Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek van De Boer mede gevolg van ‘contractuele afspraak’ met KNVB

Laatste update:

Frank de Boer had in zijn tot het WK van 2022 lopende contract bij de KNVB een vereiste staan om de kwartfinale van het EK te halen, zo vertelt Nico-Jan Hoogma na het vertrek van de keuzeheer. Indien deze doelstelling niet gehaald zou worden, zou er een evaluatie volgen. De Boer heeft nu zelf besloten om op te stappen als bondscoach. Hoogma volgt hem overigens niet richting de uitgang van de KNVB. De directeur topvoetbal is niet van plan ook voortijdig te vertrekken uit Zeist, ondanks het feit dat hij De Boer vorig jaar aanstelde als opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman.

"Het gesprek van vanmiddag was niet fijn", geeft de bestuurder van de voetbalbond ruiterlijk toe. "Frank gaf zelf aan dat de druk zo hoog zou zijn, dat het een moeilijke situatie zou worden om verder te gaan. Buiten dat hadden wij een contractuele afspraak, namelijk het bereiken van de kwartfinale op het EK. Dat hebben we helaas niet weten te bewerkstelligen. Ook op die grond zouden we niet met elkaar doorgaan."

In het statement dat de KNVB na het vertrek van De Boer naar buiten bracht, sprak Hoogma al van de eis in het contract van de bondscoach. "Ondanks alle inzet van Frank is de doelstelling van minimaal de kwartfinale halen niet bewerkstelligd. Als die niet bereikt zou worden zouden we evalueren, wat eventueel een andere uitkomst zou hebben kunnen brengen", zei Hoogma. 'We hadden op een beter EK ingezet, dat is niet gelukt. De keuze voor Frank heeft anders uitgepakt dan we hadden gehoopt."

Frank de Boer stapt op als bondscoach na afgang op het EK

Einde oefening voor de bondscoach na het echec in Boedapest.Lees artikel

Hoogma wil niet zeggen dat er met de aanstelling van De Boer een fout is gemaakt door de KNVB. "Dat wil ik niet zeggen, maar ik voel me er natuurlijk wel verantwoordelijk voor. We hebben destijds een inschatting gemaakt, maar uiteindelijk is het niet geworden waar we op hebben gehoopt", zo klinkt het bij de NOS. Hoogma kijkt ook kritisch naar zijn eigen functioneren, maar opstappen is voor hem geen optie. "Uiteraard moet je ook naar jezelf kijken, maar ik ben geen wegloper. Ik heb destijds de verantwoordelijkheid genomen en zal die ook nu moeten nemen, om ervoor te zorgen dat we over twee maanden de juiste bondscoach hebben."

De KNVB-directeur erkent dat de zoektocht naar een geschikte vervanger van De Boer niet makkelijk zal worden. "Ik ga nu niet in op namen, alles is nog heel vers. Ronald Koeman had een soort aura om zich heen hangen, hij was écht de baas. Dat heeft uitstekend gewerkt en heeft ons allemaal op een bepaald pad gebracht. In die richting zit ik te denken, dat is wel het gevoel dat ik nu heb", aldus Hoogma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus eigenlijk kan hij alles fout doen zonder hier consequenties aan te binden? Want 'hij is geen wegloper' ik ben van de begin jaren 90, maar ik kan mij eigenlijk geen moment herinneren dat wij capable mensen hadden bij de KNVB? Die Van Oostveen was niks, die Van Breukelen was niks. En allebij kwamen zij ook telkens met dit soort uitspraken. Al weet ik niet wie er zat voor Van Oostveen, dus wellicht was die wel capabel. Was dat niet Kessler die er toen zat?

29 juni 2021 om 18:19

Ooit de kroonprins van het Nederlandse trainers gilde. Ik ben benieuwd of De Boer nog een kleine club gaat trainen, ergens in een ver oord zijn zakken gaat vullen of dat hij stopt als coach

29 juni 2021 om 19:00

Het WK spelen met Qatar misschien?

Waarom altijd dat doen je wilt blijven vanuit een hoog moreel? Dat je niet wilt aftreden prima, maar laat dan de rest achterwegen, alsof je iets goed doet.

29 juni 2021 om 18:25

Precies.. wees eerlijk en zeg “wellicht heb ik een fout gemaakt, maar deze baan betaalt mijn hypotheek en dat geef ik niet zomaar op”.

Haha altijd zo mooi die uitspraak; 'ik ben geen wegloper'.. nee was je dat maar, nu ben je een prutser die niet weet wanneer het zijn tijd is om een stapje opzij te doen omdat je simpelweg niet goed genoeg bent voor de positie die je bekleed.

29 juni 2021 om 20:53

Is modern hé, zoals ook ministers tegenwoordig. Vroeger namen ze verantwoordelijkheid, tegenwoordig willen ze "niet weglopen". Sneu...

29 juni 2021 om 21:25

Tja, zoals Oelie Wapper al aangeeft is het wel het standaard riedeltje van mensen die iets te vertellen hebben en dat niet adequaat kunnen invullen. Ik ben echt wel gecharmeerd van de persoon en voetballer Hoogma, maar hij is natuurlijk kenmerkend voor de term 'lichtgewicht'. Directeur bij Heracles is totaal niet te vergelijken met de functie die hij nu bekleedt. Het is kenmerkend voor de wanorde van de Knvb dat iemand met zo'n klein CV een eindverantwoordelijke wordt binnen het Nederlandse voetbal. Die reorganisatie binnen de Knvb heeft nog geen moment voor verbetering gezorgd.

Dan ben ik toch wel erg benieuwd op basis van welke gegevens ze een inschatting hebben gemaakt. Was namelijk niet te verwachten dat de Boer zou falen als coach.

Die laatste zin snap ik dus niet he. In het persbericht stond min of meer dat De Boer zelf had opgestapt, voor de evaluatie waar wellicht, volgens het bericht, nog een andere uitkomst had kunnen komen. Wat was dat dan? Maar goed, het gaat vast weer een spektakel worden met het zoeken van een trainer.. Waarschijnlijk in samenspraak met de groep voor De Boer gekozen ipv Van Gaal bijvoorbeeld, dus nu maar het heft in eigen handen nemen als Knvb zijnde en ongeacht wat de groep wilt een coach aanstellen met allure. Stel desnoods een buitenlandse coach aan, werkt prima bij de Belgen volgens mij. Kom alsjeblieft niet een keer aan met de voorspelbare namen als Htc, Gio en Cocu.

30 juni 2021 om 09:00

@Giesburts, hoe ik het lees was de harde eis bij het niet bereiken van de kwartfinale een evaluatie. Die evaluatie kan vervolgens twee kanten opvallen, waarbij ontslag wegens tegenvallende resultaten voor de hand ligt. Wat ik dan overigens maar een vreemde "eis" vindt, want het is toch niet meer dan logisch dat je na een toernooi evalueert? Waarschijnlijk is het juridisch verstandig om zo'n clausule op te nemen.

Nee geen wegloper zegt ie dan. Je bent gewoon compleet ongeschikt. Met deze man aan het stuur hoeven we de komende jaren in ieder geval geen oranje shirtjes meer aan.

Zou graag horen dat Stekelenburg en Lodeweges ook worden ontslagen, zet daar voetballers neer. Werkte ook perfect met De Boer en Cocu in 2010.

29 juni 2021 om 19:02

Is Lodeweges geen voetballer dan?

Als we geen opvolger hebben in de eerste droom catagorie zoals erik ten hag of peter bosz. Ben ik benieuwd aan wie deze bestuurder nu zit te denken.

29 juni 2021 om 18:42

Dat zijn toch ook geen ‘zwaargewichten’ a la Koeman. Ten Hag nog niets gepresteerd in buitenland, Bosz staat vooral bekend om het ‘geen plan B’ hebben. Een grote naam, met groot netwerk en vooral behaalde successen zie ik liever

29 juni 2021 om 18:52

!e catagorie is er momenteel niet / te duur
2e catagorie erik ten hag of peterbosz liggen vast / wel iig herkenbaar voetbal
3e catagorie zijn we inmiddels aanbeland

Even een toevoeging op mijn eerste post waarom ik daar zo dacht.

30 juni 2021 om 01:03

Wat heeft Koeman in het buitenland gepresteerd behalve een leuk seizoen met Southampton?

30 juni 2021 om 08:37

Meer dan bovengenoemden dus. Tevens weten we hoe Koeman werkte, dus dat is een aardige referentie zou ik zeggen.

29 juni 2021 om 19:30

Als ze in godsnaam maar niet Van der Looi doorschuiven als tussenpaus ofzo. Zie ik ze nog echt toe in staat ook.

29 juni 2021 om 20:07

Dan zie ik nog liever Ron jans met ten cate of henk Fraser als assistent. Gewwon coaches die 4-3-3 willen spelen met herkenbaar voetbal. Steeds dezelfde coaches (van Gaal, van Marwijk, Rijkaard enz) die eerder al een keer bondscoach zijn geweest schiet niet op voor de lange termijn. Dan maar wat verfrissing.

29 juni 2021 om 20:54

Wow, dat moet je niet eens denken, laat staan opschrijven... brrr, the horror...

Iedereen zag dit mijlenver aankomen dat De Boer niet goed genoeg was. Hij was net mislukt bij Atlanta in de VS en dan denken ze dat hij wel goed genoeg is voor Oranje. En daarnaast ook bij een topclub als Inter mislukt. Dus hij heeft al in de top geprobeerd. Leek net alsof ze geen zin hadden om een geschikte coach te zoeken. En dus moeten ze daar ook weggaan. De Boer is verstandig en nu zij nog.

29 juni 2021 om 21:30

Het probleem is denk ik ook niet zozeer dat je mislukt als coach, maar de manier waarop je mislukt is natuurlijk wel zeer belangrijk. Hij dacht met Crystal Palace dominant voetbal te kunnen spelen, bij Inter had hij bijna de gehele selectie tegen zich en in Amerika gingen diezelfde geruchten ook continu. Nu moet ik zeggen dat ik z'n prestaties in Amerika lastig in te schatten vindt gezien de opzet daar, maar er is wel het een en ander aan te merken op zijn carriere na Ajax. Ik vind het ook oprecht jammer dat hij niet leert van z'n fouten, want hij heeft bij Ajax weldegelijk laten zien over specifieke kwaliteiten te beschikken. Helaas blijken de zwakke punten toch te sterk voor Frank de Boer.

En de Boer is zeker wel een wegloper of zo? Die stapt immers wel (terecht) op. Hij brengt het alsof we dankbaar moeten zijn dat hij aan het pluche blijft kleven. Ook meneer Hoogma is verantwoordelijk en wie garandeerd ons dat hij niet weer de totaal verkeerde bondscoach aanstelt. Hij stapt er wel heel makkelijk overheen.

29 juni 2021 om 21:31

Tja, dat kon je aan zien komen. Het is uberhaupt grappig dat iemand met het CV van Hoogma zo'n functie krijgt. Niets ten nadele van Heracles natuurlijk, maar dat is toch geen graadmeter op hoofdverantwoordelijke te worden binnen de Knvb?! Hoogma heeft het geluk dat de aandacht bij bondscoach en spelers ligt, want Hoogma is de persoon die mede verantwoordelijk is voor de aanstelling, al dan niet de hoofdverantwoordelijke. Ik hoop dat de pers zich nu op bewindslieden binnen de Knvb richt, want wat is het daar al lang een grote puinhoop.

Is de boer dan wel een wegloper? Je haalt en trainer die bij zijn laatste klussen de hele tijd gefaald heeft, en die nu weer niet presteerd. Dan kun je moeilijk zeggen dat je het goed gedaan hebt.

Lijkt mij meer dan logisch dat ook deze persoon opstapt. Maar de zeer grote twijfels over de geschiktheid komen behoorlijk snel bovendrijven. En het gezegde van ik ben geen wegloper slaat nergens op. Je bent alleen bang om je mooie salaris en status kwijt te raken. Want dit is niet de enige inschattingsfout geweest dacht ik.

Ik ben geen wegloper....hahaha tuurlijk ga je dat dan zeggen. De Boer is tenminste een keer verstandig. Zou deze man ook moeten zijn. Hij is hier verantwoordelijk voor. En dan straks doodleuk op dezelfde voet verder gaan met een Cocu of Gio zeker. Totaal niet capabel deze man.

Op basis van één verkeerde aanstelling hoef je inderdaad iemand niet direct weg te sturen (al kon iedereen aanzien komen dat dit faliekant verkeerd uit zou pakken, gezien de staat van dienst van de Boer).

Hij mag nu zichzelf bewijzen en zijn fout goed maken.
Komt die nu met bijvoorbeeld Cocu of van Bronckhorst. mag die met pek en veren weg gejaagd worden.

29 juni 2021 om 18:27

En dat zijn nou blijkbaar ook nemen die nu te ronde gaan... V bronckhorst en ten cate. Steeds weer voorspelbaar waar de knvb mee komt. Hoop echt gwn op een verassing.

29 juni 2021 om 19:33

Altijd dat gezeur om een verrassing… net als de discussie over man/vrouw, of met/zonder kleurtje: kies gewoon de beste. En als dat een bekende voorspelbare naam is, dan is dat maar lekker zo. Draait het om kwaliteit, of om hoe tropisch de verrassing is?!

29 juni 2021 om 20:26

De voorspelbare opties zijn juist niet de beste kwaliteit, daarom dat ik dat de knvb "verrast" en gwn met een buitenlander komt, aangezien de 3 goede Nederlandse coaches bezet zijn. Ik hoop juist op de beste kwaliteit ook al komt die uit het buitenland.

29 juni 2021 om 21:37

Er gaat wel wat meer mis dan alleen het aanstellen van een bondscoach binnen het topvoetbal waarvoor hij verantwoordelijk is. Bij z'n aanstelling was hij al op z'n pik getrapt omdat hij volgens de media geen zwaargewicht zou zijn. Tja, als je denkt dat directeur zijn bij Heracles je een zwaargewicht maakt die de lijnen binnen het Nederlandse topvoetbal uit kan zetten, ben je echt de realiteit uit het oog verloren.

Mooi man die falende bestuurders die het middenmanagertje er keer op keer uitdonderen en de handjes wassen in onschuld. Gewoon allemaal opbokken.

Bij zijn aanstelling had ik gehoopt op een soort van rehabilitatie. Zo van: zie je wel, hij kan het toch. Maar helaas, hij wisselde Milik toen er gescoord moest worden en sindsdien is hij het spoor bijster en neemt enkel nog vreemde beslissingen.
Helaas nu verder met Lodewiedus vrees ik.

Nou meneer Hoogma wat fijn dat je nu pas die richting op denkt! Wat is dit voor gezwets joh! Hoe kan hoogma überhaupt deze functie bekleden. Heeft nooit in de absolute top gewerkt en heeft gewoon de verantwoordelijkheid van het aanstellen van een bondscoach. Je moet wieberen gap!

Ook dit getuigt in mijn ogen toch weer het onvermogen van de knvb. Ik vraag me überhaupt af of ze hem daadwerkelijk hadden ontslagen ook. Daarintegen had de staf er ook achteraan mogen gaan, die zijn in mijn ogen mede verantwoordelijk voor de resultaat.

Ik gun Frank het beste! Hij heeft veel voor het Nederlands elftal betekent als speler.
Ik denk dat Fred Grim een super optie is.
Speelt leuk voetbal en hij heeft al ervaring bij het NL elftal in de technische staf!

Hopelijk krijgen we nu eens een buitenlandse bondscoach. Zijn we meteen af van die Hollandaritus en clubvoorkeuren. Een buitenstaander kijkt vanuit een andere hoek en meteen doorselecteren, wie niet mee kan of wil, laten we thuis. Er komen genoeg Nederlandse talenten aan; Gravenberch, Lang, Timber, Bijlow, Gakpo, Rensch, Ihattaren (als hij nu aan voetballen komt), Malacia, Groenevld etc . En met Van Dijk, De Vrij, De Ligt, De Jong, Wijnaldum kunnen we nog wel even door. Alleen aanvallend moet er wel kwaliteit bij. Hopelijk wordt Boadu een wat completere spits met Weghorst als pinchhitter er achter.

Met een slappe mentale selectie kan je ook niet veel. Heeft de boer fouten gemaakt? Tuurlijk. Maar heel de Nederlandse media heeft er ook alles aan gedaan om oranje niet te laten slagen. Van Weghorst moet erin tot Weghorst kan er niks van. Depay ophemelen en afzagen. Selectie heeft alleen een mening over alles buiten voetbal maar durven niet te zeggen dat ze het systeem niks vinden . In plaats daarvan gooien ze gewoon met de pet ernaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren