Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot hakt knoop door over Giménez en Stengs

Laatste update:

Landskampioen Feyenoord treedt vrijdagavond om 20.00 uur in de strijd om de Johan Cruijff Schaal aan tegen bekerwinnaar PSV. Arne Slot hoopt Peter Bosz af te troeven in de eigen Kuip. De Rotterdammers moeten het stellen zonder aanvoerder Gernot Trauner, die ontbreekt vanwege een knieblessure. Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko vormen hierdoor het hart van de defensie.

De vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad kent weinig verrassingen. Justin Bijlow verdedigt het doel, terwijl de verdediging gecompleteerd wordt door Marcus Pedersen, Geertruida, Hancko en Quilindschy Hartman. Op het middenveld wordt verwacht dat Slot basisplaatsen inruimt voor Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer en de nieuwe aankoop Calvin Stengs. De 24-jarige aanvaller, die ook uit de voeten kan als nummer 10, geldt als opvolger van Sebastian Szymanski

Santiago Giménez krijgt in de voorhoede op de vleugels ondersteuning van Alireza Jahanbakhsh en Igor Paixão. De Mexicaan, die donderdag nog zijn contract openbrak en verlengde tot medio 2027, kan net als Stengs echter nog niet de volle negentig minuten spelen. Feyenoord kende een goede generale voor de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen zondag werd het Benfica van Roger Schmidt en Orkun Kökçü in een oefenduel op een 2-1 nederlaag getrakteerd.

Feyenoord de favoriet?
Voor voormalig trainer Huub Stevens is Feyenoord vrijdagavond de favoriet tegen PSV. “Met het vertrek van Orkun Kökçü, Sebastian Szymanski, Oussama Idrissi en Danilo zijn ze veel doelpunten kwijtgeraakt”, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik ben oprecht benieuwd welke uitwerking dat gaat hebben, ook al ben ik zeer te spreken over de nieuwkomers. Zag je met welke flair en intensiteit tegen Benfica werd gespeeld afgelopen zondag? Knap, hoor, dat je zelfs tegen Europese topclubs gewoon de baas bent op het veld. Is de verdienste van Slot. Je kunt er niet omheen dat Feyenoord mede dankzij hem favoriet is tegen PSV.”

Vermoedelijke opstelling Feyenoord (volgens het AD)
Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Stengs; Jahanbakhsh, Giménez, Paixão.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aanvallend zijn we sterker geworden, daar waar vorig jaar de grootste pijnpunten zaten, maar blijf erbij dat we de intensiteit en het aanjagen Kokcu en Szymanski ongelofelijk gaan missen. Die 0-1 bij Ajax uit was echt exemplarisch daarvoor. Stengs is technisch wellicht een stapje verder, maar blijft een beetje een slapjanus. Zerrouki mist (in de voorbereiding) handelingssnelheid en de drive naar voren. Verdediging natuurlijk wel de beste van NL. Feyenoord favoriet, maar de slag om het middenveld winnen we niet zo makkelijk meer als vorig jaar.

4 augustus 2023 om 07:30

Deels met je eens al moet ik wel zeggen dat Zerrouki wel even de tijd mag krijgen. Voor eredivisie begrippen is een middenveld met zerrouki, wieffer en stengs namelijk nogsteeds van heel hoog niveau. Vooral als ivanusec er nog bij komt. Die kan eventueel ook op 10 waardoor stengs naar rb kan en ali naar de bank. In mijn ogen heb je dan over het algemeen een hoger niveau dan vorig jaar daar spelers als hartman, geertruida, wieffer, paixao en gimenez weer een jaar verder zijn in hun ontwikkeling/gewenningsfase.

4 augustus 2023 om 07:51

Eens dat Zerrouki de tijd moet krijgen. Echter denk ik dat we inmiddels wel kunnen stellen dat Wieffer en Zerrouki gewoon geen goede combi is. Die twee zijn veel te houterig en hebben samen niet genoeg voetballend vermogen. Ook verwacht ik dat Zerrouki het niveau nooit zal halen maar we zullen zien.

Verder verwacht ik dat het Ivanusec op links, Paixao op rechts en Stengs op 10 zal worden. Wat betreft de nummer 8 positie verwacht ik het meest van Timber. Hij doet mij een beetje denken aan de Kokcu van 2 jaar geleden. De pit mist maar je ziet bij iedere aanname dat hij het meeste talent heeft van alle spelers.

4 augustus 2023 om 08:41

Ik heb wel vertrouwen in Zerrouki. Op basis van wat hij bij Twente heeft laten zien. Niet gek dat hij moet wennen aan een speelstijl en aan een bepaalde rol in het systeem.
De combi Wieffer en Zerrouki kan ook prima gaan werken, maar ook Wieffer moet daarmee wennen aan een nieuwe rol, hij moet namelijk meer initiatief nemen.
Timber komt er ook nog wel. Dat laxe moet eruit en minder lopen met de bal, maar die jongen heeft nog geen moment op 8 gespeeld. Startte op 6, raakt geblesseerd en wordt in de voorbereiding als 10 gebruikt.
Zou tegen de kleine tegenstanders eens beginnen om met Timber en Wieffer/Zerrouki te spelen.
Kokcu ga je missen, maar als die Kroaat nog komt, heb je Stengs, Paixao en die Kroaat om de creatieve oplossingen te verzinnen.

4 augustus 2023 om 09:00

Ik denk dat je de combi Wieffer-Zerrouki alleen moet gebruiken bij sterkere tegenstanders. Om lekker te voetballen vind ik het persoonloijk net iets te veel van hetzelfde. Beetje zoals Kokcu en Timber vorig jaar op 1 middenveld.

Toen was het imo het beste in balans als je met Wieffer-Kokcu-Szymanski speelde. Allemaal complementair aan elkaar. Denk dat je dat dit jaar hebt met Wieffer-Timber-Stengs. Zit meer voetbal in dan.

Ben zo benieuwd naar vanavond....ik heb dr zin in!!!

4 augustus 2023 om 07:56



Ene kant niet, ook al was ik geen fan van Idrissi, hij bezorgde soms wel de broodnodige punten. Soms kwam hij geen pion voorbij en dat geklungel irriteerde me behoorlijk. Je bent ook Szymanski kwijt, behalve scorend vermogen had hij ook veel arbeid in zijn spel.

Giminez is duidelijk verder dan vorige jaar dat is pluspunt idem Paixao. Jahanbaks dat weten we nu wel. Stengs moet nog blijken of hij het nog in zich heeft.

Eerlijk gezegd had ik ook combinatie Timber Wieffer Stengs verwacht. Timber is echt wel een goede middenvelder alleen beetje pit erin.

4 augustus 2023 om 14:45

Szymanski rende veel, maar ik moet zeggen dat hij fysiek wel te licht was om echt goed druk te zetten, zoals Til dat bijvoorbeeld wel kon. Verder zeker een groot gemis hoor.

Maar ik denk dat ons middenveld nu anders gaat opereren en dat hoeft niet per se slechter te zijn.

Overigens heeft het AD het nogal vaak fout met onze opstelling.

4 augustus 2023 om 07:58

Aanvallend is er qua spelers niet zo extreem veel veranderd, maar ik ben eens dat we daarin sterker ogen. Stengs is een heel ander type dan Szymanski en maakt een goede indruk Paixao en Gimenez maken natuurlijk progressie en Minteh en Ueda zijn interessante nieuwe spelers. Als Ivanusec daarbij komt maken we zeker een stap. En misschien gaat Sauer ook al aanhaken dit seizoen. Kokcu missen we wel. Zijn creativiteit wordt deels opgevangen door Stengs, maar Stengs en Zerrouki zijn duidelijk minder sterk in het druk zetten en afjagen dan Kokcu en Szymanski. Verder missen we natuurlijk de leiderschap van Kokcu, ben benieuwd wie dat gaat oppakken.

4 augustus 2023 om 08:07

We mogen weer naar de kuip voor het echie!

4 augustus 2023 om 16:30

Op dit moment zijn aanvallend naar mijn mening niet sterker dan vorig jaar. Met de komst van Ivanusec en de inzetbaarheid van Ueda zeker wel.

Dit is bijna dezelfde aanval als die van vorig jaar.

4 augustus 2023 om 19:37

Wat een geweldig inzicht heb je toch na een oefenwedstrijd van Stengs en Zerrouki.
Oefenwedstrijden zijn ervoor om naar je topniveau te komen.
Gelukkig kijkt een trainer daar wel naar

Ik ben benieuwd. Feyenoord heeft weinig zwakke punten en is defensief natuurlijk ijzersterk. Stengs maakt een prima indruk en Paixao lijkt weer wat stappen te hebben gemaakt. Zerrouki is geen Kokcu, maar positioneel en defensief sterk. Gimenez blaakt van het vertrouwen. Hancko en Geertruida zijn echt buitencategorie voor de eredivisie.
De voorste linie van PSV is wel sterk, met name op de flanken. Middenveld is ook prima, al is Babadi nog wel erg jong en er zit weinig achter. De achterhoede ben ik niet van onder de indruk en ik denk dat dat doorslaggevend gaat zijn. Al maak ik me wel een klein beetje zorgen over Pedersen tegenover Lang.

4 augustus 2023 om 08:38

Ik denk dat het middenveld veel beter zal gaan lopen als je Wieffer Timber stengs hebt. Wieffer en Zerrouki samen lopen elkaar teveel in de weg.

4 augustus 2023 om 10:22

Als Timber een keer wat meer peper in zijn kont krijgt wellicht wel ja. Ik verwacht veel meer agressie en beweging zonder bal van hem. Timber heeft een betere techniek en handelingssnelheid dan Zerrouki, maar niet de rust en het overzicht van Zerrouki. Nadeel van Zerrouki is inderdaad wel dat hij erg op Wieffer lijkt qua stijl. Ik vind het lastig, beiden hebben nog wel wat stappen te maken om de positie van Kokcu goed in te vullen. Maar wie zie ik die stappen eerder maken?

4 augustus 2023 om 10:36

Timber mist zeker wat belangrijke punten maar nu is het middenveld uit balans. Je hebt Zerrouki en Wieffer die beide zoekende zijn. Zet Wieffer op zijn oude vertrouwde plek en je hebt al een belangrijke zorg minder. Heb meer vertrouwen in Timber dan in Zerrouki voor die positie.

4 augustus 2023 om 10:59

Ik denk dat het zwakste punt van Feyenoord t scorend vermogen is. Op Gimenez na heeft Feyenoord geen enkel zekerheidje wat betreft scorend vermogen in het elftal. Er komt daarmee veel op de schouders van Gimenez te rusten.

4 augustus 2023 om 11:26

Paixao en Alireza kunnen voor buitenspelers ook best prima het net vinden. Op het middenveld hebben we minder goals lopen, maar het is ook weer niet zo dat die nooit scoren.

Feyenoord heeft by far de beste basis 11 van Nederland.

Helemaal als ze nou even een echte rechtsbuiten halen. (Of 10 en dan stengs naar rechts)

4 augustus 2023 om 09:26

We hebben Paixao al.
Die Ivanusec zal denk ik volgende week wel gepresenteerd worden toch? Volgens mij was hij in de return voorrionde CL niet meegenomen door Dinamo met het oog op de aanstaande transfer. Hij had zijn werk al gedaan met een hattrick in de 1e pot .

4 augustus 2023 om 10:49

In dat geval een linksbuiten…

4 augustus 2023 om 10:54

Die komt ook al, de Kroaat zijn ze al mee rond.

Tot nu toe heeft Feyenoord het team nog redelijk bij elkaar kunnen houden (alleen Kökcü en Szymanski als vaste basisspelers weg tot nu toe geloof ik) en vermoed dus ook dat ze sterk voor de dag gaan komen. Tevens mist PSV sowieso de smaakmaker Simons, en ik zie nog niemand dat gat opvullen eerlijk gezegd. dus ik vermoed wel dat Feyenoord daze gaat pakken.
ben ook benieuwd of Feyenoord de rest van selectie nog kan weten te behouden gezien de interesse in verschillende spelers (bijlow, Hancko, Geertruida, Giminez). zou wel leuk zijn als ze nog iig een seizoen blijven.

4 augustus 2023 om 08:11

Idrissi ook nog

Ik denk dat dit 4-0 gaat worden voor Feyenoord.

4 augustus 2023 om 08:22

Ik zeg 6-1 voor Feyenoord. M’n gevoel zegt dat PSV “ kinderlijke fouten gaat maken, doordat ze de manier van spelen nog niet beheersen van Bosz.

4 augustus 2023 om 08:50

Ik gok dat het 4-3 wordt 2x alireza, Pedersen en Hancko, bij PSV 2x de Jong en Lang

4 augustus 2023 om 09:12

Fouten festijn met veel goals 4/4 en dan penalties

Stengs en Jahanbaks vind ik niet echt denderend. Als feyenoord een 10 en een rechtsbuiten haalt, staat er wel meteen een veel beter team.

4 augustus 2023 om 08:25

Dan heb je geen wedstrijd in de voorbereiding gezien. Genoten van Stengs.

4 augustus 2023 om 09:08

Stengs heeft mij ook absoluut in positieve zin verrast! Wel ben ik benieuwd of hij straks ook met Geertruida gaat 'klikken' mocht hij op rechts komen te spelen. Dan heb je toch twee spelers die beiden graag naar binnen trekken en ik denk juist dat met Pedersen en Stengs je twee spelers hebt die elkaar beter aanvullen. Al is Geertruida natuurlijk in alles een betere voeballer dan Stengs.

Persoonlijk hoop ik dat Stengs zijn kans op 10 pakt. Hij heeft bij Antwerp laten zien over meer (verdedigende) inhoud te beschikken dan men dacht. Hopelijk weet hij dit bij Feyenoord voort te zetten. Met Ivanusec, Gimenez en Paixao voor hem heb je dan toch echt een heerlijke aanval! Wat een tijden om Feyenoord supporter te zijn!

4 augustus 2023 om 16:02

Slot stelt altijd complementaire spelers op. Wel ben ik benieuws hoe Feyenoord gaat spelen als Ivanusec erbij komt en ook Pedersen speelt. Ivanusec speelt heel erg naar binnen waardoor het elftal naar links kantelt en Hartman waarschijnlijk dieper komt te spelen. Dan wil je geen hoogstaande Pedersen hebben maar een inverted back als Geertruida.

4 augustus 2023 om 14:48

Stengs heeft zeker zn eerste pot echt uitstekend gespeeld. Ik denk dat het voorin wel staat als Ivanusec komt.

Dan heb je:
Spits: Gimenez en Ueda
Vleugels: Paixao, Stengs, Sauer, Ivanusec, Alireza
Aanvallende mid: Stengs, Ivanusec, Timber, Milambo

Ik verwacht overigens ook veel van de opkomende Zechiël. Kon me echt bekoren in de voorbereiding.

4 augustus 2023 om 17:31

Zit hij bij de selectie voor deze wedstrijd Zechiel?

Die jongen heeft het erg goed gedaan in de voorbereiding een van de betere spelers.


En vele kennen zijn verleden niet hier als ik VZ zou ik eens bij hem langsgaan.

Ik ben heel benieuwd naar de verhoudingen tussen PSV en Feyenoord. Dit jaar een keer niet naar mijn eigen club kijken maar ik ga er wel voor zitten!

4 augustus 2023 om 15:37

Wel he, hoop ook dat Bosz zn eerste prijs gaat pakken.

Feyenoord zet toch een heel degelijk team op het veld. Al ben ik niet heel gecharmeerd van Stengs op 10. Maar je moet wat want heel veel meer smaken op die positie zijn er eigenlijk niet. Ik denk dat daar nog een belangrijke opgave ligt voor Feyenoord deze transferwindow. Maar ten opzichte van PSV is mijn verwachting dat Feyenoord de wedstrijd wint.

4 augustus 2023 om 15:55

Ja en ook Alireza als rechtsbuiten komt eigenlijk gewoon te kort. Zodra Ivanusec binnen is zal paixao naar rechts gaan denk ik.

Het middenveld staat verdedigend enorm sterk, maar met Zerrouiki i.p.v. Kokcu is het voetbal toch echt wel minder geworden.

Misschien was de vraag al gesteld? Maar waarom is er voor gekozen om de Johan Cruijf schaal niet meer in de Arena te laten spelen? Maar bij dd landskampioen?

En eigenlijk is mijn volgende vraag, hoe komt het dat dit niet bij de KNVB beker het geval is? Of wordt deze nu gespeeld in het stadion van de bekerwinnaar?

Ontopic wel heerlijk dat het nieuwe seizoen weer voor de deur staat!

4 augustus 2023 om 09:06

Dus je wilt de finale spelen in het stadion van de bekerwinnaar? Je weet toch niet wie die finale gaat winnen? Dus nee het lijkt mij logisch dat die finale gewoon in de Kuip gespeeld blijft worden.

4 augustus 2023 om 09:12

Ik denk dat jij mij verkeerd begrijpt. Op het moment dat de aanstaande finale in de beker gespeeld is in de Kuip heb je een nieuwe winnaar, misschien Feyenoord misschien iemand anders, maar voor het seizoen erop kan dan de beker toch gespeeld worden in het stadion van de bekerwinnaar? Persoonlijk lijkt mij dat ook wel leuker.

4 augustus 2023 om 11:44

Wat jij stelt kan natuurlijk ook Feelgood. Maar wat voegt het toe?

Met jouw constructie zou de finale van de beker dit seizoen in bijv. Eindhoven gespeeld worden. Stel de finale is Ajax-Feyenoord....wordt die in Eindhoven gespeeld.

Dan kan je het toch beter/net zo goed standaard in het meest romantische stadion van het land doen?

4 augustus 2023 om 14:45

De strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanaf komend seizoen niet meer standaard gespeeld in de Amsterdam Arena. De wedstrijd wordt voortaan georganiseerd in het stadion van de landskampioen. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse.

Door de wijziging krijgt de landskampioen ook echt een thuiswedstrijd. "op die manier wordt de landskampioen extra geëerd", aldus de Knvb.

Voor de KNVB was het een doorn in het oog dat de Arena bijna nooit was uitverkocht tijdens de Johan Cruijff Schaal.

"we hopen dat de supporters makkelijker deze wedstrijd kunnen beleven. Het moet een toegankelijke wedstrijd worden en minder problematiek met combiregelingen", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal bij de Knvb.

Bericht van 2017 van de NOS daarom dus...

Waarom is het eigenlijk in de Kuip? JC schaal is toch altijd in de Arena? Heeft Feyenoord het thuisvoordeel nu.

4 augustus 2023 om 11:45

Stadion van de Kampioen sinds een paar jaar.

Volgens mij is het publiek gewoon 50/50 verdeeld. Zowel PSV als Feyenoord hebben baat bij het spelen op de beste mat van Nederland .

4 augustus 2023 om 15:35

Psv heeft alleen het uitvak tot hun beschikking. Thuisvak voor de Feyenoorders.

4 augustus 2023 om 15:41

Dat vind ik dan wel weer bijzonder.

Zou bij dit soort wedstrijden toch gewoon eerlijk verdeeld moeten worden.

4 augustus 2023 om 14:52

Sinds 2017 is dit al niet meer zo.

4 augustus 2023 om 15:04

Het viel blijkbaar niet op omdat Ajax steeds kampioen werd
Ik was het zelf ook al vergeten dat het veranderd was. Wel een goede beslissing geweest.

4 augustus 2023 om 15:42

Dit zal de 6de editie zijn waar de JC-Finale wordt gespeeld in het stadion van de kampioen. De eerste was in 2017 in de Kuip, daarna in het Phillips-stadion. En sindsdien in de Arena, Wellicht dat het je niet is opgevallen omdat Ajax de laatste jaren kampioen is.

Wordt een mooie pot, voor elke voetballiefhebber. Ik juich voor Feyenoord 💪🏼

Feyenoord idd favoriet. Toch heb ik het idee dat PSV flink word onderschat. Bedoel afgelopen seizoen waren ze slecht tegen de kleintjes, maar nagenoeg alle toppers gewonnen. Sterker nog, 4 punten uit 6 tegen Feyenoord. Ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren