Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertonghen tempert Belgische euforie: 'Ook niet té veel van ons verwachten'

Laatste update:
/

België wordt beschouwd als een van de outsiders voor het WK in Brazilië, maar Jan Vertonghen zet daar zijn vraagtekens bij. De verdediger van Tottenham Hotspur erkent dat de Rode Duivels over kwaliteit beschikken, maar weet ook dat het elftal geen enkele ervaring heeft op een groot toernooi. Op Canvas tempert hij dan ook de hoge verwachtingen.

Ondanks een bijna foutloze kwalificatiereeks en de aanwezigheid van tal van internationale sterren, zal het WK geen walk in the park worden voor onze zuiderburen. "Wat als we de eerste match tegen Algerije verliezen? Daar mogen we niet vanuit gaan. Dan pas zal de pers kritisch worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we daartegen gewapend zijn", zegt hij. Naast de Noord-Afrikanen fungeren ook Rusland en Zuid-Korea in de groepsfase als tegenstander. Een op het oog relatief eenvoudige groep dus.

"Maar je mag inderdaad niet té veel van ons verwachten", vindt Vertonghen echter. Veel zal afhangen van de vorm van bepalende krachten als Vincent Kompany, die door de ex-Ajacied beschouwd wordt als de stuwende kracht van het elftal. "Maar ook Axel Witsel is een echte leider op het veld. Hij is zo'n speler die dan zegt: 'Geef me de bal en ik doe het!'"

Belgie strandt bij de ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Finale wordt denk ik Belgie - Duitsland want Duitsland heeft een geweldig team en Belgie gaat verrassen. Duitsland zal wel het WK winnen.

24 december 2013 om 20:40

Brazilie, Argentinië, Spanje etc..?

24 december 2013 om 20:43

Over het laatste ben ik t met je eens. Alleen België moet of tegen Duitsland, of tegen Portugal wanneer ze doorgaan. Stel ze doen het goed en winnen van Portugal, dan is de kans groot dat ze dan (of een ronde verder weet niet precies) tegen Argentinië moeten. Heel makkelijk wordt het dan echt niet hoor. Ik zie dan trouwens ook liever Messi vs Ronaldo, lijkt me wel mooi. Maar ik gun de belgjes het allerbeste, finale zou mooi zijn. Alleen zoals ik al zei, het wordt alles behalve makkelijk

25 december 2013 om 00:30

Hou je typische arrogante nederlandse mond maar en kijk eerst maar jullie prestatie...

Het verleden telt niet... indien je moest afkomen met blabla...

Mss liggen we eruit, mss niet en gaan we door...

Hetzelfde geldt voor jullie

En zoals Vertonghen al zegt.. en iedereen hier in Belgie buiten een paar outsiders.... we blijven nederig... maar onze kwaliteiten liggen en pak hoger dan het verleden...

We zien wel Trouwens Hazard overhyped? Lukaku? Hazard is top en Lukaku is nederig en goed opgevoed.. en beseft goed genoeg dat hij nog heel veel werk heeft... dus waar haal je al je haat vandaan jongeman...

Keep it cozy on Christmas... Cozy betekent gezellig indien je het moest gaan opzoeken..

25 december 2013 om 03:22

Typische arrogante nederlandse mond? Ik heb de belgische vrienden de afgelopen WK en Ek's ook niet gezien en nu wemelt het ervan op dit forum nu ze er weer bij zijn. 10-12 Jaar geleden toen Nederland er een keer niet bij was supporte ik Belgie, ik herinner me de speler Stijn Vreven(toen speler van Utrecht) nog die voor elk duel knokte in de verdediging. Maar door bepaalde reacties hier hoop ik dat ze elke wedstrijd 3-0 op de broek krijgen.

Waarom kan het niet gewoon normaal, Belgie en Nederland verschillen vrij weinig qua selectie, ik schat alleen de coach van Nederland hoger in. Maar dat zal nog weinig uitmaken omdat geluk ook een grote rol speelt. Dat geld voor beide landen. Ik wens Belgie veel succes met het WK, en als jullie verder komen dan Nederland maak dan allemaal maar een account aan op deze site want de belgische voetbalzone moet nog uitgevonden worden waarschijnlijk.

25 december 2013 om 10:33

Cozy betekent knus. Ik zou maar een woordenboek aanschaffen als ik jou was. Engelsen hebben geen woord voor gezelligheid.

Overigens blazen de Belgen zelf nogal hoog van de toren. 11 goede spelers moeten een team zijn voor je kampioen kunt worden. Dat is de les voor Belgie. Ik gun jullie overigens alle goeds op het Wk. Tot je tegen Nederland moet

25 december 2013 om 22:17

Ja ik werk al een paar jaar bij een engels bedrijf.. je kan het zeker en vast voor knus ook gebruiken... goede opmerking....

Nah, onze les zal Wilmots wel aan zijn spelers vertellen... dat moet jij zeker en vast niet doen....

Voor jullie ook een goed WK trouwens..

25 december 2013 om 09:05

Ik denk finale Brazilie-duitsland of brazilie belgie

Ze moeten zich nu niet ineens in gaan dekken. Met het materiaal wat België heeft moeten ze minstens tot de kwartfinale komen.

Idd het is een eerste kennismaking als team met een WK maar toch hebben we kwaliteit dat er voor zorgt dat we ons niet zomaar moeten laten doen. Ik denk dat we nu 1/8 finale zouden gehaald hebben maar nu 1/16 daar we tegen Portugal of Duitsland gaan moeten spelen. Laat dit een goede leerschool zijn voor het EK 2016 in Frankrijk en laat ons daar knallen!!!!!!

Ik zie Belgie niet verder komen dan de 2e ronde . Duitsland en Portugal zijn 1 maatje te groot voor Belgie .

25 december 2013 om 00:31

Zonder Ronaldo, zie ik Belgie niet veel onderdoen hoor... niet dat ik Belgie als de top beschouw

België wordt overschat, de echte testen tegen Colombia en Japan verliezen ze meteen. Gewoon overhyped, mee door de media. (en ik ben Belg)

25 december 2013 om 00:33

Als belg ben je dan toch niet echt nuchter... Wilmots en de meerderheid wachten eerder af...

Hier en daar roept er wel eens iets.... eerder de buitenlandse media...

Niet afkomen dat wij belgen ons beschouwen als outsider... of hoe oud ben je?

25 december 2013 om 21:21

Ik heb het vooral over de vele supporters die steeds opnieuw roepen dat we wereldkampioen zullen worden, en er daadwerkelijk in geloven. Natuurlijk is Wilmots afwachtend, en hij heeft gelijk. Maar ik mag toch echt wel zeggen dat de Belgische media de Rode Duivels als een echte outsider beschouwen...
En ik ben 19, als je het per se wil weten.

25 december 2013 om 14:35

Wat n onzin...belgie won vroeger al zn oefenwedstrijden zelfs tegn grote landen, maar kwalificen tegen voetbaldwergen..ho maar. Ik heb het liever zoalsnu ...laat ze maar ferm op hun bek gaan in oeenpotten zolang ze er maar staan in echte wedstrijden

De poulefase moeten ze kunnen doorkomen. Alleen gaan factoren als zelfonderschatting en wk ervaring in het nadeel werken. Ik denk dat België er vanaf de groepsfase al vol boven op springt. Niks mis mee maar dan mis je wel wat krachten vanaf de kwartfinale.

België heeft wat tijd nodig, maar kunnen zeker tot de top behoren. Ze hebben als ploeg meer ervaring nodig, maar talent hebben ze zeker en dat is duidelijk te zien. Ze kunnen ver komen, maar denk dat het maximum wat ze kunnen halen de kwart finale is. Ervaring zal ze zeker helpen.

Als Kompany fit is op het WK en Witsell en Hazard zijn ook in degelijke vorm, dan kunnen we echt verassen. Dat zijn de 3 spelers waar het van zal afhangen.
Wel maak ik me zorgen om Benteke, die jongen zijn start was zo veelbelovend dit seizoen. Na zijn vervelende blessure is hij nog steeds niet in optimale vorm. Goed hij heeft nog een halve seizoen om naar zijn topniveau toe te groeien, want moet er niet aan denken dat we met Lukaku als basisspeler moeten gaan beginnen.

24 december 2013 om 20:47

Kompany moet wel echt fit zijn, anders ben je echt genaaid denk ik. De andere jongens zijn al helemaal onervaren en met de druk die er nu op komt te liggen zie ik hazard niet schitteren straks. De onervarenheid kan ze nu de kop gaan kosten, het ek2016, dat moet jullie doel worden. Ik gun jullie het beste, alleen denk niet dat de ervaren topploegen als Brazilië Spanje Argentinië Duitsland enz zich makkelijk aan de kant laten zetten. Halve finale is het maximum, dat zou al een wereldprestatie zijn. En onderschat de Russen en koreaantjes niet he

24 december 2013 om 20:49

Ik hoop toch dat Wilmots voor Lukaku kiest als Benteke niet beter gaat spelen hoor.

24 december 2013 om 20:49

Waarom niet? Lukaku doet het toch uitstekend als spits bij Everton?

Ont.

De poulefase komen ze wel door, maar in de volgende ronde wacht direct Portugal of Duitsland, die acht ik beide toch wat beter. Portugal vooral vanwege de ervaring.

24 december 2013 om 21:02

@ Martijn

Klopt, hel zal vooral Kompany zijn die de leiding neemt, het teem op sleeptouw neemt en gewoon als een rots in de branding achterin alles opknapt.
Verder schat ik de Russen eerlijk gezegd nog net iets hoger in. Simpelweg omdat zij als team, echt een bizar sterk collectief hebben. Verder hebben ze gewoon zoveel kwaliteiten binnen hun elftal, jong talent, ervaren rotten, alles hebben ze gewoon. Rusland is voor mij DE outsider voor het WK. Vergeet niet dat ze Portugal achter hun hebben gelaten en hoe sterk ze hebben gepresteerd op de afgelopen toernooien. Nee heb veel respect voor de Russen en het zal echt moeilijk zijn om als eerste te eindigen. Ik denk dat Wilmots de kwaliteiten van de Russen ook wel kent dus van onderschatting zal er gelukkig geen sprake zijn.

@marre123

Kom op man, Lukaku is goed als je op de coutner speelt, dan heeft hij ruimte en kan hij zijnkracht en snelheid gebruiken. Het probleem is dat je 8/10 wedstrijden gaat proberen domineren en dat gaat niet met Lukaku. Die jongen zal nooit balvast leren worden, of een zal niet kunnen kaatsen. Die kwaliteiten bezit hij gewoon niet, en dat gaat niet alleen ten koste van zijn spel, maar ook van het team.

Zelfs als Benteke niet scoort, draait het team veel beter dan met Lukaku omdat hij wel techniek heeft, kan enorm goed kaatsen etc.

@
Atl_madrid

Ben nooit fan geweest van Lukaku, wel heeft hij mij de laatste tijd verbaasd. Maar voetballend blijft hij nog steeds zo ontzettend zwak en ik zie hem daar echt niet in verbeteren. Als hij dat wel doet dan hebben we echt een monsterspits. Maar die jongen kan geeneens deftig kaatsen, dat gaat ten koste van het spel vand e ploeg. Met Benteke spelen de Duivels veel vloeiender.

24 december 2013 om 21:14

Benteke was de laatste interlands gewoon zwak in de punten die jij opnoemt. Hij speelt in de Pl ook gewoon dramatisch, terwijl Lukaku net wel fantastisch speelt

24 december 2013 om 21:19

Kom op man, Benteke was fantastisch begonnen dit seizoen tot zijn blessure. En ik zeg niet dat Lukaku het slecht doet, want hij heeft me verbaasd zoals ik zeg, maar alsnog voetballend brengt hij je elftal naar een lager niveau. Dat is gewoon zo. Hd liever ook gezien dat Lukaku een bal kon kaatsen of bijhouden etc, dan hadden we echt een wereldspits.

24 december 2013 om 22:01

@grandepulga
Komaan man, lukaku is toch echt een betere spits dan benteke. Lukaku kan ook kaatsen en assists geven. Ik kijk elke wedstrijd van everton en daar valt het erg mee. Ok af en toe een mislukte controle of slechte pass, maar daar staat tegenover 8 doelpunten!!
Benteke teert op een leuk jaartje en that's it. Lukaku scoort overal en altijd en dat vanaf zijn 16de!
Ik ben trouwens niet blind voor lukaku zijn gebreken, maar jij overdrijft nogal fel. Benteke is trouwens ook al ouder.. Schrijf het op: lukaku wordt een topspits binnen dit en 5-6 jaar. Benteke wordt dit nooit..

24 december 2013 om 22:06

Ik kijk ook vele wedstrijden van Everton, maar als jij echt vind dat Lukaku kan kaatsen, dan valt er weinig te discussiëren.

Benteke teert op een leuk jaartje? Hij begon fantastisch dit seizoen en zette gewoon zijn lijn van vorig jaar verder voor zover je het nog niet weet. Tot plots een vervelende blessure hem een tijdje aan de kant hield.

Benteke is maar 23...
Jij maakt de fout door leeftijd hierbij te betrekken. Het is niet omdat iemand jonger is, dat die een veel beloftevollere toekomst tegemoet gaat. Benteke bezit cruciale kwaliteiten die Lukaku niet heeft en die hij moeilijk tot niet kan trainen.

Overigens vertrekt Benteke mogelijk deze winter al naar Atletico, die zijn serieus geïnteresseerd in hem. Ik hoop dat hij die stap maakt, in een beter voetballend elftal, ga je gewoon nog meer van zijn kwaliteiten zien.

24 december 2013 om 22:30

Hij had ook een dipje voor die blessure hoor.

Klopt wel, lukaku scoort al elk jaar aan de lopende band terwijl Benteke helemaal niet zo constant is.

Benteke is mentaal ook niet zo sterk dan Lukaku

24 december 2013 om 22:31

En het zou een enorm domme keuze zijn om naar Atletico te gaan.

25 december 2013 om 03:08

Lukaku die fantastisch speelt? Hij heeft juist nog nooit laten zien dat hij fatsoenlijk kan meevoetballen.

25 december 2013 om 10:36

Dit zie ik juist als voordeel. Spel (proberen) te domineren tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea en als we dan zouden doorgaan Lukaku erin zetten tegen de tegenstanders die voetballend beter zijn dan ons zodat je op de counter kan spelen met Lukaku

24 december 2013 om 22:15

Persoonlijk denk ik dat je nog één of twee personen vergeet. Vertonghen zelf is ook een belangrijke schakel in dit elftal. En niet te vergeten Thibaut Courtois. Courtois en Kompany waren voor mij de steunpilaren van dit elftal in de WK kwalificatie. Mignolet is een uitstekende keeper en doet het goed bij Liverpool. Maar Courtois blijft nog altijd een klasse beter. Mignolet krijgt in twee oefenwedstrijden meer doelpunten tegen dan Courtois in de hele kwalificatiecampagne

25 december 2013 om 03:11

Vertonghen is helemaal geen belangrijke schakel in het elftal. Vertonghen wordt nog ergens even ingepast, waardoor hij vaak linksback speelt. Vertonghen is verre van een bepalende speler.

25 december 2013 om 10:18

Dat komt gewoon omdat we geen betere speler hebben voor op LB. Vermaelen centraal en Vertonghen links is beter dan omgekeerd. Moest er een echt goeie linksback zijn, dan zou Vertonghen gewoon een duo vormen met Kompany centraal achterin.

België heeft een goed elftal, zit in een makkelijke poule en de mogelijke tegenstanders daarna zijn ook niet de zwaarste. Ze maken dus een goeie kans om ver te komen.

Belgie heeft op papier een goed elftal . Maar wat hebben ze gepresteerd?? Zo sterk was hun groep niet . Kroatië verliest 2x van Schotland . Iedereen lacht over de 2-2 uit bij Estland , maar ik hoor niemand over het gelijkspel van Belgie Thuis tegen het mighty Wales .

25 december 2013 om 10:35

Misschien omdat de selectie van Wales 10x sterker is dan die van Estland?

25 december 2013 om 18:28

Ja hoor geloof je het zelf ??

27 december 2013 om 11:55

Estland heeft zeker spelers van het kaliber Bale en Ramsey?

Ik zie Belgie nog gerust in de finale komen. Dat zal dan wel tegen Brazilié worden (als dat kan), die zijn namelijk de topfavoriet. Belgie heeft namelijk een van de betere selectie's en speelt ook goed voetbal.

Hoop wel dat alderwereild weer een keer speelt. Was altijd een van mijn favo spelers, maar ben hem een beetje uit het oog verloren na zijn tranfser...

25 december 2013 om 00:04

Alderweireld is de meest overschatte verdediger in Nederland ooit. Heeft 3 wedstrijden in de competitie gespeeld waarvan 1 invalbeurt.

Belgie verliest de eerste pot van algerije want ze zullen hun onderschatten. Vele doen dat. Algerije is een sluwe ploeg. Ze hebben niet voor niets als bijnaam de vossen

Belgie speelt Goed voetbal ?? Laatste 3 wedstrijden , gelijk tegen Wales ..verloren van Colombia en Japan .

Vertonghen is een verstandige speler. Hij weet ook dat al die heisa in de media overdreven is. Als je puur naar de uitslagen kijkt in de voorronde kan je denken ' de Belgen doen het niet slecht'. Maar als je alle matchen gezien hebt dan weet je dat dit België (nog) geen sprankelend voetbal speelt. Het voetbal dat ze brengen is o zo traag. Hazard en Mirallas die altijd zelf hun actie maken, Dembélé die zijn mannetje eerst eens moet passeren, Fellaini die er als een houten klaas tussen loopt,...

24 december 2013 om 23:18

Dan is hij in 3 maanden ineens zéér verstandig geworden:

Vertonghen: ‘De Rode Duivels behoren tot de beste landen ter wereld’
Donderdag, 5 september 2013 om 21:59

Of stukje mediatraining om de zelf gecreerde hoge verwachtingen te temperen? Ik hou het toch op het laatste ipv het verstand van Jantje.

25 december 2013 om 01:50

Bedoel verstandig op een andere manier. In die reportage kwam Jan heel nuchter over. Zijn vriendin heeft opofferingen moeten doen voor zijn voetblcarriere terwijl ze voetbal niet leuk vindt, en hij weet dat hij in de toekomst hetzelfde moet doen als hij Fin de carrière is.

'Tal van internationale sterren'? Ik tel er 1, en dat is Kompany. Hazard misschien, maar dan heb je het wel gehad. Verthongen, internationale subtop, de rest ook of daaronder. We gaan toch over Oranje ook niet roepen dat het vol met internationale sterren zit?

25 december 2013 om 10:37

Courtois ook zeker en Lukaku is volgens mij de beste counterspits die er bestaat

26 december 2013 om 00:57

Lukaku is de beste vierde spits die Mourinho niet tot zijn beschikking heeft... Dat zegt genoeg over zijn plaats op de rangschikking voor beste counterspitsen ter wereld. Courtois is absoluut een van de beste keepers ter wereld, die had ik wel mee mogen nemen. Goed, dan heb je er 2,5.

25 december 2013 om 11:39

als je een transfer maakt van 40 miljoen van Benfica naar Zenith zoals Witsel, mag je wel een internationale ster genoemd worden. Het is niet zijn schuld dat jij e Russische competitie hoogstwaarschijnlijk niet volgt
Internationale ster is trouwens geen synoniem met beste ter wereld ofzo hé

26 december 2013 om 00:54

Internationale sterren zijn de (zal Messi en Ronaldo maar niet noemen) Ribéry's, Agüero's, Robbens, Zlatans, Xavi's en Kompany's van de wereld. Dat Witsel een transfer van 40 miljoen naar Zenit maakt heeft voor een veel groter deel te maken dat die mafketels daar van gekkigheid niet weten wat ze met hun roebels moeten dan met de kwaliteiten van die jongen. Of wilde je zeggen dat Andy Carroll ook een wereldster is? Wat een slecht argument...
Van alle spelers in de eerste elf van België behoort alleen Kompany daartoe. Oké, Courtois is een geweldige keeper. Er zit een prima groep achter, en je hoort mij ook helemaal niet zeggen dat het allemaal om te huilen is wat er daar rondloopt, maar 'tal van internationale sterren', kom op zeg, heb je een plaat voor je hoofd? 90% van de Duivels speelt in de subtop van de competities waar ze in spelen. Of ze spelen in de top in een net-niet-competitie. Nogmaals, je hoort mij niet zeggen dat het Belgisch elftal een bij mekaar geraapt stelletje B-voetballers is, maar stellen dat het tal van internationale sterren herbergt slaat net zo min ergens op. En vriend, iemand vanwege zijn prijskaartje een wereldspeler noemen, kom op zeg, zo ken ik er nog wel een paar...

Ik denk dat de finale Belgie-Noord Korea wordt.

On: belgie heeft echt een te makkelijke poule. De poule overleven ze wel, maat dan pas komen de grotere landen. Als Nederland ook door gaat, kunnen ze dan elkaar treffen?

25 december 2013 om 11:41

pas in de finale denk ik. Belgie moet trouwens sowieso eerste worden in die groep en die kans is ook redelijk reeël. Als ze dan tegen Portugal moeten zal het 50/50 zijn.

Kompany is inderdaad wel de dragende kracht, dat is iemand die een natuurlijk leiderschap heeft, iets wat je niet kan "leren".

Verder vind ik Mirallas de meest onderschatte speler, komt eigenlijk weinig in de media maar speelt bij België altijd geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren