Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertonghen zet streep door terugkeer bij Ajax: ‘Ik denk dat die kans groot is’

Laatste update:

Jan Vertonghen acht de kans groot dat hij zijn carrière bij Benfica afsluit. De 34-jarige Belgische centrumverdediger speelt sinds de zomer van 2020 in Portugal en verwacht niet nog een transfer te gaan maken. Dat zou betekenen dat Vertonghen niet meer terugkeert bij Ajax, iets waarmee hij de afgelopen jaren meer dan geregeld in verband gebracht werd.

“Ik denk dat de kans groot is dat ik hier mijn carrière afsluit. Ik ben 34 en heb nog een kleine twee jaar contract. Ik heb niet de ambitie om weer te veranderen van club en een ander leven op te bouwen. Ik zit hier wel goed. Normaal gezien stopt het hier voor mij”, zegt Vertonghen in gesprek met RTL7. Benfica nam de 132-voudig Belgisch international ruim een jaar geleden transfervrij over van Tottenham Hotspur en zijn contract loopt nog door tot medio 2023.

“Het bevalt heel goed, het is totaal iets anders”, geeft Vertonghen te kennen. “Ik heb het geluk dat ik voor mooie, grote clubs heb mogen spelen en dit is er weer zo een. Vorig jaar hebben we een heel jaar zonder publiek gespeeld, maar dit is echt super voor ons. Het publiek is eigenlijk een extra speler en ik ben blij dat ik het ook op zo’n manier kan beleven. Ik wilde naar een club die heel ambitieus was, meedoet in de Champions League en bovenin meedraait in de competitie. Dat komt hier allemaal uit.”

Vertonghen stond woensdag negentig minuten binnen de lijnen bij Benfica in de met 3-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Barcelona. “Die vroege goal heeft ons enorm geholpen, daardoor moest Barcelona nog iets meer komen. Wij hebben veel snelheid voorin. Barcelona had in de eerste helft kunnen en misschien wel moeten scoren. De tweede helft konden wij de zestien verdedigen”, aldus Vertonghen. “Ik vind Barcelona geen slecht team, maar je ziet dat wat dingen tegen zitten. Ze zitten in de hoek waar de klappen vallen, dat merkte je gewoon. Het is duidelijk dat ze moeite hadden met onze snelheid.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

34.... die moet je ook niet meer terug willen halen...

30 september 2021 om 09:35

Precies dit.
Een echte Ajacied en in zijn prime was die een topper, maar we hebben nu betere spelers op zijn positie.

30 september 2021 om 10:09

Inderdaad. Al had ik wel ergens verwacht dat hij nog terug zou keren een jaar of 2 terug. Toch wel een man van de club! Misschien komt hij ooit terug om iets in de jeugd oid te gaan doen.

30 september 2021 om 10:30

2 jaar geleden had het goed gekund ja, nu is het te laat, en had het ook niet meer verwacht ofzo.

30 september 2021 om 13:36

Je moet het ook niet meer willen. Met Blind hebben ze al een zelfde soort situatie en speler, ook die gaat langzaam zijn plek verliezen. Niks mis mee, maar goede beslissing van Jan

30 september 2021 om 10:23

Echt niet terug halen ze beste tijd gehad en ajax heeft er niets aan gezien de selectie die er nu staat

30 september 2021 om 12:36

Als speler niet inderdaad. In een andere rol zie ik hem zie ik hem graag terugkeren.

Sorry Jan je was een topper maar 34 is toch een beetje aan de oude kant om terug te keren

Drie of vier jaar geleden oké, maar nu mag Jan van mij heerlijk genieten van zijn carriereherfst in het zonnige Portugal.

In een andere rol heel graag, een jongen die echt van de club houdt. Als voetballer is het wel een gepasseerd station lijkt me, op deze leeftijd met het niveau dat Ajax op dit moment nastreeft. En dat is eigenlijk ook wel goed, terugkeren als voetballer valt heel vaak tegen.

30 september 2021 om 09:39

Volgens mij heeft ie een Nederlandse vriendin, zou leuk zijn als hij als trainer terugkomt bij Ajax.

30 september 2021 om 09:48

Ik vraag mij af of hij daar zin in heeft om te coachen. Zou het graag zien maar langs de andere kant alles wat er bij komt te kijken van stress en media onzin. Kan mij inbeelden dat hij liever iets anders doet dan.

30 september 2021 om 10:05

daarom zegt olesmit wellicht ook "trainer", dat kan dus ook veldtrainer/assistent trainer zijn. Geen druk, geen media, geen stress.

30 september 2021 om 13:25

Ja precies. Is sowieso veel verstandiger om in een kleinere rol te beginnen.

Daarnaast staat het bij Ajax achterin nu gewoon als een huis dus Jan kan mooi bij Benfica blijven. Heerlijke om nog even in Portugal te wonen, met wat geld in je zak leeg je daar als een koning.

Eerlijk gezegd willen wij dat ook niet meer. Had eerder moeten gebeuren maar Ajax blijft zijn thuis en is altijd welkom in een andere rol.

Is ook het beste. Sportief denk ik dat Jan Vertonghen als voetballer weinig aan Ajax kan toevoegen. Neemt natuurlijk niet weg dat Ajax hem ongetwijfeld erbij zou willen hebben als jeugdtrainer, mocht hij die stap over een aantal jaar ambiëren.

30 september 2021 om 11:50

Mooi toch, paar jaar hadden we geroepen dat een 34-jarige Vertonghen altijd welkom is. Ajax is nu zo ver dat dit geen waarde meer toevoegt. Het lijkt mij een geschikt persoon die het trainersvak ingaat. Wie weet komt hij ooit bij Ajax terecht, wellicht met Alderweireld als assistent . Denk trouwens niet dat het jaren gaat duren, gok dat Vertonghen vrij snel een punt achter zijn voetbalcarrière zet.

Ik denk ook dat hij er niet uit kwam met Overmars, wilde nog te veel terwijl Overmars hem echt niet zag als een volwaardige speler in het centrum of op een back positie. Ik zou ook niet weten wie hij uit de basis zou spelen op dit moment. Hij zou een ontwikkeling van bijvoorbeedl Schuurs of Timber in de weg hebben gestaan. Hij had misschien een 'coach' kunnen zijn voor Rensch die nu weer even een terugvalletje heeft, maar verder geen toegevoegde waarde.

30 september 2021 om 09:49

"Hij zou een ontwikkeling van bijvoorbeedl Schuurs of Timber in de weg hebben gestaan."

Vertonghen is een linkspoot dus deze 2 zou hij niet in de weg staan.

Maar inderdaad niet goed genoeg voor Ajax maar dat was 2 jaar geleden ook al zo.

30 september 2021 om 10:00

Klopt dat hij een linkspoot is, maar Martinez is volgens mij echt niet uit de basis te spelen, dus dan zou je Martinez en Vertongen in het centrum hebben toch, dan staat hij toch in de weg voor Schuurs en Timber. Of dan eventueel ipv Blind, maar waar haal je hem dan voor?
Of zie je hem Martinez eruit spelen?

30 september 2021 om 10:09

Ten Hag speelt meestal met een links- en een rechtspoot in het centrum tenzij het echt niet anders kan.
Martinez, Blind en eventueel Nico als linksback speelt hij er niet uit dus komt hij voor geen enkele positie in aanmerking.
Hij is domweg niet goed genoeg meer maar dat is geen schande op je 34e. Hij heeft een hele mooie carrière gehad en laten we wel zijn, Benfica is een hele mooie club om af te sluiten.

Is een beetje laat in je carrière om nog een stap omhoog te doen lijkt me; ja, als reserve misschien

Niet aan beginnen. Over draaicirkels van een vrachtwagen gesproken haha. Wellicht een veldtrainersfunctie uiteindelijk?

Echter denk ik wel dat Ajax er goed aan doet iemand met lengte te halen achterin. Nu staat het prima, maar als er straks serieuzere tegenstanders komen in de CL kan dat zomaar het verschil zijn tussen uitschakeling en volgende ronde.

Groot gelijk Jan. Lekker je laatste spelersjaren in het prachtige Lissabon spenderen. Kom daarna maar eens terug in een functie die bij je past.

Misschien iets voor de trainingsstaf van Ajax , als hij dat ambieert? Op et veld lijkt hij me niet meer van toegevoegde waarde voor Ajax

Nuchtere vent, die weet ook wel dat ie op het veld weinig toevoegt aan Ajax de komende jaren. Wel een prima kerel om in de selectie te hebben en de jonge garde zoals Timber te begeleiden maar hij beseft dat hij weinig zou spelen en dat zijn verloning er ook naar zou zijn. Kan je net zo goed in het zonnige Benfica blijven en met pensioen gaan.

Prachtspeler maar liever niet. We hebben al genoeg spelers met ervaring dus daarvoor hoef je het niet te doen. Daarnaast is het huidige centrum beter en is Jan ook nog wel wat gevoelig voor blessures.

Als speler zal hij niets meer toevoegen aan Ajax. Een mooie functie binnen de club aanbieden. En wellicht kan hij als brug fungeren van Belgische talenten naar Ajax. Want Ajax lijkt de weg kwijt op de Belgische markt.

Groot gelijk, heeft geen meerwaarde meer voor Ajax.
Lekker afsluiten daar en kom maar terug als supporter

Ajax op dit niveau is ook geen club meer om je carrière rustig af te bouwen. Alleen als je genoegen kunt nemen met een plek op de bank.

Moet je als Ajax zijnde ook helemaal niet meer willen.
Denk dat Ajax momenteel betere spelers op die positie heeft.

Pasveer of Stekelenburg blind en vertongen in verdediging. Zou lachen worden met de bejaarden🤪🤪

Jan kan toch terug kijken op een fantastische carrière? Lekker zijn contract uitdienen bij Benfica. Het is hem gegund. Op en top prof en voor Ajax destijds van onschatbare waarde. Hij zal nu niets meer toe kunnen voegen. Wellicht dat we hem nog eens als jeugdtrainer o.i.d. terug zien als hij daar interesse in heeft.

Jan Vertonghen was bij Spurs al op de terugweg en ik vind hem in Portugal ook niet echt top spelen. Ik denk dat hij na dit jaar beter kan stoppen.

Waarom zou Ajax hem willen? Oud en niet beter dan de spelers (bank incl) die er nu zitten. Ja misschien dan Schuurs, maar die is 35 jaar jonger.

Er zijn maar weinig spelers waar ik echt het gevoel heb gehad dat ze zielsveel van de club en de stad houden. Bij Jantje is dat altijd zo, niemand die dat beeld van hem met het logo in zn hand en schreeuwend op z'n knieen komt na het laatste fluit signaal tegen Twente. Mooi man. Desalniettemin komt hij gewoon tekort en hebben we betere en jongere opties in het centrum. Gun hem een mooie titel in Portugal als afscheid!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren