Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Oranje: middenveld speelde samen pas 14 interlands

Laatste update:

Het Nederlands elftal gaat zaterdagavond op jacht naar een ticket voor het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt om 20:45 uur in de Johan Cruijff ArenA af tegen Ierland en heeft aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor het eindtoernooi in Duitsland volgend jaar zomer. Dit is de vermoedelijke opstelling.

Het was een week vol kopzorgen voor Koeman, daar de ene na de andere verdediger afhaakte. Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Micky van de Ven, Jeremie Frimpong, Nathan Aké, Lutsharel Geertruida en Sven Botman zijn allemaal niet inzetbaar in de laatste linie.

Koeman besloot daarop Jordan Teze (PSV) en de piepjonge Jorrel Hato (Ajax) bij de groep te halen. Vrijdag tijdens de persconferentie verklapte de bondscoach dat zijn aanvankelijke plan met Hato de prullenbak in kon. De linkspoot zou na de wedstrijd tegen Ierland naar Jong Oranje gaan, maar dat gaat niet door.

De vele afwezigen veranderen niets aan de plannen van Koeman. "In beide systemen kunnen we prima spelen. Het zou slecht zijn om het systeem om te gooien als je één speler mist door een blessure. Gelukkig zijn deze spelers heel slim en kunnen ze meerdere systemen spelen."

Waar in de verdediging iedereen is weggevallen, is de concurrentie op het middenveld moordend. Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten, Joey Veerman en Mats Wieffer vechten om twee plekken op het middenveld. Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Calvin Stengs lijken voorlopig genoegen te moeten nemen met een rol als reserve.

Koeman ontkomt er bijna niet aan om met een onervaren middenrif aan te treden tegen de Ieren. Schouten (één), Reijnders (vier) en Simons (negen) zijn samen goed voor veertien interlands. De meest ervaren middenvelder in de selectie is Marten de Roon: veertig caps.

Koeman lijkt tegen Ierland de voorkeur te geven aan Reijnders en Schouten als controleurs, met Xavi Simons in een iets offensievere rol. "Ik wil Schouten in een van beide wedstrijden zien", verklapte Koeman vrijdag. "Welke wedstrijd dat is ga ik nog niet zeggen."

Weghorst
In de spits kiest Koeman zeer waarschijnlijk voor Wout Weghorst. De spits van TSG Hoffenheim is in vorm en wist in de laatste drie competitiewedstrijden te scoren. Hij houdt Donyell Malen, die bij Borussia Dortmund juist niet meer verzekerd is van een basisplaats, op de bank.

In Dublin begon Weghorst op de bank. "Het is niet logisch dat Weghorst weer niet speelt", zei Koeman bij de NOS. "Ik heb Wout in een eerdere periode meegemaakt, toen was hij minder ver dan hij nu is. Hoe hij omgaat met het bij het Nederlands elftal zijn, is het logisch dat hij veel wedstrijden speelt."

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; De Vrij, Van Dijk, Blind; Dumfries, Reijnders, Schouten, Simons, Hartman; Weghorst, Gakpo.

Nederland - Ierland:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou mij ook kunnen voorstellen dat hij deze keer voor schouten en veerman gaat, omdat zij heel erg op elkaar ingespeeld zijn en dat hij Reijnders op 10 posteert. En wellicht gewoon 433 met gakpo op links, Weghorst centraal en simons vanaf rechts. Ik zeg niet dat dit mijn oplossing zou zijn, maar meer mijn vermoeden

18 november 2023 om 08:35

Hopelijk een 433 ja, dat werkte veruit het beste tegen Ierland in de vorige wedstrijd vanaf de 2e helft. Verbruggen, Hartman, Virgil, De Vrij, Dumfries, Reijnders, Schouten, Xavi, Gakpo, Dallinga, Malen/Stengs.

18 november 2023 om 08:39

Ben het helemaal met je eens. Dit is de beste opstelling

18 november 2023 om 10:20

Xavi op 10 is anders nog geen succes in Oranje. Ik zou Stengs daar is neerzetten, die is sterker en meer een passende 10, en doet et daar beter dan als pure rechtervleugel, dan Xavi op links.
Gakpo heeft de looplijnen, slimheden, het neusje voor de goal en de lengte van een spits, die zou ik daar neerzetten en dan Malen op rechts.

18 november 2023 om 11:01

Gewoon 4-4-2. Kan best bij het gebrek aan lijnklevers. Dan speel je met Schouten, Veerman, Reijnders en daarvoor Simons. Voorin Gakpo en Malen. Weghorst kan later altijd nog als breekijzer met kwade kop. Achterin Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Blind.

18 november 2023 om 08:57

Hoop persoonlijk dat Koeman doorgaat met 352 of 343. Met de driemans verdediging staat het stabieler. In een 433 is oranje momenteel te kwetsbaar. En je kan in een 352 of 343 ook genoeg aanvallend spelen. Had zelf liever Dallinga gezien dan Weghorst. In de combinatie gaat het altijd stroef met hem.

18 november 2023 om 09:07

In 433 was Oranje in het verleden vooral kwetsbaar, omdat Blind zo nodig linksback moest. Ook speel je dan met Frenkie op 6 die meer verdedigend werk moet opknappen dan hem lief is. Nu heb je een fatsoenlijke linksback en kun je met Wieffer/Schouten Frenkie naar voren schuiven (als hij weer fit is, nu kun je Reijnders naar voren schuiven). Ik zie geen reden om geen 433 te spelen met deze selectie.

18 november 2023 om 20:40

Dumfries is veel beter als rechterwing. Ake functioneert beter omdat hij nu mee kan schuiven naar voren. Van Dijk is minder kwetsbaar in een 352 / 343. Ligt echt niet alleen aan blind hoor. Je staat sterker momenteel.

18 november 2023 om 18:28

Hij wil Schouten bekijken en daar is deze wedstrijd voor. Dus hij moet presteren anders nooit meer schouten

Best mogelijke opstelling in mijn ogen. In deze opstelling en tegen deze tegenstander kan je ook echt wel veel aan Blind hebben in de opbouw. Misschien had ik Malen nog op de plek van Weghorst gezet. Ik vind Weghorst niet echt in vorm en zie liever een speler als Malen

18 november 2023 om 08:26

Al was Weghorst wel in vorm, hoort nog steeds niet thuis bij oranje.

18 november 2023 om 09:33

Populistisch gezwets. Je hebt blijkbaar ook een selectief geheugen. In de uitwedstrijd tegen Ierland speelden we met Malen in de spits. Die probeerden we soms te bereiken met lange ballen omdat die Ieren echt hele hoge druk speelden. Toen Weghorst er in kwam kantelde de wedstrijd. Eindelijk kon iemand eens een bal ontvangen.
Trouwens, hij scoorde ook nog die wedstrijd.

We zullen zien hoe Dallinga het eventueel gaat doen, maar je moet ook niet doen als we Weghorst maar thuis moeten laten omdat hij niet de meest technische speler is. Maarja, echt veel alternatieven van stormrammen hebben we ook niet.

18 november 2023 om 16:33

Ik kan me voorstellen dat Malen ook start boven Weghorst gezien Van Dijk eerste aanvoerder en Gakpo #2 is gemaakt

De wedstrijd tegen gibraltar, is dat thuis of uit?

18 november 2023 om 09:10

Die wedstrijd is uit

Waarom Weghorst die kan er niks van

18 november 2023 om 09:19

Ik heb al geen zin om te kijken als hij weer in de basis staat.

18 november 2023 om 13:09

In de uitwedstrijd tegen de Ieren kwam Weghorst in de rust in de ploeg. Hij scoorde in de 56e minuut de winnende treffer. Als hij dat vandaag weer doet heb ik geen probleem dat hij in de basis begint.

18 november 2023 om 14:05

Dat is waar maar hij hoort gewoon niet in de basis

Laten we allemaal even een minuut stilte houden voor het feit dat Marten de Roon 40 (!) interlands heeft gespeeld. 40! En hij is WEER opgeroepen. Hij heeft in geen enkele interland goed gespeeld. Zelf als ie een doelpunt pakt zakt ie daarnaast nog meermaals door het ijs. 40 interlands.

18 november 2023 om 09:46

Heel bijzonder inderdaad.

18 november 2023 om 10:15

Het is een scholletje die telkens de juiste woorden tegen de trainer zegt wanneer niemand kijkt

18 november 2023 om 12:07

Of het is iemand die gewoon zn best doet, tegen de toplanden een meerwaarde is en lekker in de groep ligt. Waarom zou je hem dan niet oproepen. Het is niet alsof de Eredivisie jongens aantoonbaar beter zijn.

18 november 2023 om 12:58

Wijs me een enkele wedstrijd aan waarbij de Roon een meerwaarde is geweest. Hij heeft dat uitstekend weten te verbergen.

18 november 2023 om 19:28

Tsja, de afgelopen jaren was het treurig gesteld met de Nederlandse middenvelders. Pas recent zijn Gravenberch, Reijnders, Schouten en Wieffer doorgebroken.

Best hilarisch, hoe wij als Nederland zijnde komen aankakken met Weghorst in de spits. Waar wij samen met Frankrijk de beste verdedigers hebben, hebben wij wel echt een trieste aanval buiten Gakpo en Memphis op z’n dag om.

Waarom kotsen sommigen Weghorst hier uit, snap er helemaal niks van. Blijkbaar waaien deze mensen met de wind mee en hebben zij geheugenverlies. Hij is juist een hele goede spits voor tegenstanders zoals Ierland. Dat heeft hij de vorige wedstrijd tegen deze zelfde Ierland ook bewezen. Oké, hij heeft zijn vorm niet te pakken, so what? Ik geloof er wel in dat hij vanavond eentje erin prikt. En daarna vervangen voor Dallinga. Ik ben benieuwd hoe het met hem zal zijn.

Prima opstelling. Benieuwd naar Schouten samen met Reijnders.

Ook hoop ik dat iemand bij Ajax vanavond tv kijkt en eindelijk een keer bedenkt dat ze de Vrij moeten halen in de winter

18 november 2023 om 12:09

Muah, had liever geen 5 mans defensie gezien tegen deze tegenstanders. Blind/de Vrij eraf en een middenvelder erbij.

18 november 2023 om 15:43

We zullen toch een keer naar een vaste opstelling moeten en niet steeds schipperen. Zelfde geldt voor het spelers beleid.

Met de huidige selectie en vooral de vele geblesseerden zou ik vandaag voor 4-4-2 of 4-3-3 gaan. Verbruggen/Bijlow; Dumfries, de Vrij,VVD, Hartman; Schouten, Veerman, Reijnders; Malen, Gakpo, Simons. En dan Simons evt op 10 posteren.

Weer Blind en Weghorst??

Weghorst gaat sowieso niets tegen zo een ploeg als Ierland laten zien, je hebt iemand met dynamiek nodig en vooral snelheid.

Blind zal denken ik weer overlopen worden.

Ik weet dat we krap zitten maar we hebben betere opties.

Ben ook benieuwd of de keeper echt beter als Justin is en zo ja dan is het een mooie aanwinst.

Maakt niet uit wie speelt. Die Ieren gaan gewoon vrij uit spelen, zonder druk en verlies komt ze goed uit.

Maar wat een schijt selectie heeft het Nederlands elftal momenteel zeg.
Als tegenstander van Oranje hoef je niet wakker te liggen als je tegen ze speelt.

Sneijder en Van der Vaart krijgen nu bakken met kritiek over hun heen. Maar dat waren pas geweldige voetballers. Nu realiseer je pas wat voor elftal Oranje had in het verleden.
Waar zijn spelers als Van Persie, Huntelaar, Van Bommel, Robben noem maar op gebleven.

Nu hebben we een oude Blind, Hato, Dumfries, Wieffer, Koopmeiners, Gakpo, Weghorst, Stengs en ga zo door. Wat een belabberd elftal.

Enige waar nog toekomst in zit en Oranje waardig kunnen zijn, zijn Hartman, Ake, Reijnders en Simons.

18 november 2023 om 14:24

Als iedereen fit is heb je Dumfries (inter) Van Dijk (liverpool) De Ligt (bayern) Ake (city) De Vrij (inter) Van de Ven (tottenham) Frenkie (barca) Reijnders (milan) Gravenberch (liverpool) Xavi (leipzig) Gakpo (liverpool) Malen (dortmund). Dat is toch best prima. We missen een echt goede spits, een vleugelspeler, en een creatieve spelverdeler a la Sneijder, en een topkeeper misschien.

18 november 2023 om 17:52

Leuk dat je de clubs waar ze spelen erbij zet, maar dat maakt weinig verschil vind ik.

De spelers die vroeger het verschil maken bij Oranje spelden niet alleen bij de grootste clubs, maar ze maken ook week in week uit het verschil bij hun club. Dat is pas echte wereld top en dat zag je dan ook terug bij Oranje toen.

18 november 2023 om 19:35

Nou ja, dat valt ook wel mee toch? Destijds in 2014 kan je alleen Robben (Bayern) en Van Persie (Manchester United) noemen die bepalend waren bij een topclub.

Huntelaar (Schalke), Sneijder (Galatasaray) en Kuijt (Fenerbahce) waren toch echt niet bepalend meer bij topclubs, en voor de rest hadden we een stel Eredivisie talenten als Blind, Wijnaldum, Clasie, De Vrij, Martins Indi en Memphis, die echt niet meer status of talent hadden dan nu een Reijnders, Gravenberch, De Ligt of Frimpong.

Geen slechte opstelling. Persoonlijk heb ik toch iets anders.

Bijlow
De Vrij-Virgil-Blind
Dumfries-Schouten-Reijnders-Hartman
Xavi
Malen-Gakpo

Een dynamisch en snel voorhoede met die 3. Mocht het niet zo goed lopen, dan kan Weghorst er altijd in voor Malen na de rust.

18 november 2023 om 16:19

Niemand neemt je serieus als je Blind in de basis zet. Wordt er zelfs tegen Gibraltar uitgelopen.

Weghorst in de basis. Om te janken. Ga niet eens kijken nu.

Wat een armoede voorin als Weghorst je eerste keus is.

"Gelukkig zijn deze spelers heel slim en kunnen ze meerdere systemen spelen" beiden dingen zijn absoluut niet waar en Ronald weet dat. Het verbaast mij dat hij dit blijft roepen.

Dit is met afstand op het veld het minst intelligente lichting van Oranje. Ze kunnen ook totaal niet in andere systemen spelen. Dat snappen ze niet en hebben ze ook geen gevoel voor. Hetzelfde steeds opnieuw proberen met de verwachting dat het nu gaat zijn is volgens mij de definitie van krankzinnigheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren