Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstellingen Ajax - Vitesse: AD rekent niet op Neres

Laatste update:

Vitesse kan de TOTO KNVB Beker zondag (aftrap 18.00 uur) voor de tweede keer in de clubgeschiedenis winnen, Ajax zal proberen de twintigste ‘dennenappel’ aan het prijzenkabinet toe te voegen. Op papier zijn de Amsterdammers de favoriet, maar in het bekertoernooi is alles mogelijk. Vitesse reist dan ook vol vertrouwen af naar De Kuip. De Arnhemmers beginnen fris aan het duel, in tegenstelling tot Ajax. De ploeg van Erik ten Hag kwam donderdagavond nog in actie in Rome. Ajax zal getergd aan de aftrap verschijnen na de uitschakeling in de Europa League.

Ajax stapte donderdagavond gefrustreerd van het veld in het Stadio Olimpico. De opdracht was vooraf duidelijk: winnen met twee doelpunten verschil. Na de 0-1 van Brian Brobbey leek Dusun Tadic de score te verdubbelen. Op advies van de VAR werd het doelpunt afgekeurd omdat Nicolás Tagliafico een overtreding had gemaakt. Het werd uiteindelijk 1-1 door een doelpunt van Edin Dzeko. Waar Ajax in de race was op drie fronten, blijven er twee over. Zondagavond kan de eerste prijs van het seizoen gepakt worden. Opnieuw is de opdracht duidelijk: winnen van Vitesse.

In Arnhem wordt reikhalzend uitgekeken naar de finale. In het seizoen 2016/17 werd voor het eerst in de clubgeschiedenis het bekertoernooi gewonnen. Vijf jaar later gaat Vitesse op voor de tweede bekerwinst. In aanloop naar de bekerfinale wil trainer Thomas Letsch niets aan het toeval overlaten. Normaal gesproken traint Vitesse op sportcomplex Papendal. Om mogelijke spionnen van Ajax weg te houden, werd deze week getraind in GelreDome, zo meldde de Gelderlander vrijdag. Op weg naar de eindstrijd in Rotterdam keek Letsch samen met Remko Pasveer tijdens een persconferentie vooruit. De keeper gaf aan dat hij en zijn selectie inspiratie kunnen halen uit de dubbele confrontatie tussen Ajax en AS Roma.

“We hebben kunnen zien dat een beter team kan verliezen, zelfs in een tweeluik, wat nog moeilijker is. Dat geeft ons vertrouwen dat wij daarvoor ook kunnen zorgen”, aldus Pasveer. Ook Letsch beseft dat Vitesse allesbehalve kansloos is. “Ajax is zonder enige twijfel de beste ploeg van Nederland, maar in één wedstrijd is alles mogelijk”, wordt de trainer geciteerd door De Telegraaf. “Als we tien keer tegen Ajax spelen, geloof ik niet dat we vaker winnen dan verliezen. Maar we zijn wel in staat om een wedstrijd van Ajax te winnen.” Letsch heeft afgelopen week gemerkt dat de bekerfinale leeft in Arnhem. “Je ziet overal geel-zwarte vlaggen en Vitesse-posters voor de ramen en ik heb de filmpjes gezien van het vuurwerk op de brug. Dat laat zien dat het enorm leeft in de stad en doet bij mij persoonlijk ook de bekerkoorts oplopen. Je voelt dat het iets speciaals is voor de club en de stad. En dat gevoel zie ik terugkomen op de trainingen.”

Een sfeeractie van de Vitesse-fans eerder deze week.

Waar Vitesse zich een week lang heeft kunnen opladen voor de finale, is Ajax herstellende van de wedstrijd van afgelopen donderdag. Na de uitschakeling in de Europa League gaf Ten Hag zijn selectie geen tijd om te treuren. “Ik heb m’n spelers dat voorgehouden, omdat de finale van de KNVB Beker lonkt en die wedstrijd alle focus verdient. Daarin valt namelijk een prijs te winnen. Het betekent niet dat niemand teleurgesteld mag zijn over het resultaat tegen AS Roma, alleen mag het niet blijven hangen”, gaf de trainer aan. Aanvoerder Tadic gaf aan dat hij niet blijft hangen bij de uitschakeling in Europa. “Het komt hard aan, maar we zijn professionals, winnen en verliezen hoort erbij en nu telt alleen de volgende wedstrijd. Die tegen Vitesse om de beker. In de top moet je kunnen schakelen. Wij zijn Ajax. Elk duel is belangrijk en dit is we een hele speciale. Een finale. Die wil je iedereen winnen.”

Blessures
Aan de kant van Ajax zeer waarschijnlijk Sean Klaiber. Zijn afwezigheid is een hard gelag voor de rechtsback, die vorig jaar in de halve finale tegen Ajax geel pakte en daardoor geschorst was voor de finale. Nu lijkt hij er opnieuw niet bij te zijn, dit keer door een blessure die hij donderdag opliep tegen Roma. Het zou de derde keer in zijn loopbaan zijn dat Klaiber een bekerfinale moet missen, want in 2016 was dat ook al het geval door een blessure. Devyne Rensch is fit nadat hij vorig weekend uitviel tegen RKC Waalwlijk, terwijl Mazraoui mogelijk ook weer terugkeert in de wedstrijdselectie. De Marokkaans international stond maanden aan de kant met problemen aan zijn zichtvermogen. Ten Hag moet het verder stellen zonder Daley Blind (geblesseerd) en André Onana (geschorst).

Vitesse moet het stellen zonder Patrick Vroegh. De middenvelder, die vorig weekend tegen ADO Den Haag (0-0) de gehele tweede helft meedeed, is mogelijk tot het eind van het seizoen uitgeschakeld door een hamstringblessure. Maximilian Wittek trainde deze week vanwege een schouderblessure enkele keren apart van de groep, maar is wel fit. Danilho Doekhi liet het duel van vorig weekend met ADO uit voorzorg aan zich voorbij gaan en is fit voor het duel met Ajax.

Uitreiking beker
De aanvoerder van de winnende bekerfinalist krijgt de trofee zondag niet uitgereikt van een clubicoon, meldt De Telegraaf. Normaliter wijzen de twee finalisten ieder een clubcoryfee aan die de 'Dennenappel' overhandigt aan de winnende aanvoerder, maar vanwege de coronacrisis moet de aanvoerder van de winnende ploeg de beker dit jaar zelf van het podium pakken.

Vermoedelijke opstellingen
Behalve Klaiber lijkt het erop dat alle spelers van Ajax blessurevrij uit het duel met Roma zijn gekomen. Ten Hag vangt het wegvallen van de rechtsback op met de terugkeer van Rensch. Jurriën Timber krijgt in het centrum opnieuw het vertrouwen van het Algemeen Dagblad De terugkeer van Sébastien Haller gaat volgens de krant ten koste van David Neres. Tadic start vanaf links, Antony naar verwachting vanaf de rechterflank.

De vermoedelijke opstelling volgens het Algemeen Dagblad.

Letsch kiest al het hele seizoen voor het 3-5-2-systeem en lijkt dat weer te gaan doen. Ten opzichte van het competitieduel met ADO Den Haag (0-0) van vorige week lijkt verdediger Alois Oroz zijn basisplek kwijt te raken aan Danilho Doekhi, zo verwacht de Gelderlander. Bazoer en Doekhi nemen het achterin bij Vitesse op tegen hun voormalige werkgever.

De vermoedelijke opstelling volgens de Gelderlander.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, J. Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Tronstad, Tannane, Bero, Wittek; Broja, Openda.

Wie wint de TOTO KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Flikker die Antony ook uit de basis.. Die sprinkhaan bakt er vooralsnog ook niks van. Ik wil Idrissi nou wel eens een keer zien. En anders speel maar 442 met Brobbey en Haller voorin.

18 april 2021 om 08:05

Misschien Babel een jaartje huren .
Zonder dollen; hoop al wedstrijden lang dat Antony weer eens een goaltje maakt, alleen al voor het vertrouwen.. Heb van Idrissi overigens ook (nog) niks gezien, al krijgt die te weinig kansen.

18 april 2021 om 08:09

Zet Idrissi maar op het vliegtuig terug, laat helemaal niets zien dus nee geen huurspeler in de basis die niets beter is als de concurrentie. En nee geen 4-4-2, serieus???.

18 april 2021 om 08:22

Haha komt hij met Idrissi aanzetten omdat Antony er niks van bakt. Idrissi heeft zo mogelijk nog minder laten zien in zijn 10 invalbeurten die hij inmiddels gehad heeft. Op basis waarvan moet hij er in dan? Een Brobbey laat zien dat het gewoon mogelijk is om in korte tijd beslissend te zijn, maar een Idrissi kan dat dus totaal niet en heeft ook het niveau niet. Kortom nooit meer laten invallen en je richten op spelers die volgend seizoen nog wel een contract met Ajax hebben. Een Ajacied die anders roept om 4-4-2. Dat is nog krankzinniger dan roepen dat Idrissi in de basis moet.

18 april 2021 om 08:22

Wat een gekke praat allemaal zeg van sommige van onze supporters. Nee, Antony is niet bepaald in vorm inderdaad, maar Idrissi heeft helemaal nog nooit iets laten zien in een Ajax shirt. Bovendien is dat een huurspeler, waarom zou je die ineens in de basis gaan zetten? Vorige pot tegen Vitesse speelde Antony ook niet zo goed maar scoorde hij wel (de winnende). En 4-4-2 spelen?! Dat gaat Ten Hag natuurlijk niet ineens doen he, en terecht. Hoe kom je er überhaupt bij..?

18 april 2021 om 09:17

@Babel, en hoe komt het denk je dat die gasten voorin nooit in vorm komen? Neres en Antony weten nooit of ze spelen, als ze spelen worden ze steevast gewisseld na de rust, dat werkt niet mee in het vertrouwen van een speler natuurlijk, Idrissi? Alsjeblieft niet zeg, die heeft allang aangetoond tekort te komen voor dit niveau, zijn invalbeurt tegen Roma was nog slechter dan wat Antony of Neres lieten zien in die pot

18 april 2021 om 09:33

Dit is wel heel makkelijk. Vooral anthony heeft heel veel vertrouwen gekregen maar veel te weinig uitbetaald. Tuurlijk moet ten hag hem er dan uithalen. Die gast presteert al maanden niks.

18 april 2021 om 09:38

Je hebt niks beters lopen dus gewoon op blijven stellen, Idrissi ipv Antony of Neres wordt je 0,0 beter van dus wat heeft het dan voor nut? Zelfde met Gravenberch, van Ekkelenkamp of Kudus erin zetten wordt je niet beter van, wat heeft het dan voor nut?

18 april 2021 om 11:34

@kokkie, helemaal mee eens. Behalve Kudus. Daarvan vraag ik me af waarom hij niet iets meer krediet krijgt. Is dat nog steeds fitheid? Want voor z'n blessure was die 1 van de beste. Geef zo'n jongen dan ook 's vertrouwen als de rest zo uit vorm is. Klaassen vind ik ook niet best de laatste tijd. Brengt ook te weinig creativiteit. Dus genoeg mogelijkheden om 'm weer 's wat meer minuten te geven. Alvarez ben ik ook nog steeds geen fan van ... al vult die 't redelijk in en zorgt wel voor balans op het middenveld. Anthony is een speler die ook zomaar weer belangrijk kan zijn. Dus gewoon lekker laten staan. Maakt nog steeds een betere indruk dan Neres. Bij hem heb ik wel het gevoel dat die er weinig zin meer in heeft.

18 april 2021 om 09:50

@afca-babel
Idrissi doet niets meer en niets minder dan bal verlies leiden. Doet me een beetje aan Babel denken in zijn tweede periode bij Ajax😀

Nou gewoon maar zo. Of Neres of Antony speelt, maakt me niet zo uit.

18 april 2021 om 10:00

Antony is wel gewoon bij 16 doelpunten direct betrokken in 26 wedstrijden. Dat is toch helemaal niet zo'n verkeerd aandeel voor een jonge jongen in z'n eerste seizoen in een vreemd land, zonder familie en ook zonder ook maar een woord Engels of Nederlands te spreken. Dat die jongen de laatste paar weken een beetje uitgeblust is, is ook niet zo gek na een lang seizoen. Ik verwacht in ieder geval dat Antony volgend seizoen nog heel veel bepalender zal zijn dan dit seizoen. Maar al met al mag je dit toch gewoon een goed eerste seizoen noemen. Wat betreft Idrissi, ik denk dat hij thuis tegen ADO wel heeft laten zien dat we daar beter weer afscheid van kunnen nemen na dit seizoen, voegt niks toe en gaat alleen maar voor eigen succes, had wel 4 assist op Traore kunnen geven in die wedstrijd... En 442, laat ik daar maar niet verder op in gaan

18 april 2021 om 10:06

Idrissi doet ook amper goede dingen als hij invalt.... Maakte meteen een aantal levensgevaarlijke fouten donderdag..

18 april 2021 om 12:13

Ja Idrissi. Want die heeft in zijn invalbeurten laten zien dat hij beter is dan Anthony. Not.

18 april 2021 om 12:23

Idrissi hou op man

18 april 2021 om 12:43

Idrissi. Jij bent niet fris. Die bakt er al helemaal geen kunt van als ie invalt. Teveel gezopen gister?

18 april 2021 om 14:40

In een finale ga je niet experimenteren. Ajax domineert dit jaar het Nederlandse voetbal en daarin heeft Anthony een belangrijke rol vervuld.

18 april 2021 om 14:50

Maar de vorm van Anthony (maar ook van een aantal anderen (o.a Gravenberch, neres en Alvarez) is al weken ver te zoeken.

Ik denk toch dat Mazraoui rechtsback zal staan. Hij is namelijk weer fit! Het Ad heeft het 9 van de 10 keer fout 😁

18 april 2021 om 10:43

Masraoui heeft al heel lang niet gespeeld. Die speelt niet vanuit de basis

18 april 2021 om 11:01

Ten Hag is er gek genoeg voor inderdaad. Ik zou hem gewoon opstellen. Een niet wedstrijd fitte Mazraoui lijkt me beter dan een Rensch. Of wil Ten Hag hem bewaren voor de zware uit wedstrijd tegen Emmen?

18 april 2021 om 12:16

Ben heel blij dat Mazraoui er weer bij is. Een van de meest ondergewaardeerde spelers van Ajax. Heb de cijfers niet bij de hand, maar Ajax lijdt het vaakst puntverlies als hij er niet bij is. Maar ik verwacht niet dat hij vandaag in de basis start.

18 april 2021 om 12:18

Nou ik vind het zelf geen briljant plan. Je kan evt Timber rechts back en Schuurs naast Martinez. Weet niet hoe fit Rensch is.
Denk dat de meer dan een week rust al sowieso erg in het voordeel spreekt van Vitesse. We zullen zien.

18 april 2021 om 11:34

Zou zomaar kunnen dat hij erbij is, maar wel vanaf de bank. Klaiber is trouwens gewoon fit. Die heeft gisteren volledig meegetraind.

Ik zou graag kudus ipv Klaassen zien. Persoonlijk ben ik gewoon niet zo’n fan van de speler Klaassen. Vind dat hij voetballend te weinig brengt. Tuurlijk zijn er de argumenten scorend vermogen en goed spelinzicht alleen staat daartegenover dat net als donderdag je bijna met tien man speelt als hij weer eens verstoppertje speelt.Is het misschien ook een idee om Neres gewoon op rechts te zetten ? Daar heeft die toch zijn beste wedstrijden gespeeld. Offtopic: het valt mij op dat creatieve spelers en dan voornamelijk samba voetballers in hun eerste periode in Nederland prima presteren maar meestal na een paar maanden inpakken? Naar mijn idee heeft het te maken met alle extra taken die ze krijgen en duidelijke zo moet het wat wij Nederlanders een beetje hebben. Iemand hier een mening over?

18 april 2021 om 10:51

Over die ontwikkeling denk ik dat de tegenstanders de spelers beginnen te kennen. Analyses, scouting en aedstrijdplannen worden in de strijd gegooid. In het begin zijn ze onbekend en kunnen ze vaker een bepaald trucje uithalen, wat later gecounterd wordt. Als de speler niet veelzijdig genoeg is, lijkt hij er ineens weinig meer van te kunnen.

Erg benieuwd naar vanavond, altijd spannend om te zien of zo'n teleurstelling als die van afgelopen week nu demotiverend werkt of juist aanleiding is om te laten zien dat ze in elk geval in Nederland de beste zijn. Voor Vitesse is het natuurlijk de wedstrijd van het seizoen dus die knokken voor elke centimeter. Wordt leuk!

Ben benieuwd hoe lang Ten Hag Gravenberch nog de hand boven het hoofd houdt. Heeft op enkele uitzonderingen na, na de winterstop geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. Was in de wedstrijden tegen Roma zelfs dramatisch. En Kudus komt met die invalbeurten ook niet echt in zn ritme. Laat die gewoon een paar keer vanuit de basis starten.

Spannende wedstrijd. Ajax is natuurlijk de favoriet. Maar denk dat Vitesse ook kans maakt, in de beker zijn ze namelijk wel in vorm. Tot nu toe alles gewonnen

Antony en Neres zijn allebei niet in beste vorm, Neres door z'n blessure en Antony speelt met weinig zelfvertrouwen en mist ook een fatsoenlijke rechtsback die hem ondersteund, Rensch,klaiber,timber waren allemaal vrij teleurstellend als rechtsback. Gelukkig houd Ten Hag Idrissi op de bank.

Het zou mij niet verbazen als Schuurs vanavond start. Timbre oogt inmiddels wat vermoeid en Schuurs was juist een van de beste spelers tegen Roma. Hij heeft redelijk wat diepte passes gegeven waaraan het nog al eens ontbrak als we met Martinez en Timber spelen. Bovendien is het niet verkeerd om daar een niet vermoeide speler te hebben staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren