we geen voorhoede hebben en deze verdediging blijft kloten dan zullen we nog weinig punten pakken

29 februari 2024 om 14:10

Ach en 2 weken terug werd Ajax nog lachend derde.
Het golft ook zo lekker op en neer he.

29 februari 2024 om 14:18

Heb je weer iemand die doet alsof iedereen riep dat Ajax wel even 3e zou worden. Dikke onzin maar goed. Op dat moment was het wel mogelijk maar Twente is alleen nog maar meer uitgelopen dus nee ook die hoop is gewoon voorbij. Ze mogen blij zijn als ze 5e worden. Wat Kenneth Perez met zijn vriendjes allemaal uitkraamt is niet de mening van de meeste Ajacieden he.

29 februari 2024 om 14:46

Ondanks dat ik besefte dat Ajax de laatste weken een zwaarder programma had had ik ook nog wel de verwachting dat Ajax nog zou strijden om de 3de plek. Dit ondanks dat ik geen hele hoge verwachtingen van Henderson en van het Schip had. Nu enkele weken later weet ik niet in hoeverre ik Henderson al echt heb kunnen beoordelen en is inmiddels wel duidelijk dat van het Schip echt een hele matige trainer is. Dit Ajax is heeft heel weinig met systemen te maken. Ze doen maar wat en worden ook met een systeem het veld in gestuurd zonder op dit systeem te trainen. Als van het Schip geen oud Ajax speler was was hij er allang uit gegooid. En dat zou nog terecht geweest zijn !!

29 februari 2024 om 17:07

Ik las zelfs dat ze tweede konden worden

29 februari 2024 om 12:52

Na de degradatiekraker FC Utrecht - Ajax eerder dit seizoen kunnen we nu gaan genieten van subtoptopper Ajax - FC Utrecht.

Wat een seizoen

29 februari 2024 om 13:08

Kraker in de subtop

Ron Jans is de eerste trainer geweest die de makke van Ajax in het verleden heeft blootgelegd.
Ik dacht dat het de wedstrijd in de KNVB beker met Jans als trainer van PEC was.
Ajax verloor met 5-1 of zoiets.
De makke van Ajax was het te ver overhellen naar een zijde,
Jans stelde als we de bal krijgen, na heel veel geborduur van Ajax, dan lopen wat er ook gebeurd de vleugels de diepte in. De verdediging, voor zover aanwezig gaat met zijn allen een kant op. Vervolgens speel je de bal de diepte in van rechts naar links of omgekeerd en je hebt alle vrijheid van de wereld
dat zal zondag niet anders zijn.
Claasie mocht vrij het spel verdelen en nu mag Toornstra dat doen.
Plek 5 daar gaat het om

29 februari 2024 om 15:11

Toornstra heeft wel echt een andere rol dan dat Clasie heeft. Clasie is de verdedigende middenvelder terwijl Toornstra veel meer de aanvallende middenvelder is.

Ik ben zelf erg benieuwd naar Sam Lammers en Ryan Flamingo. Ik vond Lammers altijd en net niet voetballer (veel talent maar net niet hard genoeg) maar wat ik van Utrecht zie is hij een hele belangrijke schakel geworden, terwijl ik Ryan Flamingo de speler vindt waardoor Utrecht volop druk kan zetten. Die loopt (voor mijn gevoel) zoveel gaten dicht en doet daarna ook nog iets goeds met de bal dat dit heel veel rust en vertrouwen geeft aan het team.

Ik had gehoopt in het artikel te kunnen lezen waarom de Amsterdamse cultuur voor hem een beetje vreemd was of waar dat aan lag, maar helaas..

29 februari 2024 om 13:37

Misschien omdat het geen Deense cultuur is? Idd beetje vaagjes dan. Wie weet komt er nog een zinderend stukje hierover.

1 maart 2024 om 20:29

Daar zijn toch al heel veel artikelen over geweest. Voor jeugdspelers en vooral
Kids uit het buitenland is het extreem koude en afstandelijke club.

Snap hem wel, als je van een gemoedelijke omgeving in een stad als Amsterdam komt lijkt me dat vreselijk. Ik ben weliswaar voor Ajax maar zou nog geen week in Amsterdam willen wonen.

Ik moet Victor Jensen volledig gelijk geven. Ik ben geen Deen maar gewoon een Nederlander uit de regio rond stad Utrecht maar ook ik vond de Amsterdamse cultuur wel een beetje vreemd, nog steeds eigenlijk. Ik zal bijvoorbeeld nooit vergeten dat in Amsterdam verboden werd staand op een terras een biertje te nuttigen (zittend mocht wel), sindsdien vraag ik me af of ze in Amsterdam de prioriteiten wel op orde hebben. Wat Ajax-Utrecht betreft verwacht ik een moeilijke wedstrijd waarin Utrecht een punt pakt, 2-2.

Ben een geboren en getogen Utrechter die dik 10 jaar in Amsterdam woont.
Merk eigenlijk amper verschillen tussen Utrecht en Amsterdam.
Wellicht zijn ze hier iets positiever tov Utrecht.
Qua club wel grote verschillen, maar dat is vooral dmv dat ze bij Ajax succes gewend zijn en bij Utrecht niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren