Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verrassende aanstelling van Guus Hiddink zorgt voor ‘mes in de rug’

Laatste update:

Guus Hiddink maakte vrijdag wereldkundig dat hij aan de slag gaat als bondscoach én technisch directeur bij de nationale ploeg van Curaçao. De 73-jarige oefenmeester moet het stokje overnemen van Remko Bicentini, ondanks dat hij nog beschikte over een contract tot medio 2022. In gesprek met de Gelderlander zegt de voorganger van Hiddink niks te weten over zijn vertrek.

De 52-jarige Bicentini was sinds augustus 2016 bondscoach van het eiland, nadat in de vijf jaar daarvoor al als assistent bij de nationale ploeg van Curaçao werkzaam was geweest. Onder zijn bewind won het eiland in 2017 de Caribbean Cup, waarmee voor het eerst plaatsing voor de Gold Cup werd afgedwongen. Vorig jaar reikte Curaçao op het het kampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben zelfs tot de kwartfinale en Bicentini was in de veronderstelling dat hij komend jaar met zijn ploeg de weg richting het WK van 2022 zou inslaan.

De oefenmeester blikte bijvoorbeeld vrijdag nog met de Curaçao Chronicle en de Gelderlander vooruit op de WK-kwalificatie, waarin het eiland in de eerste fase moet afrekenen met de Britse Maagdeneilanden, Guatemala, Cuba en Saint Vincent en de Grenadines. Het lijkt erop dat Hiddink al de leiding zal hebben als op 8 oktober het duel met Saint Vincent en de Grenadines op het programma staat.

De stormachtige ontwikkeling van Curaçao: ‘Qatar 2022, daar gaan we voor’

Voetbalzone schreef een jaar geleden een achtergrondverhaal over de ontwikkeling van de nationale ploeg van Curaçao.Lees artikel

“Ik weet hier niets van”, reageert Bicentini in gesprek met de Gelderlander op de aanstelling van Hiddink. Dominique Pichel, journalist van het regionale dagblad, schrijft op Twitter dat het nieuws dat Bicentini via de media moest vernemen voelt als een ‘mes in de rug’. Het contract van de bondscoach bij de nationale ploeg van Curaçao liep nog door tot medio 2022 en het is nog niet bekend wat er nu met hem gaat gebeuren. Hedwiges Maduro gaat met Hiddink mee naar Curaçao als adviseur en moet volgens Het Parool vanaf 2021 de coaching op zich nemen.

"Ik dacht dat het een geintje was. Het viel echt enorm rauw op mijn dak. Er was in mijn ogen ook echt geen enkele aanleiding toe", zegt Bicentini tegenover het Algemeen Dagblad. Hij vermoedt dat de nieuwe bondsvoorzitter Shaheen Elhage achter zijn ontslag zit. "Ik weet niet wie hier achter zit, maar de nieuwe voorzitter heeft mij per brief aangegeven dat dit een besluit van het bestuur is, hij is de baas, terwijl ik op goede voet leef met de bestuursleden. Heel vreemd allemaal. Ik heb al veertien jaar, zolang ik voor de bond werkzaam ben, goed contact gehad met de bond. Dit klopt gewoon niet, er is met een dubbele agenda gewerkt."

"De spelers hebben allemaal van zich laten horen, mij gebeld toen ze dit bericht te horen kregen. Zij vinden dit ook niet kunnen, kijk naar wat we met z’n allen hebben opgebouwd. De spelers reageren vol ongeloof. We zijn als één familie. Ook belangrijke spelers als Cuco Martina, Eloy Room, Leandro Bacuna en onze spelersraad wisten van niks. Dat is raar, toch?", vervolgt de bondscoach van Curaçao. Bicentini sprak nog niet met Hiddink, die hij overigens graag als adviseur naast hem had gezien. "Nee, maar dat neem ik hem niet kwalijk, al weet Hiddink ook echt wel dat ik nog een contract tot en met 2022 WK Qatar heb, is het allemaal niet netjes wat er gebeurt, op zijn zachtst gezegd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk niet netjes, maar tijdens de Gold Cup waren er hier op voetbalzone toch veel mensen die negatief over deze man waren, met zijn rare opstellingen. Als je dan Hiddink als vervanger kunt strikken, dan moet je als bond niet aarzelen. Misschien dat Hiddink nog betere eredivisiespelers kan overhalen om voor Curacao te spelen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan spelers als Juninho Bacuna of Jurgen Locadia.

22 augustus 2020 om 11:07

Las ergens anders dat hij ook dacht aan sontje hanssen gebroeders timber en chong.

22 augustus 2020 om 11:08

Deze spelers zijn nog erg jong. Ik denk dat zij eerst afwachten welke kansen ze bij oranje hebben

22 augustus 2020 om 13:11

ik mag toch hopen dat die niet op hun 18e voor curacao gaan kiezen. als je op je 22e totaal niet in beeld bent bij oranje, ok, maar dit zou dom zijn

22 augustus 2020 om 11:08

Ook niet netjes van Hiddink. Die weet dat er een bondscoach is. Bicentini heeft gigantisch veel werk geleverd en heel veel gedaan voor Curaçao. Kijk waar het team vandaan komt en waar ze nu staan. En hem dan nu op deze manier af serveren is echt schandalig. Hiddink had beter moeten weten. Had destijds kritiek op de knvb met zijn ontslag, maar staat nu toe, en werkt mee aan een zelfde werkwijze van zijn nieuwe broodheer. Dan ben je achterbaks hoor!

22 augustus 2020 om 12:03

Maar als land wil je toch ook gewoon stappen maken. Natuurlijk heeft deze man flink veel werk verricht, en daar heeft hij de vruchten van geplukt door het halen en spelen van de Gold Cup. Echter moet nu de volgende stap worden gezet door een Wk te halen, en daar is een grootheid als Hiddink toch gewoon de meest geschikte man voor. Bovendien kan hij er persoonlijk voor zorgen dat hoger aangeschreven voetballers zich met het nationale elftal van Vuracao willen inlaten in plaats van enkele amateurs of spelers uit de keuken kampioendivisie of onderkant eredivisie.

22 augustus 2020 om 16:35

En wie zegt dat dit niet met Bicentini zou gebeuren? Alsof het onder Hiddink ineens nog eens drie stappen beter gaat. En dan is het de manier waarop! Je doet heel goed werk, al 14 jaar lang! En dan moet je in de media vernemen dat de grootheid Guus Hiddink, Hedwiges Maduro en de Curaçaose bond achter je rug om je baan afpakken. Dan ben je niet de grote Hiddink maar een achterbaks hypocriet smerig mannetje. Hiddink zou daar toch boven moeten staan. En ook een Maduro.

22 augustus 2020 om 17:59

Ik denk dat het niet eens gaat om het feit dat hij weg moet maar om het feit hoe dat wordt vermeldt. Als je zo lang met elkaar samenwerkt dan kun je toch contact met elkaar opnemen? Echt onmenselijk hoe er dan met zo iemand wordt omgegaan. Dat hij het aflegt tegen Hiddink lijkt mij niet gek. Maar de manier waarop dat wordt gecommuniceerd verdient hier niet de schoonheidsprijs.

22 augustus 2020 om 12:29

Juninho speelt al voor Curacao. Locadia is wel een goeie voor onze "buren" om in de gaten te houden. Wel jammer dat hij zijn potentie niet wist waar te maken. Bazoer kan ook nog voor Curacao uitkomen (alleen oefeninterlands gespeeld).

22 augustus 2020 om 15:04

En die spelers kunnen toch makkelijker door Hiddink worden overgehaald? Bazoer en Locadia lijken mij wel van die trotse spelers die een beetje aan hun balletjes moeten worden gekieteld, en zich belangrijk moeten voelen. Wie kan zoiets beter doen dan Hiddink.

Niet netjes inderdaad van de bond. Hiddink is duidelijk over the hill maar laten we eerlijk zijn: er zijn niet zo heel veel landen binnen de Concacaf die een redelijk niveau hebben, dus met een aantal Nederlands-Antilliaanse spelers zal ook Hiddink best de kwartfinale van de Gold Cup kunnen halen. Het WK 2022 lijkt me nog een brug te ver, maar 2026 zou voor Maduro (of wie er dan ook bondscoach is) mogelijk te doen zijn, ook omdat de VS, Mexico en Canada dan al geplaatst zijn als organiserende landen. Curacao zal het dan dus waarschijnlijk uit moeten vechten met landen als Panama, Jamaica en Trinidad&tobago.

73 jaar en dan zo’n streek uithalen! Chapeau Guus, Bicentini heeft veel betekend de afgelopen jaren voor het voetbal in Curaçao, en nu duw jij hem even een dolk in de rug.
Ga met pensioen man, jouw tijd is wel geweest en laat de nieuwe generatie trainers het overnemen.

22 augustus 2020 om 12:05

@proldinho want? Hiddink heeft lopen leuren bij de bond om aangenomen te worden? want Hiddink is verantwoordelijk over wat er naar de huidige coach wordt gecommuniceerd qua ontslag?

22 augustus 2020 om 16:37

Hiddink weet dat er een bondscoach zit! En die weet hoe het spelletje gespeeld wordt en werkt er vrijwillig aan mee. Dus ha, Guusje is hier volledig mede verantwoordelijk voor.

Laten we niet klakkeloos aannemen dat het klopt wat er staat. Wie zegt dat het klopt? Vaak zijn er allerlei belangen om op een bepaalde manier in het nieuws te komen. Hiddink nu afschilderen als "niet netjes" en "mes in de rug steken" zonder dat we de feiten kennen vind ik dan weer niet netjes.

Als klopt wat er hierboven wordt beweerd is het gewoon schandalig bestuur van Curacao. Hiddink maakt wereldkundig coach te zijn van een team waarvan de coach van niks weet. Was ik Bicntini dan zou ik me keihard opstellen in de onderhandelingen over de afkoop van dat contract. Dat loopt nog twee jaar door en ik zou zeggen: zolang je nergens een beter contract kunt krijgen gewoon de volle mep door laten betalen.

Als het waar is dat Bicentini niets weet over zijn ontslag en Hiddink weet ook niet hoe de afwikkeling is gedaan, dan is het wel een vreemde actie van de bond. Als ik Hiddink was, zou ik alsnog bedanken voor de baan. Hij kan zich dat permitteren. Dat je een nieuwe weg in wilt slaan is begrijpelijk, maar wikkel het dan netjes af met de huidige bondscoach. Maar goed, tot nog toe is dit één kant van het verhaal. Ik ben benieuwd naar de andere kant.

De inhoud van dit bericht geeft weer eens aan hoe er in de voetbalwereld af en toe wordt geregeerd. En of Hiddink hier vanaf wist, is de vraag. Hij kon zich sowieso laten informeren over de contractsduur van de huidige trainer. Dus dat hij van niets zou weten, gaat er bij mij niet in. En dan heeft die fatsoensrakker Maduro ook weer wat om handen;-)

Klote voor de huidige coach. Hiddink zal nooit wat presteren natuurlijk. Of alle officials omkopen als bij zuid Korea. Maar ja, accepteren en mondje houden. Zo werkt het helaas. Zolang ome guus geen blaam treft.

Dit kan je niet maken als bond. Die Arme man moet via de media horen dat hij zijn baan kwijt is en dat er al een nieuwe bondscoach aangesteld is. Stank voor dank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren